sandal logo

poli 12

Έρχεται η "Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα"!

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 18.00 και την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο του Παππά με την παράσταση "Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα".

«Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα» θα κλέψει τις καρδιές των μικρών παιδιών, σπέρνοντας μύριες συμφορές, αλλά και του δειλινού τις χάρες, στον παραμυθένιο κόσμο του κουκλοθέατρου.
Πιστός της σύντροφος το μαύρο της κοράκι, που παρά το κράξιμό του για τη μαύρη κι άραχνη καρδιά της, σαν μαγεμένο το μυαλό του φτερουγίζει στη σκιά της.

220227 baxlevitsa

Η υπόθεση του έργου
Μια μέρα, ένα κοριτσάκι, η Ελενίτσα, ξεμακραίνει από την αγκαλιά της γιαγιάς της, πέφτοντας στα χέρια της κακιάς μάγισσας Μπαχλεβίτσας.
Η γιαγιά είναι απαρηγόρητη μέχρι που εμφανίζεται ο Φασουλής και ο Ρεβίθης. Οι δύο φίλοι αναλαμβάνουν την άκρως επικίνδυνη αποστολή, να ψάξουν για τη φίλη τους στο μαγεμένο δάσος της μάγισσας, αψηφώντας τους κινδύνους.
Προσπερνώντας ζούμπερα, ερπετά, καπλάνια κι αραχνιασμένα ξόρκια, ορκίζονται να σώσουν την Ελενίτσα όσο κι αν φοβούνται!
Και μα την αλήθεια, φοβούνται πάρα πολύ! Και ο φόβος, φέρνει αγωνία κι η αγωνία δράση κι η δράση περιπέτεια κι η περιπέτεια κωμικοτραγικούς μπελάδες!
Στο μεταξύ, η μύτη της μάγισσας Μπαχλεβίτσας ιδρώνει, το κοράκι προσπαθεί κράζοντας να παραπλανήσει τους δυο φίλους, αλλά και να τους βοηθήσει να κλέψουν τη μαγική σκούπα της μάγισσας, ώστε να λυθούν και τα δικά του μάγια.
Θα προλάβουν να γλιτώσουν από τη μάγισσα. όσο εκείνη κοιμάται τον ύπνο του ζοφερού της κακού δικαίου;
Θα νικήσει το καλό στο τέλος όπως σε κάθε παραμύθι;

Επιλέξαμε αυτό το έργο, γιατί μέσα από την ψυχαγωγία, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, τα παιδιά έχουν ανάγκη να λυτρωθούν από τους φόβους τους και να γελάσουν με την καρδιά τους. Απλά και αληθινά.
Μέσα από τις συνεχόμενες ανατροπές του παραμυθιού, τα παιδιά ζυγιάζουν τα συναισθήματά τους και προσπαθώντας να νικήσουν το φόβο τους, τον διακωμωδούν και προχωρούν. Προσπερνούν κάθε εμπόδιο απνευστί, μέσα από την αλήθεια της παιδικότητάς τους.

Επόμενες παραστάσεις Μαρτίου για το κοινό: Σάββατο 19 & 26/3 ώρα 18.00 και Κυριακή 20 & 27/3 ώρα 12 το μεσημέρι.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για σχολεία, ομάδες, συλλόγους, ώρες πρωινές μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, συνοδευόμενη από την καθιερωμένη ξενάγηση στο Μουσείο Κούκλας.

Για τις παραστάσεις κοινού των επόμενων μηνών, θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Ειδικές Κατασκευές - Κατασκευή Κούκλας & προσαρμογή σκηνοθεσίας για το κουκλοθέατρο: Φωτεινή Καλούδη ,
Πρωτότυπο Κείμενο: Μιχάλης Χατζάκης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Καρυδάκη
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιάπτσιου
Δημιουργικό Αφίσας: Grammi
Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Καλούδη
Παίζουν: Μάγισσα Μπαχλεβίτσα, Φασουλής, Ρεβύθης, Ελενίτσα, Κοράκι, Γιαγιά Καλή
Παραγωγή: Δημοτικό Κουκλοθέατρο Λάρισας Τιριτόμπα - Σοφία Φουτζοπούλου - Κώστας Χατζηανδρέου 1984-2022.
Δημοτικό εισιτήριο: 3€
Για κρατήσεις, πληροφορίες & επισκέψεις στο Μουσείο Κούκλας: 2410251657 / 6989460969, Messenger fb Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα.
Γιατί η Λάρισα, αγαπάει το Κουκλοθέατρο.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1