Larissa Culture

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

26-07-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 31/07/2024, ώρα 12:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-07-2024
Το διαμάντι του παγκόσμιου κινηματογράφου ο “κλέφτης ποδηλάτων” στον θερινό κινηματογράφο του Μύλου

To αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα, το διαμάντι του παγκόσμιου σινεμά, όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλοί κριτικοί. Μια ταινία σταθμός στο κινηματογραφικό κίνημα του νεορεαλισμού, μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, ο “Κλέφτης ποδηλάτων”, προβάλλεται στον θερινό Κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, την Τετάρτη 31 Ιουλίου και την Πέμπτη 1η Αυγούστου στις 10 το βράδυ, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Ρώμη, 1946. Ο εφιάλτης του φασισμού έχει τελειώσει. Ο πόλεμος έχει αφήσει ανοιχτές πληγές - οι πόλεις κατεστραμμένες, οι άνθρωποι σε οικονομική εξαθλίωση, φτώχεια και πείνα. Εκεί συναντάμε τον Αντόνιο, έναν νεαρό σύζυγο και πατέρα που στέκεται καθημερινά απελπισμένος μέσα στα μπουλούκια και στις ουρές αναζήτησης εργασίας. Οποιασδήποτε εργασίας. Κι ένα πρωί στέκεται τυχερός: υπάρχει μία δουλειά αφισοκολλητή κινηματογραφικών πόστερ. Μόνο που απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις ποδήλατο. Με τη γυναίκα του ξεστρώνουν τα μοναδικά (νυφικά τους) σεντόνια, τα πουλούν και αγοράζουν ένα. Ο Αντόνιο γελά ποδηλατώντας - υπάρχει φως, υπάρχει ελπίδα. Δυστυχώς όμως, όχι για πολύ: σκαρφαλωμένος στην πρώτη κιόλας μαρκίζα για να αφισοκολλήσει την εικόνα της Ρίτα Χέιγουορθ ως «Gilda», ένας άντρας κλέβει το ποδήλατό του. Από αυτό το σημείο και μετά ξεκινά μία εφιαλτική Οδύσσεια. Ο Αντόνιο, συνοδευόμενος από τον μικρό του γιο που θέλει να βοηθήσει, ψάχνει στους δρόμους, τα σπίτια, τις αυλές της Ρώμης για το κλεμμένο του ποδήλατο. Την κλεμμένη του ευκαιρία για αξιοπρέπεια.


Σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ.
Πρωταγωνιστούν: Λαμπέρτο Ματζιοράνι, Έντσο Σαγιόλα, Λιανέλα Καρέλ
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

 

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

26-07-2024
Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας - Θα φωταγωγηθεί το ΔΩΛ στις 28 Ιουλίου

Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας- World Hepatitis Day, έχει οριστεί η 28η Ιουλίου 2024 και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος – Ε.Ε.Μ.Η. για 3η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις ιογενείς Ηπατίτιδες.

Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζοντας τέτοιες δράσεις και ενέργειες, το βράδυ της 28ης Ιουλίου, θα φωταγωγήσει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στα χρώματα του κόκκινου και του κίτρινου, που έχουν καθιερωθεί ως χαρακτηριστικά της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα.

H Ε.Ε.Μ.Η. συνεχίζει την προσπάθεια για συστράτευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την πρόληψη της μετάδοσης των Ιογενών Ηπατίτιδων, τη βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής, καθώς και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των προσβληθέντων ατόμων. Στόχος, η εξάλειψη τους να αποτελέσει προτεραιότητα. Στόχος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και αντιμετώπισης, με στόχο ουσιαστικό και όχι μόνο συμβολικό.

25-07-2024
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-07-2024
Διακήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού - Συντήρηση Η/Μ (Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού) Κολυμβητηρίων
24-07-2024
ΚΕΠ Γιάννουλης: Προσωρινά στον χώρο του πρώην Δημαρχείου η εξυπηρέτηση των πολιτών

ΚΕΠ Γιάννουλης:  Προσωρινά στον χώρο του πρώην Δημαρχείου η εξυπηρέτηση των πολιτών, εξαιτίας βλάβης στο διαδίκτυο

Από τα ΚΕΠ Εργατικών Κατοικιών στη Γιάννουλη ανακοινώνεται ότι από αύριο, Πέμπτη 25 Ιουλίου, προσωρινά, η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται στον χώρο του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου (Αθανασίου Διάκου 17), εξαιτίας σοβαρής βλάβης που έχει σημειωθεί στη λειτουργία του διαδικτύου της Υπηρεσίας στη δομή στις Εργατικές Κατοικίες.

Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού είναι από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, ενώ οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2413.509.601, 602, 603 και 604.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ για οποιαδήποτε αλλαγή, θα υπάρξει νεότερη σχετική ενημέρωση.

24-07-2024
Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Δήμο Λαρισαίων για το διδακτικό έτος 2024-2025

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ  

Αριθμ. Πρωτ.: 39671/24-07-2024

Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Δήμο Λαρισαίων για το διδακτικό έτος 2024-2025


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΑΠΟ 25/07/2024 ΕΩΣ ΚΑΙ 07/08/2024

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να επισυνάψουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ένα ενιαίο αρχείο σε μορφή pdf.

24-07-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - Καλοκαίρι 2024 - Περιοδεία της παράστασης "Μαλλιά Κουβάρια"

«ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

 

«Μαλλιά κουβάρια γίναμε

Και τρίχα δεν αφήναμε,

Στο κούφιο μας κεφάλι. Το μαύρο μας το χάλι.

Αγάπες, ζήλιες, ψέματα,

Καυγάδες, ρεζιλέματα,

Μας κάνουν άνω – κάτω, βρεθήκαμε στον πάτο.»

 

Κάπως έτσι οι ήρωες του έργου «Μαλλιά Κουβάρια» διεκτραγωδούν  τα όσα  περνάνε στην περίφημη κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη.

Ο Λάσκαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1868 και πέθανε το 1945. Τελείωσε την Νομική Σχολή μετά το δίπλωμα του έφυγε στο Παρίσι για δύο χρόνια. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις.  Η θεατρική του μανία φάνηκε νωρίς, όταν ακόμα ήταν παιδί και από τότε σκάρωνε παιδικές παραστάσεις με δικά του πάντα έργα. Γυρίζοντας από το Παρίσι άρχισε να γράφει θέατρο με πολλές καινοτομίες που διδάχθηκε στο ξακουστό, για την θεατρική του ακμή, Παρίσι. Τα έργα του ήταν γραμμένα στη δημοτική γλώσσα και έχουν αστικό χαρακτήρα. Την εποχή εκείνη κυριαρχούσαν στην Αθήνα τα Κωμειδύλλια και τα ποιμενικά δράματα.

Τα έργα του πολυγραφότατου Λάσκαρη σημειώνουν μεγάλη επιτυχία με πρώτο τα «Μαλλιά κουβάρια», το 1998.

Το έργο του αυτό το χαρακτηρίζει κωμωδία, είναι όμως φάρσα, ένα από τα δυσκολότερα είδη του θεάτρου. Η φάρσα χειρίζεται παράλογα θέματα και απαιτούν άριστη τεχνική, σπαρταριστή πλοκή, αναπάντεχες ανατροπές, απίθανες συναντήσεις και παρεξηγήσεις. Τα «Μαλλιά κουβάρια» δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν  τίποτα από τις φάρσες των σπουδαίων Γάλλων συγγραφέων,  Φεϋντώ, Λαμπίς και Σαρντού .

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» που ένας από τους κύριους στόχους του είναι να γνωρίσει στον σύγχρονο θεατή την ελληνική δραματουργία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο του Λάσκαρη.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Kώστας Τσιάνος
Σκηνικό- Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Σχεδιασμός φωτισμών: Μάκη Παπατριανταφύλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Γκότση
Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης
Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καΐση
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Ανδριανόπουλος -Παναγιώτης Καραχάλιος-Βασίλης Τσιούτρας
Ήχος – Φως–video: Γιώργος Γκόλαντας – Παναγιώτης Γιαννούλας

Παίζουν ( Αλφαβητικά) :

Νικολέτα Βλαβιανού

Βασίλης Καρμίρης

Χρήστος Κορδελάς

Λίλλυ Μελεμέ

Ηρακλής Τζαφέτας

Παναγιώτης Τόλιας

Αλίκη Τσάκου

Χάρης Φλέουρας

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

ΗΜ/ΝΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

29-7-2024

ΒΕΛΙΚΑ

ΘΕΑΤΡΟ «ΠΛΑΤΑΝΙΑ»

Ώρα έναρξης 21:15

ΤΡΙΤΗ

30-7-2024

ΒΕΛΙΚΑ

ΘΕΑΤΡΟ «ΠΛΑΤΑΝΙΑ»

Ώρα έναρξης 21:15

ΤΕΤΑΡΤΗ

31-7-2024

ΑΙΓΑΝΗ 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΙΓΑΝΗΣ

Ώρα έναρξης 21:15

ΠΕΜΠΤΗ

1-8-2024

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΘΕΑΤΡΟ «ΟΨΕΙΣ»

Ώρα έναρξης 21:15

ΣΑΒΒΑΤΟ

3-8-2024

ΚΡΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ»

Ώρα έναρξης 21:15

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

23-8-2024

ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

VICTORIA CINEMA

Ώρα έναρξης 21:15

ΚΥΡΙΑΚΗ

25-8-2024

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΦΡΟΥΡΙΟ»

Ώρα έναρξης 21:15

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

30-8-2024

ΒΟΛΟΣ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΗ»

Ώρα έναρξης 21:15

ΣΑΒΒΑΤΟ

31-8-2024

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ «ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ»

Ώρα έναρξης 21:15


Πληροφορίες: 2410-621209 από Δευτέρα έως Παρασκευή (8π.μ.-3μ.μ.)

Οδηγίες κρατήσεων-προπώληση εισιτηρίων: 2410-533417 & 6980493082 από Δευτέρα έως Παρασκευή (10π.μ.-1μ.μ. στα γραφεία του Θεσσαλικού Θεάτρου κτήριο του Μύλου 2ος όροφος)

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, FormediaTV, TRT, radioTRT Εφημερίδα Ελευθερία, Θεσσαλικές επιλογές larissanet εφημερίδα, Larissanet.gr, Larissapress.gr, Formediaradio99,8,  OnLarisa,.gr, Paidis.com, kosmoslarissa.gr, λαρισινά, larissorama.gr, TheNewspaper.gr, Ραδιοφωνική λεσχή(Τρικάλων)97,6, Thelarissapaper.gr, radioΤύρναβοςfm103,8,  Ραδιόφωνο 99,4 Πόλις, elassona884.gr, iLarissa.gr,  τι Νέα Λάρισα;  Larissa DeeJay95,7,  Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας93,6, MusicaRadio, Campos fm, TirnavosPress

24-07-2024
Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για την πατρίδα μας, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μέσα σε αυτόν τον μισό αιώνα, η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις κρίσεις, κατόρθωσε να εδραιώσει τη θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να σταθεί πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της Μεσογείου.

Αυτή η κατάκτηση ανήκει σε όλους μας, σε όλους τους πολίτες που παραμένουμε αταλάντευτοι, υπηρετώντας τις βαθιά ριζωμένες οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού, με βαθιά περηφάνια για τη Δημοκρατία μας και με βαθύ αίσθημα ευθύνης για το μέλλον της. 

Η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας δεν είναι μια τυπική τελετουργία. Είναι ουσιαστική πολιτική πράξη επιβεβαίωσης της αποφασιστικότητας όλων να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί ό,τι συνέβη τότε. Στη Δημοκρατία όλοι και ο καθένας ξεχωριστά είμαστε υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη και την ποιότητά της.

Δε λησμονούμε, ωστόσο, την ιστορική μας ευθύνη απέναντι στην αδελφή πατρίδα μας, την Κύπρο, ένα τμήμα της οποίας παραμένει, εδώ και 50 χρόνια, υπό τουρκική κατοχή. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε τούτη την εποχή των μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων, των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων, η Ελλάδα και η Δημοκρατία μας θα συνεχίσει να προασπίζεται τα ιδεώδη που κληροδοτήθηκαν από γενιά σε γενιά, καθώς και τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, που καθορίζουν την εθνική μας υπόσταση και πορεία στο μέλλον.

Το χρέος μας είναι ένα! Να καθιστούμε βίωμα το ότι η Δημοκρατία δεν πεθαίνει στον τόπο που γεννήθηκε!

24-07-2024
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων για την περίοδο 2024-2025 (πρωινή ζώνη)

Από την  Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης, και τη Διεύθυνση Παιδείας ανακοινώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, για την περίοδο 2024-2025. Υποβλήθηκαν 1.706 αιτήσεις νηπίων & βρεφών και ικανοποιούνται στην παρούσα φάση 1.702. Τα παιδιά που δεν απορροφήθηκαν , θα γίνει προσπάθεια να απορροφηθούν το Σεπτέμβριο. Οι γονείς που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση, και ενδιαφέρονται για φιλοξενία των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και είναι κάτοχοι voucher, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε υπάρχουσες κενές θέσεις.

Η επιλογή των παιδιών έγινε  με το αδιάβλητο, αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης και ανάλογα με  τη δυναμικότητα του κάθε παιδικού σταθμού. Τα ονόματα των παιδιών θα είναι αναρτημένα σε εσωτερικό χώρο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου (Δεν θα δημοσιοποιηθούν λόγω του νόμου περί προσωπικών δεδομένων) από την Τετάρτη 24/07/2024 και θα υπάρξει και τηλεφωνική ενημέρωση από τους Παιδικούς Σταθμούς προς τους γονείς. Οι παιδικοί σταθμοί θα ξεκινήσουν,  για τη νέα περίοδο,  την Δευτέρα 2  Σεπτεμβρίου 2024 και θα ανακοινωθεί παράλληλα το πρόγραμμα του Αγιασμού  του κάθε παιδικού σταθμού. Τα αποτελέσματα της απογευματινής ζώνης θα ανακοινωθούν τέλος Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι, η περίοδος για ενστάσεις και για κατάθεση νέων αιτήσεων θα είναι δυνατή από 2/9/2024 έως 10/9/2024 στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος) ενώ για την ικανοποίηση των αιτημάτων, θα καταβληθεί  προσπάθεια να ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι, στον Δήμο Λαρισαίων λειτουργούν 27 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εκ των οποίων 1 Βρεφονηπιακός Σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας με τμήμα ειδικής αγωγής (27ος Παιδικός Σταθμός).

Ενημερώνουμε επίσης ότι και φέτος οι 27 Παιδικοί Σταθμοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2024-2025» (Πρώην Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής) και οι ενδιαφερόμενες μητέρες αφού υποβάλουν την αίτηση τους (Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ που δημοσιεύθηκε στις 15/07/2024 με υποβολή αιτήσεων από 11/7/2024 έως 1/8/2024) και εφόσον θα είναι δικαιούχοι voucher, θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα διαθέσιμα σημεία, γραφεία Δ/νσης και Παιδικοί Σταθμοί που θα ανακοινωθούν προσεχώς, για την υπογραφή της Σύμβασης ώστε μέσω του προγράμματος να φιλοξενηθούν δωρεάν.

