Larissa Culture

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

12-04-2024
Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα

Την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, θα γίνει στις 9 το πρωί, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την τελετή στο Αρχαίο Θέατρο, θα πρέπει να συμπληρώσουν τις ακόλουθες φόρμες/αιτήσεις:

Φόρμα/αίτηση ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Φόρμα/αίτηση ΑΝΗΛΙΚΩΝ (9 ετών και άνω)

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων, θα πρέπει να συμπληρωθούν και οι δύο φόρμες, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αποδεικτικό/τα αποδεικτικά αποδοχής του αιτήματός τους, κατά την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο. Η προσέλευση του κοινού στον χώρο έχει οριστεί για τις 8.30 το πρωί, της Κυριακής.

Η δυνατότητα υποβολής της αίτησης συμμετοχής θα είναι ενεργή μέχρι την Πέμπτη, 18 Απριλίου (24:00) ή/και μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στο Αρχαίο Θέατρο.

12-04-2024
Δράση Let's do it Larissa/Greece - Πάρκο Χατζηχαλάρ

Στο Πάρκο Χατζηχαλάρ μαθητές δημοτικού στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it, Greece» - «Με πράξεις ευαισθητοποίησης και σεβασμού προς το περιβάλλον κάνουμε τη διαφορά», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Περισσότεροι από 100 μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων της Λάρισας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ), στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it, Greece», στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας-Ανακύκλωσης, για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και της φύσης.

«Στόχος μας είναι να ενσταλάξουμε στα παιδιά μας την οικολογική συνείδηση. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται μικρές, αλλά και μεγαλύτερες, πράξεις σεβασμού προς το περιβάλλον, που ξεκινούν από τον εθελοντικό καθαρισμό δημόσιων χώρων, την ανακύκλωση και φτάνουν μέχρι την εξοικονόμηση ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Κι όλοι μαζί, ως κοινωνία, θα κάνουμε τη διαφορά», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος συμμετείχε, μαζί με τους μικρούς μαθητές, στη δράση.

Οι μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, του 21ου και του 25ου Δημοτικών Σχολείων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Πάρκο των Χρωμάτων. Με ειδικό εξοπλισμό που τους προμήθευσε ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησαν στη συλλογή μικρο-απορριμμάτων, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε απορριμματοφόρο του Δήμου.

«Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε στο σπίτι ή στο σχολείο, κάθε φορά που κλείνουμε τα φώτα βγαίνοντας από την αίθουσα ή το δωμάτιο, κάθε φορά που κλείνουμε τη βρύση, χρησιμοποιώντας μόνον όσο νερό χρειάζεται, κάθε φορά που συμμετέχουμε σε μια εθελοντική δράση φροντίδας για το περιβάλλον δίνουμε ένα παράδειγμα -ακριβώς όπως κάνουμε σήμερα. Και οφείλουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτές τις πράξεις σεβασμού. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Κι όλοι μαζί, ως κοινωνία, θα κάνουμε τη διαφορά», σημείωσε ο κ.Μαμάκος.

Και στη Γιάννουλη

Στη σημασία, αλλά και το εύρος της δράσης, σε πανελλαδικό επίπεδο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ.Δημήτρης Λεωνιδάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος της δράσης είναι οι μαθητές να εκδηλώσουν την ευαισθησία και την αγάπη τους προς το περιβάλλον και τη φύση. Για τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των μαθητών, σε αυτή τη δράση-πρωτοβουλία έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης.

Να σημειωθεί ότι αύριο, Παρασκευή 12 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση, στις 9 το πρωί, στο Πάρκο Γιάννουλης, με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών της Γ’ και Δ’ Τάξης του 1ου και του 2ου Δημοτικών Σχολείων Γιάννουλης, ενώ πανελλαδικά, έχουν προγραμματιστεί δράσεις φροντίδας του περιβάλλοντος για την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024.

 

12-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 18/04/2024, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 17/04/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2024
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ "Μαζί" - Ημέρα Δράσης 2024

Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο "Μαζί!", διοργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας , τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις 16 Απριλίου 2024 και ώρες 10:00- 12:00, στον Εξωτερικό χώρο του "Μύλου του Παππά", με τη συμμετοχή 4 σχολείων, 11 εκπαιδευτικών, 70 μαθητών & μαθητριών.

Το Φεστιβάλ "Μαζί" 2024 περιλαμβάνει
α) παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,
β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά - εμψυχωτικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες για όλους τους νέους από τις καλλιτέχνιδες- εμψυχώτριες Σόνια Ντόβα και Ειρήνη Γκότση

Παίρνουν μέρος τα σχολεία & φορείς:
4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου Λάρισας
10ο Γυμνάσιο Λάρισας, 
3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου,
ΕΕΕΕΚ Λάρισας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 πραγματοποιείται στην Λάρισα για όγδοη χρονιά με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την  κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί: Κοκκάρης Παναγιώτης, Ευθυμίου Αντιγόνη, Τασιοπούλου Σωτηρία, Χαρίτος Μπάμπης , Γεωργία Κατσουπέρη, Ζωή Γαλάνη, Ιουλία Κρίκου, Κασάνδρα Ταταροπούλου, Φλώρου Χριστίνα, Κουτούδη Ισμήνη, Παπαγιάννη Αλεξάνδρα 

Συντονισμός: Ειρήνη Γκότση
Γραμματεία: Τηλ 2106541600

12-04-2024
Κοινή σύσκεψη εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων ενόψει Ευρωεκλογών

Σε κοινή σύσκεψη καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών πολιτικών κομμάτων που θα μετέχουν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 ο Δήμος Λαρισαίων.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2024, στις 12 μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, με μοναδικό θέμα τον καθορισμό του τρόπου κατανομής και χρήσης των χώρων που διατίθενται για την προβολή τους, κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών πολιτικών κομμάτων που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη θα πρέπει να είναι διαπιστευμένοι (εγγράφως) από τον Συνδυασμό τον οποίο εκπροσωπούν.

12-04-2024
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Παροχή υπηρεσίας ελέγχου, συντήρησης και επισκευής ηλ. συσκευών Παιδικών Σταθμών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2024
Πρόσκληση ΕΙΔΙΚΗΣ Συνεδρίασης Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής - Πέμπτη 25/04/2024, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-04-2024
Πάμε σινεμά στο Χατζηγιάννειο - Στο γραφείο καθηγητών

“ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ”
από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Ένα καθηλωτικό σχολικό δράμα που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου , η ταινία “Στο γραφείο καθηγητών”, προβάλλεται τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Απριλίου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Λίγα λόγια για την ταινία: Μια νέα δασκάλα μαθηματικών ξεκινά καλά στη νέα της δουλειά πιστεύοντας ιδεαλιστικά πως μπορεί να δώσει κίνητρο στους έφηβους. Όμως μια σειρά από κλοπές στο σχολικό χώρο ρίχνουν γρήγορα της υποψίες σε έναν από τους μαθητές της. Η δασκάλα προσπαθεί αγανακτισμένη να φτάσει η ίδια στην αλήθεια όμως η υπόθεση είναι πιο περίπλοκη από όσο είχε φανεί στην αρχή και προκαλεί σειρά επιπτώσεων. Σκηνοθεσία: Ίλκερ Τσαλτάκ, πρωταγωνιστούν: Μίκαελ Κλάμερ Λέοναρντ Στέτνις Λέονι Μπένες.

Ώρες προβολών: 19.00 και 21.30

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

11-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 12/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Νικόλαος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την  Παρασκευή 12 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στην οδό Τσαμαδού.

 

Λάρισα, 11 Απριλίου 2024

11-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Αντικατάσταση συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. θα προχωρήσει εντός του τρέχοντος έτους στην αντικατάσταση περίπου τριάντα δύο χιλιάδων (32.000) συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα που διαθέτουν ενσωματωμένη διάταξη μετάδοσης δεδομένων. Προβλέπεται να αντικατασταθούν παλαιά υδρόμετρα σε περιοχές που έχουν εκσυγχρονιστεί τα δίκτυα ύδρευσης.

Η έναρξη των παραπάνω εργασιών θα ξεκινήσει από τη συνοικία της Φιλιππούπολης την Δευτέρα 15 Απρίλιου 2024 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή αυτή έως την 3η Μαΐου 2024. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των σχετικών εργασιών αντικατάστασης των υδρομέτρων κάθε οικοδομής, θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης διάρκειας λίγων λεπτών έως μίας ώρας το μέγιστο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών.

Λάρισα, 11 Απριλίου 2024

10-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 11/04/2024, ώρα 09:00-14:00 - Αγ. Αθανάσιος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 11 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

 • Λογιωτάτου (από Ανθίμου Γαζή έως Τζαβέλα)
 • Νικοδήμου
 • Αξενίδου

Λάρισα, 10 Απριλίου 2024

09-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 10/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Νικόλαος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 10 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

 • Ορφέως (από Ανθίμου Γαζή έως Σούτσου)
 • Αγίου Νικολάου (από Ανθίμου Γαζή έως Παπαναστασίου)
 • Σούτσου (από Φαρμάκη έως Ηπείρου)
 • Παπαναστασίου (από Φαρμάκη έως Αγίου Νικολάου)

Λάρισα, 9 Απριλίου 2024

09-04-2024
Εκδήλωση με θέμα "Γυναίκα-Μητέρα-Οικογένεια"

Εκδήλωση με θέμα "ΓΥΝΑΙΚΑ-ΜΗΤΕΡΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ", διοργανώνει ο σύλλογος Φίλων του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το ΙΨΑ, το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 18.00, στο αμφιθέατρο του β' ορόφου του κτιρίου του Μύλου του Παππά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί η ταινία "Little miss sunshine" και θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση με ομιλητές την κ.Αθηνά Χατζούλη, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια, προέδρο του ΙΨΑ και τον κ.Δημήτριο Καραμανάβη, ψυχίατρο.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνα Καρυδάκη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

09-04-2024
Workshop για την τεχνητή νοημοσύνη στον Μύλο του Παππά

Το 1ο AI Workshop στην Ελλάδα (#AIWorkshopGR24) διοργανώνει η εταιρεία Cogninn, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων και τον Ευρωπαϊκό κόμβο καινοτομίας για την ψηφιακή διακυβέρνηση, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 09.00 π.μ., στον Μύλο του Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα. Σκοπός του AI Workshop είναι η ανάδειξη των προκλήσεων σε διάφορους επιχειρηματικούς και δημόσιας διοίκησης τομείς που μπορούν να λυθούν με την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ).

Το #AIWorkshopGR24 έχει οργανωθεί σε διάφορες θεματικές ενότητες όπως η βιομηχανία, η αγροκτηνοτροφία, η υγεία, η εκπαίδευση και ο γενικός ψηφιακός μετασχηματισμός στις οποίες θα διεξαχθούν παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με την εφαρμογή της ΤΝ σε κάθε τομέα.

Σκοπός του AI Workshop είναι η συμμετοχή διαφόρων επαγγελματιών από διάφορους επιχειρηματικούς και δημόσιους φορείς από όλη την Ελλάδα για την συζήτηση και ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει η ΤΝ για βελτίωση των επιχειρήσεων αλλά και της δημόσιας διοίκησης.

Κάθε ενότητα θα παραδοθεί με ολοκληρωμένο τρόπο, εστιάζοντας σε βασικές προτάσεις, σε πραγματικές εφαρμογές και δια δραστικά στοιχεία. Το AI Workshop θα ενσωματώσει περιπτωσιολογικές μελέτες, ομαδικές δραστηριότητες με δυνατότητα δια δραστικών συζητήσεων για να διευκολυνθεί η πρακτική μάθηση και να διασφαλιστεί ότι οι εφαρμογές της ΤΝ είναι κατανοητές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε λύσεις βαθιάς μάθησης (deep learning) που μπορεί να προσφέρει λύσεις ακριβείας σε διαφόρων τύπων δεδομένων όπως είναι οι εικόνες, τα κείμενα και οι αριθμοί.

Η ΤΝ είναι ένας ταχέως εξελισσόμενος τομέας με μεγάλη ζήτηση για ειδικευμένους επαγγελματίες σε διάφορους τομείς. Το AI Workshop μπορεί να παρέχει πρακτική εμπειρία σε τεχνολογίες ΤΝ, βοηθώντας τους επαγγελματίες συμμετέχοντες να έχουν πρακτική ενημέρωση παράλληλα με τη θεωρητική γνώση για την εφαρμογή της ΤΝ στον τομέα τους.

https://ai-workshop.gr/

09-04-2024
Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο: «Νίκος Καζαντζάκης – Πιέρ Σιπριό: Συνομιλίες»

Το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα και δημοσιογράφου Πιέρ Σιπριό: «Νίκος Καζαντζάκης – Πιερ Σιπριό: Συνομιλίες», σε μετάφραση της Μαρίας Φλετορίδου, παρουσιάζουν την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30 μ.μ., ο Όμιλος Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη – Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟ.Κ.Ε.Λ., σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του χώρου πολιτισμού "Λογοτεχνική Γωνία" (Φαρμακίδου & Γαληνού), με ελεύθερη είσοδο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Φλετορίδου, επίτιμη σχολική σύμβουλος γαλλικής γλώσσας και οι φιλόλογοι, Βίκυ Τασιοπούλου και Βίλυ Χαδουλίτση, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει η οικονομολόγος Ντόρα Βάγγια.

09-04-2024
Ο Τιριτόμπα γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας με την παραμυθένια «Τοσοδούλα»

Σαράντα χρόνια λειτουργίας γιορτάζει ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα και το Μουσείο Κούκλας με μια επετειακή  παραμυθένια αφήγηση παραμυθιού με κούκλες από το παραμύθι" Η Τοσοδούλα" του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11.00π.μ.., στο χώρο του Τιριτόμπα, στο Μύλο του Παππά.

