sandal logo

  • Home
  • CERV - LocalEUCharter
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην 7η διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LocalEUCharter στην Πολωνία

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην 7η διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LocalEUCharter στην Πολωνία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στις 27-30 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Lodz της Πολωνίας η 7η συνάντηση των μελών του εταιρικού σχήματος του έργου “LocalEUCharter: EU Charter on Fundamental Rights closer to citizens” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες – CERV” 2021-2027 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο ευρωσκεπτικισμός μέσα από μία πιο στενή προσέγγιση ως προς τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, παρουσιάστηκε το γενικό πλαίσιο του  ευρωσκεπτικισμού καθώς και οι διάφοροι τρόποι προσέγγισης που εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο. Ακολούθησε συζήτηση, με τους συμμετέχοντες να μεταφέρουν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες και την οπτική του Δήμου ή της χώρας που εκπροσωπούν και τις αντίστοιχες πρακτικές που ακολουθούν.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας περιλάμβανε συζήτηση γύρω από τους τρόπους  με τους οποίους ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ μπορεί να θεωρηθεί και να χρησιμοποιηθεί ως μέσο καταπολέμησης του ευρωσκεπτικισμού, λαμβάνοντας υπόψη την ΕΕ και την τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στις υπάρχουσες στρατηγικές της ΕΕ αλλά και στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών και προτάσεων που προάγουν τα δικαιώματα των πολιτών και βασίζονται σε τοπικές πρωτοβουλίες και βέλτιστες πρακτικές. Στόχος, να αντιληφθεί ο καθένας την Ευρώπη ως πηγή των δικαιωμάτων των πολιτών κατά του λαϊκισμού. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον προγραμματισμό και το συντονισμό των επόμενων ενεργειών.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

240308 cerv localeucharter

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1