sandal logo

poli 12

Επαγγελματικός προσανατολισμός από το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι άνθρωποι περνούν το ένα τρίτο της ζωής τους στον χώρο εργασίας τους. Κατά συνέπεια, η επιλογή της ενασχόλησης αποτελεί καθοριστική απόφαση τόσο για την επαγγελματική όσο και για την προσωπική τους ζωή. Οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με την μεγάλη απόφαση για το επαγγελματικό τους μέλλον σε μια κρίσιμη και γεμάτη άγχος στιγμή της ζωής τους, έχοντας στο μυαλό τους πολλά ερωτήματα.

Απάντηση στα ερωτήματα αυτά προσπάθησε να δώσει ο σύμβουλος εργασίας της ΙΝΕ ΓΣΕΕ κ. Αχιλλέας Βαϊόπουλος και το επιστημονικό προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά της Δ/Νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, κ.Χριστοδούλου Ιορδάνης (Ειδικός Παιδαγωγός) και η κα. Κατσαντώνη Ιωάννα (Διοικητική Υπάλληλος) και Μπουκόρου Εύη (Κοινωνιολόγος) ,σε μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του 11ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, μετά από πρόσκληση του Λυκειάρχη κυρίου Μπούντα Δημήτριου.

Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι εξήγησαν τη σημασία τού να ερευνηθούν τα ενδιαφέροντα, οι κλίσεις, οι επιδόσεις και η θέληση των μαθητών ώστε να διαλέξουν κατεύθυνση και επαγγελματική πορεία που να ταιριάζει στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους.

Μετά το τέλος της ομιλίας οι επιστημονικοί υπεύθυνοι απάντησαν στα ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές ώστε να λυθεί οποιαδήποτε απορία τους.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες: Παράρτημα Ρομά, Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2416006922, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

230512 parartima roma

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1