Η πιο μικρή, σχεδόν, ηρωίδα των παραμυθιών, ζωντανεύει στο Μουσείο Κούκλας  στη Λάρισα μέσα από μια θεατρική αφήγηση με σκηνές γεμάτες ευαισθησία, φαντασία, χιούμορ και ευρηματικότητα, μεταμορφώνει το χώρο και το χρόνο, προσφέροντας ένα ονειρικό ταξίδι στο «μια φορά και έναν καιρό».

Η κούκλα, αρμονικά δεμένη με το παραμύθι, ξετυλίγει γοητευτικά την κόκκινη κλωστή του μύθου, ξεναγεί τους θεατές σε άλλες διαστάσεις, σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους.

Οι μικροί φίλοι θα γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου Κούκλας που αποτέλεσαν τους ήρωες του παραμυθιού και θα παίξουν μαζί τους βουτώντας στις σελίδες του παραμυθιού.

Μέσα από μια διασκεδαστική θεατρική αφήγηση, θα ακουστούν αποσπάσματα του πρωτότυπου σεναρίου της παράστασης " Η Τοσοδούλα" αλλά και συλλεκτικά τραγούδια της παράστασης των δημιουργών του Τιριτόμπα Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου.

Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Κούκλας θα στηθεί εργαστήριο κατασκευής κούκλας και τα παιδιά θα κατασκευάσουν τη δική τους μικρούλα  ..Τοσοδούλα!!!

Γιατί η Λάρισα...αγαπάει το κουκλοθέατρο!!

Πληροφορίες στο Μουσείο Κούκλας, τηλ. 2410 251657, Γεωργιάδου 53 Μύλος του Παππά, ώρες 17.30-20.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

09-04-2024
Παρουσίαση βιβλίου της Λαρισαίας Θωμαής Σίσκου

Το βιβλίο της Λαρισαίας Θωμαής Σίσκου με τίτλο «Οι Φίλοι από Απέναντι» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Άνω Τελεία, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 19.00, στον Μύλο του Παππά.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

– Άννα Γκουτζουρέλα, ψυχολόγος

– Θωμαή Γ. Σίσκου, εκπαιδευτικός

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όλα κυλούν ξέγνοιαστα στη ζωή της Άννυς, μέχρι την ημέρα που μαθαίνει από τους γονείς της πως θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη και έρχονται τα πάνω κάτω. Πώς θα αποχωριστεί τους φίλους και την αγαπημένη της γιαγιά; Τι θα συναντήσει στο καινούργιο σχολείο;

Στη νέα της γειτονιά, ο μυστηριώδης κύριος με τα αμέτρητα βιβλία και το άγνωστο ζευγάρι που συναντιέται με τον πατέρα της θα βάλουν το κορίτσι σε μια απρόσμενη περιπέτεια. Παράλληλα η κυρία Γεωργία, η οποία μοιάζει με τη γιαγιά της, χρειάζεται επειγόντως βοήθεια, αλλά και ο Αχμέτ ενθάρρυνση γιατί δεν διαβάζει πια.

Η μετακόμιση θα αποδειχτεί μόνο η αρχή μιας διαδρομής γεμάτης απρόσμενες εμπειρίες για τη μικρή κατσαρομάλλα και τους... φίλους από απέναντι!

Σχετικά με τη συγγραφέα:

Η Θωμαή Σίσκου γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα. Έχει σπουδάσει Πληροφορική και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική Αγωγή. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Οι «Φίλοι από Απέναντι» εκδόθηκαν το 2023 και είναι το πρώτο της βιβλίο.

09-04-2024
Δράση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η επίσημη εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου του 2024 αναδεικνύει τη σημασία της προστασίας του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος στην υγεία με το κεντρικό μήνυμα: Η υγεία μου, δικαίωμά μου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα στην υγεία.
Επικεντρώνοντας στην προστασία αυτού του δικαιώματος, ο ΠΟΥ θέτει ως θέμα της φετινής εορτής την προστασία της υγείας όλων, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικών διαφορών.

 Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και το Δίκτυο Αγωγής Υγείας και Πρόληψης Θεσσαλίας (ΔΑΥΠ), πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στην κεντρική πλατεία της πόλης με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες για το θεσμοθετημένο δικαίωμά τους στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία από τις υγειονομικές μονάδες του Νομού Λάρισας.

08-04-2024
Συνάντηση Δημάρχου Λαρισαίων με την κ.Άννα Βαγενά

Πόλος έλξης για το Θέατρο η Λάρισα - Στον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο η πρώην βουλευτής Λάρισας και ηθοποιός, κ.Άννα Βαγενά

Η ανάδειξη της Λάρισας σε «Πόλη του Θεάτρου» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου με την πρώην βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιό, κ.Άννα Βαγενά, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, τέθηκαν θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Λάρισας, με «όχημα» τόσο το Αρχαίο Θέατρο, όσο και το Θεσσαλικό Θέατρο, ώστε να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης, διεθνούς εμβέλειας, που να προσελκύει σημαντικές διοργανώσεις και εκδηλώσεις.

«Η επανασύνδεσή της πόλης με τη “μήτρα” του πολιτισμού της, το Α’ Αρχαίο Θέατρο, είναι βασική μας προτεραιότητα και κινούμαστε με αποφασιστικότητα, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, για την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης και ανάδειξης του πιο εμβληματικού μας τοπόσημου. Ταυτόχρονα, με σχέδιο, πρόγραμμα και συγκεκριμένα βήματα υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας ώστε η Λάρισα να καθιερωθεί ως “Πόλη του Θεάτρου”, που θα φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας. Με την αξιοποίηση όλων των φορέων Πολιτισμού, όπως το Θεσσαλικό Θέατρο, το Δημοτικό Ωδείο, τα Μουσεία μας, η Λάρισα θα αποκτήσει την πολιτιστική υπόσταση και ταυτότητα που της αρμόζει. Η πολύχρονη συνεισφορά και εμπειρία της κ.Βαγενά είναι πολύτιμες και την ευχαριστούμε για το έντονο ενδιαφέρον και τη διάθεσή της να προσφέρει στην υλοποίηση αυτού του στόχου», σημειώνει ο κ.Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

08-04-2024
Στο Μπεζεστένι ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Στο Μπεζεστένι ο Δήμαρχος Λαρισαίων - «Πολύτιμη ψηφίδα στο ψηφιδωτό των τοποσήμων της Λάρισας η απόδοση του μνημείου στην πόλη», τονίζει ο Θανάσης Μαμάκος

Στο Μπεζεστένι, στον λόφο του Φρουρίου της Λάρισας μετέβη ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, επικεφαλής κλιμακίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο του μνημείου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Αναστήλωση-Επανάχρηση του κτιρίου Μπεζεστένι», συνολικού προϋπολογισμού 4,53 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020/Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και αφορά στη συντήρηση, αναστήλωση του μνημείου και την επαναλειτουργία του. Η αποκατάσταση του κτίσματος έχει στόχο τη μελλοντική αξιοποίησή του μέσω εμπορικών, πολιτιστικών χρήσεων, δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

«Έχω επανειλημμένα δηλώσει πως είμαστε εδώ για να χτίσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε. Το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του Μπεζεστενίου είναι ένα έργο που ανεβάζει την πόλη, δημιουργεί ακόμη ένα σκαλοπάτι για την πολιτιστική της ανάταξη. Η απόδοση του μνημείου στην πόλη μας είναι μια πολύτιμη ψηφίδα, στο σύνολο των τοπόσημων που συνθέτουν το πολιτιστικό ψηφιδωτό της Λάρισας και που όλοι θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψη στο χώρο του μνημείου.

