sandal logo

poli 12

Μουσικό παιδικό εργαστήρι στο Μουσικότροπο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς θεσμούς της πόλης μας. Στον προγραμματισμό του -εκτός των άλλων- περιλαμβάνει ειδικά προγράμματα διαφορετικών μουσικών κατευθύνσεων, ενώ ένα βασικό τμήμα των δράσεών του, αποτελεί η προσέγγιση των παιδιών στον κόσμο της μουσικής με ευχάριστους και παιγνιώδεις τρόπους.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου στη σκηνή της αίθουσας συναυλιών του ΔΩΛ, θα παρουσιαστεί το μουσικό εργαστήρι «Κρουστά, Τραγούδια και Παιχνίδια του Κόσμου» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το τουμπελέκι, το αφρικάνικο djembe, το νταούλι, αλλά και με πλήθος άλλων κρουστών οργάνων, τραγουδώντας και παίζοντας παιχνίδια από διάφορες χώρες του κόσμου.

Το εργαστήρι αυτό, εκτός από την εκπαιδευτική του διάσταση, δίνει έμφαση στη συνεργασία, στη διάδραση και στο άνοιγμα των οριζόντων στον παγκόσμιο πλούτο της μουσικής.

Τα παιχνίδια συμπληρώνουν τις δραστηριότητες και ωθούν τα παιδιά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο στην εκμάθηση ρυθμών, τραγουδιών και μουσικών εννοιών, στην καλλιέργεια της έκφρασης, αλλά και την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος.

Το πρόγραμμα παρουσιάζουν οι κρουστοί-μουσικοπαιδαγωγοί Μ. Ερκέκογλου και Β. Χουζούρη.

Πληροφορίες σχετικές με την παρακολούθηση του παιδικού εργαστηρίου θα ανακοινωθούν.

mousikotropo

Η Μαριάννα Ερκέκογλου γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, τάξη κλασικών κρουστών του Αλέξανδρου Ιωάννου, το 2019.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών από τον Λευτέρη Γρηγορίου, τον Αντώνη Παπαδόπουλο, τον Harouna Dembele, τον Dino Chinopoulos και τον Famadou Konate, σεμινάρια αφρικάνικού χορού με την Άννα Καραμήτσου και σεμινάρια αυτοσχεδιασμού με τον Λευτέρη Αγγουριδάκη και τον Thollem McDonas.

Επίσης, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης. Από το 2006 είναι μέλος την Μπάντας Δρόμου του Κρουστόφωνου και από το 2012 διδάσκει σε τμήματα μουσικής προπαιδείας και σε τμήματα αφρικάνικων κρουστών για εφήβους και ενήλικες στο Μουσικό Εργαστήρι Κρουστόφωνο.

Παραδίδει μουσικά σεμινάρια σε παιδιά και ενήλικες, εργάζεται ως μουσικός σε νηπιαγωγεία και έχει συμμετάσχει στη οργάνωση και παρουσίαση των παιδαγωγικών προγραμμάτων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης για τα σχολεία, από το 2015.

Συμμετέχει παράλληλα σε συναυλίες με διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα και έχει δημιουργήσει το σύνολο αφρικανικής μουσικής "Afreakout".
Το μουσικό εργαστήρι Κρουστόφωνο, που περιλαμβάνει τις μουσικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και την Μπάντα Δρόμου, τελεί υπό την επωνυμία της από το 2012.

Η Βίκυ Χουζούρη είναι διπλωματούχος κλασικών κρουστών. Σπούδασε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή το Λ. Αγγουριδάκη και στην ακαδημία “Franz Liszt” της Βαϊμάρης, με καθηγητές τους D. Punto, K. Tresselt, G. Glaesser.


Παρακολούθησε τον μονοετή κύκλο σπουδών μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσ/νίκης (με τις Π.Λιάτσου και Χ.Παπανικολάου). Έκανε σπουδές drums με τους Κ. Παγωνίδη και Δ. Μπάρμπα. Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια στην Αυστρία και τη Γερμανία σχετικά με το σύστημα Orff και τα Αφρικάνικα Κρουστά και συμμετείχε κατά την διάρκεια των τετραετών σπουδών της στη Γερμανία σε πολλές επαγγελματικές ορχήστρες και σύνολα.


Έχει ασχοληθεί από μικρή με τον χορό (κλασικό, μοντέρνο και τζαζ) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φλαμένκο, ινδικού χορού, τάγκο και σάλσα.


Συνεργάστηκε επί 10 χρόνια με την «Ηχόδραση» του Ν. Τουλιάτου. Διδάσκει από το 2001 κλασσικά κρουστά και μουσική προπαιδεία σε δημοτικά και ιδιωτικά ωδεία και σχολεία.

Ήταν μέλος της ορχήστρας δωματίου Contra Tempo και της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση. Από το 2001 είναι έκτακτο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νίκης και βασικό μέλος του Κρουστόφωνου, όπου διδάσκει σε τμήματα κρουστών και κίνησης και συμμετέχει στα καλλιτεχνικά σχήματά του.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1