sandal logo

  • Home
  • CERV - LocalEUCharter
  • Τελική διακρατική συνάντηση του έργου LocalEUCharter στην Ολλανδία

Τελική διακρατική συνάντηση του έργου LocalEUCharter στην Ολλανδία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας πραγματοποιήθηκε η τελική διακρατική συνάντηση του έργου «LocalEUCharter: EU Charter on Fundamental Rights closer to citizens», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Λαρισαίων, το χρονικό διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου 2024.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών δήμων, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου των τοπικών δημόσιων διοικήσεων στην ενοποίηση της σύγχρονης Ευρώπης και στον ρόλο τους να είναι κοντά στους πολίτες τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ανασκόπηση των θεματικών ενοτήτων που συζητήθηκαν στις συνολικά οχτώ διακρατικές συναντήσεις του έργου, όλες συνδεδεμένες με το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και των αποτελεσμάτων που προέκυψαν. Οι εκπρόσωποι των εταίρων αναφέρθηκαν στους τρόπους εφαρμογής και ενίσχυσης της παρουσίας των άρθρων του Χάρτη στις τοπικές πολιτικές και συζήτησαν περαιτέρω για το μέλλον της Ευρώπης πάντα σε σχέση με τις αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης αναφορικά με τις αξίες και τα δικαιώματα του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, με τους εταίρους να δεσμεύονται για την διατήρηση και προώθηση του δικτύου επικοινωνίας που δημιουργήθηκε σε μελλοντικές συνεργασίες.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

240308 cerv localeucharter 2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1