sandal logo

  • Home
  • CERV - Reach
  • Εκπαίδευση των γυναικών Ρομά από το πρόγραμμα REACH

Εκπαίδευση των γυναικών Ρομά από το πρόγραμμα REACH

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σε συνέχεια του προγράμματος REACH σχετικά με την «Ενδυνάμωση των Γυναικών Ρομά και την Καταπολέμηση των διακρίσεων στην Πρόσβαση στην Υγεία», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020) και συντονίζεται από τη C.M.T. Prooptiki και υλοποιείται σε συνεργασία με, τη Σχολή Μαιευτικής Αθηνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, την Ένωση Ελλήνων Διαμεσολαβητών Ρομά και Συνεργατών τους, τον Δήμο Χαλανδρίου και τον Δήμο Λάρισας ,πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις των γυναικών ρομά στις 17 και 18 Μαϊου στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά  του Δήμου Λαρισαίων.

Οι εκπαιδεύσεις αφορούσαν τα παρακάτω θέματα:

  • COVID-19
  • Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία
  • Πρόσβαση στην υγεία (Εισαγωγή, Αντισύλληψη, Εγκυμοσύνη και Φροντίδα μωρού)
  • Ανθρώπινα δικαιώματα – Διαμεσολάβηση

image002

Παρόντες στις  εκπαιδεύσεις  ήταν και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας κος. Σωτήρης Βούλγαρης, η Δ/ντρια  Πρόνοιας κα Έφη Ζιώγα καθώς και η συντονίστρια της CMT Prooptiki κα. Νάνσια Γατοπούλου, οι οποίοι τόνισαν πως η γυναίκα βλέποντας σε όλες τις φάσεις της ζωής της το σώμα της να αλλάζει, περιλαμβάνοντας τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές αλλαγές, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και φροντίδα ώστε να  μπορεί να προστατεύσει  τη συνολική της υγεία. Το πρόγραμμα Reach που υλοποιείται από τον Δήμο μας  μέσω του Παραρτήματος Ρομά, δίνει την ευκαιρία σε γυναίκες Ρομά να εκπαιδευτούν αλλά και να εκπαιδεύσουν γυναίκες σε  θέματα  υγείας.

Στη συνέχεια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν δράσεις  σε συνεργασία με τον ξενώνα κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων, το τμήμα Υγείας της Περιφέρειας καθώς θα πραγματοποιηθούν και εξετάσεις  τεστ ΠΑΠ και  μαστογραφίας.Τέλος, προγραμματίζεται  να  γίνει διασύνδεση με κινητές μονάδες για εμβολιασμό HPV ανηλίκων σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη, τηλ. 2410-231.122, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1