Larissa Culture

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

21-05-2024
"Η λίμπιντο των αγγέλων" το νέο μυθιστόρημα του Νίκου Μάντζιου παρουσιάζεται στη Λάρισα

“Η λίμπιντο των αγγέλων” το νέο μυθιστόρημα του Νίκου Μάντζιου παρουσιάζεται στη Λάρισα τη Δευτέρα 27 Μαϊου 2024 στις 20.00 στη Λογοτεχνική Γωνιά Λάρισας (Γαληνού και Φαρμακίδου), από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο ΚΑΛΤΣΑΣ και τις εκδόσεις  Γραφή.

 Για το βιβλίο, το οποίο είναι προτεινόμενο μυθιστόρημα για τα βραβεία “ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ” 2024, θα μιλήσουν οι:Θωμάς Ψύρρας, συγγραφέας και Ειρήνη Κόκκα, Κοιν. Κλιν. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, δημοσιογράφος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η Κορίνα (κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου) καλείται να διαχειριστεί έναν αληθινό εφιάλτη μετά από ένα περίεργο όσο και σπάνιο ατύχημα το οποίο την καθηλώνει σε αναπηρικό αμαξίδιο. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσαρμόσει τη δικιά της κανονικότητα σ’ αυτή των «κανονικών» ανθρώπων και να πείσει ότι παραμένει μια κοπέλα που εξακολουθεί να έχει λίμπιντο, να κάνει όνειρα και να έχει τις ίδιες ανάγκες με τις συνομήλικές της. Χτυπάει τη γροθιά στο μαχαίρι, κάνει λάθος επιλογές, υποδύεται κόντρα ρόλους, μέχρι να καταλήξει στη μοναδική επιλογή, αυτή που είχε από την αρχή και που έχουμε όλοι μας: στη ζωή.

Ο συγγραφέας, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με ενσυναίσθηση και απόλυτο σεβασμό στο ευαίσθητο αυτό θέμα, σπάει τα ταμπού και προτείνει να δούμε μέσα από τα μάτια της νεαρής αυτής κοπέλας -σχεδόν ενσωματώνοντάς μας στο παραλυτικό της κορμί- τον αγώνα που δίνουν αυτά τα άτομα προκειμένου να πείσουν ότι δεν είναι ασεξουαλικοί άγγελοι. Αντίθετα, παραμένουν ενεργοί στο φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι και το να αρνούμαστε τη σεξουαλική τους υπόσταση είναι σαν να αρνούμαστε την ίδια την ανθρώπινη φύση.

Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί μια από τις ελάχιστες λογοτεχνικές απόπειρες –τουλάχιστον στην ελληνική βιβλιογραφία– να αναδείξει ένα ζήτημα που θεωρείται ταμπού παγκοσμίως: αυτό της σεξουαλικότητας στην αναπηρία. Τα άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια γίνονται, κατά κάποιον τρόπο, «αόρατα» και ακόμα πιο αόρατη γίνεται η ερωτική πραγματικότητα την οποία βιώνουν.

«Η λίμπιντο των αγγέλων» του Νίκου Μάντζιου από τις εκδόσεις Γραφή, είναι ένα μυθιστόρημα που έρχεται να ταράξει τις ήρεμες ζωές των αναγνωστών που θα το πάρουν στα χέρια τους.

Όμως όλα στη ζωή είναι θέμα επιλογών, και για την Κορίνα οι επιλογές είναι τραγικά λιγότερες.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Νίκος Μάντζιος γεννήθηκε στην Πύλη Τρικάλων. Σπούδασε μαθηματικά στη Ρώμη και άσκησε για χρόνια το επάγγελμα του φροντιστή. Παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, σεμινάρια συμβουλευτικής ψυχιατρικής, Αφηγηματικής Τέχνης και Δημιουργικής γραφής. Ασχολήθηκε με την μετάφραση και διερμηνεία στα Ιταλικά και Ισπανικά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην Ειδική Αγωγή και στην Αθλητική Αναψυχή και Ψυχολογία.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει μαθηματικά σε δομές της Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα οργανώνει και συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής γραφής και έχει ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα το βιβλίο.

 Έχει εκδώσει: «Βλέπε οπισθόφυλλο», μικροδιηγήματα (Απόπειρα, 2017), «Θρύλοι και παραμύθια από την Μεσαιωνική Ισπανία» (Απόπειρα, 2018), «Βράδυ Τετάρτης», ανθολογία μικροδιηγήματος στην οποία συμμετείχε και έκανε και την επιμέλεια (Απόπειρα, 2018), «Ο εξομολόγος του Θεού», σπονδυλωτό μυθιστόρημα (Απόπειρα, 2019), το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα, «Ο φόβος της λευκής σελίδας», οδηγός λογοτεχνικής γραφής (Γραφή, 2022).

20-05-2024
Ανοίγει τις πόρτες της η Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων

Ανοίγει τις πόρτες της η Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων - Από σήμερα οι οργανωμένες επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών μονάδων

Τις πόρτες της στους μικρούς πολίτες της Λάρισας ανοίγει η Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων, από σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου και ως τις 30 Αυγούστου. Για τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων προσκαλεί τα παιδιά των ειδικών σχολείων και μη, Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παιδικών σταθμών του δήμου, και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, σε μια σειρά οργανωμένων ξεναγήσεων στον χώρο της Βοτανικής Συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος της Βοτανικής συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000 m2, με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες, αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία της Δ/νσης Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Δ/νσης Πρασίνου, να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, τη σημασία της ανακύκλωσης ,τη σημασία της κομποστοποίησης, αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του Περιβάλλοντος, που είναι υπόθεση όλων μας.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αν. Προϊστάμενο του τμήματος Αστικού & Περιαστικού πρασίνου της Δ/νσης Πρασίνου, κ. Χρήστο Μανούσιο, Περιβαλλοντολόγο, στα τηλέφωνα 2410-614637, 622956, ώστε να ορίζεται η ημέρα της επίσκεψης.

20-05-2024
Ακύρωση παράστασης της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας «Zeppelin»

Ακυρώνεται λόγω ασθένειας ηθοποιού η θεατρική παράσταση «Οδός Νοταρά» της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας «Zeppelin», η οποία είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 20-5-2024 & Τρίτη 21-5-2024 (ώρα 9.30μμ) στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος», στα πλαίσια του Φεστιβάλ που διοργανώνει το Θεσσαλικό θέατρο «Όλη η πόλη μια Σκηνή» Μάϊος - Ιούνιος 2024.

17-05-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 22/05/2024, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-05-2024
Παρουσίαση βιβλίου "Αόρατα Φτερά" της Μπέττυς Μαγρίζου

Το βιβλίο της Μπέττυς Μαγρίζου με τίτλο ΑΟΡΑΤΑ  ΦΤΕΡΑ παρουσιάζουν την Τετάρτη  22 Μαΐου  2024, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς, στις 19.30 στη Λογοτεχνική Γωνιά (Γαληνού και Φαρμακίδου).

Η συγγραφέας του μπεστ σέλλερ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ , που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ΕΡΤ σε σειρά 8 επεισοδίων και παίζεται στο ERTFLIX και στο ERTFLIX  INTERNATIONAL, μας συστήνει το νέο της βιβλίο.

Τα Αόρατα Φτερά είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα, που μπορεί να χαρακτηριστεί και αστυνομικό θρίλερ, με μια γρήγορη κινηματογραφική πλοκή και με πολλές ανατροπές. Ένα μυθιστόρημα για την διαφορετικότητα, τη δικαίωση αλλά και την ιστορική αλήθεια. Έχει για  ηρωίδα του, την Εύα Καμπά, ένα ανάπηρο 15 χρονο κορίτσι , που ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα και ζει  σε μια κοινωνία που δεν αποδέχεται την διαφορετικότητα, πόσο μάλλον τα άτομα με ειδικές ανάγκες.  Το κορίτσι αυτό γίνεται  θύμα απαγωγής. Παρακολουθούμε κατά την διάρκεια της απαγωγής της τις σκέψεις της και τις αναδρομές της, στο «βαρύ» παρελθόν της οικογένειας της αλλά και της Ελλάδας . Ο ναζί λοχαγός  Άντολφ Χόρβαρτ, βρίσκεται χρόνια μετά τη λήξη του β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, μπροστά τους. Τι σχέση άραγε μπορεί να έχει με την απαγωγή της μικρής κοπέλας;

Για όλα αυτά θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης-συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας, ο ποιητής Κώστας Λάνταβος και ο συγγραφέας Θωμάς Ψύρρας ενώ τον συντονισμό θα κάνει ο ποιητής και εκδότης της Θράκας Θάνος Γώγος.

Κείμενα θα διαβάσει η συγγραφέας, η οποία θα υπογράψει και τα βιβλία της.

17-05-2024
9ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Δήμου Λαρισαίων

Το 9ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και o Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, από τις 21 έως τις 26 Μαΐου 2024, στο Μύλο του Παππά.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει άφθονο κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους, θεματικές ξεναγήσεις, έκθεση φωτογραφίας , παραστάσεις στην αυλή του Μύλου και μια ολόκληρη ημέρα με κατασκευές στο Μουσείο Κούκλας.

Για έξι ημέρες στο Μύλο του Παππά, θα ζωντανέψει ο μαγικός κόσμος του κουκλοθεάτρου με πλάσματα απίθανα, μοναδικά, παραμυθένια να μεταμορφώνονται σε μια ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ 21/5

OPEN DAY ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΚΛΑΣ

Το Μουσείο Κούκλας καλωσορίζει τους μικρούς επισκέπτες και γιορτάζει μαζί τους τα 40 χρόνια Τιριτόμπα ...όλη μέρα! 

Φτιάξε κι εσύ τη δική σου κούκλα για να παίζεις κουκλοθέατρο στο σπίτι και γνώρισε όλα τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου με μια μοναδική ξενάγηση.

Τα υλικά κατασκευής παρέχονται δωρεάν.

'Ωρες 09.00-21.00

Τοποθεσία : Μουσείο Κούκλας στο Μύλο του Παππά

Είσοδος ελεύθερη 

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5

"Τιριτόμπα 40 χρόνια" ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ της Κατερίνας Λιάπτσιου 

Ένα οδοιπορικό στην ιστορία του Τιριτόμπα μέσα από 15 συλλεκτικές φωτογραφίες της δημιουργού. Κάθε φωτογραφία και μια κατάθεση ψυχής μπροστά αλλά και πίσω από τη σκηνή του κουκλοθεάτρου, με την υπογραφή της φωτογράφου του Τιριτόμπα που σφραγίζει το χρόνο με την αιωνιότητα.

