sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών - Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών - Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό, καθημερινό και παγκόσμιο που πλήττει στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες και νεαρά κορίτσια, αλλά και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ανεξαρτήτως εθνότητας, ηλικίας, τάξης, θρησκείας, πολιτισμικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών.
Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις “πανδημίας”...

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων, ως ο κατεξοχήν φορέας υποστήριξης και προστασίας θυμάτων βίας και το επιστημονικό προσωπικό του, έχει προγραμματίσει δράσεις ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία γύρω από θέματα έμφυλης βίας. Συγκεκριμένα:

  • Διαδικτυακή ενημέρωση-ευαισθητοποίηση σε ομάδα εθελοντών ΟΚΑΝΑ -Εργαστήρι Ζωής για θέματα έμφυλης βίας (Κοινωνικός Λειτουργός Λαμπρογιώργος Χρήστος) (15/11, ώρα 17.00)
  • Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, στην εκπομπή της Δ. Θεοδώρου. (25/11, ώρα 9.30)
  • Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου– Δράση ευαισθητοποίησης κοινού με ομιλία για την έμφυλη βία και άλλους συνεργαζόμενους φορείς (Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας / Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας Ελ. Αστυνομίας / ιδιώτης παιδοψυχολόγος Τσολάκη) (24/11, ώρα 18.30)
  • Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ελασσόνας- Συμμετοχή του Ξενώνα σε ημερίδα που διοργανώνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ελασσόνας με ομιλία για την έμφυλη βία (Εκπρόσωπος ΚΕΘΙ-Τόπα Μαρία κ Νομικός Μπουρνόβα Νικολέτα) (27/11, ώρα 11.00)
  • Συζήτηση με αφορμή την Ημέρα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τις ωφελούμενές του και το Νομικό σύμβουλο του Συμβουλευτικού Κέντρου Λάρισας (01/12 , ώρα 15.30)
  • Δράση ευαισθητοποίησης-Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα την έμφυλη βία σε συνεργασία με τις συμβούλους από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τεμπών- στο Σύλλογο Γυναικών Γόννων (15/12, ώρα 11.00)

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2013, ανήκει στο Επιχειρησιακό Περιφερειακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Θεσσαλία 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λαρισαίων. Ανήκει στις δομές του δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, μαζί με άλλους 19 ξενώνες φιλοξενίας και 41 Συμβουλευτικά Κέντρα σε όλη τη χώρα. Ο Ξενώνας φιλοξενεί γυναίκες θύματα βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων (άστεγες, πρόσφυγες, άνεργες, μονογονείς) μαζί με τα παιδιά τους (κορίτσια εως 18 και αγόρια έως 12 ετών). Λειτουργεί όλο το 24ωρο και παρέχει ασφαλή διαμονή και σίτιση, συμβουλευτική κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, εργασιακή συμβουλευτική, υπηρεσίες παιδοψυχολόγου. Η διαμονή είναι βραχείας διάρκειας και έχει μεταβατικό χαρακτήρα. Μέσω της συμβουλευτικής επιτυγχάνεται η πολυεπίπεδη στήριξη της γυναίκας και των παιδιών της, ενώ απώτερος στόχος είναι η ενεργοποίηση και ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους και να προχωρήσουν αυτόνομα στην κοινότητα.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1