sandal logo

poli 12

Δωρεάν σεμινάριο για τη φωνή στο ΔΩΛ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από 17:30 – 20:30 στην Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν «Σεμινάριο διερεύνησης, συνειδητοποίησης και άσκησης του φωνητικού μηχανισμού» με τη Βασιλική Ποζίδου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοής, στήριξης και προβολής της φωνής και ορθής εκφοράς του λόγου απομυθοποιώντας τα μυστήρια που περιβάλλουν τη χρήση της φωνής.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες που κάνουν έντονη χρήση της φωνής τους όπως καθηγητές, πάσης φύσεως εκπαιδευτικούς, ομιλητές ή σπουδαστές τραγουδιού και θεάτρου και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν καλύτερης ποιότητας ομιλία.

230921 pozidoy vasiliki

Βασιλική Ποζίδου
Γεννήθηκε στην Τσεχία όπου άρχισε τις μουσικές σπουδές σε ηλικία πέντε ετών στο τραγούδι, πιάνο και ακορντεόν. Παράλληλα ήταν μέλος παιδικής και αργότερα της γυναικείας χορωδίας ως σολίστ. Σε ηλικία δεκαέξι ετών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συνέχισε τις σπουδές της στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Θ. Μαραντίδου απ’ όπου έλαβε το δίπλωμα της με βαθμό Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση, ολοκληρώνοντας παράλληλα τις σπουδές των ανώτερων θεωρητικών (πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας).

Συμμετείχε στο στούντιο όπερας το όποιο συστάθηκε στα πλαίσια του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης 1997 όπου κάνει το ντεμπούτο της στην όπερα IL Campnello: G. Donizetti (Serafina). Στην ίδια σκηνή ερμηνεύει το ρόλο της Pamina (Die Zauberflote: W.A. Mozart).  Ακλουθούν Dirindina (D. Scarlati: La Drindina), Damon (F.G. Handel: Acis und Galatea) και Αnnina (G. Verdi: La Traviata). Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την G.Ravazzi, τον D.Iordacheschu, R. Coviello και σεμινάρια μελοδραματικής με τον σκηνοθέτη P. Cartalof.

Πραγματοποίησε ρεσιτάλ στην Τσεχία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα ερμηνεύοντας άριες από γνώστες όπερες και οπερέτες. Σε σειρά εκδηλώσεων εκτέλεσε παλιά δημοτικά τραγούδια της Ισπανίας για κιθάρα και φωνή (Lorca-De Falla), δημοτικά γερμανικά τραγούδια (Schubert, Kreutzer, Spohr, Kaliwoda κ.a.) και γαλλικά τραγούδια (Debussy, Faure, Hahn) Συνέπραξε με τον Ρουμάνο βαρύτονο Dan Iordacheschu σε εμφανίσεις στη Βόρεια Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Νικολάου Αστρινίδη. Ερμήνευσε το μέρος της σοπράνο στο Requiem του W.A. Mozart κ.α. Πρόσφατα  εμφανίστηκε στο Sunny Clasical festival ερμηνεύοντας άριες από γνώστες όπερες, με αποσπάσματα από musical (Le miserable, Summertime, The fantom of the opera κ.α.) A heart full of love και στο Μακεδονικό Ωδείο με έργα Tchaikowsky, Debussy – Beau Soir, Faure – apres une reve Hahn.
Το σχολικό έτος 2019 – 2020 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μακεδονικού Ωδείου.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1