Την έκθεση θα συνοδέψουν συλλεκτικές κούκλες και σκηνικά αντικείμενα των δημιουργών του Τιριτόμπα Σοφίας Φουτζοπούλου και Κώστα Χατζηανδρέου. 

Τοποθεσία Κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά 

Εγκαίνια Έκθεσης : Τετάρτη 22/5 ώρα 19.30 

Ωράριο λειτουργίας: 22/5-25/5 ώρες 10.00-13.00 & 19.00-21.00 και 26/5 ώρες 19.00-21.00

Είσοδος ελεύθερη

ΠΕΜΠΤΗ 23/5

" Τικ και Τέλα - Ο Καινούριος φίλος" ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Από την ομάδα Κιβωτός Μύθων της Παραμυθοχώρας

Ο Τικ και η Τέλα φοράνε τα μαγιό τους, τα καπέλα τους και το αντηλιακό τους και ετοιμάζονται για μια μέρα γεμάτη παιχνίδι στην παραλία! Γεμίζουν τα κουβαδάκια τους, σκάβουν τρύπες στην άμμο, παίζουν με το νερό. Περνάνε τέλεια! Όταν όμως η Τέλα αποκοιμιέται, ο Τικ κάνει έναν καινούργιο φίλο. Η Τέλα νιώθει πολύ μόνη της, δεν της αρέσουν τα παιχνίδια του Τικ και του Ζακ…Όταν όμως πηγαίνουν όλοι για παγωτό, ένας γλάρος θα ανατρέψει τα πάντα!

Η Μαρία και η Σπυριδούλα Παραγεωργίου γεμίζουν με… άμμο, φύλλα, καπέλα και μαγιό τη μαγική βαλίτσα της Παραμυθοχώρας! Με χειροποίητες κούκλες, χρωματιστά σκηνικά, μουσική και πολύ φαντασία ο Καινούργιος φίλος ζωντανεύει με απλότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ σε μια παράσταση που εμπλέκει διαδραστικά τα παιδιά, γίνεται αφορμή για σκέψη και συζήτηση ενώ μαζί χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Ώρες : 17.00-18.00 και 19.00-20.00

Τοποθεσία : Κουκλοθέατρο στο Μύλο

Ηλικίες : 2-6 ετών

Είσοδος ελεύθερη 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/5

" Η Φεγγαρόσουπα" ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Από την ομάδα Θεάτρου Κούκλας Κοκου-Μουκλό 

Ο πονηρός μάγος Λοπωδύτ ανακατεύει στο τσουκάλι του μια θαυματουργή ...Φεγγαρόσουπα!

Όμως τα ξόρκια του είναι μπαγιάτικα και τα μαγικά του δεν πιάνουν. Ο πιστός βοηθός του είναι πάντα δίπλα του κάνοντας ένα σωρό γκάφες! Κάπως έτσι περνάει ο καιρός μέχρι τη στιγμή που δύο μικρά, γλυκύτατα, παράξενα πλασματάκια μπλέκονται στα πόδια του...

Άραγε θα καταφέρουν να μεταμορφωθούν πίνοντας τη μαγική Φεγγαρόσουπα; Θα καταφέρουν να γίνουν όπως οι άλλοι για να αποκτήσουν τους φίλους που τόσο ονειρεύονται;

Μία κωμική παράσταση καταστάσεων που θα δώσει στα παιδιά το ερέθισμα να σκεφτούν ότι η μοναδικότητα του καθενός μας είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός!

Ώρα 20.00 -21.00 

Τοποθεσία: Προαύλιο στο Μύλο του Παππά 

Ηλικίες: Από 3 ετών

Είσοδος Ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5

" Λυκουργο- μπερδέματα" ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Από την ομάδα ANTRALA PUPPET THEATER

Ο Λυκούργος είναι ένας καλοκάγαθος λύκος, αλλά πολύ γκαφατζής. Στο παραμύθι που κατοικεί, έχει προκαλέσει, άθελά του, μεγάλες ζημιές. Όλα ξεκινούν, όταν τον διώχνουν από το Λυκοχωριό και βρίσκεται μόνος στη βιβλιοθήκη, να περιπλανιέται από παραμύθι σε παραμύθι. Τι τον περιμένει άραγε στην πελώρια βιβλιοθήκη; Θα καταφέρει να βρει κάπου να μείνει; Μια διαδραστική παράσταση κουκλοθεάτρου που κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Στην παράσταση παίζουν 20 κούκλες και χρησιμοποιούνται τρεις τεχνικές κουκλοθεάτρου, όπως το θέατρο σκιών, οι μαριονέτες και οι μαρότες.

 Ώρα 20.00 -21.00 

Τοποθεσία: Προαύλιο στο Μύλο του Παππά 

Ηλικίες: Από 3 ετών

Είσοδος Ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/5

" Τρεις...κι ο Αίσωπος!" ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ

Από την ομάδα Μικρός Βορράς

Τρεις ηθοποιοί μεταμορφώνονται επί σκηνής κάθε φορά σε διαφορετικούς χαρακτήρες, για να εμψυχώσουν και να αφηγηθούν τέσσερις νέους μύθους του αγαπημένου μας παραμυθά: Η Αλεπού και ο Λέλεκας, Καθένας με τη γνώμη του, Ο Τζίτζικας και τα Μυρμήγκια, και Το Λιοντάρι και η Ποντικίνα.
Κάθε μύθος αναπαρίσταται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου (θέατρο φόρμας, μουσικό θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο με μάσκα), ώστε να εισάγει τα παιδιά στον πλούτο και την ποικιλία των μέσων με τα οποία μπορεί να λεχθεί μια ιστορία.

Στο έργο, έννοιες όπως η φιλία, η βία, ο ρατσισμός, η αυτοπεποίθηση, το θάρρος της γνώμης και η αξία της εργατικότητας και της προνόησης αναδύονται μέσα από τις ιστορίες και φωτίζονται από τους ρόλους.

Οι ήρωες του έργου που είναι έντονοι και ακραίοι μέσα από τις καταστάσεις και τα βιώματά τους αναπλάθονται, διαμορφώνονται, εξελίσσονται, αλλάζουν και φέρνουν την ανατροπή στις σχέσεις τους, τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τα πλάσματα που συμβιώνουν στο περιβάλλον τους.

Ώρα 20.00 -21.00 

Τοποθεσία: Προαύλιο στο Μύλο του Παππά 

Ηλικίες: Από 3 ετών

Είσοδος Ελεύθερη

17-05-2024
Διακήρυξη Δημοπρασίας για την εκμίσθωση αναψυκτηρίου με εγκαταστάσεις MINI GOLF στο Πάρκο Αλκαζάρ
17-05-2024
Ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας υποβολής Αιτήσεων για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025 στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων και για την Απογευματινή Ζώνη

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης και η  Διεύθυνση Παιδείας, αντιλαμβανόμενες τις ανάγκες των συμπολιτών μας, θα επιδιώξουν και φέτος να καλύψουν στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες των οικογενειών της πόλης. Κύριο μέλημα είναι η δημιουργία  ενός  οικείου περιβάλλοντος όπου με τη συνδρομή έμπειρων παιδαγωγών και εξωτερικών συνεργατών θα υποστηρίζεται η εκπαίδευση, η  δημιουργικότητα και η ασφάλεια των παιδιών προωθώντας την ευημερία τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Στο ημερήσιο πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών  της Διεύθυνσης Παιδείας εντάσσονται:

 • Καθημερινή φύλαξη και φροντίδα σε ένα παιδαγωγικό περιβάλλον
 • Ισορροπημένη ημερήσια διατροφή από σύγχρονα μαγειρεία
 • Ιατρική παρακολούθηση από παιδιάτρους
 • Πρόγραμμα κολύμβησης
 • Μουσικές και αθλητικές δραστηριότητες
 • Εκμάθηση ποδηλάτου και κυκλοφοριακής αγωγής στους Παιδικούς Σταθμούς με επισκέψεις στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής»
 • Θεατρικό παιχνίδι
 • Αισθητική αγωγή
 • Θεατρικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο
 • Εκδρομές, επισκέψεις στα Μουσεία και πολιτιστικούς χώρους της πόλης
 • Προγράμματα συνεργασίας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, με Ιατρικό & Οδοντιατρικό Σύλλογο, με ΙΕΚ και άλλους φορείς
 • Φυσικές Επιστήμες και Αστεροσκοπείο (Ταξιδεύω στο διάστημα και κοιτάζω τα άστρα)
 • Εκδηλώσεις θρησκευτικού, εθνικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου
 • Συναντήσεις συνεργασίας γονέων- παιδαγωγών-Σχολές γονέων

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή νηπίων και βρεφών στους  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για το έτος 2024-205 ξεκινάει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5/2024 και θα ολοκληρωθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/6/2024.

Παράλληλα, θα κατατίθενται αιτήσεις  για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στην απογευματινή ζώνη(5ος ΠΣ).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται κατ΄ επιλογή του γονέα με ένα από τους εξής τρόπους:

1. Ηλεκτρονικά μέσω του site Δήμου : www.larissa.gov.gr ⟶ στο μενού e-υπηρεσίες ⟶ Διεύθυνση Παιδείας - Αιτήσεις εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2024-2025

Οδηγίες υπάρχουν στο site του Δήμου

ΠΡΟΣΟΧΗ!  Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε θα ισχύει!

2. Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες από 08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ., στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Στους Παιδικούς Σταθμούς γίνονται δεκτές αιτήσεις παιδιών γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2024.  Δίνεται η δυνατότητα επιλογής πέντε (5) Παιδικών Σταθμών και η φιλοξενία των παιδιών σύμφωνα με την ηλικία τους κατανέμονται ως εξής:

 • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ –ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 27ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανθούπολης (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2024)
 • ΒΡΕΦΗ από 6 μηνών έως 2,5 ετών ⟶ 19ος & 21ος Βρεφικοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2022 έως 28/2/2024)
 • ΒΡΕΦΗ-ΝΗΠΙΑ από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 3ος, 4ος, 5ος, 6ος, 7ος,10ος, 13ος, 14ος, 15ος, 17ος, 18ος, 20ος, 25ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2024)
 • ΒΡΕΦΗ-ΝΗΠΙΑ από 18 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 2ος, 8ος, 12ος, 16ος, 22ος, 23ος, 24ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2023)
 • ΝΗΠΙΑ από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 9ος, 11ος, 26ος Παιδικοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2022)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 1. Αίτηση Εγγραφής & έντυπο μοριοδότησης
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3. Πιστοποιητικό υγείας παιδιού
 4. Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα  του γονέα
 5. Βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας μητέρας

Εάν εργάζονται και οι δύο γονείς προσκομίζονται οι βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων 

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε επιμέρους δικαιολογητικό που θα χρειαστεί ο γονέας να καταθέσει, μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Δήμου. (www.larissa.gov.gr)

Τα αποτελέσματα επιλογής παιδιών θα αναρτηθούν στα γραφεία της Δ/νσης και στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς μετά τις 19 Ιουλίου 2024

Αιτήσεις Β΄ περιόδου, για την εξυπηρέτηση γονέων από μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λ.π. καθώς και ενστάσεις θα γίνουν δεκτές από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου 2024, στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α) κατόπιν επικοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών είναι:

 • Πρωινή Ζώνη: Δευτέρα-Παρασκευή 07:00-16:00
 • Απογευματινή Ζώνη: (5ος) Δευτέρα-Παρασκευή 16:45-21:15
17-05-2024
ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος 2024 - Δράσεις στο Μεζούρλο

Ενθουσιασμός και πλούσιες δράσεις στο Μεζούρλο για τον ΔΕΗ-Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος - «Ενισχύουμε τη σχέση και την αγάπη της Λάρισας για τον αθλητισμό», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Με ενθουσιασμό και πλούσιες παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους η Λάρισα υποδέχθηκε τους αθλητές του ΔΕΗ-Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου 2024, στο Μεζούρλο. Από νωρίς το μεσημέρι, στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, που έδωσε δυναμικό «παρών» και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων. Να σημειωθεί ότι η Λάρισα αποτέλεσε μέρος του ΕΤΑΠ-2 (Κατερίνη-Καρδίτσα), με το πελοτόν 120 αθλητών από 17 χώρες να πραγματοποιούν ένα συναρπαστικό σπριντ, που χειροκροτήθηκε από τους θεατές που συγκεντρώθηκαν στον λόφο του Μεζούρλου.

«Η Λάρισα είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μια πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων, σε όλα σχεδόν τα σπορ - δικαιωματικά, λοιπόν, βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της Πολιτείας, των Ομοσπονδιών, των  αθλητικών φορέων και οργανισμών, για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις. Αν για τη Δημοτική Αρχή, όλες οι μεγάλες διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, είναι ευκαιρίες να αναδείξει τον Δήμο και την πόλη, για τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους είναι μια ακόμη ευκαιρία να δείξουν τη μεγάλη αγάπη τους για τον αθλητισμό. Χρέος μας είναι να διατηρούμε ζωντανή αυτή τη σχέση της πόλης με τον αθλητισμό και να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, σε δήλωση του.

Από την πλευρά του «Cycling Greece», ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Λεβεντάκης, υπογράμμισε πως «θα έχουμε ανοιχτά ώτα στην περιοχή της Θεσσαλίας και κυρίως στον Δήμο Λάρισας. Βλέπω με πολύ μεγάλη έκπληξη τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, και πολύ θετική ενέργεια στον Δήμο σας, κάτι που μας δίνει χαρά και αφήνει στην πόλη της Λάρισας μια παρακαταθήκη. Και να είστε σίγουροι ότι θα απευθυνθούμε σε εσάς, γιατί βλέπουμε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι έτοιμος να μας υποδεχτεί ξανά στην πόλη του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμμετοχή

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων δεν δίστασε να συμμετέχει στις δράσεις και τα αθλητικά δρώμενα που διοργανώθηκαν από την Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού, μαζί με τις μικρές αθλήτριες και μικρούς αθλητές που έδωσαν το «παρών» στις παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων. Να σημειωθεί ότι παρόντες στο Μεζούρλο ήταν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Θωμάς Ρετσιάνης, Φώτης Τζατζάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Β΄θμιας Εκπαίδευσης, κ.Χρήστος Αγορίτσας, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, κ.Χρύσα Βουλγαράκη, κ.α.

Παράλληλες δράσεις

Οι δράσεις που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024 ήταν:

- Παίζω παραδοσιακά παιχνίδια με τους γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων

- “Κάνω sprint με το Πελοτόν” Αγώνας δρόμου για παιδιά με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων 

- Γνωριμία με το Τένις από τους συλλόγους Αντισφαίρισης της Λάρισας

- Γνωριμία με το βόλεϊ από τους συλλόγους πετοσφαίρισης της Λάρισας

- “Παίζω μπάλα" με τα κορίτσια της ΑΕΛ

- “Τρίποντο με μπασκετικό σπριντ “ από τις Ακαδημίες του Δήμου

- “Welcome Cyclists” Πανό σε διάφορες γλώσσες με συμμετοχή σχολείων και την επίβλεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας

- “Cheer the winner”- Ενθαρρύνοντας το Πελοτόν

- “Splash the heat” - Παίζουμε και δροσιζόμαστε με «νεροζαβολιές»

- Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων, από τα ποδηλατικά καταστήματα

- Γνωριμία και ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

- Λειτουργία Info Point

17-05-2024
Συνέντευξη Τύπου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Το άγνωστο Αριστούργημα; Η Δωρεά»

Πανελλαδικό «άνοιγμα» επιχειρεί η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα - «Δυναμική η επανασύνδεση της Λάρισας με την πολιτισμική της κληρονομιά», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

«Η Λάρισα επανασυνδέεται δυναμικά με την πολιτιστική και πολιτισμική της κληρονομιά, συνομιλεί με το ιστορικό της παρελθόν και βάζει στέρεα θεμέλια για το μέλλον», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, κ.Θανάσης Μαμάκος, στις δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στις 18 Μαΐου και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τη Δημοτική Πινακοθήκη, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Το άγνωστο Αριστούργημα; Η Δωρεά», στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου. 

«Είναι μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για το κοινό -κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας- να γνωρίσουν και «θησαυρούς» του Μουσείου, που δεν έχουν μέχρι σήμερα παρουσιαστεί, σε έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο διάλογο με έργα ιδιωτών και καλλιτεχνών που έχουν προσφερθεί, με πρωτοβουλία της νέας Καλλιτεχνικής Επιτροπής και του κ.Στεφανίδη, για να ενισχύσουν τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γεωργίου Ι. Κατσίγρα.

Η Δημοτική μας Πινακοθήκη, με διαρκή εξέλιξη και τεράστια προσφορά στην εικαστική αισθητική παιδεία όλων των Λαρισαίων -και όχι μόνον- είναι ένας πολύβουος οργανισμός παραγωγής πολιτισμού, με πολλαπλό ρόλο ευαισθητοποίησης, προσφοράς γνώσης, καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης και διαλόγου με τους πολίτες. Είναι ένα πραγματικό διαμάντι για την πόλη και τον Δήμο μας, στην αξία του οποίου όλοι μας οφείλουμε να στεκόμαστε με σοβαρότητα, ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης. Σας καλώ όλες και όλους στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο, για μια μοναδική εμπειρία σύνδεσης, διασύνδεσης και διαλόγου με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και τους πολύτιμους θησαυρούς της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα», τόνισε ο κ.Μαμάκος.

Νέα αρχή και «άνοιγμα»

Για νέα αρχή στη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος του Μουσείου, αλλά και για το «άνοιγμα» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας σε πανελλήνια κλίμακα έκανε λόγο, μεταξύ άλλων η Αντιπρόεδρος, κ.Αικατερίνη Κόσσυβα.

«Η Πινακοθήκη μας συμμετέχει με χιλιάδες μουσεία όλου του κόσμου στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τρόπο πανηγυρικό: με μία μεγάλη έκθεση έργων, «Το άγνωστο Αριστούργημα; Η Δωρεά», από τις συλλογές της Πινακοθήκης μας και από δωρεές, την επιμέλεια της οποίας έχει ο καθηγητής Μάνος Στεφανίδης και με ποικίλες δράσεις που στοχεύουν στη συμμετοχή των πολιτών και στον προβληματισμό για τη βιωσιμότητα και την προσβασιμότητα του Μουσείου. Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί μια νέα αρχή στη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος του Μουσείου μας. Το πάντρεμα σ’ αυτή την έκθεση έργων από τις συλλογές του Μουσείου μας με 26 έργα-δωρεές καλλιτεχνών και ιδιωτών από όλη την Ελλάδα μαζί με το χρησιδάνειο του κ. Παπαγιάννη, σηματοδοτεί το άνοιγμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας σε πανελλήνια κλίμακα. Η Πινακοθήκη ξεπερνά τα όρια της πόλης, γίνεται κτήμα όλων αυτών που καταθέτουν ένα έργο τους, ένα κομμάτι της ψυχής τους», τόνισε, μεταξύ άλλων η κ.Κόσσυβα.

Βιωσιμότητα και προσβασιμότητα

Στα μηνύματα της βιωσιμότητας και της προσβασιμότητας, καθώς και της αειφορίας, που διαχέονται στο ευρύ κοινό μέσα από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης, αναφέρθηκε, επιπρόσθετα, η κ.Κόσσυβα. «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμμετέχοντες σ’ αυτό τον εορτασμό και να καλέσω τους πολίτες της Λάρισας να συμμετάσχουν σ’ όλες τις δράσεις, στα εγκαίνια της έκθεσης και στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί στο αμφιθέατρο της Πινακοθήκης με θέματα που θα συμβάλουν στον προβληματισμό για το μέλλον των Μουσείων και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων τους στα πλαίσια της βιωσιμότητας και της αειφορίας. Στόχος μας είναι τα μηνύματα της προσβασιμότητας και της βιωσιμότητας να φθάσουν σ’ όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να αξιοποιηθεί ο προβληματισμός αυτός για το καλό της πόλης και του Πολιτισμού», τόνισε χαρακτηριστικά η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Εξωστρέφεια και συνέργειες

Στην ανάγκη ενίσχυσης του Μουσείου με προσωπικό, καθώς και στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που γίνονται προς την κατεύθυνση αυτή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, κ.Μάνος Στεφανίδης, ιστορικός Τέχνης και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, υπογράμμισε πως στις άμεσες προτεραιότητες είναι η εξεύρεση επιπλέον εκθεσιακών χώρων, ώστε να αναδειχθεί στην πλήρη του έκταση ο πλούτος της Συλλογής Κατσίγρα -«που είναι η πιο σημαντική μετά τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης», καθώς και οι κοινές παραγωγές με Μουσεία άλλων πόλεων, όπως της Ρόδου. Αναφερόμενος στην έκθεση που εγκαινιάζεται το Σάββατο, ο κ.Στεφανίδης υπογράμμισε πως «όλα τα έργα έχουν μικρές “εκπλήξεις”. Περιμένουμε τον κόσμο, να έρθει να δει τα έργα, να τα σχολιάσει», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, τέλος, πως οι δωρεές αυτές αποτελούν ένα πρώτο βήμα, καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες -«έχουμε έρθει εδώ για να πάμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Κατσίγρα ένα βήμα πιο πέρα -και το θέλουμε και το μπορούμε, σας βεβαιώ», τόνισε. Να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσαν και τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, Δημήτρης Ζουρούδης, Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 18/5/2024

- Δράση του Ελεύθερου Εργαστηρίου - Γνωριμία με το έργο «Λαύριο» του Κωνσταντίνου Μαλέα, ώρα 10:30

- Παρουσίαση βίντεο με τίτλο «Κλιματική αλλαγή … ώρα για δράση», ώρα 11:00

- Κοινή Δράση των Μουσείων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024 “Ανακαλύπτω τη Λάρισα των Μουσείων”, ώρα 13:00

- Εγκαίνια έκθεσης έργων από τις συλλογές της Πινακοθήκης και από δωρεές με επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη υπό τον τίτλο «Το άγνωστο αριστούργημα; Δωρεά», ώρα 19:00

Κυριακή 19/5/2024

Ημερίδα με τίτλο “Πώς το έργο τέχνης αποτελεί πηγή δια βίου γνώσης και συνεχούς ευαισθητοποίησης”, ώρα 11:00

Ομιλητές:

«Η βιωσιμότητα των μουσείων», Κατερίνα Κόσσυβα, φιλόλογος & Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

“Ενισχύοντας την ποιότητα των εμπειριών και τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στα μουσεία και στην τέχνη” , Χαρά Κανάρη, Μουσειοπαιδαγωγός, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Επίκουρη Καθηγήτρια, ΑΠΘ

Διάλειμμα

«Η σύνδεση του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Πινακοθήκης με την Μπιενάλε  Λάρισας-Νέα Ελληνική Σκηνή», Δημήτρης Ζουρούδης, Καθηγητής Ζωγραφικής, Πρόεδρος ΤΕΕΤ ΣΚΤ ΑΠΘ, Μέλος της K. E. της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

«Είναι αυτό τέχνη; – Οι εικαστικές τέχνες στην εποχή των comics και των βιντεοπαιχνιδιών και ο ρόλος των μουσείων στο νέο αυτό πολιτισμικό τοπίο», Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Ζωγράφος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος της Κ. Ε. της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

16-05-2024
Ενημέρωση για τη διαδικασία απαλλαγής από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ για μη κατοικήσιμα ακίνητα, λόγω της πλημμύρας από τη θεομηνία Daniel

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων πλημμυροπαθών, για απαλλαγή από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ για μη κατοικήσιμα ακίνητα, εξαιτίας της πλημμύρας από τη θεομηνία Daniel, στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, είχε αποφασίσει ομόφωνα (αρ. απόφασης 515/2023):

Την απαλλαγή για 2 χρόνια, από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, των ακινήτων που βρίσκονται στο Δήμο Λαρισαίων, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της κακοκαιρίας “Daniel” της εβδομάδας 4/09/2023 με 10/09/2023 και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, με βάση τον αριθμό απογραφικού δελτίου αυτοψίας κτηρίου από τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ., και έχει γίνει δεκτή η αίτησή τους από το arogi.gov.gr, καθώς και τα υπόγεια των ακινήτων που έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, κατόπιν βεβαίωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δικαιολογητικά

Ειδικότερα τα υποχρεωτικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 1. Τελευταίος Λογαριασμός Ηλεκτρικής Ενέργειας (και οι 2 όψεις)
 2. Δελτίο αυτοψίας κτιρίου από τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.
 3. Αποδοχή αίτησης από το arogi.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική Αίτηση απαλλαγής τελών σε πλημμυροπαθείς μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

16-05-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ) - Παρασκευή 17/05/2024, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-05-2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΜΗΝΕΣ (ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΟΧΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ 31ης/10/2024) ΓΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ανακοίνωση

Υπεύθυνη Δήλωση

Αίτηση

Υποβολή αιτήσεων: από την 17η/05/2024 έως και την 24η/05/2024

16-05-2024
Εκπαιδευτική δράση - «Ταξιδεύοντας στη δική μας Λάρισα με το φακό του Τάκη Τλούπα»

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Μ Ν Ράπτου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων οργάνωσαν εκπαιδευτική δράση για τους μικρούς μαθητές του, με τίτλο «Ταξιδεύοντας στη δική μας Λάρισα με το φακό του Τάκη Τλούπα».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μύλου του Παππά, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού μνημείου της πόλης μας. Περιλάμβανε την παρουσίαση φωτογραφιών του αείμνηστου Λαρισαίου φωτογράφου από την κόρη του, την κ. Βάνια Τλούπα, επίσης φωτογράφο, αλλά και πρωτότυπα παιχνίδια διάδρασης σχετικά με το θέμα, στα οποία συμμετείχαν οι μικροί μαθητές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, ο κ. Θωμάς Ρετσιάνης.

16-05-2024
"Τιριτόμπα 40 χρόνια" - Έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Λιάπτσιου

"Τιριτόμπα 40 χρόνια" είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας της Κατερίνας Λιάπτσιου που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Μαϊου 2024, στις 19.30 στον Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην ιστορία του Τιριτόμπα μέσα από 15 συλλεκτικές φωτογραφίες της δημιουργού. Κάθε φωτογραφία και μια κατάθεση ψυχής μπροστά αλλά και πίσω από τη σκηνή του κουκλοθεάτρου, με την υπογραφή της φωτογράφου του Τιριτόμπα που σφραγίζει το χρόνο με την αιωνιότητα.

Την έκθεση θα συνοδέψουν συλλεκτικές κούκλες και σκηνικά αντικείμενα των δημιουργών του Τιριτόμπα Σοφίας Φουτζοπούλου και Κώστα Χατζηανδρέου.

16-05-2024
Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, διοργανώνει ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας (Apis Era) στις 19 και 20 Μαΐου. Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σπουδαιότητα των μελισσών και τη συμβολή τους στο περιβάλλον και την ανθρώπινη διατροφή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες όπως παρουσιάσεις για παιδιά, εργαστήρια και πωλήσεις προϊόντων μελισσοκομίας και άλλων αγροτικών προϊόντων που η μέλισσα συνεισφέρει με την επικονίαση της. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία επιθεώρησης σε κυψέλη παρατήρησης και να δοκιμάσουν ποικιλίες μελιού από την περιοχή μας.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο πάρκο Αλκαζάρ μέσα σε ένα φανταστικό περιβάλλον για τις μέλισσες, όπου θα γίνει και η απονομή των μεταλλίων για τον αγώνα δρόμου προς τιμήν της μέλισσας. Επίσης, θα στηθεί σκηνή για τη διεξαγωγή stand-up comedy με τους Ηλία Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαιμάκο, ενώ θα ακολυθυήσει χορός στους ρυθμούς Banda Entopika.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θεσσαλίας (Apis Era) στον ακόλουθο σύνδεσμο όπου υπάρχει και το αναλυτικό πρόγραμμα: https://www.facebook.com/events/404763439188394?locale=el_GR

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Μαΐου

BeeDay24 – Μία γιορτή για την ημέρα της Μέλισσας
Έναντι του Κηποθεάτρου Αλκαζάρ, Λάρισα
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 19 Μαΐου

18:00 Αγώνες δρόμου

Παιδικός 1χλμ, έναρξη 18:00.
Ενηλίκων 5χλμ, έναρξη 18:30.
Αφετηρία έναντι κηποθεάτρου.

18:30 Δραστηριότητες

Ενημέρωση από τα μέλη της Apis Era.
Παιδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, σχετικές με τη μέλισσα, από το ΚΔΑΠ “Η Κιβωτός της Σοφίας”.

19:30 Comics

Παρουσίαση του Comic με τίτλο «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι» που δημιουργήθηκε για την Ημέρα της Μέλισσας από τις Εκδόσεις του Κάμπου σε συνεργασία με την Apis Era.

20:00 Stand up comedy

Μια κωμική performance από τους Ηλία Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μπούρα - Μπαϊμάκο.

21:00 Banda Entopica

Οι Banda Entopica κλείνουν την πρώτη ημέρα της γιορτής με ζωντανή μουσική σε ρυθμούς πανηγυριού.

Δευτέρα 20 Μαΐου

10:00 Ενημέρωση μαθητών
Ενημέρωση των μαθητών του 1ου Δημοτικού σχολείου για τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας και μοιρασιά του Comic «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι». Η ενημέρωση θα γίνει έναντι του κηποθεάτρου.

16-05-2024
Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής στον Μύλο του Παππά

«ΜΙΛΑ... It's OK!» είναι ο τίτλος του Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα με ώρα έναρξης 15:30. Το Φεστιβάλ αξιοποιεί τη δύναμη της μουσικής και της τέχνης για να ενθαρρύνει τις ανοιχτές συζητήσεις για τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας και επιδιώκει να οικοδομήσει μια κοινότητα η οποία απορρίπτει το στίγμα και θέτει σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία. Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Βιωματικά εργαστήρια: urban street art, εικαστική ψυχοθεραπεία, δραματοθεραπεία, φωτογραφία, brave talk

Ομιλίες: Για τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας, από ειδικούς και άτομα που έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες προκλήσεις

Ενημερωτικά περίπτερα: Οργανώσεις θα παρέχουν πληροφορίες και υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη

Μουσική συναυλία: Με τη συμμετοχή γνωστών hip hop καλλιτεχνών.

Τα βιωματικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο Φεστιβάλ προωθούν τη δημιουργικότητα, την αυτοέκφραση και τη συμμετοχή στην κοινότητα,  διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα εργαστήρια και να δηλώσετε δωρεάν τη συμμετοχή σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://forms.office.com/e/hixHYmatsd

Στη μεγάλη hip hop συναυλία που θα ξεκινήσει στις 20:00, θα τραγουδήσουν οι αγαπημένοι ράπερ Long3, Ζήνων, The VoCults, Teaser, Mistline X Raw. Στα decks θα βρίσκεται ο Padu και ο Gus.


Φορέας Υλοποίησης: Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
Σε συνεργασία με: Action Εστί | Artist & Event Management
Υπό την αιγίδα: Δήμος Λαρισαίων
Με την υποστήριξη: Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων
Με τη δωρεά SNF-Release Athens, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ).

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια:https://www.epapsy.gr/mila-its-ok-festival-psyxikis-ygeias-mou/

 

16-05-2024
«Βελονιές Παράδοσης» στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Η περιοδική έκθεση «Βελονιές Παράδοσης», εγκαινιάζεται την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 11:00 στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στην οδό Γ. Γουργιώτη (πάροδο οδού Φαρσάλων). Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας – Γιώργος και Λένα Γουργιώτη σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός».

Η έκθεση θα περιλαμβάνει κεντήματα από όλη την Ελλάδα, φιλοτεχνημένα με διάφορες βελονιές και σχέδια. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η παραδοσιακή αυτή τεχνική με έμφαση στη χρήση των χειροποίητων κεντημάτων για τον στολισμό της παραδοσιακής και αστικής κατοικίας.

Η έκθεση έχει συλλογικό χαρακτήρα καθώς πέρα από τα κεντήματα από τις συλλογές του Μουσείου θα παρουσιάζονται και έργα από από ιδιωτικές συλλογές έπειτα από πρόσκληση που απηύθυναν το περιοδικό Δευκαλίων ο Θεσσαλός και το Μουσείο. Στην έκθεση θα εκτίθενται ενδεικτικά εργόχειρα από μέλη της Ισραηλιτικής κοινότητας καθώς και από το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας.

Τα κεντημένα χειροτεχνήματα γίνονται εκθέματα και θα παρουσιαστούν ως σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή κοινωνία και όχι μόνο, αλλά και ως πηγή έμπνευσης για σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Στην έκθεση οι επισκέπτες θα βιώσουν επιπλέον μια πρωτοποριακή εμπειρία χωρικής επαυξημένης πραγματικότητας. Το μουσείο θα ζωντανέψει τα παραδοσιακά κεντήματα μέσω ψηφιακής ολογραμματικής αναπαράστασης. Η νέα αυτή τεχνολογία θα εφαρμοστεί σε δύο κεντρικές εγκαταστάσεις εντός του μουσείου, προσφέροντας στους επισκέπτες την δυνατότητα εμβύθισης στην τέχνη του κεντήματος.

Με τη χρήση προβολικών μηχανημάτων, οι εικόνες και τα σχέδια των κεντημάτων αποκτούν όγκο και κίνηση, δημιουργώντας ένα ζωντανό οπτικό θέαμα που είναι όχι μόνο εντυπωσιακό αλλά και εκπαιδευτικό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τα κεντήματα όπως ποτέ άλλοτε, παρατηρώντας τις λεπτομέρειες και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή τους με έναν πλήρως αλληλεπιδραστικό τρόπο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει σχήμα από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.
Επιμέλεια έκθεσης: Φανή Καλοκαιρινού-Επιστημονική Υπεύθυνη Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας
Διάρκεια: Έως τον Νοέμβριο 2024

Η έκθεση περιλαμβάνει κεντήματα από τις εξής συλλογές: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, Ισραηλιτική κοινότητα –Συναγωγή Λάρισας -Λεβή Αλέγρη, Μαγρίζου Μπέττυ, Μωυσή Ρίτα-, Λύκειο Ελληνιδων Λάρισας -Θέλμα Ζητονούλη- , Αντωνούλη Μαρία, Αργυροπούλου Θωμαή ,Βλαχοπαναγιώτου- Μπατάλια Αικατερίνη, Γεωργάκη Θεοδώρα, Ευσταθίου Ζωή Κακογιαννάκη Ευφροσύνη, Καλοκαιρινού Ασπα , Καππέ Αντωνία, Καππέ Σταματία, Καραμανέ Αικατερίνη – (Ειρήνη), Καρανίκα Φώφη, Κόκα Ειρήνη, Κότση Κωνσταντίνα , Κούρτη Εύα, Κυρίτση Χρυσούλα, Κωστάντου Αγγελική, Μεγαλοοικονόμου Σοφία, Μιχαηλίδου Μαρία, Μπέσιου Αριστέα, Μπλιούκα Ελένη, Μυλωνά Άννα, Πολέζε Χριστίνα Ρουστανη Νατασα, Στεργιούλα Γιούλα, Τσικαντέρη Ελισαβετ, Φίκα Ολυμπία, Χαλκιοπούλου Παρθενία, Χασάπη Χριστίνα.

16-05-2024
Συνεδριάζει την Τρίτη 21 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο (Ίωνος Δραγούμη 1).

Τα Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

 1. Πάνελ διαλόγου υποψήφιων Ευρωβουλευτών, Εισηγήτρια: Σαπουνά Ιωάννα, Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας
 2. Εκπαιδευτική Κινητικότητα στην Suceava από το Καινοτομία, Εισηγήτρια: Παπανδρέου Αθηνά, Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας
 3. Σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) από το ΕΚΑΒ, Εισηγήτρια: Κάκκα Πολυξένη, Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας
 4. 50 Χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο / Επετειακή έκθεση – Τομέας Πολιτισμού, Εισηγήτρια: Πρεβέντη Εβελίνα, Συντονίστρια Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού
 5. Επίσκεψη στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή / Ενημέρωση και ενίσχυση της αγροτικής παιδείας – Τομέας Παιδείας,  Εισηγητής: Οικονόμου Νικόλαος-Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας
 6. Ποδηλατάδα Νεολαίας / Ποδηλατώντας στο στορικό Κέντρο της Λάρισας – Τομέας Αθλητισμού, Εισηγήτρια: Κάκκα Πολυξένη, Δημοτική Σύμβουλος Νεολαίας
 7. Πρόταση δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, Εισηγήτρια: Μακρυδάκη Βασιλική, Συντονίστρια Επιτροπής Ψυχικής Υγείας
 8. Συμμετοχή-Σύμπραξη με τον οργανισμό Digital Child Rights για την ενημέρωση και προστασία των παιδιών από το διαδίκτυο, Εισηγητής: Τσάτσος Αλέξανδρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
 9. Ένσταση της απόφασης αρ.12 από το υπ ́αριθ. 3/2024 της 4ης-04-2024, Εισηγητής: Γκανταίφης Βασίλης, Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας

16-05-2024
Παρουσίαση ποιητικής ανθολογίας στον Μύλο του Παππά

H ποιητική Ανθολογία «Λευκό Γαρύφαλλο - Τιμή στη Μητέρα», παρουσιάζεται την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του 2ου ορόφου του Μύλου του Παππά (Γεωργιάδου 53), από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και την Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. (ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ).

Θα μιλήσουν για το έργο τους και θα απαγγείλουν οι ποιήτριες της Ανθολογίας: Καρακασίδου Άννα - Μπαρδάνη Δήμητρα Παρώνη Χαρούλα - Συροπούλου Ευαγγελία.

16-05-2024
Λάρισα: Συναρπαστικό σπριντ στο Μεζούρλο και παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024

«Ραντεβού» στο Μεζούρλο δίνουν αθλητές και κοινό, σήμερα το μεσημέρι, για τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον ΔΕΗ-Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος 2024. Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στην παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση και υποδέχεται ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στο οποίο μετέχουν 120 αθλητές από 17 διαφορετικές χώρες, με ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, για μικρούς και μεγάλους, που έχει οργανώσει η Αντιδημαρχία Παιδείας & Άθλησης, από τις 2 μ.μ.

Σύμφωνα με τη διαδρομή, το πελοτόν ερχόμενο από Τύρναβο διέρχεται από τη Γιάννουλη έως τον κυκλικό κόμβο Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και Σανδράκη. Στον κυκλικό κόμβο οι αθλητές θα κινηθούν επί της οδού Σανδράκη έως τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ και από εκεί στον κόμβο της οδού Ιωαννίνων όπου και θα περάσουν στον Περιφερειακό, με αποκορύφωμα της διαδρομής το σπριντ που θα διεξαχθεί στο ύψος του Μεζούρλου κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακού με την οδό Υγείας -οπότε και οι αθλητές θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για απόκτηση βαθμών στις κατηγορίες κατάταξης.

Το πέρασμα των αθλητών από το σημείο αναμένεται μεταξύ 16:15-16:25. Ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση σε όλη τη διαδρομή από τον Τύρναβο και έπειτα, ενώ σημαντικές στιγμές του αγώνα, όπως το ενδιάμεσο σπριντ που θα γίνει στην περιφερειακή Τρικάλων στο ύψος του Μεζούρλου, θα προβληθούν τηλεοπτικά και στο εξωτερικό.

Παράλληλες δράσεις

Οι δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024, θα γίνουν από τις 2 το μεσημέρι ως τις 4.30 το απόγευμα:

 • Παίζω παραδοσιακά παιχνίδια με τους γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων
 • “Κάνω sprint με το Πελοτόν” Αγώνας δρόμου για παιδιά με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων
 • Γνωριμία με το Τένις από τους συλλόγους Αντισφαίρισης της Λάρισας
 • Γνωριμία με το βόλεϊ από τους συλλόγους πετοσφαίρισης της Λάρισας
 • “Παίζω μπάλα" με τα κορίτσια της ΑΕΛ
 • “Τρίποντο με μπασκετικό σπριντ “ από τις Ακαδημίες του Δήμου μας
 • “Welcome Cyclists” Πανό σε διάφορες γλώσσες με συμμετοχή σχολείων και την επίβλεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας
 • “Cheer the winner”- Ενθαρρύνοντας το Πελοτόν
 • “Splash the heat” - Παίζουμε και δροσιζόμαστε με «νεροζαβολιές»
 • Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων, από τα ποδηλατικά καταστήματα
 • Γνωριμία και ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
 • Λειτουργία Info Point

Μετακινήσεις

Για τη διευκόλυνση μετακίνησης του κοινού, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, υλοποιείται η δράση «Πάμε να δούμε ποδηλασία», που αφορά στη δωρεάν μεταφορά των πολιτών, από την Κεντρική πλατεία στο Μεζούρλο (δύο δρομολόγια, στις 2 μ.μ. και στις 2.30 μ.μ., από την Κεντρική πλατεία).

Να σημειωθεί ότι για όσους πολίτες επιθυμούν να μεταβούν στο Μεζούρλο (χωρίς να χρησιμοποιήσουν αστικό), προκειμένου να συμμετάσχουν στις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων, η προσέγγιση στο σημείο θα γίνεται μόνον πεζή, με κάθετη διέλευση από την Περιφερειακή Οδό Τρικάλων και μόνο από την οδό Δαβάκη -σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών, από τις 2 μ.μ. και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή και τις παράλληλες δράσεις:

https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/2o-etap

Διακοπή μαθημάτων

Στο μεταξύ, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα γίνει διακοπή των μαθημάτων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης, σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, για τη διέλευση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2024.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εναλλακτικές διαδρομές

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη (16-05-2024), στη Λάρισα, κατά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, θα ισχύσουν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, ως εξής:

Από ώρα 14:00 μέχρι πέρας διέλευσης των αθλητών:

 • Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, στο τμήμα αυτής από τον ανισόπεδο κόμβο Τυρνάβου έως την διασταύρωσή της με την οδό Παπάγου (Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας της.
 • Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα, στο τμήμα αυτού από την διασταύρωσή της με την οδό Παπάγου (Δ.Κ. Γιάννουλης) έως την οδό Γρ. Λαμπράκη (Δήμος Λαρισαίων).
 • Στην οδό Παπάγου(Δ.Κ. Γιάννουλης), το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Ραιδεστού έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Γιάννουλης – Φαλάνης (Δ.Κ. Γιάννουλης), το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Βυζαντίου έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Κοζάνης(Κολυμβητήριο) και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και της Κ. Σανδράκη.
 • Στην οδό Κ. Σανδράκη,το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό της ΔΕΥΑΛ σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΔΕΥΑΛκαι στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Κ. Σανδράκη και της Νέας Περιφερειακής Τρικάλων.
 • Στην οδό Λαγού το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη από την οδό Κρανώνος έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.
 • Στην οδό Νέα Περιφερειακή Τρικάλων, το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Ιωαννίνων, σε όλο το μήκος του.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Ιωαννίνων και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Νέας Περιφερειακής Τρικάλων και της Περιφερειακής Τρικάλων.
 • Στην Περιφερειακή Τρικάλων, στο τμήμα αυτής από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Ιωαννίνων έως τη συμβολή της με την οδό Δέσπως Διαμαντίδου, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
 • Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο AEL FC ARENA και στο τμήμα του κυκλικού του δακτυλίου μεταξύ της Περιφερειακής Τρικάλων και της οδού Καντώνια.
 • Στην οδό Καντώνια, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς οδό Υγείας, σε όλο το μήκος του.
 • Στην οδό Υγείας, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρδίτσης και το τμήμα αυτού από την ανώνυμη οδό παραπλεύρως του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας έως την οδό Καρδίτσης.

Από ώρα 14:30 μέχρι πέρας διέλευσης των αθλητών:

 • Στην Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας, στο τμήμα αυτής από την οδό Γ. Παπανδρέου έως την χ/θ 23 (δ-ση Βούναινα) το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρδίτσα και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο, πλην του τμήματος από την δ-ση Μεσσοράχης έως την διασταύρωση Ελευθερές στο οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Τα χρονικά διαστήματα των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυ­κλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις εναλλακτικές διαδρομές:

https://www.astynomia.gr/2024/05/14/14-05-2024-kykloforiakes-rythmiseis-sto-plaisio-tou-diethnous-podilatikou-gyrou-elladas-2024-tin-pebti-16-05-2024-kai-tin-paraskevi-17-05-2024-stis-perifereiakes-enotites-larisas-kai-karditsas/

16-05-2024
Ημερίδα με θέμα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον»

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον» το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στις 11 π.μ. στο Ξενοδοχείο Divani στη Λάρισα, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη και της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

Είναι γεγονός ότι η Λάρισα αλλάζει! Μετασχηματίζεται κι αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς σε πληθυσμό, υποδομές, υπηρεσίες, επενδύσεις και οικονομικούς δείκτες και ταυτόχρονα μεγαλώνει, όχι μόνο σε μέγεθος,  αλλά και σε φιλοδοξίες και όραμα.

Σε αυτό το περιβάλλον διαρκούς εξέλιξης, νέες ανάγκες έρχονται να επαναπροσδιορίσουν τον σχεδιασμό και καινούργιες προοπτικές σηματοδοτούν τον ορίζοντα: «Ποιες είναι οι προκλήσεις του αύριο;», «Πώς καθοδηγούμε την αλλαγή;», «Πώς γεφυρώνουμε το παρελθόν και με ποιον τρόπο διαμορφώνουμε τις νέες συνθήκες μιας βιώσιμης, συνεκτικής, συμπεριληπτικής και ανθρώπινης πόλης που επιδιώκει να ξεπεράσει την εσωστρέφεια των εσωτερικών συνόρων;».

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσει ένα ενθαρρυντικό περιβάλλον όπου οι εκκολαπτόμενες ιδέες και οι αναδυόμενες λύσεις θα λειτουργήσουν ως καταλύτης προόδου και προαγωγής πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Λάρισας. Μιας πόλης που όχι μόνο ακούει τις ανάγκες των κατοίκων της αλλά, προβλέπει, σχεδιάζει και υλοποιεί.

Τους βασικούς ομιλητές θα πλαισιώνουν σε τέσσερις θεματικές συνεδρίες διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, των τεχνών και των επιστημών, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες.

Αναλυτικότερα οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές είναι οι εξής:

 • Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής
 • Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
 • Κωνσταντίνος Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης
 • Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού
 • Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
 • Δημήτρης Κουρέτας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
 • Αθανάσιος Μαμάκος, Δήμαρχος Λαρισαίων
 • Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΛ
 • Θεόφιλος Καραχάλιος, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Υπ. Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ
 • Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής ΓΝΛ, πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
 • Ιωάννα Καραβάνα, Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας
 • Αλέξανδρος Τσάτσος, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων
 • Βασιλική Στεργιούλα, Τοπογράφος - Μηχανικός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΑΤΕ
 • Μυρτώ Παπαθανασίου, Διεθνής Σοπράνο
 • Χρήστος Παπανικολάου, Εικαστικός

Τις συνεδρίες θα συντονίζουν οι: Σωτήρης Πολύζος, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής TRT, Γιώργος Ρούστας Δημοσιογράφος εφημερίδα "Ελευθερία", Ντίνος Κόκκινος Πρόεδρος Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων – ΣΗΠΕ. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.events.eleftheria.gr

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: EXALCO, ΕΡΓΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗ Γ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΑΤΕ

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΤΕΔΡΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, MIKEL,

ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: AKUO ENERGY, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε

16-05-2024
5η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Λάρισας από τη χορωδία «Ευεστώ»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Χορωδία «Ευεστώ» διοργανώνουν την 5η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Λάρισας με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τώρα που είναι Άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν» την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 11:30 το πρωί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθουσα συναυλιών θέατρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Στην ξεχωριστή αυτή γιορτή της χορωδιακής μουσικής, που αποτελεί πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, θα λάβουν μέρος αξιόλογα φωνητικά σύνολα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 Κάθε χορωδία θα παρουσιάσει, με το ρεπερτόριο της, ένα ολιγόλεπτο ευχάριστο πρόγραμμα με γνωστές συνθέσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών  σε τετράφωνη πολυφωνική επεξεργασία.

Θα συμμετάσχουν η Μικτή Χορωδία «Κασσάνδρα» του  Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρείας Χαλκιδικής, η Χορωδία Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας, η Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, και η Μικτή Χορωδία «Η Ευεστώ» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδιακής συνάντησης έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

16-05-2024
Δράση Ενημέρωσης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, στα πλαίσια της καταπολέμησης των διακρίσεων και της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε αγαθά και υπηρεσίες, πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε ενήλικες αλλοδαπούς που παρακολουθούν κύκλους μάθησης διαφόρων επιπέδων.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Κέντρου, κα Χρύσα Παππά, και η διαπολιτισμική διαμεσολαβήτρια, κα Ειρήνη Παπαϊωάννου, γνωστοποίησαν τη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2021-2027 και ενημέρωσαν τους ωφελούμενους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και επιδόματα, τους τοπικούς και μη φορείς, τις αρχές και υπηρεσίες διασύνδεσης και παραπομπής. Έγινε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και αποσαφηνίστηκαν απορίες και ερωτήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τα δικαιώματα που κάθε πολίτης έχει και μπορεί να απολαμβάνει στα πλαίσια της κοινότητας, αλλά και τους φορείς όπου πρέπει να απευθύνονται.

Βασικός σκοπός του Κέντρου Κοινότητας αποτελεί η ολιστική υποστήριξη των πολιτών του Δήμου, μέσα από την παροχή ενός πλέγματος υπηρεσιών, ώστε να καταστεί ορατός ο στόχος της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και παράλληλα η ενίσχυση της διαδικασίας ένταξης των ωφελουμένων του στην τοπική κοινωνία και της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης υλοποιεί την πράξη

« Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας / Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (συνεχιζόμενη δράση)» και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα « Θεσσαλία 2021-2027».

14-05-2024
Απόψε (Τρίτη 14/05/2024) οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Λαμπράκη (Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης) - Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, στο τμήμα μετά τη Γέφυρα Πηνειού (Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης) έως το φανάρι προς Αμπελώνα, θα γίνουν τελικά απόψε, καθώς εξαιτίας των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσαν να γίνουν το πρωί. Έτσι, η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει τις βραδινές ώρες από τις 21:00μ.μ. (Τρίτη14-5-2024) έως 05:00 π.μ. (Τετάρτη 15-5-2024).

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται εκ περιτροπής εναλλάξ στη μια κατεύθυνση που θα είναι ανοιχτή κατά τη διάρκεια των εργασιών.

14-05-2024
Διακοπή μαθημάτων στο ΕΕΕΓΛ Λάρισας και στα Ειδικά Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Γιάννουλης την Πέμπτη, 16 Μαΐου

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα γίνει διακοπή των μαθημάτων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, για τη διέλευση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2024.

14-05-2024
Στη Λάρισα «χτυπά» η καρδιά του καφέ - Ανοίγει τις πύλες του το Larissa Coffee Show, στις 24, 25 και 26 Μαΐου, στην Κεντρική πλατεία

- Δωρεάν συναυλίες: LIVA K (24.05, στις 8 μ.μ.), Μουζουράκης-Μαραβέγιας (25.05, στις 8 μ.μ) και Λαρισαίοι DJs (26.05, απόγευμα)

- «Κερδίζουμε το στοίχημα για την ανάδειξη της άυλης κληρονομιάς και της δυναμικής εξωστρέφειας της πόλης», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος - «Ορόσημο για την πόλη η μεγάλη γιορτή του καφέ», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων, κ.Φώτης Τζατζάκης 

Με δωρεάν εμβληματικές συναυλίες, του LIVA K, το βράδυ της Παρασκευής 24.05, των Μουζουράκη-Μαραβέγια, το βράδυ του Σαββάτου 25.05, ένα μεγάλο πάρτυ-συναυλία Λαρισαίων DJ’s, το απόγευμα της Κυριακής, μοναδικές δράσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καταφθάνει το 1o Larissa Coffee Show, στις 24, 25 και 26 Μαΐου. Για ένα τριήμερο, η Κεντρική πλατεία της πόλης θα είναι το επίκεντρο της αγάπης της για τον καφέ, με πρωταγωνιστές τους συντελεστές του καφέ, γεμάτο όμως και με δρώμενα και διάφορες εκπλήξεις για όλους.

«Από την πρώτη στιγμή, ως Δημοτική Αρχή, θέσαμε ως στόχο να αναδείξουμε την εξωστρέφεια της Λάρισας, ως στοιχείο της τοπικής κουλτούρας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητά της. Μιλάμε για εξωστρέφεια, γιατί θέλουμε μια πόλη, έναν δήμο που χτίζει κοινωνικές, πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Μια πόλη που δεν κλείνεται στον εαυτό της, δεν αυτοθαυμάζεται, δεν διαχειρίζεται μόνη της το μέλλον αλλά βγαίνει δυναμικά προς τα έξω, συμμετέχει στις εξελίξεις, παρεμβαίνει δυναμικά και στην περιοχή της και στη χώρα. Μια πόλη που δημιουργεί γεγονότα, δημιουργεί ανάπτυξη, γίνεται πόλος έλξης και αξιοποιεί κάθε της συγκριτικό πλεονέκτημα, που αξιοποιεί τον αντίκτυπο αυτών, για την ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στον Μύλο του Παππά.

Γιορτή του καφέ

«Στο πλαίσιο αυτό, φιλοδοξούμε, με μια σειρά εκδηλώσεων, να καταστήσουμε την πόλη τουριστικό προορισμό. Η πρώτη από τις δράσεις που έρχονται να ενισχύσουν το εξωστρεφές προφίλ της πόλης είναι το Larissa Coffee Show που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαΐου. Πρόκειται για μία γιορτή του καφέ που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας και τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Συμμετέχουν εταιρείες, brands και επαγγελματίες του καφέ και της εστίασης. Η πόλη είναι έτοιμη και ανοίγει την αγκαλιά της, περιμένοντας να φιλοξενήσει τους επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα, για να ζήσουν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία!», τόνισε ο κ.Μαμάκος.

Δήλωση Δημάρχου

Δέσμευση και στοίχημα

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων υπογράμμισε πως η ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης ήταν δέσμευση -και υπόσχεση- προσωπική. «Μένω συνεπής στο πρόγραμμά μας, στις υποσχέσεις μας, στις δεσμεύσεις μας, γιατί πιστεύω ειλικρινά ότι και μέσα από τέτοιου τύπου εκδηλώσεις, δράσεις και ενέργειες, που μπορούν να γίνουν θεσμοί, υπηρετούμε την πολιτική μας για μια πόλη εξωστρεφή, μια πόλη πρωτοπόρα πανελλαδικά!

Ναι, η Λάρισα είναι μια πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, με ιστορία που χάνεται στους αιώνες, με το Αρχαίο Θέατρο, τον Πηνειό, το Φρούριο, το Αλκαζάρ, τους δρόμους και τις πλατείες της, τους ανθρώπους και τη διασκέδασή της. Και τον καφέ, τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτό, δίνοντας το χαρακτηρισμό της πόλης του καφέ.

Ο καφές στη Λάρισα δεν είναι ένα απλό ρόφημα, αλλά τρόπος ζωής! Η άυλη κληρονομιά της πόλης. Κάτι παραπάνω από μία στιγμιαία απόλαυση. Η συμπύκνωση της κοινωνικής της ζωής. Είναι το ραντεβού, ένα κομμάτι του ελεύθερου χρόνου, η ευκαιρία για συνάντηση, για κουβέντα, για επικοινωνία.

Είναι για εμάς ένα όχημα κοινωνικότητας, ένα κομμάτι της καθημερινότητας μας, της χαλάρωσης. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ρόφημα, είναι μέρος της ζωής μας.

Δεν επιχειρούμε να κάνουμε μια κλαδική Έκθεση, αλλά μια πραγματική γιορτή με παιχνίδι, γευσιγνωσία, μουσική, διασκέδαση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα θεσμό αληθινής εξωστρέφειας για την πόλη. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα πείσει και τους πιο δύσπιστους, αν κρίνω από την πολύ μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον εταιρειών του χώρου του καφέ, των τοπικών επαγγελματιών και χορηγών που έκαναν δυνατή την πραγματοποίηση της γιορτής αυτής.

Εγώ θα ήθελα να καλέσω όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους στη γιορτή αυτή, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, αλλά και να επισημάνω ότι 

είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε φίλους επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα που ήδη δείχνουν ενδιαφέρον για αυτήν μας την πρωτοβουλία, που σηματοδοτεί την περπατησιά μας σε μια νέα εποχή. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες και τους μαγαζάτορες της πόλης μας, τον ΣΙΚΑΕΛ για την άριστη συνεργασία που έχουμε, γιατί είναι σημαντικό να κατανοήσουν όλοι ότι η επιτυχία θα είναι συλλογική και η προσπάθεια κοινή!», υπογράμμισε ο κ.Μαμάκος.

Θεμελίωση θεσμού

«To 1o Larissa Coffee Show είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, που θέλουμε να είναι πετυχημένο και να συμβάλλει στην προσπάθεια για εξωστρέφεια της πόλης μας. Οφείλω να σας πω ότι η ανταπόκριση στο εγχείρημά μας, από όσους εμπλέκονται στον κλάδο του καφέ (μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις, τοπικές επιχειρήσεις, γνωστές αλυσίδες καφέ της χώρας, επιχειρηματίες της ζαχαροπλαστικής και της εστίασης γενικότερα κλπ) είναι μέχρι στιγμής εντυπωσιακή», τόνισε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης.

Δήλωση Αντιδημάρχου

Γευσιγνωσία: Οι επισκέπτες να μάθουν για τον καφέ, Διασκέδαση: Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες των πολιτών, Γαστρονομία: Να μάθουν πώς ο καφές συνδυάζεται ιδανικά με την  ζαχαροπλαστική, Shopping: Να έχουν την ευκαιρία να  αγοράσουν τα αγαπημένα  τους χαρμάνια καθώς και  παρελκόμενα του καφέ, Συμμετοχή: Συμμετοχή και ενεργοποίηση φορέων και καταστημάτων σε  όλη την πόλη είναι τα βασικά συστατικά της Γιορτής του Καφέ, του Larissa Coffee Show.

«Νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση: Της επιτυχίας και της θεμελίωσης ενός θεσμού που μπορεί να αποτελέσει για την πόλη μας, μια σημαντική προωθητική δύναμη, ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι σε όλα», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας.

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024:

Καλωσόρισμα επισκεπτών

Τουρνουά Τάβλι (1ο μέρος): Το πιο γνωστό ελληνικό επιτραπέζιο παιχνίδι είναι άμεσα συνυφασμένο με τον  καφέ, καθώς συνοδεύει κατά κύριο λόγο το παιχνίδι αυτό. Το παιχνίδι δεν έχει ηλικία και μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Η διάρκεια θα είναι 2 ημέρες: 1η ημέρα προκριματικά, 2η ημέρα τελικοί αγώνες

Coffee Masterclasses: Baristas από τις συμμετέχουσες  εταιρίες/εκθέτες μας ξεναγούν σε ένα  συναρπαστικό ταξίδι για τον τέλειο καφέ  αλλά και μας ενημερώνουν για τα τελευταία  νέα για τον αγαπημένο μας καφέ

Τα sessions θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια  των 2ημερών  είτε στο κεντρικό stage που θα  στηθεί στην πλατεία, είτε στα περίπτερα των εκθετών.

Συναυλία LIVA K: Το βράδυ της Παρασκευής, στις 8 μ.μ., η Λάρισα υποδέχεται έναν από τους καλύτερους dj’s της εποχής μας, με το πρόγραμμά του να ξεσηκώνει τους πάντες. Η εκδήλωση είναι δωρεάν για όλες και όλους

Σάββατο 25 Μαΐου 2024:

(Από νωρίς το πρωί) Δραστηριότητες για παιδιά - Τσουβαλοδρομίες: Το γνωστό παιχνίδι/αγώνισμα με τσουβάλια κόκκων καφέ, συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών (τρεις κατηγορίες), σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Τουρνουά Τάβλι 2ο μέρος

Coffee Masterclasses και δειγματισμός καφέ

Συναυλία Πάνου Μουζουράκη-Κωστή Μαραβέγια: Στις 8 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του Larissa Coffee Show ανεβαίνουν οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν δωρεάν τους επισκέπτες.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

The waiters race: «Αγώνας δρόμου» σερβιρίσματος καφέ

Coffee Masterclasses και δειγματισμός καφέ

Συναυλία-πάρτι με Λαρισαίους djs, με πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης.

[Να σημειωθεί ότι το αναλυτικό πρόγραμμα θα δοθεί τις επόμενες ημέρες]

 

14-05-2024
Στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας η Λάρισα - Στο Μεζούρλο το σπριντ του 2ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

- «Επενδύουμε στη δυναμική σχέση της πόλης με τον αθλητισμό», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

- Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων, για μικρούς και μεγάλους - Δωρεάν η μεταφορά του κοινού από το Αστικό ΚΤΕΛ

 - Επί ποδός 222 αστυνομικοί για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις εναλλακτικές διαδρομές στην πόλη και τον νομό

Δήλωση Δημάρχου Λαρισαίων κου Θανάση Μαμάκου

«Η Λάρισα είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μια πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων, σε όλα σχεδόν τα σπορ. Δικαιωματικά, λοιπόν, βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της Πολιτείας, των Ομοσπονδιών, των  αθλητικών φορέων και οργανισμών, για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις. Η πόλη μας βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας-ΔΕΗ 2024», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι η Λάρισα συμμετέχει στη διαδρομή του 2ου Ποδηλατικού ΕΤΑΠ, που λαμβάνει χώρα μεθαύριο, Πέμπτη 16 Μαΐου - η διοργάνωση έχει ξεκινήσει ήδη από σήμερα, Τρίτη και από τη Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece που αποτελεί το σχήμα που τελεί υπό την εποπτεία του αν. υπουργού Αθλητισμού και έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα.

Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας & Άθλησης, κ.Ηρακλής Γερογιώκας, Τουρισμού & Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης και Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης, κ.Κωνσταντίνος Βλαχούλης, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της διεθνούς διοργάνωσης για την πόλη της Λάρισας και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει και στις παράλληλες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή για το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δήλωση Αντιδημάρχου Τουρισμού & Εξωστρέφειας κου Φώτη Τζατζάκη

Δήλωση Αντιδημάρχου Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης κου Κωνσταντίνου Βλαχούλη

Υψηλού επιπέδου διοργάνωση

«Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με 120 ποδηλάτες και 18 επαγγελματικές ομάδες -μεταξύ αυτών τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου. Έχουμε σχεδιάσει ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα Παράλληλων Δράσεων, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή και των συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων, στην αθλητική κουλτούρα, αλλά και την κουλτούρα της καθημερινής άσκησης. Άλλωστε, η Λάρισα είναι μια πόλη που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση του ποδηλάτου, ως μέσο μετακίνησης, στο πλαίσιο των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας. Χρέος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη σχέση της πόλης με τον αθλητισμό, να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που έχουν ανάγκη οι αθλητές -και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η Δημοτική Αρχή», σημείωσε ο κ.Μαμάκος.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων ευχαρίστησε ιδιαίτερα το σύνολο των εθελοντών και φορέων (ΕΔΟΥΑ, ΕΚΑΒ, κ.α) που φροντίζουν για την εύρυθμη διεξαγωγή του 2ου ΕΤΑΠ στη Λάρισα. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ακόμη οι κ.κ. Τούλα Κονταράτου, Αρχηγός ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Παροχή Υπηρεσιών Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών), Κώστας Δαλαβίκας, Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής ΠΓΣ Λάρισας (Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος) & Εκπρόσωπος του Ποδηλατικού Α.Σ. Πηνειός και Ζαφείρης Τσιλίκης, Γενικός Γραμματέας ΠΓΣ Λάρισας.

Σε Γιάννουλη και Μεζούρλο

Σύμφωνα με τη διαδρομή, το πελοτόν ερχόμενο από Τύρναβο διέρχεται από τη Γιάννουλη έως τον κυκλικό κόμβο Σανδράκη και Λαμπράκη. Στον κυκλικό κόμβο οι αθλητές θα κινηθούν επί της οδού Σανδράκη έως τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ και από εκεί στον κόμβο της οδού Ιωαννίνων όπου και θα περάσουν στον Περιφερειακό, με αποκορύφωμα της διαδρομής το σπριντ που θα διεξαχθεί στο ύψος του Μεζούρλου κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακούμε την οδό Υγείας -οπότε και οι αθλητές θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για απόκτηση βαθμών στις κατηγορίες κατάταξης. Το πέρασμα των αθλητών από το σημείο αναμένεται μεταξύ 16:15-16:25. Ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση σε όλη τη διαδρομή από τον Τύρναβο και έπειτα, ενώ σημαντικές στιγμές του αγώνα, όπως το ενδιάμεσο σπριντ που θα γίνει στην περιφερειακή Τρικάλων στο ύψος του Μεζούρλου, θα προβληθούν τηλεοπτικά και στο εξωτερικό.

Παράλληλες δράσεις

Οι δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024, θα γίνουν από τις 2 το μεσημέρι ως τις 4.30 το απόγευμα:

 • Παίζω παραδοσιακά παιχνίδια με τους γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων
 • “Κάνω sprint με το Πελοτόν” Αγώνας δρόμου για παιδιά με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων
 • Γνωριμία με το Τένις από τους συλλόγους Αντισφαίρισης της Λάρισας
 • Γνωριμία με το βόλεϊ από τους συλλόγους πετοσφαίρισης της Λάρισας
 • “Παίζω μπάλα"με τα κορίτσια της ΑΕΛ
 • “Τρίποντο με μπασκετικό σπριντ “ από τις Ακαδημίες του Δήμου μας
 • “Welcome Cyclists” Πανό σε διάφορες γλώσσες με συμμετοχή σχολείων και την επίβλεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας
 • “Cheer the winner”- Ενθαρρύνοντας το Πελοτόν
 • “Splash the heat” - Παίζουμε και δροσιζόμαστε με «νεροζαβολιές»
 • Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων, από τα ποδηλατικά καταστήματα

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Άθλησης, κ.Ηρακλής Γερογιώκας, θα υπάρχει η δυνατότητα γνωριμίας και ξενάγησης στο Διαχρονικό Μουσείο, ενώ θα λειτουργεί και Info point. Σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, υλοποιείται η δράση «Πάμε να δούμε ποδηλασία», που αφορά στη δωρεάν μεταφορά του κοινού, από την Κεντρική πλατεία στο Μεζούρλο (δύο δρομολόγια, στις 2 μ.μ. και στις 2.30 μ.μ., από την Κεντρική πλατεία).

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας & Άθλησης κου Ηρακλή Γερογιώκα

Διακοπή μαθημάτων

Στο μεταξύ, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα γίνει διακοπή των μαθημάτων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, για τη διέλευση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2024.

Παρών ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, κ.Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν την Πέμπτη, ενώ τόνισε πως αυτή τη φορά έχουν σχεδιαστεί και προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές για τους μετακινούμενους με ΙΧ οχήματα. «Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια, καθώς η διοργάνωση διεξάγεται σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η σημασία που έχει δοθεί καταδιεκνύεται και από τον αριθμό των αστυνομικών, 222, που θα βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να καλυφθεί όλη η διαδρομή που διέρχεται στον νομό Λάρισας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρακόπουλος.

Δήλωση Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας κου Αγάπιου Χαρακόπουλου

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

14-05-2024
Προσφορές οπωροκηπευτικών, τροφίμων και πασχαλινών ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Λαρισαίων

Προσφορά οπωροκηπευτικών από τον κ. Καδόγλου

Ο παραγωγός κος Καδόγλου Σπύρος προσέφερε 600 κιλά κρεμμύδια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη προσφορά έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην παροχή αγαθών προκειμένου να στηριχθούν οι συνάνθρωποι μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα προϊόντα παρελήφθησαν από στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπου και ενημέρωσαν για τη λειτουργία της Δομής και ευχαρίστησαν για την προσφορά.

Προσφορά τροφίμων από το 19ο νηπιαγωγείο Λάρισας

Το 19ο νηπιαγωγείο Λάρισας προσέφερε σημαντική ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Τα τρόφιμα παρέδωσαν οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες με τη Διευθύντρια κα Μπουμποδήμου Μαρία και το διδακτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου με πολλές ευχές για Καλό Πάσχα και ότι καλύτερο για τις οικογένειες και το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τα προϊόντα παρελήφθησαν από στελέχη της Δομής οι οποίοι ευχαρίστησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσφορά ,ενώ παράλληλα ενημέρωσαν για το σκοπό του Κοινωνικού Παντοπωλείου και το πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Προσφορά τροφίμων από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας προσέφεραν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Τα προϊόντα προσέφεραν εκπρόσωποι των Ενεργών Πολιτών τονίζοντας ότι ενώ η ενεργή δράση τους έχει ολοκληρωθεί επίσημα, παρ όλα αυτά θα είναι παρών σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Η συγκεκριμένη προσφορά έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην παροχή αγαθών προκειμένου να στηριχθούν οι συνάνθρωποι μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα είδη παρελήφθησαν από στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι τους ευχαρίστησαν για την προσφορά.

Προσφορά τροφίμων από την Nestle Ελλάς και την Τράπεζα Τροφίμων Αθηνών

Η Nestle Ελλάς σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Αθηνών προσέφεραν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Τα προϊόντα παρελήφθησαν από τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι ευχαρίστησαν την Nestle για το κοινωνικό της πρόσωπο καθώς και την Τράπεζα Τροφίμων Αθηνών για την πρωτοβουλία αυτή.

Προσφορά πασχαλινών ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Λαμπάδες, παιχνίδια και τσουρέκια προσέφερε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε οικογένειες με μικρά παιδιά που στηρίζονται από τη Δομή.

Η διανομή έγινε στο πλαίσιο δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τα παιδιά των δικαιούχων της Δομής ενόψει των εορτών του Πάσχα, έτσι ώστε να δώσουμε χαρά στους μικρούς μας φίλους.
Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας κος Δαλαμπύρας Παναγιώτης ο οποίος ευχήθηκε Καλό Πάσχα στα παιδιά και τις οικογένειες τους, ο Διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Dr Κυρόπουλος Θεόδωρος, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Πρόνοιας.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, αποτελεί μια δομή χρηματοδοτούμενη απευθείας από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Θεσσαλία 2021-2027”, ενώ παρέχει επισιτιστική και υλική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να επικοινωνούν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο τηλέφωνο 2410255876 ή να επισκέπτονται τα γραφεία της Δομής, στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

14-05-2024
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 ΑΠΟ 01/01/2024 ΕΩΣ 30/04/2024 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

14-05-2024
Ανάρτηση ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ για τους κωδικούς 101 και 108 της Ανακοίνωσης ΣΟΧ2/2024 με αριθμ.πρωτ.3887/25-01-2024 (ΑΔΑ:Ψ0ΛΘΩΛΞ-ΧΚΔ)

Α. Για τον κωδικό θέσης 101 ΔΕ Οδηγών (Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης):

 1. Πίνακας Κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων

Β. Για τον κωδικό θέσης 108 ΔΕ Οδηγών (Δ/νση Αμαξοστασίου):

 1. Πίνακας Κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων
 2. Πίνακας Προσληπτέων


Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι προκειμένου να δουν τη σειρά κατάταξής τους θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι εμφανίζονται στους εν λόγω πίνακες βάσει του αρ. πρωτοκόλλου αίτησης, των αρχικών γραμμάτων, του επιθέτου του κυρίου ονόματος, του ονόματος πατρός και των τριών τελευταίων ψηφίων του αριθμού δελτίου ταυτότητας.

Πολιτική Προστασία

Job Center

Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Κατασκήνωση στην Πόλη

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

Επανασύνδεση ρεύματος για ευπαθείς ομάδες

Οικογιορτή Λάρισας

Λάρισα Ιστορία Πολιτισμού Παρελθόν και Μέλλον

Βόλτες στην πόλη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης

Εκδρομές στη Λάρισα PDF

Larissa Tours and Excursions

Food Corridors European Program

Εμβολιάζομαι Νοιάζομαι

  ΕΟΔΥ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Λάρισα Είμαστε Μαζί απέναντι στον covid-19

ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ μεα

Βρείτε σε ποια Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων ανήκετε

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας

Πολυοδηγός για Μετανάστες - Multiguide for Immigrants

Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 

Stop TTIP/CETA

Η Ευρώπη σου

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Εγγραφή στο 112

Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια

Municipality of Larissa

We design

a modern city that every citizen will be happy to live in

We develop

social infrastructure and services for citizens and visitors

We place emphasis

on education, culture and institution building

We are implementing

infrastructure projects that will contribute to the development of the city

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY