sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

08-02-2019
Φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»

 

Το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» υπήρξε έμπνευση του Λαρισαίου καλλιτέχνη Δημήτρη Ακριβούλη, με τους τότε προέδρους των Συλλόγων Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», και του Συλλόγου Ποντίων ν.Λάρισας, Νανά Μαυραντζά και Χρήστο Τοπαλίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν και την 1η Οργανωτική Επιτροπή, πριν από 10 χρόνια. Στόχος ήταν φορείς, σύλλογοι της πόλης και του νομού Λάρισας να δημιουργήσουν διαφορετικά πολιτιστικά-αθλητικά δρώμενα χωρίς, έως ελάχιστο κόστος, στηριζόμενα στο εθελοντισμό των διοργανωτών, τα οποία το κοινό θα μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν, και αντί αντιτίμου εισιτηρίου να προσφέρει ο καθένας, εάν μπορεί, από το υστέρημα του τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία στο τέλος του Φεστιβάλ θα μοιράζονται στα συσσίτια της πόλης μας, όπου και οι ανάγκες είναι καθημερινές. Το φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων υπήρξε και η 1η απόπειρα ταυτόχρονης παρουσίας και σύμπραξης πολλών πολιτιστικών φορέων, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός. Η πολυπολιτισμική πόλη της Λάρισας αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.
Φέτος στην Οργανωτική επιτροπή είναι ο Συλλόγων Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» (πρόεδρος Κώστας Σιατραβάνης) ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας (πρόεδρος Χρήστος Τοπαλίδης),και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων (αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας).
Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος είναι δωρεάν, αντί αντιτίμου εισιτηρίου προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διανεμηθούν με τη λήξη του Φεστιβάλ στα συσσίτια της πόλης.
1) ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.00

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ»

(ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΗΔΗ, ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ 160 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ )

Το Θεσσαλικό Θέατρο δίνει δωρεάν παράσταση του έργου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», σε σκηνοθεσία της κ. Κυριακής Σπανού. Προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα.

2) ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 15.30

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

• Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

• ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΕΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τέσσερις μεγάλοι φορείς της πόλης και του νομού Λάρισας συναντιόνται προκειμένου να αναδείξουν και την δράση τους στον αθλητισμό. Διοργανώνουν ένα mini τουρνουά ποδοσφαίρου με σκοπό τηνσυγκέντρωση τροφίμων στα πλαίσια του Φεστιβάλ

3) ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.15

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκατοντάδες χορευτές των συλλόγων, μουσικοί και χοροδιδάσκαλοι προετοιμάζονται και συμμετέχουν αφιλοκερδώς προκειμένου να διεξαχθεί το γεγονός αυτό τα τελευταία 9 χρόνια. Συμμετέχει το Θετρικό Εργστήρι του Δήμου Κιλελέρ “Τα Χριστούγεννα που χάθηκαν”

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ
• Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας « Ο Άγιος Νικόλαος»
• Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας- Λέσχη Πολιτισμού Ανθούπολης
• Χορευτική Ομάδα « Ξένιοι Κρήτες»
• Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η Καθ’ημας Ανατολή»
• Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά
• Χορευτική Ομάδα «Θέμις εν χορώ» του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισα
• Πολιτιστικός Σύλλογος Παλινοστούντων Ποντίων Λάρισας «ο Πόντος»
• Χορευτικό «Αγίου Αχιλλειού»
• Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν.Λάρισας
• Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Πελασγός»
• Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν.Λάρισας
• Λέσχη Πολιτισμού Αγίου Κωνσταντίνου
• Σύλλογος Γυναικών Δεσκάτης ν. Λάρισας « Η Ανδρομάνα»
• Χορευτικός Όμιλος Λάρισας
• Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας
• Σύλλογος Ποντίων Λάρισας
• Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων ν.Λάρισας
• Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου
• Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Σταθμού «Φίλων» ο Λαρισαίος

4) ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10.00 πμ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΤΟ ΓΕΝΤΙΚΙ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ)
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ εντάσσουν την εκδήλωση τους οι Μαραθωνοδρόμοι της Λάρισας, προκειμένου να συμπράξουν στο κοινό σκοπό.

5) ΤΡΙΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.00

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΛΑΡΙΣΑΣ)

ΘΕΜΑ : «Συμπεράσματα από την άσκηση φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση με όλους σχετικά με το θέμα της άσκησης φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης. Στην εκδήλωση αυτή σκοπός είναι να τεθούν ζητήματα που αφορούν τον τρόπο άσκησης της φιλανθρωπίας στα πλαίσια του ανθρωπισμού και του σεβασμού της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Οι διοργανωτές θεωρώντας ως καταλληλότερο πρόσωπο των Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.κ.Ιερώνυμου, σκέφτηκαμε ότι χρονικά είναι η ώρα να συζητήσουμε ανοιχτά για το θέμα της Φιλανθρωπίας.
Σε αύτη την ανοιχτή συζήτηση δεν επιθυμούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, χωρίς να αποκλείεται να προσφέρει όποιος επιθυμεί, αλλά να συζητήσουμε.

6) ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

(ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, τηλ.6978726353 & 6978766125)

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με την μακρόχρονη ιστορία της, συμμετέχει αφιλοκερδώς προκειμένου να ενίσχυση της προσπάθεια του Φεστιβάλ. Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι σε γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια, που έμειναν στην ιστορία, όπως Μία πόλη μαγική, Abba Cold, A taste of Demis Roussos, La vita e Bella, Η χρυσή εποχή του ΄70, Σαββόπουλος – Ρυθμοί και Μελωδίες , Κάπου στα ΄50 με ΄60, Χατζιδακικά, με ΜΑΕΣΤΡΟ τον κ. Μήνα Γιώργο.
Ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, στέκεται από την πρώτη στιγμή αρωγός στην μεγάλη αυτή προσπάθεια.

01-02-2019
Στην Λάρισα μεγάλο συνέδριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στις ελληνικές πόλεις θα εξεταστεί στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019, στην Λάρισα, στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας "ΒΙΟΠΟΛΙΣ", Μεζούρλο.

Η επιλογή της πόλης Λάρισας για τη διοργάνωση του Συνεδρίου δεν είναι καθόλου τυχαία αφού η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Δήμος Λαρισαίων είναι ο πρώτος Δήμος στην χώρα που υλοποιεί ήδη Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την ανάγκη για έναν ολικό περιβαλλοντικό, χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει και τη διάσταση της αστικής κινητικότητας. Σημειώνεται ότι ηδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας υλοποιούνται και εφαρμόζονται εδώ και μια δεκαετία περίπου.

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν κυβερνητικοί παράγοντες και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη που εμπλέκονται στη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα (νομικό πλαίσιο, χρηματοδοτήσεις κλπ)

Επίσης, αναμένεται να κατατεθούν 47 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 28 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ), υπηρεσιακά στελέχη, στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί.

 

Δήλωση δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωση του για τη διοργάνωση του Συνεδρίου τονίζει τα εξής:

“Η εξέλιξη των ελληνικών πόλεων μέσα από προγράμματα, έργα και δράσεις που προωθούν την βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί επιδίωξη και στόχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για μια σημαντική πρόκληση για το μέλλον των αστικών κέντρων της χώρας μας.

Στη Λάρισα, εργαστήκαμε μεθοδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Σήμερα τα πρώτα έργα έχουν ολοκληρωθεί και συνεχίζονται.

Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε και θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας δημάρχους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες για να συζητήσουμε για την βιώσιμη αστική κινητικότητα και το μέλλον των πόλεων μας.»

 

Δήλωση προέδρου Πανελλήνιας Ενωσης Γραμματέων

Τ.Α «Κλεισθένης» κ. Μιχάλης Χρηστάκης

Aπο την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” κ. Μιχάλης Χρηστάκης, με αφορμή την διεξαγωγή του Συνεδρίου τονίζει τα εξής:

«Η επιστροφή του δημόσιου χώρου στον πολίτη, όπως και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής και της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης είναι πλέον κομβικοί άξονες πολιτικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ενίσχυση της κινητικότητας στις αστικές συγκεντρώσεις αποτελεί μονόδρομο για την υγεία, την ευεξία και την ποιότητα ζωής στην πόλη. Κάθε Δήμαρχος και κάθε αιρετός, τεχνοκράτης και στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να θέσει το θέμα της κινητικότητας ως προτεραιότητα στον προγραμματισμό του για το κοινό καλό. Η ολική αντίληψη για το θέμα αυτό ενσωματώνεται στο τοπικο Σχέδιο για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, που θα πρέπει να αποτελέσει κομβικό προγραμματικό στόχο για την επόμενη δημοτική περίοδο.»

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατήστε ΕΔΩ

Δήλωση συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας τη Δήλωση Συμμετοχής στο e-mail του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Απασχόλησης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για την δήλωση συμμετοχής, πατήστε ΑΡΧΕΙΟ WORD

Για την δήλωση συμμετοχής, πατήστε ΑΡΧΕΙΟ PDF

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου στο κανάλι του Τμ. Ιατρικής του Παν. Θεσσαλίας (https://www.youtube.com/channel/UCmAPDJxP4DSg7Ze6do8qH4A)

 

28-01-2019
Φεστιβάλ Μουσικότροπο 2019 (02/02/2019 - 24/02/2019)

Η μουσική ανήκει σε όλους!
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες, καθημερινά από 10:00 έως 13:00 στο ΔΩΛ και οι δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.mousikotropo.gr

Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο έρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά,τα τέσσερα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου, να μας δείξει διαφορετικούς τρόπους, με τους οποίους μπορεί ο καθένας να βρεθεί κοντά στη μουσική.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι μέσα από τις δράσεις του να καλύψει ανάγκες και ενδιαφέροντα των ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική και ασχολούνται με αυτή είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά, είτε ως απλοί ακροατές.
Το Μουσικότροπο μεταμορφώνει τη Λάρισα σε ένα Μέγαρο Μουσικής με μία ιδιαίτερη άποψη, της οποίας πρωταρχικός σκοπός είναι η προσφορά στον Πολιτισμό. Αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους με υπέροχα ακούσματα, με την παροχή εκπαίδευσης, με την ανταλλαγή σκέψεων και κουλτούρας. Επιπλέον, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μουσικά φεστιβάλ της χώρας, που περιλαμβάνει εργαστήρια, προσπελάσιμα για τα άτομα με αναπηρία. Γιατί η μουσική ανήκει σε όλους!
Εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσικότροπου, είναι ο πιανίστας Χρήστος Λενούτσος, καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Το φεστιβάλ αποτελείται από συναυλίες, εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και για σχολεία, για άτομα με αναπηρία καθώς και έκθεση φωτογραφίας.


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το φετινό Μουσικότροπο ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου με μία από τις καλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Ο διεθνής μαέστρος Βύρωνας Φιδετζής θα συνεργαστεί με τον δικό μας Λαρισαίο διεθνή Δημήτρη Καρακαντά-βιολί που θα είναι και ο σολίστ της βραδιάς σε αριστουργηματικά έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας.


Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου μία πρωτότυπη χορευτική παράσταση ‘lapses of light’ συνδυάζει τη μουσική, το χορό και το φως! Η συνεργασία της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου - χορός, του Κώστα Μακρυγιαννάκη - μουσική και του Αλέξανδρου Σεϊταρίδη - φωτιστικά εφέ, διηγείται μια σειρά από μικρές ιστορίες για το φως που στιγμιαία χάνουμε και μετά ξαναβρίσκουμε. Η παράσταση έχει φιλοξενηθεί σε πολλά φεστιβάλ καθώς και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.


Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ο αρχέγονος ήχος της λύρας, συναντά τη τζαζ και τη σύγχρονη μουσική. Νέες συνθέσεις για λύρα και “πιάνο - τρίο” εμπνέονται από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις. Οι μελωδίες του Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου “Σωκράτης Σινόπουλος Quartet”, δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.


Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, περισσότερα από 100 παιδιά θα ανέβουν στη σκηνή, σε μία μεγαλειώδη συναυλία από την Ορχήστρα Νέων - Camerata Junior του Σύλλογου «Οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Στο πρώτο μέρος, θα παρουσιαστούν αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Camerata Junior Νίκο Χαλιάσα. Σολίστ, δύο νέοι ταλαντούχοι δωδεκάχρονοι Λαρισαίοι πιανίστες, σπουδαστές του ΔΩΛ, ο Σταύρος Καριώτης και ο Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου. Έκπληξη της βραδιάς, ο Νίκος Κυπουργός. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν κινηματογραφικά και χορωδιακά έργα του, μέρος των οποίων θα διευθύνει ο ίδιος. Η επιμέλεια και διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας είναι του Δημήτρη Καρβούνη.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Το πρώτο βιωματικό εργαστήρι, «Ρυθμός η κοινή μας γλώσσα», το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο Μύλο του Παππά, μεταμορφώνει το Μουσικότροπο σε φεστιβάλ για Ακούοντες και Μη. Απευθύνεται σε άτομα με απώλεια ακοής. Θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις με βίντεο, θα ενθαρρυνθεί η διάδραση των συμμετεχόντων με αυτές υπό τη καθοδήγηση εμψυχωτών/μουσικών. Στόχος είναι ένα ταξίδι στη συναισθησία της μουσικής. Τη σύλληψη της ιδέας έχει η Άννα Γαλοπούλου.


Το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Φεβρουαρίου, θα γίνει μία ουσιαστική βιωματική περιγραφή για τον τρόπο που μπορεί το μάθημα της μουσικής να είναι ευχάριστο και αποτελεσματικό. Στη διδασκαλία η Εριφύλη Δαμιανού, θα μας διδάξει το “Σχεδιάζοντας ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό μάθημα μουσικής”.


Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το εργαστήριο Ορθοσωμικής για Μουσικούς με τον Χρήστο Νούλη, ο οποίος εισήγαγε αυτήν την παιδαγωγική - καλλιτεχνική προσέγγιση στην Ελλάδα το 2003. Η Ορθοσωμική για Μουσικούς προκύπτει από την ανάγκη για βελτίωση της σωματικής τους απόδοσης και την πρόληψη προβλημάτων που προκύπτουν από την έντονη και καθημερινή μελέτη και την αντιμετώπιση των πολλαπλών σωματικών προβλημάτων των μουσικών.


Τέλος, το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Φεβρουαρίου, ο Simone Mongelli θα μας μυήσει στη δημιουργία μουσικής με αποκλειστική χρήση του ανθρώπινου σώματος (Body Music). Με τη φωνή, τα παλαμάκια, τα πόδια που χτυπάνε στο έδαφος, τα χέρια που εκμεταλλεύονται διάφορα σημεία του σώματος για να παράγουν ήχο, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει μόνος του ένα εντυπωσιακό μουσικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας το σώμα του σαν κανονικό μουσικό όργανο.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Στα προγράμματα για παιδιά, οι μικροί μας φίλοι που ηλικιακά ανήκουν στις τάξεις του δημοτικού, προσκαλούνται να έρθουν κοντά στη μουσική με μία νέα πρωτότυπη προσέγγιση. Το παιχνίδι και η περιέργεια κάνουν τη μουσική μια αξεπέραστη διασκέδαση.


Την Κυριακή το πρωί 24 Φεβρουαρίου στο Μύλο του Παππά, η Ιφιγένεια Κακριδώνη και ο Δημήτρης Κάσδαγλης ταξιδεύουν τα παιδιά στους δρόμους των comics και της μουσικής. Θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια όπου η τέχνη των comics συνδυάζεται με τη δύναμη του ζωντανού προφορικού λόγου μέσα από την αφήγηση. Επίσης, θα γίνουν και δύο απογευματινές παραστάσεις στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Το Μουσικότροπο ανοίγει την πόρτα σε ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου μ’ ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα σύγχρονης μουσικής της χώρας μας, τους AR-Téfacts ensemble, για να δουν από μια διαφορετική οπτική την τέχνη σήμερα. Το πρόγραμμα προβλέπεται ότι θα παρακολουθήσουν 1000 μαθητές.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά και για μαθητές σχολείων είναι μια ευγενική χορηγία της ΔΕΥΑΛ και είναι δωρεάν.
Για όλα τα εργαστήρια, παιδικά προγράμματα και προγράμματα για τα σχολεία, απαιτείται αίτηση συμμετοχής μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.mousikotropo.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
«Blues with a feeling» από τον Βασίλη Αγοραστό.
Η έκθεση «Blues with a feeling» είναι μέρος μιας ευρύτερης φωτογραφικής εργασίας της δεκαετίας του ’90, με καλλιτέχνες της Blues και Jazz σκηνής που είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα την εποχή εκείνη.
Παρελαύνουν από τα κάδρα του φωτογράφου Βασίλη Αγοραστού, καλλιτέχνες – θρύλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή. Οι B.B. King, Koko Taylor, Albert King, Junior Wells, Screamin Jay Hawkins είναι μερικοί απ’ αυτούς.
Η έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ στον αίθριο χώρο του Δημοτικού Ωδείου.

