sandal logo

  • Home
  • AMIF - In2C
  • Συνάντηση του Δήμου Λαρισαίων με την Ομάδα Εστίασης (Focus Group) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος In2C

Συνάντηση του Δήμου Λαρισαίων με την Ομάδα Εστίασης (Focus Group) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος In2C

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Τρίτη 30.06.2020 και ώρα 10:00, στη Λάρισα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων, εταίρο του έργου «In2C – Ενσωμάτωση υπηκόων τρίτων χωρών στον κατασκευαστικό τομέα», η συνάντηση της ομάδας εστίασης (focus group) με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκόμενων οργανισμών και φορέων, προκειμένου να προχωρήσουν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υλικού που έχει παραχθεί στα πλαίσια του έργου και αφορά στο Γλωσσάρι – Λεξιλόγιο, αλλά και τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως η εργατική νομοθεσία και η υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία. Στόχος της δράσης είναι η διευκόλυνση και η ενθάρρυνση για την ενσωμάτωση των Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην αγορά εργασίας του τομέα των κατασκευών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών που σχετίζονται με την ομάδα-στόχο, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του αντικειμένου και καταγράφηκαν αντίστοιχες απόψεις και παρατηρήσεις με σκοπό τη βελτίωση του εκπαιδευτικού υλικού. Συντονιστές της συνάντησης ήταν τα στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού, Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων κ.κ. Λία Γκουντρουμπή και Σοφία Παπαδημητρίου (Στέλεχος του έργου In2C).

Το In2C, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στοχεύει στη διευκόλυνση και προώθηση της έγκαιρης και αποτελεσματικής ενσωμάτωσης των υπηκόων τρίτων-χωρών στην αγορά εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα μέσω ολοκληρωμένης κατάρτισης. Η κατάρτιση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των γλωσσικών δεξιοτήτων των υπηκόων τρίτων χωρών, προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και στη διευκόλυνση της δικτύωσής τους με τους εργοδότες του κατασκευαστικού τομέα.

Ειδικότερα, το έργο στοχεύει στη βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων ως προς την τεχνική ορολογία και στη στήριξη των γνώσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο Ευρωπαϊκές πολιτικές (π.χ. καθήκοντα και υποχρεώσεις στο χώρο εργασίας, θέματα υγιεινής και ασφάλειας). Οι εκπαιδευμένοι υπήκοοι τρίτων-χωρών θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις δεξιότητές τους μέσω ενός ηλεκτρονικού εργαλείου αξιολόγησης και να λάβουν πιστοποιητικό, το οποίο θα μπορούσε να εισαχθεί ή να μεταφορτωθεί σε σχετικές πλατφόρμες της ΕΕ.
Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι: ΚΕΚ Δήμητρα, Δήμος Λαρισαίων, Fundacion Laboral de la construccion (Ισπανία), Documenta (Ισπανία), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Κύπρος), Mediterranean Management Centre (Κύπρος), Folkuniversitetet (Σουηδία), Sverige Stroj AB (Σουηδία).

In2C 1foto In2c 2foto

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1