Για πληροφορίες στο τηλ: 2410680223 & 2410680215 και σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς

23-07-2024
Σε συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΝ ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Στο ΥΠΕΝ ο Δήμαρχος Λαρισαίων - Μετείχε στη συνάντηση εργασίας με Δήμους-ΔΕΥΑ για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Στη συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για τα έργα επεξεργασίας αστικών λυμάτων που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης, μετείχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, μετά από τη σχετική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, κ.Μανώλη Γραφάκου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα.

Πρόκειται για τα έργα που είναι ενταγμένα στη Δράση «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στο πλαίσιο της συνάντησης βρέθηκαν επί τάπητος τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών, ενώ παρασχέθηκαν κατευθύνσεις για ακόμα ταχύτερη απορρόφηση των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων.

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ένα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΛ ενταγμένο στη συγκεκριμένη δράση. Πρόκειται για το έργο «Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Ιλύος ΕΕΛ Λάρισας, με λειτουργία και συντήρηση», συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 10,1 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 7,55 εκατ. Ευρώ είναι χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το υπόλοιπο από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, ενώ θα ακολουθήσει και ένα διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας, περίπου 12 μηνών με την περαίωση του έργου.

Στο περιθώριο της συνάντησης, στην οποία μετείχαν Δήμαρχοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να συζητήσει θέματα που αφορούν γενικότερα την πορεία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης.

22-07-2024
Κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω επαπειλούμενου κινδύνου εξάπλωσης της ζωωνόσου της πανώλης των μηρυκαστικών

Η εν λόγω Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης θα ισχύει έως και 17 Ιανουαρίου 2025.

Διαβάστε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

22-07-2024
Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

20 Ιουλίου 1974 - 20 Ιουλίου 2024

Πενήντα χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Πενήντα χρόνια με ανοιχτές τις πληγές, με τη συνέχιση της διχοτόμησης του νησιού, με τις μνήμες του ξεριζωμού, το δράμα των αγνοουμένων και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

Δεκάδες αποφάσεις, άπειρες συζητήσεις, δηλώσεις, διαμαρτυρίες αλλά και εκκλήσεις στη λογική του πολιτισμένου -υποτίθεται- κόσμου, των συμμάχων και συνοδοιπόρων μας σε άλλους κοινούς δρόμους…

Και όμως, η Λευκωσία συνεχίζει να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Κυπριακό συνεχίζει να αναζητά τη λύση, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, τις αρχές και αξίες της ΕΕ και το κοινοτικό κεκτημένο, μια λύση που θα επανενώνει πραγματικά την Κύπρο, θα την αποκαθιστά ως ένα σύγχρονο λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος με μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη διεθνή προσωπικότητα.

Μια συνολική λύση του Κυπριακού πρέπει να διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας για όλους τους Κυπρίους και ένα κράτος λειτουργικό και ανεξάρτητο.

Σε αυτό το κράτος μέλος της ΕΕ δεν χωράνε ούτε εγγυήσεις, ούτε ξένοι στρατοί.

Χωράει μόνο ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου και των αρχών και αξιών της ΕΕ, για όλους τους πολίτες.

Και αυτή προσπάθεια σημαίνει ότι κανένας μας δεν θα συμβιβαστεί, κανένας μας δεν θα παραιτηθεί.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η ιστορική μνήμη σβήνει και μετατρέπεται σε λήθη με το πέρασμα των χρόνων, λέμε για άλλη μια φορά πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ!

19-07-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τρίτη 23/07/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-07-2024
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και παροχών υδροδότησης σε Μανωλάκη-Ηφαίστου - «Τέλος» στους αμιαντοσωλήνες με εντολή του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου

«Τέλος» στους παλιούς αμιαντοσωλήνες και σωλήνες χυτοσιδήρου του δικτύου ύδρευσης στις οδούς Μανωλάκη και Ηφαίστου έβαλαν οι εργασίες αντικατάστασης των σωληνώσεων, εργασίες που φέρουν την προσωπική «σφραγίδα» του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΛ, κ.Θανάση Μαμάκου, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις εργασίες ανάπλασης των δύο συγκεκριμένων οδών, στο πλαίσιο του δημοτικού έργου της διασύνδεσης των μνημείων και πολιτιστικών τοπόσημων της Λάρισας, η ΔΕΥΑΛ προχώρησε στην αντικατάσταση του συνόλου των παλαιών σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης, είτε αμιάντου, όπως ήταν στην οδό Μανωλάκη ή χυτοσιδήρου, όπως στην οδό Ηφαίστου, με σωληνώσεις πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Παράλληλα, αντικαταστάθηκαν όλες οι παροχές υδροδότησης των παρακείμενων ιδιοκτησιών. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Προστασία περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης. Το σχέδιο της επένδυσης σε έργα υδροδότησης και ιδιαίτερα στις αντικαταστάσεις των παλαιών δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Λάρισας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διαρροών λόγω θραύσης, τον εξορθολογισμό λειτουργίας των δικτύων διανομής, την αναβάθμιση της ποιότητας υδροδότησης των κατοίκων, καθώς και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη προκύπτουν από το γεγονός ότι πλέον με τη χρήση των νέων δικτύων περιορίζονται σημαντικά οι διαρροές τους, η κατανάλωση του πόσιμου νερού μειώνεται, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα από την υπεράντληση και εξάντληση των φυσικών πόρων. Οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής στην οποία αντικαθίστανται τα δίκτυα, αναβαθμίζονται σημαντικά, αφού η ποιότητα του υλικού από το οποίο αποτελείται το νέο δίκτυο είναι κατά πολύ ανώτερη.

19-07-2024
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού για την "Παραχώρηση της Ανάπτυξης, Διαχείρισης και Λειτουργίας δημοσίως Προσβάσιμων Υποδομών Επαναφόρτισης που περιλαμβάνονται σε σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων»
19-07-2024
Πίνακες Αποτελεσμάτων για Σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου με ένα (1) άτομο στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «In4Green» με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT IV

Ανακοινώνονται οι Πίνακες Αποτελεσμάτων της υπ ΄αρ.πρωτ.: 36685/05.07.2024 (ΑΔΑ.: 906ΨΩΛΞ-ΡΣΣ) Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την σύναψη συμβάσης μίσθωσης έργου με ένα(1) άτομο στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «In4Green» με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT IV. 

Πίνακας Συμμετεχόντων

Πίνακας Κατάταξης

Πίνακας Απορριπτέων

Oι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τη θέση τους στους πίνακες χρησιμοποιώντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους καθώς και τα αρχικά του επωνύμου του ονόματος και του ονόματος πατρός.

 

 

19-07-2024
ΔΕΥΑΛ: Ολική αποκατάσταση των καθιζήσεων στο οδόστρωμα λόγω Daniel σε Φαλάνη και Γιάννουλη - Εντός φθινοπώρου η ολοκλήρωση των έργων

Στην ολική αποκατάσταση οδών, από τις ζημιές (καθίζηση) που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel στο οδόστρωμα στις κοινότητες της Φαλάνης και της Γιάννουλης προχωρά η ΔΕΥΑΛ. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 910.000 ευρώ, που υλοποιούνται με ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λάρισας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου το πρωί, από τις οδούς στη Φαλάνη, ενώ θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες εργασίες και στη Γιάννουλη, το αμέσως επόμενο διάστημα. Συνολικά, αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως ασφαλτικό οδόστρωμα συνολικής επιφάνειας 55.000 τ.μ., ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός του φθινοπώρου 2024.

«Με σχέδιο και συνετό προγραμματισμό προχωράμε στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιοχές του Δήμου μας που υπέστησαν και τα μεγαλύτερα πλήγματα. Ήδη έχουν προχωρήσει εργασίες στον κεντρικό δρόμο της Γιάννουλης, καθώς και στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών. Σήμερα, ξεκίνησαν οι εργασίες στη Φαλάνη, με πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες εργασίες και στη Γιάννουλη. Με σταθερά, προσεκτικά βήματα κλείνουμε, μία-μία, τις πληγές του Daniel. Θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμέλεια και προσοχή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μας», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λάρισας, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή.

Ο κ.Μαμάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοτάξιο στη Φαλάνη, το πρωί της Τρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης, κ.Κωνσταντίνο Βλαχούλη, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, κ.Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης.

Και στο κέντρο της Λάρισας

Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς στην περιοχή της συνοικίας του Αγίου Αθανασίου, όπου το προηγούμενο διάστημα ήταν σε εξέλιξη εργασίες αντικατάστασης του δικτύου της ΔΕΥΑΛ. Πρόκειται για το πλέγμα των οδών Τζαβέλλα-Ταγμ.Βελησσαρίου-Φαρμακίδου-Παλαιστίνης, καθώς και Λογιωτάτου-Αξενίδου-Λεωνίδου-Νικοδήμου-Τζάρτζανου, στις οποίες έγινε πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος με ασφαλτόστρωση.

18-07-2024
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης - 3ο Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια και Ενημέρωση Ασθενειών για το Ροδάκινο

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου (ΠΚΠΦΠ & ΦΕ Βόλου) ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Λάρισας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.

Διαβάστε το 3ο ενημερωτικό δελτίο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Λάρισας σε συνέχεια των επιτόπιων ελέγχων σχετικά με την εμφάνιση παραμόρφωσης σε καρπούς ροδάκινων, η οποία προκάλεσε έντονη ανησυχία στους παραγωγούς της περιοχής, προέβη σε
δειγματοληψίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και τα δείγματα αποστάλθηκαν στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για εργαστηριακές εξετάσεις.

Διαβάστε το ενημερωτικό ασθενειών για το ροδάκινο

 

18-07-2024
Από τις 11πμ την Κυριακή 21 Ιουλίου θα είναι ανοικτή η Δημοτική Πισίνα στην Νεάπολη Λάρισας

Η Δημοτική πισίνα στην Νεάπολη Λάρισας λειτουργεί ως μια όαση δροσιάς για τους πολίτες, προσφέροντας ανακούφιση κατά την διάρκεια των καυτών ημερών του καλοκαιριού.