14-01-2019
Σχετικά με προβλήματα στο έργο ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά

Σχετικά με δημοσιεύματα για προβλήματα στο έργο ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά, από το Δήμο Λαρισαίων αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο του έργου «ανακατασκευή οδού Μανδηλαρά», συμβατικού ποσού 640.000 ευρώ, διαπιστώθηκε πως από τη συμβολή της Μανδηλαρά με την Παπαναστασίου μέχρι και την Τρίγωνη Πλατεία, υπάρχει ανενεργός παλιός οχετός αποχέτευσης από την δεκαετία του ’40.


Στη συμβολή της Μανδηλαρά με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, απαιτήθηκε η κατασκευή νέων φρεατίων ομβρίων και ως εκ τούτου η μερική καθαίρεση του παλιού αγωγού σε εκείνο το σημείο, ενώ από το ίδιο σημείο πέρασαν επιφανειακά και πάνω από τον αγωγό οπτικές ίνες εταιρειών τηλεπικοινωνιών.


Εξ αρχής, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, που παρακολουθούν καθημερινά το έργο, θεώρησαν ιδιαίτερα πιθανό στο συγκεκριμένο σημείο να παρουσιαστούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν. Οι πρώτες ενδείξεις του φαινομένου εμφανίστηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων, με επιφανειακές ρωγμές στην άσφαλτο και τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο παρουσίασε τη σημερινή μου μορφή και θεωρείται ότι είναι σε εξέλιξη.


Ως γνωστόν, το έργο της ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά δεν έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί και τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά και τη διακοπή λόγω της εορταστικής περιόδου αλλά και των καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή του δρόμου στο τμήμα από την 28η Οκτωβρίου έως την Μιαούλη.


Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο σημείο στη συμβολή με την Μπότσαρη, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μερική αποκατάσταση, ενώ το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί συνολικά κατά τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.


Τέλος, όταν στην πόλη μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει υλοποιηθεί πρωτόγνωρο έργο ύψους 60 εκατ. ευρώ, είναι λογικό να εμφανίζονται και τέτοιου είδους προβλήματα, τα οποία αποκαθίστανται.

10-01-2019
Ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση "Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα", στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019

Η Θεσσαλία του 16ου αιώνα αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση «Ελπίδα και Πίστη» του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.
Τι συνέβη το 1540 και ο πυρετός των ανακαινίσεων απλώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλα τα μοναστήρια της Θεσσαλίας; Πώς συγκεντρώθηκαν τόσα κεφάλαια στις πόλεις και την ύπαιθρο;
Τι συμπεριφορά επιφύλαξαν οι Οθωμανοί απέναντι στους μοναχούς των Μετεώρων;
Πώς συνδέεται ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής με τον οικουμενικό πατριάρχη Ιερεμία και τους μητροπολίτες Λαρίσης Βησσαρίωνα και Νεόφυτο;
Τι απέμεινε από τον Τύρναβο της εποχής αυτής, που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Θεσσαλίας; Πώς εξελίχθηκαν τα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση στη νέα περιοδική έκθεση, η οποία συγκεντρώνει αντιπροσωπευτικά έργα του 16ου αιώνα από τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα και τη μονή Δουσίκου, την Καρδίτσα, τον Τύρναβο, την Ελασσόνα και την Αγιά, ευγενική παραχώρηση των Μητροπόλεων της Θεσσαλίας. Στο βίντεο ‘Ελπίδα και Πίστη’, που έχει αναρτηθεί στον λογαριασμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας στο youtube, αναπαρίσταται η εποχή με εξαιρετικό τρόπο (https://www.youtube.com/watch?v=04-EanskwHA).

Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με το ίδιο θέμα, ανοιχτή στο κοινό.

Οργανωμένες ξεναγήσεις στην έκθεση έχουν προγραμματιστεί στις ακόλουθες ημερομηνίες, ώρα 12 το μεσημέρι:
- Παρασκευές: 18 Ιανουαρίου, 1 και 15 Φεβρουαρίου,
- Κυριακές: 10 και 17 Φεβρουαρίου.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019.
Είσοδος με το εισιτήριο του μουσείου: 2 €.

      cid ii jruda1uc0

      agrothessaly imerides Tyrnavos Tembi

PtPlogo 1

      deh dhmos new

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

22-02-2019
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την Agrothessaly

• «Η έκθεση εκτοξεύεται», τόνισε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης κατά την επίσκεψή του στην Νεάπολη

• Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ.

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης, για τη διοργάνωση της έκθεσης για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly, ενώ το πρωί της Παρασκευής, στην Νεάπολη βρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Παν. Νταή. Ως γνωστόν, η Agrothessaly διεξάγεται στην Λάρισα απο την ερχόμενη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 3 Μαρτίου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 μ.μ.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO και είναι η δεύτερη έκθεση που διοργανώνεται με τη συγκεκριμένη μορφή. Την απόλυτα επιτυχημένη σύμπραξη του Δήμου με την ΔΕΘ - Helexpo αντανακλούν τα μεγέθη της φετινής διοργάνωσης.

Η εικόνα εξάλλου όπως αποτυπώνεται σήμερα στο χώρο της Νεάπολης, αποδεικνύει την δυναμική και το μέγεθος της έκθεσης. Ειδικότερα, η 12η Πανελλήνια Έκθεση για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της διοργάνωσης του 2017. Ο δε εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανέρχεται σε 25.000 τ.μ. έναντι των 20.000 τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης. Οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) προέρχονται από 38 χώρες, ενώ αναμένονται και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές συμμετοχές από τα Βαλκάνια.

Σε δηλώσεις του από τον χώρο της Νεάπολης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ανέφερε πως «η έκθεση φαίνεται ότι εκτοξεύεται» συμπληρώνοντας πως η διοργάνωση περνά πλέον σε άλλο επίπεδο και με άλλα χαρακτηριστικά». Επίσης νακοίνωσε πως επόμενος στόχος του Δήμου και της ΔΕΘ HELEXPO, είναι να πιστοποιηθεί η Agrothessaly σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από τον παγκόσμιο οργανισμό εκθέσεων, ώστε να γίνει στην Ελλάδα η μεγαλύτερη έκθεση αγροτικού και κτηνοτροφικού αντικειμένου.

Αντίστοιχες είναι και οι εκτιμήσεις της ΔΕΘ – ΗELEXPO, αφού σε πρόσφατη συνέντευξη για την παρουσίαση της έκθεσης, στην Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε πως η Agrothessaly έχει τα χαρακτηριστικά μιας κεντρικής έκθεσης και όχι μιας περιφερειακής, ενώ χαρακτήρισε την φετινή διοργάνωση κορυφαία. Σημείωσε δε πως οι περιφερειακές εκθέσεις αποτελούν στρατηγικό κομμάτι της πολιτικής του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Νταής στην φετινή διοργάνωση θα μετέχουν και 8 – 10 start up επιχειρήσεις του προγράμματος Digital Greece.
Σημειώνεται πως στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΚΕ-ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

22-02-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 28/02/2019, ώρα 10:00

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2019
Την ΕΔΑΘΕΣΣ μηνύει ο Δήμος Λαρισαίων

Εντολή για κατάθεση αγωγής κατά της ΕΔΑΘΕΣΣ, για τομές που πραγματοποίησε η εταιρεία σε πεζοδρόμο της ανακατασκευασμένης οδού Μανδηλαρά, έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μετά από ενημέρωση που είχε από τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργών κ. Γ. Σούλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί συνεργείο της ΕΔΑΘΕΣΣ, πραγματοποίησε τομή σε τμήμα πεζοδρομίου της οδού Μανδηλαρά. Αμεσα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, ο οποίος έσπευσε στο σημείο μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Ο Δήμος Λαρισαίων, επικαλείται για άλλη μια φορά την συμφωνία και τη σχετική αλληλογραφία που είχε γίνει προς τη ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Στην σχετική αλληλογραφία αναφέρεται πως ναι μεν μπορεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η ΕΔΑ ΘΕΣΣ να εξαιρείται από την υποχρέωση έκδοσης άδειας εκσκαφής για τις εργασίες που πραγματοποιούνται εντός των ορίων του δήμου μας, ωστόσο περιγράφονται συγκεκριμένες προδιαγραφές για την αποκατάσταση των τομών.

Στα ίδια έγγραφα ωστόσο, τονίζεται ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία τομή στους δρόμους όπου έχει γίνει ολική ανακατασκευή όπως είναι η Μανδηλαρά, Ηπείρου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Βενιζέλου – Φιλελλήνων, και επομένως ο Δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του ως προς τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σας.»

             

 

 

 

22-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών-εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Δευτέρα 25/02/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:


•28ης Οκτωβρίου (από Ηπείρου μέχρι Οικονόμου εξ Οικονόμων)

•Οικονόμου εξ Οικονόμων (από Παναγούλη μέχρι 28ης Οκτωβρίου)

•Βουλγαροκτόνου (από Παναγούλη μέχρι 28ης Οκτωβρίου)

•Ιάσονος (από Ηπείρου μέχρι Οικονόμου εξ Οικονόμων)

21-02-2019
Εκπαιδευτικό σεμινάριο - «Τι σημαίνει εκπαιδεύω μια ομάδα Ενηλίκων» από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Συνεχίζονται με επιτυχία τα προγράμματα επιμόρφωσης για το προσωπικό των κοινωνικών δομών του Δήμου Λαρισαίων.

Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου των Πολιτών και την υποστήριξη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) – παράρτημα Λάρισας ξεκίνησε ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος του σεμιναρίου: «Τι σημαίνει εκπαιδεύω μια ομάδα ενηλίκων».

Εισηγητής του προγράμματος ο κος Μπάρλος Αποστόλης θεολόγος, εκπαιδευτής ενηλίκων, πρώην παιδαγωγικός σύμβουλος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Θεσσαλίας και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει», παρουσίασε στους εκπαιδευόμενους τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία της διά βίου μάθησης, τα κίνητρα και τις ανάγκες των εκπαιδευομένων, τις εκπαιδευτικές τεχνικές που εφαρμόζονται αλλά και τη δυναμική και τη διεργασία των ομάδων.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν Κοινωνικοί επιστήμονες των ΚΑΠΗ, του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του τμήματος Διά Βίου Μάθησης, αλλά και εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων σε ηλικιωμένους όπως μαθήματα Η/Υ, μαθήματα τοπικής ιστορίας, ελληνικής γλώσσας σε ρομά για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού, εικαστικά εργαστήρια κ.α.

Ο σκοπός αυτών, αλλά και άλλων μελλοντικών παρεμβάσεων είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής ευαισθησίας, η προώθηση της δημοκρατίας, της συνεργασίας, του πολιτισμού και της γνώσης των πολιτών σε ζητήματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αρχές που διέπουν τη φιλοσοφία του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις και τα προγράμματα του "Πανεπιστημίου των Πολιτών", στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, Οικονόμου εξ΄ Οικονόμου και Ρούσβελτ, 3ος όροφος, στα τηλέφωνα 2410680249 & 2410680250, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
f: Larissa City - H Πόλη που Μαθαίνει.

 

21-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-02-2019
Συνεργασία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με το Λαογραφικό Μουσείο

200 χρόνια από την Επανάσταση 1821

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου προκειμένου να επισφραγισθεί η συνεργασία του ΕΙΜ και του ΛΙΜΛ, με τη συνδιοργάνωση στη Λάρισα της περιοδεύουσας έκθεσης του ΕΙΜ για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα του 1821.

Πιο συγκεκριμένα οι κ.κ Δήμητρα Κουκίου - Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης, Ιφιγένεια Βογιατζή - Υπεύθυνη Επιμελήτρια Μόν

ιμων Εκθέσεων και Άρτεμις Σταματέλου - Επιστ. Συνεργάτιδα (Τομέας Προγραμμάτων & Χορηγιών), επιβεβαίωσαν την επιλογή του ΛΙΜΛ και την πρόθεσή τους, να αναπτύξουν την έκθεση στο χώρο των περιοδικών εκθέσεών του, αξιοποιώντας κάθε είδους εξοπλισμό, που μπορεί να διαθέσει το Μουσείο και εξυπηρετεί το σχεδιασμό και την υλοποίηση της έκθεσης, καθώς και τυχόν υλικό από τις συλλογές του ΛΙΜΛ που συνομιλεί με τις θεματικές της έκθεσης.


Ο σχεδιασμός της έκθεσης από πλευράς ΛΙΜΛ ορίστηκε από τη διευθύντρια κ. Φανή Καλοκαιρινού για τις θεματικές ενότητες: «Υπόβαθρο και Προετοιμασία του Αγώνα», «Τα του δράματος πρόσωπα και γεγονότα », «Προβολή και Ακτινοβολία», «Μια κοινωνία σε πόλεμο» και «Γι’ αυτά πολεμήσαμε: το διακύβευμα και οι συνέπειες» που βρίσκονται σε συνάφεια με τον χαρακτήρα του Μουσείου.

Η όλη συνεργασία υποστηρίχθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνο Σάπκα και από την πρόεδρο του Συλλόγου του ΛΙΜΛ κ. Εύη Παπαχατζοπούλου.

Η έκθεση που σχεδιάζει το ΕΙΜ και θα εγκαινιασθεί τον Μάρτιο του 2021 στην έδρα του στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, αναδεικνύει σε μια ενιαία αφήγηση τη θέση της Επανάστασης στη διεθνή συγκυρία, τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές, όψεις της κοινωνίας και του πολιτισμού, καθώς και τον ρόλο του Αγώνα στη διαμόρφωση του ελληνικού κράτους και τη συγκρότηση της εθνικής μας ταυτότητας.
Θα αναπτύσσεται σε επτά θεματικές ενότητες μέσα από τα κειμήλια του Μουσείου, σπάνιο αρχειακό υλικό και πρωτότυπα ερμηνευτικά μέσα.

 

21-02-2019
Μουσικότροπο 2019 - Αναβάλλεται η συναυλία της Camerata Junior


Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και για την ασφάλεια των παιδιών που συμμετέχουν στην Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μουσικότροπο, αναβάλλεται.

Γνωστοποιείται ότι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Τα εργαστήρια που έχουν ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επιστρέψουν τα εισιτήριά τους, ή να τα κρατήσουν για τη συναυλία της Κυριακής 17 Μαρτίου.

21-02-2019
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ενημερώνουν τους μαθητές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων

 

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας συνεργάζονται με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στην οργάνωση και υλοποίηση της διανομής τροφίμων στους δικαιούχους, μέσω του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, παρέχοντας την τεχνογνωσία που απέκτησαν από την πλούσια εμπειρία τους σε κοινωνικές δράσεις και προσφέροντας εθελοντική εργασία.Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, συμπεριλαμβάνονται και ενημερωτικές επισκέψεις σχολείων.


Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ενημέρωσαν, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, τους μαθητές της Ε1 τάξης του 4ου Δημ. Σχολ. Λάρισας τόσο για τις δράσεις τους, όσο και για τη σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στην κοινωνία.


Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσδοκούμε να τα παρακινήσει να γίνουν και τα ίδια εθελοντές αλλά να μεταφέρουν το μήνυμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και στους γονείς τους, για να ενεργοποιηθούν εθελοντικά κι εκείνοι.

 

 

20-02-2019
ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21-02-2019 και ώρα 14.15μ.μ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και σας καλούμε να προσέλθετε στις 22-02-2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:15μ.μ. στο Δημαρχείο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση των θεμάτων της αναβαλλόμενης συνεδρίασης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Τάχος Δημήτριος

20-02-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Πέμπτη 21/02/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης εργασιών ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:


• 28ης Οκτωβρίου (από Ηπείρου μέχρι Οικονόμου εξ Οικονόμων)
• Οικονόμου εξ Οικονόμων (από Ιάσονος μέχρι 28ης Οκτωβρίου)

20-02-2019
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών - Διαγωνισμός Προμήθειας: Προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη επείγουσων αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης του 13ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Λαρισαίων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τεύχος της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική έκθεση, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για τα σχέδια λεπτομερειών ΟΣΚ, πατήστε ΕΔΩ

Για την κάτοψη του 13ου Νηπιαγωγείου, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το Τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (TEΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

 

20-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Ενημερωθείτε από το Δήμο Λαρισαίων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