sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Δήμος Λαρισαίων: Θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για μόνιμους κατοίκους σε περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου

Δήμος Λαρισαίων: Θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για μόνιμους κατοίκους σε περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Από τη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου ξεκινά πιλοτικά το μέτρο στάθμευσης ΙΧ αποκλειστικά για μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Το μέτρο που σταδιακά θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές του κεντρικού τομέα,  αφορά σε πρώτη φάση,  την  περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών Νικηταρά, Σεφέρη και 23ης Οκτωβρίου. Στην προαναφερθείσα περιοχή θα έχουν δυνατότητα στάθμευσης 24ωρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, οι μόνιμοι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής.

Ειδικότερα, οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα εφοδιαστούν με νέες κάρτες μόνιμου κατοίκου μετά την εξέταση των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στο Δήμο Λαρισαίων.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινάει από αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου και ειδικότερα τη Ψηφιακή Πλατφόρμα υπηρεσιών (διεύθυνση: https://larissa-slgcloud.elocalgovernments.gr/login?gov=0&service=EXR|TEL|APL)  με τη χρήση των κωδικών TAXIS, ενώ η ημερομηνία έναρξης του μέτρου θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα Αίτηση Χορήγησης Άδειας Στάθμευσης για Μόνιμους Κατοίκους για να δείτε τις οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή.

Προϋποθέσεις έκδοσης κάρτας μόνιμου κατοίκου

  • Δικαιούχοι κάρτας μονίμου κατοίκου είναι οι μόνιμοι Κάτοικοι (με δηλωμένη την κατοικία στη ΔΟΥ) για ένα (1) ΕΙΧ ιδιοκτησίας τους. Κάρτα στάθμευσης δικαιούνται όσοι κατοικούν στην περιοχή μεταξύ των οδών 23ης Οκτωβρίου, Νικηταρά και Σεφέρη (τρίγωνο σχήμα-διακεκομμένη γραμμή).
  • Από το Δήμο Λαρισαίων χορηγούνται τόσες κάρτες όσες και τα οχήματα σε κάθε κύρια κατοικία (όχι επαγγελματική στέγη). Κάθε κάτοχος επιβατικού ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) θα πρέπει να αιτηθεί για την χορήγηση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου.
  • Οι αιτήσεις χορήγησης κάρτας που θα εκδοθούν θα έχουν ισχύ από την ημερομηνία έγκρισής τους έως την λήξη του έτους 2023.
  • Οι αιτήσεις των μονίμων κατοίκων μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Λαρισαίων, όπου αναγράφονται και περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή του μέτρου www.larissa.gov.gr/el/monimoi-katoikoi

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

  • Άδεια κυκλοφορίας Ε.Ι.Χ. (έγχρωμο αντίγραφο) στην κατοχή του Μονίμου Κατοίκου.
  • Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης (όπως εκδίδεται από την ΑΑΔΕ).
  • Σε περίπτωση μακροχρόνιας μίσθωσης οχήματος (leasing), προσκομίζεται επιπρόσθετα φωτοτυπία συμβολαίου μεταξύ της εταιρίας και του αιτούντος (μαζί με την άδεια κυκλοφορίας).
  • Σε περίπτωση εταιρικών επιβατικών οχημάτων, όταν η εταιρεία παραχωρεί το όχημα στον αιτούντα, προσκομίζεται (πέραν από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος στο όνομα της εταιρείας) και βεβαίωση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, ότι παρέχει μόνο στον αιτούντα το συγκεκριμένο όχημα, προκειμένου να το χρησιμοποιεί για αποκλειστική χρήση.

Παρατηρήσεις

  • Ο Δήμος Λαρισαίων δύναται να ζητήσει επιπρόσθετα δικαιολογητικά σε ειδικές περιπτώσεις, όπου απαιτείται περαιτέρω διευκρίνιση στοιχείων.
  • Ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί να διακόψει αυτοδίκαια την ισχύ της κάρτας, όταν αποδεδειγμένα δεν συντρέχουν οι λόγοι ύπαρξης της.
  • Ο Μόνιμος Κάτοικος θα δηλώσει υπεύθυνα, με την υποβολή της αίτησης, ότι ΔΕΝ έχει ή ΔΕ μισθώνει ή ΔΕΝ του έχει παραχωρηθεί "χώρος στάθμευσης (εντός υπογείου ή πυλωτής ή ακάλυπτου χώρου ή σε Σταθμό Αυτοκινήτων) εντός της "Ζώνης Μονίμου Κατοίκου" που θα αιτηθεί. Η υπηρεσία μπορεί να προβεί σε κατασταλτικό έλεγχο αίτησης και σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης ψευδούς Δήλωσης η Υπηρεσία δύναται  να ακυρώσει την "Κάρτα Μόνιμου κατοίκου".

Ντ. Διαμάντος: Ξεκινάει το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

“Το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) ξεκινά μέσα στο Μάιο την πιλοτική του εφαρμογή από τους Μόνιμους Κατοίκους από την περιοχή του Αγίου Κων/νου σε 21 οδούς (14 εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του ΣΒΑΚ) και σε 401 νόμιμες θέσεις στάθμευσης.

          Οι πολίτες μπορούν από την Πέμπτη 27/04/2023 να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να είναι έτοιμοι και εφοδιασμένοι με την “προσωπική κάρτα” που πέραν του αριθμού κυκλοφορίας θα έχει και ένα μοναδιαίο αριθμό.

          Έτσι, θα διευκολυνθεί και το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας στον έλεγχο της παραβατικότητας μέσα από tablet που αμέσως θα διαπιστώνουν την ενδεχόμενη παράβαση.

          Θα προχωρήσουμε άμεσα σταδιακά και για τους Μόνιμους Κατοίκους σε όλη την κεντρική περιοχή καθώς και στις συνοικίες πέριξ αυτής.

          Ταυτόχρονα άμεσα θα λειτουργήσει και ένα πιλοτικό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης 309 θέσεων “βραχείας διάρκειας στάθμευσης με μικρό αντίτιμο” σε οδούς της κεντρικής περιοχής καθώς και περιμετρικοί χώροι στάθμευσης (άλλοι με μικρό αντίτιμο και άλλοι δωρεάν για συγκεκριμένο χρόνο) που μέσα από αισθητήρα και εφαρμογή (application) θα δίνουν τη δυνατότητα πληροφόρησης στον πολίτη για τις ελεύθερες διαθέσιμες θέσεις σε πραγματικό χρόνο.

          Η Λάρισα μετά το πρωτοποριακό “έξυπνο” αυτόματο Σύστημα των βυθιζόμενων μπαρών σε 43 Σημεία Ελέγχου των 400 στρεμμάτων του πεζοδρομημένου κέντρου με το οποίο το Νοέμβριο του 2022 στη Βαρκελώνη εντυπωσίασε όταν και το παρουσίασε, μπαίνει σε τροχιά μίας νέας προοπτικής που αφορά τη στάθμευση. Μέσα από μία σοβαρά σχεδιαζόμενη  πολιτική που ολιστικά θα αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό ζήτημα. Πάντα βέβαια με πυξίδα το στρατηγικό στόχο του ΣΒΑΚ την αλλαγή της κουλτούρας μετακίνησης με λελογισμένη χρήση του ΕΙΧ και σημαντική αύξηση της μετακίνησης με ήπια μέσα (με κυρίαρχο το ποδήλατο)”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε καθημερινά και μόνο τηλεφωνικά  (από τις 10 π.μ εως  12 μ ) στο Γραφείο Πολιτών – Τμνήμα Ευφυών Συστημάτων στο τηλέφωνο 2413 500441 και στη Δημοτική Αστυνομία τηλ 2410 680206  
και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1