sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση
 • Δελτία Τύπου
 • Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων, Σωματείων, Ομάδων και Φορέων της πόλης με προσφορά 750 θέσεων άθλησης και παραδοσιακού χορού για μικρούς και μεγάλους

Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων, Σωματείων, Ομάδων και Φορέων της πόλης με προσφορά 750 θέσεων άθλησης και παραδοσιακού χορού για μικρούς και μεγάλους

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Η Αντιδημαρχία Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και η ΔΗ.Κ.Ε.Λ., σε συνεργασία με συλλόγους, ομάδες και φορείς της πόλεις ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την δωρεάν ένταξη παιδιών στα προγράμματά τους σε κλειστά γυμναστήρια, στο δημοτικό κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας και στα γήπεδα ποδοσφαίρου της πόλης μας που συμπεριλαμβάνουν μαθήματα κολύμβησης, μπάσκετ, βόλλευ, χαντ- μπολ κλπ. Επιπλέον, ανακοινώνετε η έναρξη υποβολής αιτήσεων παραδοσιακού χορού για ενήλικες σε διάφορους συλλόγους της πόλης μας.

Οι 750 θέσεις για τα διάφορα αθλήματα παιδιών και νέων, καθώς και χορού για ενήλικες, είναι μια πολύτιμη συνεισφορά των φορέων της πόλης για τη στήριξη οικογενειών των κοινωνικών δομών τους δήμου μας σε μια περίοδο πολύπλευρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης. Είναι μια πρωτοβουλία που παίρνει χαρακτηριστικά μιας οργανωμένης συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων για πρώτη φορά μετά από τη συμφωνία Δήμου και φορέων της πόλης για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών της.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι πάντα αρωγός και στηρίζει κατά προτεραιότητα το πνεύμα του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Συνεργασίας και του Αλληλοσεβασμού. Οι Σχολικοί Χώροι του Δήμου και ειδικότερα τα Σχολικά Γυμναστήρια, τα αμφιθέατρα και οι αίθουσες εκδηλώσεων είναι χώροι που προάγουν τον ομαδικό – λαϊκό αθλητισμό όλων των ηλικιών, την υποστήριξη και ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού όλων των βαθμίδων, την υποστήριξη του σωματειακού αθλητισμού, τις ψυχαγωγικές και επιστημονικές εκδηλώσεις Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού Επιπέδων και φορέων Τοπικού χαρακτήρα. Στηρίζουν ειδικές κοινωνικές ομάδες (Ρομά, ΑΜΕΑ, μετανάστες, πολίτες με οικονομική αδυναμία, κλπ.), με προγράμματα Κοινωνικού Αθλητισμού.

Η προσπάθεια εντάσσεται στα πλαίσια της φιλοσοφίας της Πόλης που Μαθαίνει και έρχεται να ακολουθήσει και άλλες αντίστοιχες συνεργασίες, όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο με τη συνεργασία Δήμου και ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ισότιμη συμμετοχή των νέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες άθλησης για όλους.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 23/01/2023 στις 12 μμ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται κατ΄ επιλογή με έναν από τους εξής τρόπους:

 1. ηλεκτρονικά μέσω του site Δήμου : www.larissa.gov.gr ⟶ Μενού e-Υπηρεσίες ⟶ Διεύθυνση Παιδείας - Αιτήσεις ένταξης παιδιών – ενηλίκων σε Προγράμματα Άθλησης
  (https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/d-paideias-aithseis)
 2. με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες από 8:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 1. Οικονομικά κριτήρια
 2. Κοινωνικά κριτήρια – θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς με αναπηρία και οικογένειες που στηρίζονται από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ,  μετά από εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της Δ/νσης Παιδείας, επί της οδού Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος.

Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία)
 2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2021
 3. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2021
 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 5. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο (διαζύγιο, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής, συμβόλαιο ενοικίου, κάρτα ανεργίας κ.α.)

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410680223 και στο e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1