sandal logo

  • Home
  • CERV - FutureUp / Free Europe
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος FUTURE UP FREE EUROPE - CERV στο Βουκουρέστι - Ρουμανία

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος FUTURE UP FREE EUROPE - CERV στο Βουκουρέστι - Ρουμανία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Πραγματοποιήθηκε 16-19 Ιανουαρίου 2024 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος “FutureUp: Young players building the future of Europe” με χρηματοδότηση από το «Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV)» στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και ο Δήμος Λαρισαίων.

Το συνολικό εταιρικό σχήμα αποτελείται από τους: Συντονιστής: Associacio Plataforma Mozaika Per La Promocio De La Cultura Jueva De Catalunya (Ισπανία). Λοιποί εταίροι: Drustvo Za Razvijanje Prostovoljnega Dela Novo Mesto (Σλοβενία), Fajub - Federação Das Associações Juvenis Do Distrito De Braga (Πορτογαλία), Genista Research Foundation (Μάλτα), Asociatia Se Poate (Ρουμανία), Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα), Gemeente Rhenen (Ολλανδία), A2030 (Ιταλία)

Με χρηματοδότηση από το “FutureUp” θα υλοποιηθούν 8 διεθνείς διοργανώσεις στις πόλεις που συμμετέχουν στο έργο με τη συμμετοχή των εταίρων του προγράμματος και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και γνώση του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. καθώς και η ευαισθητοποίηση για την ανάγκη διαπολιτισμικού διαλόγου, για την προώθηση και την προστασία των ελευθεριών, της ισότητας και της διαφορετικότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Βουκουρέστι οι εταίροι του προγράμματος συμμετείχαν σε μία πολυπολιτισμική συζήτηση με θέμα «Να γνωριστούμε και να βρούμε τους κοινούς μας στόχους με τους νέους» και στη διοργάνωση ενός διαγωνισμού πολιτιστικού κουίζ. Η πρώτη μέρα της συνάντησης ολοκληρώθηκε με μία φωτογραφική περιήγηση στο κέντρο της πόλης.

Τη 2η μέρα οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την προβολή μίας ταινίας/ντοκιμαντέρ για την πολυπολιτισμικότητα, ενώ στη συνέχεια αξιολόγησαν το κεντρικό θέμα της συνάντησης «Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και βρίσκουμε τους κοινούς μας στόχους». Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση των εταίρων για τη διαχείριση του έργου όπου η Λάρισα θα φιλοξενήσει την τελική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος, το φθινόπωρο του 2024..

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο FUTURE UP FREE EUROPE: https://www.larissa-dimos.gr/el/cerv-futureup-free-europe

Περισσότερες πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων: https://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/europaika-programmata και Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Νέας Επιχειρηματικότητας Ευαγγελία Γκουντρουμπή, τηλ. 2413-500237 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

240424 futureup

240424 futureup

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1