Επί του παρόντος, εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή και τοποθέτηση του φέροντος οργανισμού (μεταλλικός σκελετός), ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες επένδυσης για την οροφή, τα δάπεδα, τα κουφώματα, όπως επίσης και η τοποθέτηση των έξι γυάλινων (με μεταλλικές ενισχύσεις) θόλων, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) -το πλέγμα των εργασιών αυτής της φάσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μέσα του καλοκαιριού. Οι εργασίες εκτελούνται από τον ανάδοχο του έργου, υπό την καθημερινή επί τόπου επίβλεψη αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Η αποκάλυψη, τον Μάιο του 2022, σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, δηλαδή των θεμελίων (στερεοβάτη) ναού που θεωρείται ότι ταυτίζεται με τον ναό της Αθηνάς Πολιάδος έφερε και τροποποίηση της αρχικής μελέτης, μετά από αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, για το σημείο κατασκευής του υπόγειου βοηθητικού χώρου -τροποποίηση η οποία και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το περασμένο καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι τον κ.Μαμάκο, στην επίσκεψή του στον χώρο του μνημείου συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, κ.Χρήστος Τερζούδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τ.Υ, Αθανάσιος Πατσιούρας, καθώς και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, κ.Αστέριος Παπαϊωάννου.

08-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας - Πρώτες δράσεις υπό την νέα σύστασή του

Συγκλήθηκε στις 4 Απριλίου 2024 το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων. Η συνεδρίαση διεξήχθη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον καθορισμό των πρώτων δράσεων του Συμβουλίου υπό την νέα σύσταση του. Την συνεδρίαση διηύθυνε το Προεδρείο του ΔΣΝ ενώ επίσης σχηματίστηκε απαρτία.

Αναλυτικότερα, υπερψηφίστηκε η διοργάνωση μιας ανοικτής συζήτησης (open talk) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

Σε συνέχεια των δράσεων του Συμβουλίου αναφορικά με την ευαισθητοποίηση της νεολαίας για τις Ευρωκάλπες αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΔΣΝ Λάρισας σε κοινό με τα υπόλοιπα ΔΣΝ της χώρας video  με ερωτοαπαντήσεις αναφορικά με την λειτουργία της ΕΕ αλλά και την σημασία της ψήφου.

Επιπρόσθετα, υπερψηφίστηκε η συμμετοχή του ΔΣΝ  στην καμπάνια του ΕΠΑΨΥ με τίτλο «ΜΙΛΑ! It’s ok». Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας θα διεξαχθεί μουσικό φεστιβάλ με γνωστούς καλλιτέχνες της hip hop σκηνής με απώτερο σκοπό την προώθηση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία.

Ακόμη, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η πρόταση διοργάνωσης της πρώτης καμπάνιας ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, στις 17 Μαΐου, «Μια Λάρισα όλο χρώμα». Με σκοπό αφενός την αύξηση της ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, αφετέρου την ακόμα ισχυρότερη διεκδίκηση δικαιωμάτων. Στόχος της δράσης είναι η κατάληξη της σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και η δημιουργία ενός «πολύχρωμου» πλήθους όπου θα καταδεικνύει την ενότητα στην πολυμορφία.

Στις παραπάνω δράσεις έρχεται να προστεθεί και η δήλωση στήριξης και ενεργής συμμετοχής του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στον 2ο Αγώνα Δρόμου «RUN FOR AUTISM 2024» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στην πόλη μας. Τονίστηκε η σημαντικότητα της συμμετοχής σε μια τέτοιου συμβολισμού αθλητική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό.

Τέλος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν δράσεις που αφορούσαν καμπάνιες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και δη των νέων για θέματα όπως η εθελοντική αιμοδοσία αλλά και η ψυχολογική στήριξη των νέων που καλούνται να περάσουν την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, από τα μέλη του ΔΣΝ.

Εκ του προεδρείου,

Σοφία- Ριζέλα Ραμάι

Εκπρόσωπος Τύπου Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

05-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 10/04/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Δευτέρα 08/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Αθανάσιος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την  Δευτέρα 8 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

 • Τζαβέλα (από Θέτιδος έως Ήρας)
 • Αργυροκάστρου (από Σμολένσκυ έως Τρικάλων)
 • Σμολένσκυ (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Αργυροκάστρου)

Λάρισα, 5 Απριλίου 2024

05-04-2024
Έξι μέτρα για την οικονομική ανάταξη του Δήμου Λαρισαίων - Ενημέρωση, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα το τρίπτυχο της Δημοτικής Αρχής

«Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης, σιγουριάς και αισιοδοξίας με τους συμπολίτες μας», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Σε έξι βασικές επιλογές για την ανάταξη της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Λαρισαίων καταλήγει η Δημοτική Αρχή. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που δημιούργησε στα οικονομικά του Δήμου η μη εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2024, από την απελθούσα δημοτική αρχή, πραγματικών υποχρεώσεων και αναγκών ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω θέμα είχε αναφερθεί αναλυτικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου, στις 5 Φεβρουαρίου.

Οι υποχρεώσεις αφορούσαν στην ελλιπή εγγραφή:

-της δαπάνης μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου (2.494.950 ευρώ)

-του Τέλους Ταφής για τα έτη 2022-2023: α΄ εξαμ. 2024 (2.818.029,1 ευρώ),

-αναθέσεων λόγω Daniel (2.356.421,34 ευρώ)

-συνεχιζόμενων έργων που …ξεχάστηκαν (2.549.087,41 ευρώ)

-νέων αιτημάτων Υπηρεσιών του Δήμου (8.756.707,29 ευρώ)

-μείωση εσόδων λόγω υπερεκτίμησής τους το 2023 (1.500.141,87 ευρώ)

Σχέση εμπιστοσύνης

«Όπως είχα δεσμευτεί, απαντάμε με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και απόλυτη διαφάνεια στα δεδομένα που κληρονομήσαμε και που οδήγησαν τον Δήμο σε κατάσταση ειδικών συνθηκών. Εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, τη συνέχιση των έργων, νέες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, την πληρωμή των προμηθευτών με γρήγορους ρυθμούς.

