sandal logo

  • Home
  • CERV - Reach
  • Τελική Ημερίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος REACH που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων

Τελική Ημερίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος REACH που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

REACH

Το πρόγραμμα REACH (Ενδυνάμωση των γυναικών Ρομά και καταπολέμηση των διακρίσεων στην πρόσβαση στην υγεία) σας προσκαλεί στην καταληκτική του Ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Χαλανδρίου, η Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών, υλοποιείται υπό το συντονισμό της εταιρείας συμβούλων CMT PROOPTIKI και με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Σχολή Μαιευτικής Αθηνών, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» 2014 – 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο “REACH: Roma women’s Empowerment and fighting discrimination in ACcess to Health” έχει ως στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των Ρομά και την ισότιμη πρόσβαση τους στις υπηρεσίες υγείας. Μέσα από δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων για επαγγελματίες και ενδυνάμωσης γυναικών Ρομά πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας, το έργο στοχεύει στην προαγωγή της υγείας των Ρομά, την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Ρομά στην πρόσβαση στην υγεία, την ενημέρωση των Ρομά κοινοτήτων για θέματα υγείας, με έμφαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, αλλά και την ενίσχυση των ικανοτήτων του προσωπικού των Κέντρων Κοινότητας και υπηρεσιών υγείας, σχετικά με τις ανάγκες και την υγεία των Ρομά.

Η ημερίδα περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
1η Ενότητα – Δικαίωμα στην Πρόσβαση στην υγεία των γυναικών Ρομά
2η Ενότητα – Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου REACH

Στην τελευταία ενότητα θα πραγματοποιηθεί κλειστό Joint workshop (round table) για την ανάπτυξη προτάσεις πολιτικής και συνεργασίας σχετικά με τη βελτίωση της πρόσβασης των γυναικών Ρομά στην υγεία. Η συμμετοχή στο workshop γίνεται κατόπιν πρόσκλησης. Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα.

Για την παρακολούθηση της Ημερίδας είναι απαραίτητη η προεγγραφή μέσω του συνδέσμου: https://social-survey.eu/index.php/177324?lang=el ενώ περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://romahealth.eu/

Περισσότερες πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων https://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαΐδου, τηλ. 2413-500237 | email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1