sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Δήμος Λαρισαίων και Hellas Direct ενώνουν δυνάμεις για την ασφάλεια στις σχολικές διαβάσεις - “Χρωματιστές” παρεμβάσεις σε 27 σημεία

Δήμος Λαρισαίων και Hellas Direct ενώνουν δυνάμεις για την ασφάλεια στις σχολικές διαβάσεις - “Χρωματιστές” παρεμβάσεις σε 27 σημεία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«Χρωματιστές» παρεμβάσεις σε 28 διαφορετικά σημεία -διαβάσεις πεζών- που βρίσκονται δίπλα ή κοντά σε σχολικά συγκροτήματα πραγματοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Hellas Direct και το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας για την ασφάλεια στους δρόμους των πόλεων “Safe Roads Project”.

250624 diavaseis

250624 diavaseis

250624 diavaseis

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, οι σχολικές διαβάσεις μεταμορφώνονται, βάφονται με έντονο κίτρινο χρώμα, ενώ οι λωρίδες τους παίρνουν το σχήμα μολυβιού. Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στις διαβάσεις που χρησιμοποιούνται από ευάλωτες ομάδες, όπως είναι τα παιδιά και οι γονείς τους, κατά τη μετακίνησή τους από και προς τα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ενώ σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος και ο Αντιδήμαρχος Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, κ.Ευάγγελος Παπαλέξης, μετέβησαν στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, στη συνοικία της Νεάπολης, ένα από τα σχολεία όπου οι διαβάσεις πεζών άλλαξαν... χρώμα.

«Η ασφάλεια στη μετακίνηση των πεζών βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας και συνεχίζουμε με συνέπεια να βελτιώνουμε την καθημερινότητα όλων», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ.Μαμάκος, με αφορμή τη δράση.

250624 diavaseis

Στον Δήμο Λαρισαίων, οι παρεμβάσεις της Hellas Direct για την ασφάλεια στις διαβάσεις πεζών -σε παραπάνω από μία σε κάθε σημείο- πραγματοποιούνται στις εξής σχολικές μονάδες:

7ο και 30ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Αθανάσιος), 9ο Δημοτικό Σχολείο (Φιλιππούπολη), 25ο Δημοτικό Σχολείο, 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο, 21ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη), 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο (Γιάννουλη)

Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, Μουσικό Σχολείο, 42ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο

250624 diavaseis

(Νέα Πολιτεία), 17ο Δημοτικό Σχολείο (Ανθούπολη), 22ο Δημοτικό Σχολείο, 12ο Λύκειο (Πυροβολικά), Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο (Τερψιθέα), Δημοτικό Σχολείο (Χαραυγή), 13ο Λύκειο, 23ο Δημοτικό Σχολείο, 12ο Δημοτικό Σχολείο (Άγιος Γεώργιος), 20ο Δημοτικό Σχολείο (Αμπελόκηποι), 27ο Δημοτικό Σχολείο, 14ος Παιδικός Σταθμός, 14ο Δημοτικό Σχολείο (Ιπποκράτης), 15ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή ΑΤΑ), 26ο Δημοτικό Σχολείο (Άγιος Θωμάς).

250624 diavaseis

250624 diavaseis

250624 diavaseis

250624 diavaseis

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1