Κυρίως, όμως, χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, σιγουριάς και αισιοδοξίας με τους συμπολίτες μας. Την ίδια στιγμή που διεκδικούμε και κερδίζουμε χρηματοδοτήσεις από το κεντρικό κράτος, διαχειριζόμαστε με απόλυτα διαφανή τρόπο κάθε πτυχή των οικονομικών μας, διορθώνοντας παραλείψεις και λάθη. Η οικονομική ισχυροποίηση του Δήμου μας είναι προϋπόθεση για να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος

Ανάταξη-Στόχοι

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε η Δημοτική Αρχή αποφάσισε τα εξής:

1.Δημιουργία ειδικού μηχανισμού αύξησης των εσόδων του Δήμου: Δημιουργείται ειδική ομάδα στελεχών του Δήμου, υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, η οποία θα ενισχύσει τη Διεύθυνση Οικονομικών. Η νέα αυτή δομή θα έχει ως στόχο την αύξηση των βεβαιώσεων σε υποχρεώσεις προς τον Δήμο που δεν έχουν βεβαιωθεί, καθώς και την είσπραξη ενός σημαντικού ποσοστού των ανείσπρακτων οφειλών, που αυτή τη στιγμή αγγίζουν τα 37,5 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι, μέσα στη χρονιά, η είσπραξη επιπλέον ποσού άνω των 4 εκατ. ευρώ.

2.Μείωση των λειτουργικών εξόδων του Δήμου: Η Δημοτική Αρχή θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου, μέσω στοχευμένων ενεργειών, όπως η μείωση σπατάλης στην ενέργεια, η διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, υπηρεσιών τηλεφωνίας και ίντερνετ κ.ο.κ. Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 1 εκατ. ευρώ.

3.Μεταφορά μέρους των ενταγμένων έργων στο 2025: Μετά από αναλυτική μελέτη των Υπηρεσιών του Δήμου, ένα μέρος των ενταγμένων στον Π/Υ έργων, προμηθειών και υπηρεσιών  που χρηματοδοτούνται με ίδιους πόρους, θα μεταφερθούν στις αρχές του επόμενου έτους. Η διαδικασία αυτή κατέστη πιο εφικτή μετά την ένταξη νέων έργων από τη σημερινή Δημοτική Αρχή σε χρηματοδοτήσεις του ΥΠ.ΕΣ. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 4 εκατ. ευρώ.

4.Αλλαγή προτεραιοτήτων της νέας διοίκησης του Δήμου: Εξαιτίας της κατάστασης ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκε μετά τον εντοπισμό μη εγγεγραμμένων υποχρεώσεων στον Π/Υ του 2024, που ψήφισε η απελθούσα διοίκηση του Δήμου, η  νέα Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες τροποποίησαν το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Δήμου, εντάσσοντας νέα έργα και υπηρεσίες και αποσύροντας ορισμένα που βρίσκονταν στον αρχικό Π/Υ του Δήμου (ή στα αρχικά αιτήματα των υπηρεσιών). Στόχος είναι η εξοικονόμηση 7 εκατ. ευρώ.

5.Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και δημιουργία νέων κατηγοριών εσόδων από δράσεις του Δήμου: Η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει συγκεκριμένο πλάνο για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, αλλά και την αύξηση των εσόδων μέσω πρωτοβουλιών εξωστρέφειας. Στόχος είναι η είσπραξη επιπλέον ποσού άνω των 2 εκατ. ευρώ.

6.Αναστολή καταβολής χρεολυσίων μετά τη σχετική απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.: Εξοικονόμηση 1,9 εκατ. ευρώ για τον Δήμο.

Στις παραπάνω αποφάσεις, που είναι άμεσα εφαρμόσιμες κατέληξε η Επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων που λειτούργησε υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης, κ. Αχιλλέα Κέλλα, μετά από την εντολή του Δημάρχου Λαρισαίων.

Η στόχευση για αύξηση των εσόδων που έχουν εγγραφεί στον Π/Υ του 2024, που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εξισορροπεί την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί αλλά, παράλληλα, δίνει και μια διαφορετική δυναμική στα οικονομικά του Δήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Πρώτη αναμόρφωση

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι με την 1η (υποχρεωτική) αναμόρφωση του Π/Υ ήδη:

-Εντάχθηκε ολόκληρο το ποσό της μισθοδοσίας των μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου.

-Εντάχθηκε (όπως ζητήθηκε από το ΥΠΕΣ) το ποσό του Τέλους Ταφής Απορριμμάτων του 2022 και τον Σεπτέμβριο (όπως ενημέρωσε το ΥΠΕΣ), με νεότερη αναμόρφωση, θα ενταχθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στο 2023 και στο α΄ εξάμηνο του 2024.

-Οι δαπάνες λόγω Daniel θα ενταχθούν τους επόμενους μήνες, σε ειδική πρόσκληση του ΥΠΕΣ, για την οποία η Δημοτική Αρχή έχει τη διαβεβαίωση της πολιτικής του ηγεσίας.

-Εντάχθηκε ολόκληρο το ποσό των συνεχιζόμενων έργων που είχαν …ξεχαστεί.

-Εντάχθηκαν αιτήματα των Υπηρεσιών ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ (δεν είχε ενταχθεί ούτε ένα ευρώ!)

-Προσαρμόστηκε η μείωση των εσόδων στα πραγματικά δεδομένα του κλεισίματος του 2023 (μείωση κατά 1,5 εκατ. ευρώ).

04-04-2024
Παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου του Μάριου Μάζαρη

Το νέο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Μάριου Μάζαρη παρουσιάζουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 57, Λάρισα).

Ο Μάριος Μάζαρης υποδέχεται τα παιδιά όπως θα υποδεχόταν τα κομμάτια ενός παζλ, γιατί όλοι είμαστε κομμάτια από το παζλ της ζωής μας. Μαζί θα μιλήσουν για βράχους, για μετέωρα, θα σκαρφαλώσουν βράχο βράχο, θα φωτογραφίσουν τα στιγμιότυπα της καρδιάς τους και θα γίνουν ένα μεγάλο ταξίδι.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία.

04-04-2024
Εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση της Αρτέμιδος Ποταμιάνου στη Δημοτική Πινακοθήκη

«Your history, it’s not my story»

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στις 19.00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, η ατομική έκθεση της Αρτέμιδος Ποταμιάνου με τίτλο “Your history, it’s not my story” και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2024. Η έκθεση είναι μέρος μιας τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο, θέτει αξιακά ζητήματα πάνω στην γυναικεία φύση και όσα την ταλανίζουν. Επικεντρώνεται στην συνθήκη επιλογής ελευθερίας ή ανελευθερίας και πως αυτή ταυτοποιείται στην γυναικεία συνείδηση αλλά και στους ρόλους που καλείται να παίξει.

