sandal logo

Διακρατική συνάντηση του LocalEUCharter στη Ρουμανία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου η πέμπτη διακρατική συνάντηση του έργου “LocalEUCharter: EU Charter on Fundamental Rights closer to citizens” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες – CERV” 2021-2027 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησαν υπάλληλοι του Δήμου, οι κκ. Δαούλα Αθηνά και Κολέλη Καλλιόπη.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών δήμων, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου των τοπικών δημόσιων διοικήσεων στην ενοποίηση της σύγχρονης Ευρώπης και στον ρόλο τους να είναι κοντά στους πολίτες τους. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και των νέων ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην ευρωπαϊκή πολιτική. Οι εκπρόσωποι των εταίρων παρουσίασαν την τρέχουσα κατάσταση της εκάστοτε χώρας αναφορικά με τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική ζωή και προσπάθησαν, μέσω εκτενούς συζήτησης, να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι αντιλαμβάνονται την έννοια της ευρωπαϊκής πολιτικής και αποφασίζουν για τη συμμετοχή τους ή μη σε αντίστοιχες πολιτικές δράσεις.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε επίσης πολλές επιμέρους δράσεις όπως η δημιουργία επικοινωνιακού υλικού με τη μορφή βίντεο για τη διάδοση και σύνδεση των δράσεων των Δήμων και των οργανισμών με το Χάρτη Θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και εργαστήρια όπου οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες, έλαβαν μέρος σε ένα παιχνίδι ρόλων αναπαριστώντας κάθε φορά ένα πολιτικό ζήτημα ή μια κατάσταση λήψης αποφάσεων σχετικά με τη συμμετοχή των νέων στα κοινά. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διοικητική παρακολούθηση και τον συντονισμό των εταίρων ως προς τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαΐδου).

230914 localeucharter

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1