Σε ένα όμορφα διαμορφωμένο χώρο προσφέρει όχι μόνο δροσιά αλλά και ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους επισκέπτες.

Οι ώρες λειτουργίας της πισίνας είναι από τις 11.30 έως 20.30 (Δευτέρα έως Κυριακή). Την Κυριακή 21 Ιουλίου η πισίνα θα ανοίξει στις 11πμ.

Ο Δήμος Λαρισαίων, διαθέτει προσωπικό στην είσοδο για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση σας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της εισόδου, την παροχή πληροφοριών και τους κανόνες λειτουργίας της πισίνας.

Επιπλέον στον χώρο της πισίνας υπάρχουν ναυαγοσώστες που επιβλέπουν συνεχώς για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των κολυμβητών. Η παρουσία των ναυαγοσωστών είναι απαραίτητη για την πρόληψη ατυχημάτων και για την παροχή άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης.

Το προσωπικό καθαριότητας φροντίζει να διατηρεί τους χώρους της πισίνας, τα αποδυτήρια, τις τουαλέτες σε άριστη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι οι πισίνες ελέγχονται καθημερινά, ενώ τηρούνται όλοι οι σχετικοί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν άνετες ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στον χώρο, λειτουργεί το αναψυκτήριο Pisina Summer Coffee Bar που μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικά ποτά και σνακ, και είναι ιδανικό για παιδικά πάρτυ. 

Οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια τις καλοκαιρινές μέρες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, και μπορούν να κολυμπήσουν στην μεγάλη πισίνα, ενώ η μικρή πισίνα είναι ιδανική για τα μικρά παιδιά.

Στη Δημοτική πισίνα υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις για beach volley και ξυλορακέτα για το κοινό της πόλης.

Η επίσκεψη σας στην Δημοτική πισίνας Νεάπολης θα είναι μια ευχάριστη και αναζωογονητική εμπειρία.

18-07-2024
Συνεχίζονται οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο του Μύλου με την ταινία “Στη φωτιά”

Ο Μπενουά Μαζιμέλ και η Ζιλιέτ Μπινός πρωταγωνιστούν στην ταινία “Στη φωτιά”, που θα προβληθεί από τη Δευτέρα 22 έως και το Σάββατο 27 Ιουλίου, από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στον θερινό Κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, στις 10 το βράδυ. Μία ταινία με βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών και επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1885, το απόγειο της κλασικής γαλλικής γαστρονομίας. Η Εζενί, μία ταλαντούχα μαγείρισσα, δουλεύει για τον διάσημο γκουρμέ Ντοντέν εδώ και είκοσι χρόνια και μαζί έχουν δημιουργήσει μια σειρά από πιάτα που άφησαν εποχή. Με το πέρασμα των χρόνων, η συνεργασία και ο αμοιβαίος τους σεβασμός εξελίσσεται σε έρωτα.

Σκηνοθεσία: Τραν Αν Χουνγκ
Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Μπενουά Μαζιμέλ, Εμμανουέλ Σαλινζέρ
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

 

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

18-07-2024
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι απολυτήριες εξετάσεις του Δημοτικού Ωδείου για τη σχολική χρονιά 2023-2024

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι απολυτήριες εξετάσεις της θερινής περιόδου για τη σχολική χρονιά 2023-2024 για την απόκτηση Τίτλων Σπουδών των τελειόφοιτων σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου και των Σχολών του.

Δείτε την ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας για τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

18-07-2024
Ημέρα πρωταθλητών στο Δημαρχείο Λάρισας - Με τη Λήδα Μανθοπούλου και τον Στέλιο Κακαγιάννη συναντήθηκε ο Θανάσης Μαμάκος

Ημέρα συναντήσεων με Λαρισαίους πρωταθλητές ήταν η σημερινή για τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο, ο οποίος καλωσόρισε στο Δημαρχείο Λάρισας τη 19χρονη αθλήτρια στίβου, Λήδα Μανθοπούλου και τον μόλις 8 ετών σκακιστή, Στέλιο Κακαγιάννη.

Ο κ.Μαμάκος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τη νεαρή αθλήτρια και τον νεαρό αθλητή για τις προσδοκίες τους, για τις επιτυχίες τους, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδιά τους. H κ.Μανθοπούλου είναι αθλήτρια στίβου, ενώ ο κ.Κακαγιάννης παίζει αγωνιστικό σκάκι -έχοντας και οι δύο σημαντικές διακρίσεις στα βιογραφικά τους.

Στο Παρίσι η Λήδα Μανθοπούλου

Να σημειωθεί ότι η Λήδα Μανθοπούλου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στους θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, που θα διεξαχθούν στα τέλη Αυγούστου, στο αγώνισμα των 100 μ. (στίβος). Μεγάλη πρόκληση για τη νεαρή αθλήτρια, αυτή τη χρονική στιγμή, είναι οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να επιλέγει χώρους στη Φλώρινα ή την Κοζάνη, για την προετοιμασία της. Την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου Λαρισαίων εξέφρασε ο κ.Μαμάκος, υπογραμμίζοντας πως «είναι μεγάλη η χαρά και η περηφάνια όλων μας, που μια αθλήτρια της πόλης μας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στους αγώνες στο Παρίσι». Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων μετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, κ.Ηλίας Καφφές και ο Βασίλειος Μπεκιάρης, ο οποίος μαζί με την κόρη του Βασιλική, αποτελούν το προπονητικό team που θα συνοδεύσει τη Λήδα Μανθοπούλου στο Παρίσι.

Στην Ιταλία ο Στέλιος Κακαγιάννης

«Πλώρη» για την Ιταλία και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεαρών σκακιστών (FIDE World Cadet Championship 2024), στο Montesilvano της Ιταλίας έχει βάλει ο μόλις 8 ετών πρωταθλητής, Στέλιος Κακαγιάννης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Λάρισας, μαζί με τους γονείς του Χριστίνα Φυτιλή και Μάριο Κακαγιάννη. Ο Στέλιος κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, πριν από λίγες ημέρες, στα μόλις τρία χρόνια που ασχολείται με το σκάκι. Το ζήτημα της έλλειψης χώρου ικανού να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις, τοπικές ή πανελλαδικές, σκακιού έθεσαν οι γονείς του μικρού αθλητή, με τον κ.Μαμάκο να δεσμεύεται για διερεύνηση του θέματος. «Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα, εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σου», είπε ο κ.Μαμάκος στον μικρό σκακιστή.

18-07-2024
Μέχρι και την Παρασκευή στη διάθεση του κοινού ο κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ, στη συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου

Στη διάθεση του κοινού μέχρι το τέλος της εβδομάδας -και την Παρασκευή 19 Ιουλίου- παραμένει ο κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Όσοι πολίτες διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες, έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες σε αυτόν τον κλιματιζόμενο χώρο, στον οποίο προσφέρονται κρύα ροφήματα. Ο χώρος λειτουργεί από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, στο Γ’ ΚΑΠΗ (Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου, τηλ.2410 286 576, 2410 233 430).

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες της Πρόνοιας και στο τηλ. 6932 276 183.

Στο μεταξύ, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και ο μηχανισμός του Δήμου για την προστασία αστέγων της πόλης, με ειδικό κλιμάκιο της Υπηρεσίας να πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους, για τον εντοπισμό και την ενημέρωση των αστέγων προκειμένου να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, υπηρεσίες στέγασης και προστασίας τους στις δομές της Πρόνοιας.

17-07-2024
Συνεδριάζει την Πέμπτη 18 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Συνεδριάζει την  Πέμπτη 18-07-2024 το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο (Ίωνος Δραγούμη 1).

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

1.  Διαβούλευση ιδεών και δράσεων για το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας. Εισηγητής: Τσάτσος Αλέξανδρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας

17-07-2024
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Απευθείας ανάθεση προμήθειας υλικών σιδήρου

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-07-2024
Συντονισμός υπηρεσιών για τα έργα σε Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή - «Προσωρινή η ταλαιπωρία, παντοτινά τα έργα με προστιθέμενη αξία για την πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών. «Χρειάζεται από όλους μας λίγη υπομονή. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα όμως θα μείνουν για πάντα και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την πόλη», τόνισε ο κ.Μαμάκος.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Λαρισαίων πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης επίσκεψη στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ.Χρήστο Τερζούδη, τον αν. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, κ.Αθ.Πατσιούρα, καθώς και τον μηχανικό-τοπογράφο του Τμήματος Οδοποιίας, κ.Γιώργο Σκουμή.

Όπως τόνισε ο κ.Μαμάκος, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργασίες είναι και πιο προχωρημένες από τα χρονοδιαγράμματα, καθώς έχει υπάρξει συντονισμός Υπηρεσιών και Διευθύνσεων, με αποτέλεσμα τα ορόσημα που έχουν τεθεί να τηρούνται και να είναι πιο γρήγορη η μετάβαση στην επόμενη φάση των έργων.

Στο 70% η ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα της Μανωλάκη που είναι υπό διαμόρφωση. Αρχές Αυγούστου έτοιμο το τμήμα της Ανθ.Γαζή από Γαληνού ως Κουμουνδούρου - Ολοκληρώνονται τα τμήματα μπροστά από τα σχολεία

Στην οδό Μανωλάκη - Διασύνδεση

Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Μανωλάκη, στο τμήμα όπου και βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή εργασίες (από Κύπρου ως Μελετίου), η ολοκλήρωση βρίσκεται στο περίπου 70%. Έχει γίνει η διαμόρφωση της οδού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υποδομών (οδοφωτισμού, ΔΕΥΑΛ, οπτικών ινών, κλπ), έχουν πέσει και τα μπετά, ενώ απομένει η πλακόστρωση της οδού και η τελική ασφαλτόστρωση. Να σημειωθεί επίσης, ότι θα φυτευτούν και 12 νέα δένδρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στην οδό Μανωλάκη εντάσσονται στο έργο για τη διασύνδεση των Μνημείων και πολιτιστικών τοπόσημων της Λάρισας, κάτι που σημαίνει ότι στο πλακόστρωτο θα υπάρχουν και πλάκες με ειδική σήμανση για την πολιτιστική διαδρομή ή/και το μνημείο στο οποίο οδηγεί η οδός. Σε αυτό το τμήμα (Κύπρου ως Μελετίου) εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εκκινήσουν οι εργασίες για το επόμενο τμήμα, από την οδό Μελετίου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Αγ.Αχιλλίου/Αλκαζάρ.