Με αφετηρία το μεταλλικό πλέγμα του αίθριου που παραπέμπει μορφολογικά στα κλουβιά της, η καλλιτέχνιδα δημιουργεί μία site-specific εγκατάσταση. Η πολύπλοκη εγκατάσταση κλουβιών εμπνευσμένα από υπαρκτά κτήρια, δισυπόστατα σύμβολα φυλακής ή προστασίας ή και τα δύο ανάλογα με την οπτική του θεατή, εμπεριέχουν τις κοινωνικές συνθήκες που καλείται να επιλέξει και να βιώσει μία γυναίκα, εγκλωβιστικές ή προστατευτικές, αφού μέσα στην ιστορία της τέχνης, την συναντάμε αρκετές φορές με τον συμβολισμό του πουλιού. Ενώ η απρόσμενη τοιχογραφία- ταπετσαρία, στους τοίχους, που συντίθεται και συναπαρτίζεται από οικείες και ανοίκειες εικόνες, που δημιουργεί η καλλιτέχνιδα στους τοίχους της Πινακοθήκης, αποτελείται από μονάδα επαναλαμβανόμενου μοτίβου που απαρτίζεται από γνωστά έργα τέχνης, που δεικνύουν τους ρόλους θέασης του γυναικείου κόσμου από τους άντρες. Γνωστά πορτρέτα γυναικών δημιουργημένα από σημαντικούς άντρες καλλιτέχνες, μεταλλάσσονται από την Ποταμιάνου με επέμβαση κολλάζ από μέρη γνωστών έργων που απεικονίζουν προσωπογραφίες ανδρών διατηρώντας τη γυναικεία τους ταυτότητα.

Η έκθεση, ολοκληρώνεται με την βίντεο-εγκατάσταση ‘’ART SEEN – ART SCENE’’, που μέσα από τον ‘’παραμορφωτικό καθρέφτη’’ της ιστορίας, προβάλλονται οι διαστρεβλώσεις της τέχνης, που αφομοιώθηκαν και επικράτησαν ως κοινωνικά πρότυπα. Ένα βίντεο-κολλάζ αποσπασμάτων από χολιγουντιανές ταινίες που παρουσιάζουν τις ζωές των εικαστικών, σε αντίστιξη με σκηνές από ντοκιμαντέρ που μιλάνε οι ίδιοι για σημαντικές ενότητες όπως η εκμάθηση της τέχνης, το ταλέντο ή τη δόξα, προβάλλοντας τον εαυτόν τους και την πρακτική τους, μέσα από την αγιοποίηση. Στο βίντεο, παρουσιάζονται τα στερεότυπα που περιβάλλουν την τέχνη και πως αυτά παγιώνουν στο συλλογικό ασυνείδητο την καλλιτεχνική μυθιστορία.

Επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών της AICA Hellas

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες:

Διάρκεια Έκθεσης: 6/4-15/5/24 (ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή: 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00)

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα

Τηλ. 2410 623615, 2410616266

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.katsigrasmuseum.gr

04-04-2024
Παραλαβή νέων οχημάτων από τη ΔΕΥΑΛ

Δύο νέα βυτιοφόρα αποφρακτικά οχήματα παρέλαβε η ΔΕΥΑΛ

Εκσυγχρονίζεται ο στόλος της ΔΕΥΑ Λάρισας, καθώς πριν από μερικές ημέρες έγινε η παραλαβή δύο νέων βυτιοφόρων αποφρακτικών οχημάτων, για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης. Η παραλαβή έγινε μετά την ολοκλήρωση της σχετικής ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας, που είχε ξεκινήσει το 2021, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε σε 1,06 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και καλύφθηκε από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Να σημειωθεί ότι ο στόλος των βυτιοφόρων αποφρακτικών μηχανημάτων της ΔΕΥΑΛ αποτελούνταν από πέντε οχήματα, τα οποία είχε προμηθευτεί η Δημοτική Επιχείρηση τη δεκαετία του 1990. Ως αποτέλεσμα της παλαιότητας, τα οχήματα παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες και βγαίνουν εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εξαιτίας της καθημερινής χρήσης τους για την τακτική, αλλά και την έκτακτη συντήρηση των δικτύων ομβρίων και ακαθάρτων.

Τα δυο νέα αποφρακτικά μηχανήματα έχουν, μεταξύ άλλων, σύστημα τετραδιεύθυνσης για ασφαλή και ευέλικτη κίνηση εντός της πόλης.

Η παραλαβή των νέων οχημάτων έγινε παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της ΔΕΥΑ Λάρισας, κ.Θανάση Μαμάκου, του Αντιπροέδρου, κ.Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου, ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Σαββοργινάκης, ο Διευθυντής Υπηρεσίας Δικτύων και Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Αναστάσιος Αφέντης και ο Προϊστάμενος Η/Μ Τμήματος κ. Ηλίας Μπουφίκος.

03-04-2024
Βράβευση διακριθέντων κατά το 2023 αθλητών, αθλητριών και συλλόγων της Λάρισας

Τιμητικές διακρίσεις για Άρη Ζώη και Θωμά Χούρλια

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης -Τμήμα Αθλητισμού θα τιμήσουν τους αθλητές, αθλήτριες και συλλόγων της Λάρισας, που κατά τη διάρκεια του 2023 διακρίθηκαν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ή Διεθνείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Αναλυτικά Λαρισαίοι αθλητές, αθλήτριες και σύλλογοι της πόλης μας που κατά τη διάρκεια του 2023 διακρίθηκαν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ή Διεθνείς διοργανώσεις Ολυμπιακών αθλημάτων.

Μια εκδήλωση που έχει σαν στόχο να τιμήσει τους διακριθέντες και να δώσει κίνητρο ώστε κάθε χρόνο να αυξάνονται οι λαρισινές αθλητικές επιτυχίες σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας -Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα αύριο Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, και ώρα 19.00.

Ο Δήμος Λαρισαίων θα ξεκινήσει με δυο τιμητικές βραβεύσεις. Η πρώτη είναι του παλαίμαχου διεθνή μπασκετμπολίστα του ΓΣΛ και νυν μέλους στο κεντρικό γραφείο της FIBA Europe Άρη Ζώη.  Η δεύτερη αφορά τον πρώην προϊστάμενο του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Θωμά Χούρλια για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πολύχρονη θητεία του.

Θα προχωρήσει με τιμητικές βραβεύσεις των βετεράνων αθλητών στίβου και θα συνεχίσει με τους αθλητές, αθλήτριες και συλλόγους της πόλης μας.

Οι Αθλητές, αθλήτριες και σύλλογοι της πόλης μας που θα τιμήσει ο Δήμος Λαρισαίων είναι οι παρακάτω:

Τιμητικές Διακρίσεις

 1. ΑΡΗΣ ΖΩΗΣ
 2. ΘΩΜΑΣ ΧΟΥΡΛΙΑΣ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

 1. Μαραγιάννη Χριστίνα - 1η Βαλκανικούς με Πανελλήνιο ρεκόρ
 2. Κόκκος Νικόλαος - Διάκριση Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου και Βαλκανικοί αγώνες
 3. Μουρατίδου Μαρία - Διάκριση Παγκόσμιο Στίβου
 4. Μαρούδας Νίκος - Διάκριση Βαλκανικό Πρωτάθλημα
 5. Νταχμίρη Μένη - Διάκριση Βαλκανικό Πρωτάθλημα
 6. Κυριάκος Ιωάννης - Μεγαλύτερος εν ενεργεία αθλητής (45 ετών) που βρίσκεται στις κορυφαίες καταστάσεις του ΣΕΓΑΣ


Αθλητές και Σύλλογοι που διακρίθηκαν το 2023

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

 1. Ντικούδης Παναγιώτης - Μέλος Εθνικής Ομάδος Κωφών -5η θέση -Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
 2. Βαβάτσικος Ιωάννης - Μέλος Εθνικής Ομάδος Κωφών - 5η θέση -Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

ΣΤΙΒΟΣ

 1. Μπλιάμπλια Γαβριέλα - Πελασγός-1η 300μ Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 2. Γουιγούης Βασίλης - Πελασγός-1ος 600μ Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 3. Μπλιάμπλια Μιχαέλα - Πελασγός-2η 600μ Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 4. Πλιάτσικας Αποστόλης - Πελασγός-2ος 600μ Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 5. Δούμος Ιωάννης - Πελασγός-3ος 1.000μ Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 6. Κοίλιας Αλέξης - Πελασγός-3Ος 300μ Εμπόδια Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 7. Δημουλάς Νίκος - Πελασγός-1ος 4x200 μικτή Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 8. Κανελοπούλου Εύα - Πελασγός-1η 4x200 μικτή Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 9. Κατσάβου Μελίνα - ΑΕΛάρισας-2η 300 εμπόδια Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 10. Δεδούση Μυρτώ - ΑΕΛάρισας-3η 4x400 Κ18-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 11. Γκουγκότη Παναγιώτα - ΑΕΛάρισας-3η 4x400 Κ18-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 12. Κοταρέλα Ραφαέλα-Αντωνία - ΑΕΛάρισας-3η 4x400 Κ18-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

 1. Γαλανοπούλου Θεοφανεία - ΝΟΛ -Πόλο 3η -Νεανίδων Πανευρωπαϊκό
 2. Μότσιας Θεοδόσης - ΝΟΛ Πόλο-3ος Εθνική Ομάδα -Πανευρωπαϊκό
 3. Κατσαντώνης Κωνσταντίνος- 7ο ΓΕΛ-3ος 50μ Ύπτιο -Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
 4. Τσαούσι Δανάη - Ποσειδώνας -1η 200μ. Μικ. Ατομ.-Πανελλήνιο Παγκορασίδων Α΄
 5. Γροσίδου Δέσποινα - 9ο ΓΕΛ-2η 400 μικτή-Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
 6. Μανίδη Ευμορφία - 9ο ΓΕΛ-3η 400 μικτή- Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες

BEACH VOLLEY

 1. Κωτούλας Κωνσταντίνος - ΑΕΛ-2ος Κ17 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 2. Δορδοκίδης Θεόφιλος - ΑΕΛ-2ος Κ17 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 3. Νικοπούλου Χρύσα - Σπάρτακος- 3η Κ19 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 4. Νικοπούλου Νάσια - Σπάρτακος- 3η Κ19 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

TAEKWONDO

 1. Αβδούλα Χριστίνα - 1ο ΕΠΑΛ- 3η (-44)κιλά -Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
 2. Πράπας Ιωάννης - ΑΣ ΔΙΑΣ- 3ος (-63)κιλά -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων
 3. Βουργανάς Ευρυπίδης - ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ- 2ος(-45)κιλά -Πανελλήνιο Πρωτ.Εφήβων
 4. Χαρόβα Κωνσταντίνα- ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ- 2η (-59)κιλά -Πανελλήνιο Πρωτ.Νεανίδων
 5. Ντζουβάρα Μακρίνα - ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -3η (-44)κιλά -Πανελλήνιο Πρωτ.Νεανίδων
 6. Σούπας Γεώργιος - ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -3ος (-45)κιλά -Πανελλήνιο Πρωτ.Εφήβων
 7. Ζμπήτας Γεώργιος - ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -1ος (+1.80)Ύψος -Πανελλήνιο Πρωτ.Παίδων
 8. Ιακωβάκη Χριστιάνα – ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -1ος(+1.68)Ύψος -Πανελλήνιο Πρωτ.Κορασίδων

ΤΕΝΙΣ

 1. Μεσσής Ανδρέας - ΦΟΙΒΟΣ -1ος Μονό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων
 2. Μιχαλακόπουλος Άλκης - ΦΟΙΒΟΣ -1ος Μονό και Διπλό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
 3. Νούλας Αλέξανδρος - ΦΟΙΒΟΣ -1ος Διπλό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
 4. Στάμου Άννα - ΦΟΙΒΟΣ -3η Μεικτό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18
 5. Σιδεράκος Απόλλων - ΑΣ ΟΡΦΕΑΣ-1ος Μονό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10 ετών

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

 1. Μάνθος Νικόλαος - Π.Γ.Σ.Λάρισας -2ος Δρόμο -Βαλκανικοί Αγώνες Εφήβων
 2. Κόκκαλη Βασιλική - Π.Γ.Σ.Λάρισας- 1η Δρόμο -Πανελλήνια Κατάταξη Νεανίδα
 3. Μπαλδιμτσής Αναστάσιος - Π.Γ.Σ.Λάρισας- 1ος Δρόμο -Πανελλήνια Κατάταξη Μάστερ
 4. Ελευθεριάδου Αικατερίνη - Π.Γ.Σ.Λάρισας- 2η Δρόμο -Πανελλήνια Κατάταξη Γυναικών
 5. Ρομπότου Γεωργία - Π.Γ.Σ.Λάρισας- 3η Δρόμο -Πανελλήνια ΚατάταξηΚορασίδων
 6. ΑντωνιάδηςΔημήτριος - Π.Γ.Σ.Λάρισας- 1οςΟρεινή Ποδηλασία -Πανελλήνια Κατάταξη Ανδρών
 7. Μάντζιος Δημήτριος - Π.Γ.Σ.Λάρισας - 2ος Πίστα -Πανελλήνια Κατάταξη Εφήβων
 8. Παπαβασιλείου Ευάγγελος - Π.Γ.Σ.Λάρισας -2ος Πίστα -Πανελλήνια Κατάταξη Εφήβων
 9. Ζιντόβας Κωνσταντίνος - Π.Γ.Σ.Λάρισας -2ος Πίστα -Πανελλήνια Κατάταξη Παίδων
 10. Γώγου Αρετή - Π.Γ.Σ.Λάρισας -3η Πίστα -Πανελλήνια Κατάταξη Κορασίδων
 11. Κασκάνη Ελένη – Π.Γ.Σ.Λαρισας -2η Δρόμο -Πανελλήνια Κατάταξη Κορασίδων

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΙΚΗ

 1. Γκατζιώνης Αστέριος - 1ο ΕΠΑΛ -3ος Ασκήσεις Εδάφους -Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
 2. Καπετανόπουλος Νικόλαος - 6ο ΓΕΛ -3ος Πλάγιο Ίππο -Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
 3. Γκονέλας Δημήτρης – Φιλαθλητικός -1ος Πλάγιο Ίππο -Τελική Φάση Περιφέρειας Παμπαίδων
 4. Τζερεμές Ζήσης – Φιλαθλητικός -1ος Ασκήσεις Εδάφους -Τελική Φάση Περιφέρειας-Παμπαίδων

ΣΚΙ

 1. Γεωργιάδου Θεοπίστη - ΕΟΣ Λάρισας -2η Τεχνική Κατάβαση -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων
 2. Καντώνια Φανή - ΕΟΣ Λάρισας -2η Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων
 3. Ζίκου Ελένη - ΕΟΣ Λάρισας -2η Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων
 4. Αγοραστίδης Δημήτριος - ΕΟΣ Λάρισας -2ος Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
 5. Παπαχατζή Μαρία-Κων/να - ΕΟΣ Λάρισας -2η Τεχνική Κατάβαση -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

 1. Κανιούρα Αγγελική - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 2. Ευσταθίου Παρασκευή - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 3. Καπλάνη Περσεφόνη - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 4. Κατσαρού Ευθυμία - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 5. Κιούση Μαγδαληνή - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 6. Πορφυρίδου Ελένη-Χριστίνα - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 7. Γεωργούλα Νικολέτα - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 8. Κτιστάκη Ιωάννα - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 9. Μπανταβάνη Φανή Τριανταφυλλιά - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 10. Σαρασέλη Σελίνα - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 11. Τζινάκου Αγγελική-Ειρήνη - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 12. Φακή Χριστίνα - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 13. Κύρκου Γεωργία - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 14. Σοφολόγη Ζωή - ΓΣ ΝΙΚΗ -2η Σύνθετο Ατομικό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 15. Φρέντζιου Αναστασία - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η Σχοινί -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 16. Παπαστογιαννούδη Στυλιανή - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η Σύνθετο Ατομικό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 17. Δημοπούλου Καλλιόπη - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 18. Μιχαλοπούλου Αικατερίνη - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 19. Χαρισμανίδη Αικατερίνη - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 20. Οικονόμου Λύδια-Βικτωρία - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 21. Χασιώτη Ευγενία - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 22. Τόπι Μέγκι - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ -1η Σύνθετο Ατομικό-Αγώνες Β΄ Κατηγορίας -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων
 23. Τσιούρβα Στυλιανή – ΓΕΛ -1η Σύνθετο Ατομικό-Αγώνες Β΄ Κατηγορίας -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

 1. Μπουτσιώλη Βάια - ΑΣ ΑΤΛΑΣ -1η-87κ Αρασέ-66κ Ζετέ -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών
 2. Κυρίτσης Ιωάννης - ΑΣ ΑΤΛΑΣ -2ος 77κ Αρασέ-92 κ Ζετέ -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
 3. Στρατής Παρασκευάς - ΑΣ ΑΤΛΑΣ -2ος-105κ Αρασέ-125 κ Ζετέ -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων

ΠΑΛΗ

 1. Τσολάκης Ιωάννης - 9ο ΓΕΛ - 2ος Ελευθέρας 74 κ - Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα
 2. Μπρούζας Παναγιώτης - ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ - 2ος Ελευθέρας 85 κ - Βαλκανικοί Αγώνες Παίδων
 3. Αγγελής Αχιλλέας - ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ - 5ος Ελευθέρας 110 κ -Βαλκανικοί Αγώνες Παίδων
 4. Αποστολίδης Άγγελος - ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ - 3ος Ελευθέρας 74 κ –Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών
 5. Σιουποτίνας Αλκιβιάδης - ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ - 3ος Ελευθέρας 71 κ – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
 6. Χατζόπουλος Τριαντάφυλλος - ΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ - 3ος Ελληνορωμαική –Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

 1. Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας - Ποδηλασία-1ος Γενική Κατάταξη στη Ελλάδα
 2. ΑΕΛ Γυναικών - Ποδόσφαιρο -2η Πρωτάθλημα Α΄ Εθνική Κατηγορία
 3. Α.Σ. Λάρισας - Taekwondo-3ος Γενική Κατάταξη στη Ελλάδα
 4. Α.Ε.Λ.- Καλαθοσφαίριση Ανδρών-Άνοδος Γ΄ Εθνική Κατηγορία
03-04-2024
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας «ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΟΛΙΣΤ»

Η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας (ΣΟΛ) υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του Συλλόγου Φίλων της ΣΟΛ, παρουσιάζει στο κοινό της μια πολύ ιδιαίτερη συναυλία. Δύο κοντσέρτα με Λαρισαίους σολίστ και ένα συμφωνικό ποίημα θα έχει στο πρόγραμμά της την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα συναυλιών Δ.Ω.Λ. Ως σολίστ εμφανίζονται ο Νίκος Νικολαΐδης στο βιολοντσέλο με το κοντσέρτο του Χάυδν σε ντο μείζονα και ο Δημήτρης Καρακαντάς στο βιολί με το κοντσέρτο του Μπραμς σε ρε μείζονα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον «Μολδάβα», το  συμφωνικό ποίημα του Σμέτανα (200 χρόνια από την γέννησή του). Ένα προγραμματικό έργο που με τις μουσικές του εικόνες το καθιστούν ένα από τα αγαπημένα έργα του κοινού.

Τη συναυλία διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης.

Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρες 10.00 -13.00. Τιμή 10 και 5 ευρώ

03-04-2024
Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας φέρνει τους μαθητές σχολείων κοντά στην συμφωνική μουσική

Η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της θα παρουσιάσει το συμφωνικό ποίημα «Ο Μολδάβας» του Σμέτανα (200 χρόνια από την γέννηση του) στην γενική της πρόβα το Σάββατο 13 Απριλίου στις 18:30 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δ.Ω.Λ.

Το έργο αυτό επιλέχθηκε, καθώς το πλούσιο ηχόχρωμα του, όπως και οι δημοφιλείς μελωδίες του προκαλούν το ενδιαφέρον των νεαρών μαθητών/τριών φέρνοντάς τους σε επαφή με τον κόσμο της  συμφωνικής μουσικής.

Για το έργο θα μιλήσει ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης και η ορχήστρα θα αναδείξει τις μουσικές «εικόνες» αυτή της μοναδικής σύνθεσης.

Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά και μαθητές σχολείων κάθε ηλικίας.

Πολιτική Προστασία

Job Center

Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Κατασκήνωση στην Πόλη

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

Επανασύνδεση ρεύματος για ευπαθείς ομάδες

Οικογιορτή Λάρισας

Λάρισα Ιστορία Πολιτισμού Παρελθόν και Μέλλον

Βόλτες στην πόλη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης

Εκδρομές στη Λάρισα PDF

Larissa Tours and Excursions

Food Corridors European Program

Εμβολιάζομαι Νοιάζομαι

  ΕΟΔΥ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Λάρισα Είμαστε Μαζί απέναντι στον covid-19

ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ μεα

Βρείτε σε ποια Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων ανήκετε

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας

Πολυοδηγός για Μετανάστες - Multiguide for Immigrants

Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 

Stop TTIP/CETA

Η Ευρώπη σου

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Εγγραφή στο 112

Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια

Municipality of Larissa

We design

a modern city that every citizen will be happy to live in

We develop

social infrastructure and services for citizens and visitors

We place emphasis

on education, culture and institution building

We are implementing

infrastructure projects that will contribute to the development of the city

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY