Σε εξέλιξη έλεγχοι των μηχανικών της ΔΑΕΦΚ στην συνοικία του Αγίου Θωμά

Print

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ξεκίνησαν σήμερα (Τετάρτη 13/9) από την συνοικία του Αγίου Θωμά οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

Τα κλιμάκια των μηχανικών, οι οποίοι επικουρικά συνοδεύονται από μηχανικούς υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, κρίνουν την καταλληλόλητα των κτιρίων και χορηγούν τους ιδιοκτήτες Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας, το οποίο είναι απαραίτητο για την καταχώρηση των στοιχείων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Ακολουθούν οδηγίες προς τους πληγέντες πολίτες σχετικά με την καταγραφή των ζημιών:

  1. Προτού καθαριστεί ο χώρος που έχει πλημμυρίσει, βγαίνουν φωτογραφίες ή βίντεο που αποτυπώνουν τη ζημιά. Στο εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους.
  2. Στη συνέχεια μπορεί να καθαριστεί ο χώρος χωρίς, ωστόσο, να σβηστεί το στίγμα στους τοίχους που αποδεικνύει το σημείο στο οποίο έφτασε το νερό.
  3. Με την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΑΕΦΚ, χορηγείται στους ιδιοκτήτες Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας.
  4. Μόλις λάβουν το Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν μέσω του arogi.gov.gr να δηλώσουν το πρόβλημα προκειμένου να λάβουν την αντίστοιχη αποζημίωση.
  5. Σε περίπτωση που ο αιτών αντιμετωπίσει πρόβλημα ή δυσκολία υποβολής της αίτησης, μπορεί να απευθυνθεί στο Δήμο Λαρισαίων.

Επίσης, ο Δήμος Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς που χρειάζονται βοήθεια στη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, μπορούν να προσέρχονται στα ακόλουθα σημεία:

  1. Δημαρχείο Λάρισας
  2. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, οδός Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, όροφος 3ος, τηλ. 2410680242, ώρες 8:00-20:00
  3. Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, οδός Δημοσθένους 45, τηλ. 2416006922, ώρες 8:00-20:00.
  4. Στα λειτουργούντα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων

230914 elegxoi daefk

230914 elegxoi daefk

230914 elegxoi daefk

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY