sandal logo

poli 12

Το Κέντρο Κοινότητας επισκέπτεται το Γυμνάσιο της Γιάννουλης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από πρόσκληση του συλλόγου των καθηγητών και λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες το Γυμνάσιο της Γιάννουλης.

180618 34532923


Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, η δημιουργία συνεργατικού κλίματος στο σχολείο αλλά και η παραγωγή ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου σε θέματα διαφορετικότητας που αφορούν το βιολογικό και το κοινωνικό φύλο.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας και με αφορμή τις σχέσεις των δύο φύλων, πραγματοποιήθηκε εργαστήρι με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στο αμφιθέατρο του σχολείου.


Οι μαθητές και μαθήτριες που διανύουν την εφηβική περίοδο της ζωής τους, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν ανοιχτά, να κουβεντιάσουν και να ευαισθητοποιηθούν, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της κας. Νημά Βάσιας – Ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας, το Διευθυντή του Σχολείου κ. Μπερδέκα Δημήτρη αλλά και του μαθηματικού κ. Χατζηγρίβα Άρη, σε θέματα ισότητας των φύλων, στερεοτυπικών αντιλήψεων αναφορικά με τους ρόλους που υιοθετούνται καθώς και τα πεδία δράσεις όπως ορίζονται από κοινωνικούς και παραδοσιακούς κανόνες, που ξεκινούν από την οικογένεια, συνεχίζουν στο σχολείο και παγιώνονται από τα ΜΜΕ.


Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ενεργητικές δραστηριότητες τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι ο παράγοντας φύλο επηρεάζει τους τομείς της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των ανθρώπων, χωρίς όμως να δρα ανασταλτικά στις μετέπειτα επιλογές τους, καθώς η συνειδητοποίηση των προκαταλήψεων και των στερεοτυπικών ιδεών απελευθερώνει τους ανθρώπους από αδιέξοδα και προκαθορισμένες επιλογές.


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβλετ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α. Τηλέφωνο 2410680242, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1