sandal logo

poli 12

Παρουσίαση προγράμματος Reach σε επαγγελματίες υγείας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σε συνέχεια του προγράμματος REACH σχετικά με την «Ενδυνάμωση των Γυναικών Ρομά και την Καταπολέμηση των διακρίσεων στην Πρόσβαση στην Υγεία», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020) και συντονίζεται από τη C.M.T. Prooptiki και υλοποιείται σε συνεργασία με, τη Σχολή Μαιευτικής Αθηνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, την Ένωση Ελλήνων Διαμεσολαβητών Ρομά και Συνεργατών τους, τον Δήμο Χαλανδρίου και τον Δήμο Λάρισας μέσα από το Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες υγείας του Δήμου μας, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος μέσα από μια ακολουθία δράσεων με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών Ρομά πάνω σε θέματα:· Αντισύλληψης

  • Εγκυμοσύνης
  • Θηλασμού
  • Ενδοοικογενειακής Βίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις μία με την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και μία με τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών της Διεύθυνσης Πρόνοιας, στους οποίους έγινε η παρουσίαση του προγράμματος REACH και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων.Κατά την διάρκεια της παρουσίασης οι επαγγελματίες υγείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούνε από την υπεύθυνη του Παραρτήματος Ρομά κα. Μπουκόρου Εύη και τον συντονιστή του προγράμματος στη Λάρισα κ. Παπαθεοδώρου Θάνο, τόσο για την ευπαθή αυτή ομάδα πληθυσμού, όσο και για την συνέχεια υλοποίησης του Προγράμματος.

Στις συναντήσεις έδωσε το παρόν και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρης Βούλγαρης ο οποίος αφού ευχαρίστησε το προσωπικό των δομών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα,τόνισε πως στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ζωή των ανθρώπων μέσα από την πρόληψη από οργανωμένες προσπάθειες ανάμεσα σε φορείς και μέσω των υπηρεσιών που προσφέρονται από το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και γενικότερα από τους επαγγελματίες υγείας.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

220415 foto2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1