Στην οδό Ανθίμου Γαζή

Στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες πλακόστρωσης στα τμήματα της οδού Ανθίμου Γαζή μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα -και μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα τελειώσει και το τμήμα από την οδό Γαληνού ως την οδό Κουμουνδούρου, όπου και είναι εγκατεστημένες αρκετές επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση, εκτελούνται εργασίες σε τρία τμήματα της οδού: το προαναφερθέν Γαληνού-Κουμουνδούρου, το τμήμα Κουμουνδούρου-Ηπείρου και Ηπείρου-Λογιωτάτου.

16-07-2024
Η "Μικρή Γοργόνα" ζωντανεύει στον Κουκλοθίασο ΤΡΙΤΟΜΠΑ

Μια νέα δροσερή παράσταση με τίτλο " Η μικρή γοργόνα" ζωντανεύει φέτος  στον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα με τα παιδιά του προγράμματος " Κατασκήνωση στην πόλη" να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο ... στο βυθό! 

Μία επιθυμία των παιδιών που έγινε πραγματικότητα καθώς τα παιδιά της Λάρισας γράφουν τη δική τους ιστορία στο κουκλοθέατρο. Με πλούσια εμπειρία  από τις δεκάδες παραστάσεις που παρακολουθούν , θέλουν πια και εκείνα να έχουν τους δικούς τους ρόλους  και τη  δική τους θέση στα θεατρικά δρώμενα της πόλης.

Με σκηνές από  το  γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τις κούκλες τους  στο χέρι, τα παιδιά έπαιξαν  κουκλοθέατρο στην ιστορική  σκηνή του Τιριτόμπα. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες μελέτησαν το σενάριο, παρατήρησαν και  διδάχτηκαν από τις παλιές κούκλες του μουσείου και άκουσαν τα τραγούδια της παράστασης.

Στη συνέχεια  κατασκήνωσαν ... στη  θεατρική  σκηνή παίζοντας την δική τους κουκλοθεατρική παράσταση με τις γοργόνες που κατασκεύασαν με τα χεράκια τους. Μια καλοκαιρινή ανάμνηση που σφράγισε την χαρά της κατασκήνωσης στην όμορφη πόλη μας.

Γιατί η Λάρισα ... αγαπάει το κουκλοθέατρο!

16-07-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 17/07/2024, ώρα 08:00-12:30)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 17 Ιουλίου, για το χρονικό διάστημα από 8:00 έως 12:30 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (από Κουτσούμπα έως Υψηλάντου).

Λάρισα, 16 Ιουλίου 2024

16-07-2024
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Απευθείας ανάθεση προμήθειας μικροεργαλείων και λοιπού εξοπλισμού και ηλεκτροεργαλείων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-07-2024
Δήμος Λαρισαίων: Κάλεσμα σε φορείς και συλλόγους για την 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών - Ως 31 Αυγούστου οι αιτήσεις συμμετοχής

Ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς και συλλόγους για συμμετοχή στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως την ύψιστη πράξη αλληλεγγύης, που σώζει ζωές.

Να σημειωθεί ότι η 22η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου (5 Οκτωβρίου 2024), με ειδική διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς πεζοδρόμους της Λάρισας.

Σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών της Λάρισας, αλλά και Σύλλογοι πολιτιστικοί, αθλητικοί, καθώς και φορείς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Λαμπαδηδρομία,

είτε ως λαμπαδηδρόμοι ή στις εκδηλώσεις που θα γίνουν την ημέρα της λαμπαδηδρομίας,

μπορούν να στείλουν το αίτημα συμμετοχής τους, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024, στο email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2413.500.228, κα. Χρύσα Τζιαστούδη).

Πολιτική Προστασία

Job Center

Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Κατασκήνωση στην Πόλη

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

Επανασύνδεση ρεύματος για ευπαθείς ομάδες

Οικογιορτή Λάρισας

Λάρισα Ιστορία Πολιτισμού Παρελθόν και Μέλλον

Βόλτες στην πόλη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης

Εκδρομές στη Λάρισα PDF

Larissa Tours and Excursions

Food Corridors European Program

Εμβολιάζομαι Νοιάζομαι

  ΕΟΔΥ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Λάρισα Είμαστε Μαζί απέναντι στον covid-19

ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ μεα

Βρείτε σε ποια Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων ανήκετε

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας

Πολυοδηγός για Μετανάστες - Multiguide for Immigrants

Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 

Stop TTIP/CETA

Η Ευρώπη σου

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Εγγραφή στο 112

Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια

Municipality of Larissa

We design

a modern city that every citizen will be happy to live in

We develop

social infrastructure and services for citizens and visitors

We place emphasis

on education, culture and institution building

We are implementing

infrastructure projects that will contribute to the development of the city

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY