sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Πανεπιστήμιο των Πολιτών - Έναρξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου με τίτλο «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης»

Πανεπιστήμιο των Πολιτών - Έναρξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου με τίτλο «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης»

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνει την έναρξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου με τίτλο ««Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης» με συντονίστρια την Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Όλγα Τσιούρβα.
Πρόκειται για μια συνέργεια του Δήμου Λαρισαίων – στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Λάρισα η Πόλη που Μαθαίνει» και του Πανεπιστημίου των Πολιτών, με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Θεσσαλίας.
Το σεμινάριο είναι ένα από τα 25 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου των Πολιτών και εντάσσεται στον πυλώνα «Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων - Ενεργός Πολιτειότητα - Ανοιχτά Σχολεία - Νεολαία».
Η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη στη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. Την ίδια στιγμή, έρευνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τονίζει οτι αν μειωθούν οι οικονομικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών βελτιώνεται η οικονομία μιας χώρας και θωρακίζονται οι κοινωνίες από ακραία φαινόμενα ανέχειας και φτώχειας. Επιπλέον, η μείωση των ανισοτήτων και η προώθηση της συμπερίληψης κάνει τις κοινωνίες πιο “ανοικτές”, επιτρέποντας στους ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες ή όπως προσδιορίζεται ο καθένας, να εκφραστούν ελεύθερα και να πραγματοποιήσουν αυτά που επιθυμούν για τη ζωή τους.

Το σεμινάριο «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης» διερευνά τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Τι σημαίνει ισότητα και συμπερίληψη;
  • Πως μπορώ να αναγνωρίσω μια ανισότητα ή μη συμπερίληψη; Πως μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου;
  • Ποιοι αντιδρούν σε θέματα ανισότητας και συμπερίληψης;
  • Ποια είναι τα οφέλη των κοινωνιών που ενδιαφέρονται για την ισότητα και τη συμπερίληψη;
  • Τι μπορώ να κάνω ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση;

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, θα υλοποιηθεί διά ζώσης στις 30 Μαρτίου 2023 ώρες 17:00-20:00 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών – ΚΔΒΜ Δ. Λαρισαίων, Αιόλου 4, Λάρισα και απευθύνεται σε εργαζόμενες/ους και άνεργες/ους γυναίκες και άνδρες.
Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Το επιμορφωτικό σεμινάριο «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Εισηγητές:
Τσιούρβα Όλγα: Απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτο-χος Μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ) στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση «Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων». Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο (Μ.Εd.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστη-μίου στο πρόγραμμα σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση», Περιφερειακή Διευθύντρια της ΔΥ-ΠΑ Θεσσαλίας.

Βαρνά Άννα:Η Άννα Βαρνά έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου «Αγγλική Γλώσσα & Εκπαιδευτική Τεχνολογία» του Πανεπιστημίου του Manchester και έχει εργαστεί για 5 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Είναι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Γρηγοριάδου Μαρία: Η Μαρία Γρηγοριάδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και κάτοχος του Msc «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διετέλεσε Προϊσταμένη της Διεύθυν-σης Διοικητικών Υπηρεσιών & Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Τυρνάβου. Είναι Εργασιακή Σύμβουλος του ΚΠΑ2 Λάρισας, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και μέλος του μητρώου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

Οργάνωση & Συντονισμός: Τσιούρβα Όλγα

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών:
https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
Για εγγραφές:
https://docs.google.com/forms/d/1LIhVGcuHmiGTxsg10dv8okjdFd6d-KhlmWcvyQlqDvg/edit

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

230324 ptp isotita symperilipsi

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1