sandal logo

  • Home
  • CERV - LocalEUCharter
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος LocalEUCharter

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος LocalEUCharter

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πέμπτη διακρατική συνάντηση του προγράμματος «LocalEUCharter: EU Charter on Fundamental Rights closer to citizens» στο δήμο Amarante στην Πορτογαλία στις 26-29 Σεπτεμβρίου στο οποία συμμετέχει ως εταίρος και ο Δήμος Λαρισαίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου οι υπάλληλοι Τσόλια Χρυσάνθη, Μπαντζιανούλη Αλεξία και Κερμελιώτης Γιώργος.

Η θεματική της συνάντησης αφορούσε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πώς η συμμετοχή των πολιτών μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία αυτή. Οι εκπρόσωποι των εταίρων παρουσίασαν ξεχωριστά καλές πρακτικές ως προς τη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων τοπικών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα τους, δίνοντας έμπνευση για μεταφορά τεχνογνωσίας και εφαρμογή των προτεινόμενων πρακτικών στο Δήμο ή τον οργανισμό που εκπροσωπούν. Η πρώτη μέρα έκλεισε με την ξενάγηση σε ιστορικά σημεία της πόλης του Amarante, επισκέπτοντας επίσης τα μέρη που σχετίζονται με τις καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας ήταν αφιερωμένο σε συζήτηση με θέμα τα νέα συμμετοχικά εργαλεία για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης χωρίς αποκλεισμούς καθώς επίσης και στις πολιτικές της ΕΕ και της εφαρμογής τους σε τοπικό επίπεδο. Ακολούθησε σεμινάριο σχετικά με το τι μπορεί να κάνει κάθε πολίτης της Ε.Ε. ώστε να είναι εφικτή η εφαρμογή των πολιτικών από το τοπικό στο παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα εργαστήριο σε σχολείο του Amarante, όπου μαθητές από τις τάξεις των Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας και των Κοινωνικοοικονομικών Επιστημών παρουσίασαν πώς λειτουργεί το πολιτικό και διοικητικό σύστημα της Πορτογαλίας και ποιες δραστηριότητες έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές στο σχολείο και στο Δήμο για να ασκήσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

20240102 localeucharter

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1