sandal logo

poli 12

«Ο καρκίνος δεν ισοδυναμεί με θάνατο» τονίστηκε σε εκδήλωση κοινωνικών και υγειονομικών φορέων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Διεπιστημονικήπροσέγγιση στον καρκίνο του μαστού» πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα και τον μήνα ενημέρωσης και δράσεων για την πρόληψή του, από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.

Ομιλητές ήταν ο Αθανάσιος Κωτσάκης αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας- Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ., η Δήμητρα Παπαστεργίου ψυχολόγος MSc -PhD(C) του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, ο Ιορδάνης Χριστοδούλου ειδικός παιδαγωγός του Παραρτήματος Ρομά και η Αγλαΐα Τζιότζιου κοινωνική λειτουργός-συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης, η Έφη Ζιώγα διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, η Όλγα Τσιούρβα περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας και η Λία Γκουντρουμπή υπεύθυνη Προγραμματισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Η Αγγελική Δαφτσίδου, διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της «Παράθυρο στη ζωή».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν προϊστάμενοι των δομών, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, Διευθυντές σχολείων και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου.

220110 diepisimoniko

Στόχος της εκδήλωσης ήταν πέρα από την ενημέρωση για ζητήματα κληρονομικότητας, προληπτικών παραγόντων, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης όλων των μελών της οικογένειας και των δικαιωμάτων των ασθενών σε επίπεδο παροχών, η άρση της αντίληψης ότι ο καρκίνος ισοδυναμεί με θάνατο.

Η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων και δράσεων, που υλοποιούνται από τη Διεύθυνση και το Κέντρο Κοινότητας με την Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με σκοπό την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και την υποστήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1