• Home
  • ISF - Protect
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Ευρωπαικό πρόγραμμα ProTECT

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Ευρωπαικό πρόγραμμα ProTECT

Print

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό ερευνητικό πρόγραμμα Public Resilience using TEchnology to Counter Terrorism (ProTECT), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ISFP).

Οι εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι: STICHTING DUTCH INSTITUTE FOR TECHNOLOGY, SAFETY & SECURITY (Ολλανδία), Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (Ελλάδα), NEDERLANDSE ORGANISATIE VOOR TOEGEPAST NATUURWETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK TNO (Ολλανδία), Inspectoratul General al Politiei Romane (Ρουμανία),FORUM EUROPEEN POUR LA SECURITE URBAINE (Γαλλία),LIETUVOS KIBERNETINIU NUSIKALTIMU KOMPETENCIJU IR TYRIMU CENTRAS (Λιθουανία), Δήμος EINDHOVEN (Ολλανδία), AYUNTAMIENTO DE MALAGA (Ισπανία), Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα), VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBES ADMINISTRACIJA, (Λιθουανία),Δήμος BRASOV (Ρουμανία), STICHTING KATHOLIEKE UNIVERSITEIT BRABANT (Ολλανδία), MINISTERIO DEL INTERIOR (Ισπανία).

Το πρόγραμμα στοχεύει να ενισχύσει τις τοπικές αρχές σε θέματα πολιτικής προστασίας. Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος θα αναπτυχθούν εργαλεία και τεχνολογικές λύσεις και θα δοθεί εκπαίδευση που θα ενισχύσουν την ετοιμότητα και τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας και προστασίας στους δημόσιους χώρους. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2018, η διάρκειά του είναι 24 μήνες, ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.312.039,35 €, από τα οποία 48.968,55 € θα διατεθούν στο Δήμο Λαρισαίων.

Στις 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος με τη συμμετοχή των εταίρων στην έδρα του EFUS (European Fund for Urban Security) στο Παρίσι της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση των ενεργειών του πρώτου τριμήνου, ενώ καθορίστηκαν και βήματα / ενέργειες για τη συνέχιση του προγράμματος, ενώ παρουσιάστηκαν και οι απαιτήσεις ποιοτικού ελέγχου και διαδικασίες διάδοσης και επικοινωνίας του προγράμματος. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες το εργαλείο “Εκτίμηση τρωτότητας” (Vulnerability Assesment Tool) και το εγχειρίδιο χρήσης του, ενώ εκτελέστηκαν παραδείγματα και ασκήσεις εφαρμογής του για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων. Τέλος, δόθηκαν οι οδηγίες για την διοργάνωση των “τοπικών εργαστηρίων” (Local Workshops) στις πέντε Ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα.

Σε συνέχεια της παραπάνω συνάντησης, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 πραγματ

οποιήθηκε στη Λάρισα σύσκεψη των Ελλήνων εταίρων (Δήμος Λαρισαίων και ΚΕΜΕΑ) με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των υπηρεσιών για την οργάνωση του Local Workshop που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 8 και 9 Μαϊου 2019.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα:
http://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

190417 PROTECT paris

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY