sandal logo

poli 12
  • Home
  • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

22-03-2018
ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη»


Παρασκευή 30 Μαρτίου, ώρα 09.00π.μ. - 14.00μ.μ.
Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει», διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο: «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη» την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.
Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί η Μέθοδος «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Τέχνη», και απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς, Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διδάσκοντες στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και σε όλους τους Εκπαιδευτές Ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διά βίου μάθησης σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΔΒΜ κ.α.

Πιλοτική εφαρμογή στη Λάρισα
Η Μέθοδος έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά στη Λάρισα με ιδιαίτερη επιτυχία, μετά από επιμορφωτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Λαρισαίων, σε προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, σε σχολεία καθώς και στο «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας.

Tηλ.Επικοινωνίας 2410-680205 κ. Νάτσιου Βάγια

22-03-2018
Συνέντευξη τύπου για την συγκρότηση επιτροπής στο πλαίσιο του νόμου ν. 4508/2017 (αρθρο 36) για την επανασυνδεση ρεύματος σε αδύναμα νοικοκυριά

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Επανασύνδεση ρεύματος και βοήθημα στους πιο αδύναμους

Στην σύσταση επιτροπής για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε συμπολίτες με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος, προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 και μετά την έκδοση σχετικής ΚΥΑ που καθορίζει τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Tην λειτουργία της επιτροπής ανακοίνωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων, είναι από τους πρώτους Δήμους στην χώρα που προχωρά στην υλοποίηση του νόμου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία στοχεύει στην στήριξη των όσων έχουν χτυπηθεί περισσότερο απο την κρίση και αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί στην παρούσα φάση ο αριθμός των πιθανών δικαιούχων, αν και στην επιτροπή έχουν υποβληθεί ήδη οι τρεις πρώτες αιτήσεις. Τονίζεται ό,τι ο νόμος αφορά νοικοκυριά - πρώτες κατοικίες στις οποίες έχει διακοπεί η ρευματοδότηση μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου.

Σε τεχνικές λεπτομέρειες υλοποίησης του νόμου, αναφερθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Νταής, ο οποίος έχει οριστεί συντονιστής της Επιτροπής, στην οποία μετέχουν επίσης με έναν εκπρόσωπο ο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) και ο προμηθευτής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ Α.Ε.).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου, σε όσα νοικοκυριά έχει κοπει το ρεύμα και σε συνδυασμό με τα άλλα οικονομικά και εισοδηματικά κριτήρια, υπάρχει η δυνατότητα της επανασύνδεσης αλλά και η χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος που αφορά στην αποπληρωμή των χρειών προς τον πάροχο ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση χρεών προς τον πάροχο μέχρι 6.000 ευρώ, το ποσό καλύπτεται ολόκληρο.

Τα κριτήρια για την υποβολή της αίτησης
Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή του άρθρου 3 της κ.υ.α. πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Μέχρι και την ημερομηνία θέσεως σε ισχύ της παρούσας υπουργικής απόφασης, να είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια

Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.1.2017 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», ετήσιο συνολικό πραγματικό (φορολογητέο, αυτοτελώς φορολογούμενο ή ειδικώς φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο φόρου) ή τεκμαρτό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής, με την επιφύλαξη προσκόμισης των δικαιολογητικών μεταβολής οποιουδήποτε εισοδηματικού ή περιουσιακού στοιχείου ή σύνθεσης νοικοκυριού κατά το φορολογικό έτος 2017, όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 3, έως τα όρια του παρακάτω πίνακα:

 

Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.1.2017 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» Εισοδηματικό όριο
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 9.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 13.500 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 15.750 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικο­γένεια με τρία ανήλικα μέλη 18.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 24.750 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 27.000 ευρώ

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού. Το ανώτατο όριο του παραπάνω εδαφίου αυξάνεται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Περιουσιακά κριτήρια

- Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς του άρθρου 2 της Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.1.2017 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, με βάση τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, έως το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως το ανώτατο όριο των εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ.

- Τα μέλη του νοικοκυριού τους να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης με την εξαίρεση της υποπερ. i της περιπτ. β της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του ν. 4111/2013 για πολύτεκνες οικογένειες και να μην δηλώνουν δαπάνες διαβίωσης για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, με βάση τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής.

Κατανομή ειδικού βοηθήματος

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα: Για συνολικές οφειλές έως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και έως εννέα χιλιάδες (9.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ και έως δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το πενήντα τοις εκατό (50%) της οφειλής και για συνολικές οφειλές άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το τριάντα τοις εκατό (30%) της οφειλής.

Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις. Το ποσό και ο αριθμός των δόσεων θα ορίζονται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

22-03-2018
Πίνακας Κατάταξης υποψηφίων για τη θέση του Επόπτη Στέγασης στα πλαίσια του προγράμματος «Στήριξης ‘Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA» της ΔΗ.ΚΕ.Λ

Για τον πίνακα κατάταξης για τη θέση του επόπτη στέγασης δείτε ΕΔΩ

22-03-2018
Κατάθεση προσφορών για πλήρωση φιάλης (ΟΞΥΓΟΝΟ, ΚΟΡΓΚΟΝ, ΑΣΕΤΥΛΙΝΗ)

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-03-2018
Κατάθεση προσφορών για κινητήρα μεταχειρισμένο PEUGEOT BOXER του οχήματος ΚΗΟ 9629

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

21-03-2018
Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 CS-Aware στο Πανεπιστήμιο της Βιέννη

Στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε 20 – 22 Φεβρουαρίου 2018 συνάντηση εργασίας των εταίρων του ευρωπαϊκού σχεδίου “A cybersecurity situational awareness and information sharing solution for local public administrations based on advanced big data analysis (CS-AWARE) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λαρισαίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Βιέννης που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα. Κάθε εταίρος παρουσίασε το έργο που έχει παραχθεί έως τώρα, καθώς και την πορεία των εργασιών. Αναλυτική αναφορά έγινε ξεχωριστά σε κάθε πακέτο εργασιών, καθώς και στα επόμενα βήματα. Εντοπίστηκαν οι εργασίες οι οποίες απαιτούν συνεργασία, συζητήθηκε και αποφασίστηκε πως αυτές θα υλοποιηθούν. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία ήταν η ολοκλήρωση και η οριστικοποίηση του framework (σχέδιο υλοποίησης), η επιβεβαίωση της κατανομής όλων των επιμέρους τμημάτων του σχεδίου σε όλους τους εταίρους, ο καθορισμός των ημερομηνιών για κάθε παραδοτέο. Την τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση με πιο εξειδικευμένα θέματα. Η εταιρία 3rdPlace, που ως εταίρος έχει αναλάβει τη συλλογή δεδομένων, εξήγησε τον τρόπο, τις μεθόδους και το λογισμικό που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει. Τονίστηκε ότι η συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη συλλογή δεδομένων και την ανάλυση συστημάτων υπήρξε υποδειγματική και ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο δίκτυο CS-AWARE με επικεφαλής εταίρο το Oulun Yliopisto (Φιλανδία) και λοιπούς εταίρους: Universitat Wien (Αυστρία), Universitat Passau (Γερμανία), Caris Research Ltd (Ηνωμένο Βασίλειο), 3rdPLACE SRL (Ιταλία), DashSoft ApS (Δανία), PERACTON Limited (Ιρλανδία), Innovative Secure Technologies P.C. (Ελλάδα), Andriessen Jeffrey Elbertus Bartholomeus – Wise & Munro (Ολλανδία), ANCITEL SPA (Ιταλία), Open Technology Services S.A. (Ελλάδα), Roma Capitale (Ιταλία).

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και σημαντικό σχέδιο, καθώς αντικείμενο του προγράμματος είναι η αναζήτηση και η εφαρμογή νέων και καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κακόβουλων επιθέσεων στα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση, σε συμφωνία με τη στρατηγική και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «κυβερνοασφάλεια» (cybersecurity).

Μέσα από το πρόγραμμα θα δοθεί στους δύο Δήμους που συμμετέχουν, Μητροπολιτικό Δήμο της Ρώμης και το Δήμο Λαρισαίων η δυνατότητα και η ευκαιρία να δοκιμάσουν και να εφαρμόσουν νέα συστήματα, καθώς και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους πάνω σε αυτά.

Στη συνάντηση εργασίας εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν οι υπάλληλοι Θανάσης Πουλτσίδης από το Τμήμα Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων και Επικοινωνιών και Γεωργία Κολοβού από το Τμήμα Υποστήριξης Μηχανογραφικών Εφαρμογών.

20-03-2018
Συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας με το Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμόγελα σκόρπισε η δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και συγκεκριμένα με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος ο Ιατρικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και η Διεύθυνση Α’ θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συνεργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που ήρθε στην πόλη μας από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου, απαρτίζεται από 4 αυτόνομα ιατρεία πλήρως εξοπλισμένα και στελεχώνεται από έμπειρους εθελοντές ιατρούς.

Κάθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας υποστήριξε τη δράση για όλα τα παιδιά, ενημερώνοντας και υποστηρίζοντας παράλληλα 30 οικογένειες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και δέχονται υπηρεσίες ολιστικής προσέγγισης από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, το Συμβουλευτικό Σταθμό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που στεγάζεται στο 33ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Η τελευταία μέρα της δράσης ήταν αφιερωμένη στα παιδιά Ρομά όπου με την παρουσία των οικογενειών τους και με τη συνοδεία και υποστήριξη της κα. Μπουκόρου Εύης – Κοινωνιολόγος, Κατσικά Γεωργίας – Ειδική Παιδαγωγός και Γκούνη Αθανασίας – Παιδαγωγός στο ΚΔΑΠ, συνόδευσαν τα παιδιά και τους ενημέρωσαν για τη σημασία και τη σπουδαιότητα των προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι δομή η οποία καλείται να παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410680242, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410231122, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

16-03-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 22/03/2018, ώρα 19:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-03-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Επισκευές συστημάτων πυροπροστασίας σχολικών κτιρίων

Ο Δήμος Λαρισαίων διακηρύσσει την με συνοπτικό διαγωνισμό επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του Έργου: “ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ” Αρ.Μ. : 5/2018 και CPV 45343000‐3 που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2.(α) του ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147 Α’) και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Ενεργητική ΠΥΡ1

Κοιλάδα1

Κοιλάδα2

16-03-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 22/03/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια αναψυκτικών

Η Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, προτίθεται να προβεί στην προμήθεια Αναψυκτικών, επώνυμα Α’ ποιότητας για τις ανάγκες των ΚΑΠΗ με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ροφημάτων

Η Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, προτίθεται να προβεί στη προμήθεια καφέ, κακάο & σοκολάτα (ρόφημα), με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-03-2018
Προσωρινά αποτελέσματα στο πρόγραμμα ESTIA της ΔΗ.ΚΕ.Λ για τις θέσεις Οικονομικού Διευθυντή και Διερμηνέα

Για τον πίνακα κατάταξης για τη θέση του διερμηνέα πατήστε ΕΔΩ

Για τον πίνακα κατάταξης για τη θέση του οικονομικού διευθυντή πατήστε ΕΔΩ

Για τον πίνακα απορριπτέων για τη θέση του διερμηνέα πατήστε ΕΔΩ

15-03-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 21/03/2018, ώρα 12:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

15-03-2018
Προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου των προνηπίων των παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Τρίτη 20 Μαρτίου και θα επεκταθεί στο σύνολο των 26 παιδικών σταθμών που λειτουργούν με την ευθύνη του Δήμου στην πόλη μας.
Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές οδοντιάτρους, και σκοπό έχει την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα στοματικής υγείας, να μεταδώσει το σωστό τρόπο βουρτσίσματος και να προβάλλει τη σημασία της υγιεινής διατροφής και των τακτικών οδοντιατρικών ελέγχων. Επίσης να καταγραφεί μετά από εξέταση σε ειδικό έντυπο η κατάσταση της στοματικής υγείας του κάθε παιδιού ώστε να ενημερωθούν οι γονείς των παιδιών για πιθανά προβλήματα που εντοπίστηκαν.

15-03-2018
Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στην έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη "ΑΘΩΣ - ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ"

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης «ΑΘΩΣ-ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» του καταξιωμένου φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα θα υλοποιήσει εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στο φωτογραφικό οδοιπορικό του Στράτου Καλαφάτη στο Άγιο Όρος για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.


Ο κυρίαρχος θεματικός άξονας της έκθεσης είναι τα πορτραίτα, κυρίως μοναχών αλλά και μαθητών της Αθωνιάδος Σχολής. Δε λείπουν και πορτραίτα εργαζομένων στο Άγιον Όρος, όπως και κάποιων επισκεπτών. Υπάρχει επίσης ενότητα αφιερωμένη στο τοπίο και την αρχιτεκτονική ενώ μία ακόμη είναι αφιερωμένη στις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Μέσα από την εκπαιδευτική ξενάγηση οι μαθητές θα γνωρίσουν ένα άλλο Άγιο Όρος, τα σύμβολα του, τους σταυρούς, τη φύση, τα μοναστήρια, τα κτίσματα, τα εσωτερικά των μονών και τα πρόσωπα του Όρους και θα αφουγκραστούν την ιδιαίτερη εικαστική ματιά του φωτογράφου.

Ημερομηνίες υλοποίησης: 14 Μαρτίου 2018 έως 29 Απριλίου 2018, Τρίτη με Παρασκευή
Ώρα: 10:00 -12:00
Αριθμός μαθητών: 25


Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις: 2410-621205 (ώρες 10:00 -12:00 καθημερινές)


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ελεύθερη συμμετοχή.
Υλοποίηση: Γ. Χριστάκης – Ιστορικός Τέχνης/Εικαστικός, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου - Μουσειολόγος

14-03-2018
Λάρισα, ‘H πόλη που Μαθαίνει’. «Κυκλοφοριακής Αγωγής συνέχεια…..»

Ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο Β΄ Κύκλος Εκπαιδεύσεων στο πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο Αλκαζάρ.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, με το πρωτοποριακό πρόγραμμα επιδιώκει την διαμόρφωση συνείδησης επάνω στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας και την έμπνευση ορθής νοοτροπίας και συμπεριφοράς μέσα από απλές συμβουλές αλλά και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ηλικίες των μαθητών.

Είμαστε αισιόδοξοι πως αν από πολύ νωρίς περάσουμε στα παιδιά μας τα θετικά πρότυπα και στην σωστή οδηγική συμπεριφορά, θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εκπαίδευσή τους εξοπλίζοντάς τα παράλληλα με σεβασμό για τους κανόνες και την ανθρώπινη ζωή, με σοβαρότητα και ευσυνειδησία για τον κόσμο και για το περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν μαθητές της Δ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης αλλά και τα νήπια των   Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.  Οι επισκέψεις υλοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή τις ώρες 9:00 π.μ.-12:00 μ.

Όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται συλλογικά από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, από τον Σύλλογο εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Λάρισας, την Ένωση εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Περιφέρειας Θεσσαλίας, την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, εκπαιδεύτρια και προπονήτρια ποδηλασίας Ευαγγέλου Ευαγγελία.

               Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στην επίσκεψη των μαθητών Δ΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου συνοδεία της εκπαιδευτικού κ. Παπαδημητρίου Φωτεινής    παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια της Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

14-03-2018
Ανακοίνωση ΔΕΥΑΛ για διακοπή νερού (Πέμπτη 15/03/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 15/3/2018 και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης έργων στους παρακάτω δρόμους:

1. Παπαναστασίου (από Παπαναστασίου μέχρι Μουρούζη)
2. Γρηγορίου Ε΄ (από Ηπείρου μέχρι Ρούσβελτ)
3. Αγ. Νικολάου (από Ανθ. Γαζή μέχρι Παπαναστασίου)
4. Σούτσου (από Φαρμάκη μέχρι Ηπείρου)
5. Βηλαρά
6. Μ. Μπότσαρη (από Γρηγορίου Ε΄ μέχρι Γιαννιτσών)
7. Αβέρωφ

Λάρισα, 14 Μαρτίου 2018

14-03-2018
Συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με τον βουλευτή Λαρίσης κ. Μ. Χαρακόπουλου για το θέμα της οδού Βόλου

Συνεργασία Μαξ. Χαρακόπουλου – Απ. Καλογιάννη για την οδό Βόλου

• Μετά την επιστολή του βουλευτή Λαρίσης προς το δήμαρχο, από τον οποίο ζητούσε την ανάληψη πρωτοβουλίας για συσκεψη στο υπουργείο Υποδομών.

Συνάντηση με τον βουλευτή Λαρίσης της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και είχε ως αντικείμενο το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου σε σχέση με την επιβαρυμένη κυκλοφορία της οδού Βόλου και στην σκιά του πρόσφατου θλιβερού περιστατικού του θανάτου της νεαρής κοπέλας σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη διασταύρωση της οδού Βόλου με την οδό Κ. Καραμανλή. Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος σε επιστολή του προς τον κ. Καλογιάννη είχε ζητήσει να διερευνηθεί η δυνατότητα της ανάληψης πρωτοβουλίας από την πλευρά του δημάρχου Λαρισαίων με στόχο τον προγραμματισμό σύσκεψης στο υπουργείο Υποδομών.

Ετσι, ο δήμαρχος Λαρισαίων συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον κ. Χαρακόπουλο, όπου συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και οι τρόποι λήψης άμεσων μέτρων με στόχο την άμβλυνση του προβλήματος που προκαλεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην οδό Βόλου. Βεβαίως όπως τονίστηκε το πρόβλημα και οι λύσεις απαιτούν συνεργασίες και συνέργειες, αφού είναι δεδομένο ότι στην υπόθεση εμπλέκονται με διαφορετικούς τρόπους αρχές και υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις και για την χάραξη του μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τη δρομολόγηση οριστικών λύσεων για την παράκαμψη της πόλης από οχήματα βαρέως τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Καλογιάννης συμφώνησαν ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανακατασκευή της οδού Καραμανλή από την οδό Βόλου μέχρι την οδό Αγιάς θα βοηθήσει σημαντικά στην άμβλυνση του προβλήματος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων ενημέρωσε τον κ. Χαρακόπουλο για τη συνάντηση που είχε με επιτροπή κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, στην οποία συμφωνήθηκε ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα βελτίωσης της σήμανσης, αλλά και η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στον συγκεκριμένο δρόμο.

Σε ότι αφορά στα μακροπρόθεσμα μέτρα τονίστηκε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η δρομολόγηση κατασκευής νέας οδικής αρτηρίας που θα συνδέει τον κόμβο Βιοκαρπέτ με την 110 Πτέρυγα Μάχης, πρόβλεψη που υπάρχει στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Λάρισας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί η πραγματοποίηση σύσκεψης στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, αφού υπάρξει ενημέρωση όλων των βουλευτών και των εμπλεκομένων παραγόντων.

14-03-2018
Συνάντηση δημάρχου με εκπροσώπους φορέων και κατοίκων της συνοικίας Αγίου Γεωργίου

Στον δήμαρχο φορείς και κάτοικοι της συνοικίας Αγίου Γεωργίου

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου είχε την Τρίτη, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των κατοίκων, μετά και το τραγικό περιστατικό του τροχαίου δυστυχήματος στη συμβολή των οδών Βόλου με Καραμανλή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της συνοικίας κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκαν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι η διαχείριση του προβλήματος απαιτεί τη συνεργασία και τη συνέργεια φορέων τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Ο κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει προτάσεις που θα αφορούν τη βελτίωση της σήμανσης ώστε αυτές να συζητηθούν στο πλαίσιο νέας συνάντησης που θα έχει με τους κατοίκους στην συνοικία.

Επίσης, από την πλευρά των κατοίκων τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής νέου δρόμου που θα συνδέει τον κόμβο Βιοκαρπέτ με την περιοχή της 110 Πτέρυγας Μάχης, κάτι που προβλέπεται από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λαρισαίων. Ωστόσο, όπως τονίστηκε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι μακροπρόθεσμος, ωστόσο συμφωνήθηκε ότι πρέπει να αποτελέσει την επιδίωξη της συνοικίας και συνολικά της πόλης.

Τέλος, στην συνάντηση τέθηκαν και επιμέρους ζητήματα που αφορούν την συνοικία, ενώ παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Δημ. Μαβίδης και ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Κ. Ζέβλας.

13-03-2018
Πίνακες αποτελεσμάτων για τις δομές των ΚΔΑΠ της ΔΗ.ΚΕ.Λ

Για τα αποτελέσματα TE ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ πατήστε ΕΔΩ

Για τα αποτελέσματα TE ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ πατήστε ΕΔΩ

Για τα αποτελέσματα YE ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ πατήστε ΕΔΩ

Για τα αποτελέσματα YE ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ πατήστε ΕΔΩ

 

13-03-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Παροχή επιστημονικών γνώσεων και εμπειρίας δυο (2) ΠΕ Ιατρών παθολόγων ενός (1) ΠΕ Οδοντιάτρου, ενός (1) ΤΕ Φυσιοθεραπευτή στις Δομές της Δ/σης Πρόνοιας καθώς και δυο (2) ΠΕ Παιδιάτρων για την παρακολούθηση των παιδιών

Ο Δήμος Λαρισαίων προκηρύσσει για τις ανάγκες του και ειδικότερα για της ανάγκες της Δ/νσης Πρόνοιας και της Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής, Συνοπτικό (πρόχειρο) διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχων για «Παροχή επιστημονικών γνώσεων και εμπειρίας δυο (2) ΠΕ Ιατρών παθολόγων ενός
(1) ΠΕ Οδοντιάτρου, ενός (1) ΤΕ Φυσιοθεραπευτή στις Δομές της Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου καθώς και δυο (2) ΠΕ Παιδιάτρων για την παρακολούθηση των παιδιών των Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών της Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων» για εννέα μήνες, προυπ/σας συνολικής δαπάνης 49.199,16 € (δυο (2) ΠΕ Ιατρών Παθολόγων 16.399,98€, ενός (1) ΠΕ Οδοντιάτρου 8.199,99€ , ενός (1) ΤΕ Φυσιοθεραπευτή 8.199,99 € και δυο (2) ΠΕ Παιδιάτρων 16.399,20€).

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για τον ενδεικτικό προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

 

13-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Εκτύπωση αφισών

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

12-03-2018
Ανακοίνωση ΔΕΥΑΛ για διακοπή νερού (Τετάρτη 14/03/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 14/3/2018 και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης έργων στους παρακάτω δρόμους:

  1. Παπαναστασίου (από Ηπείρου μέχρι Κουμουνδούρου)
  2. Μπουκουβάλα
  3. Μ. Μπότσαρη (από Μανδηλαρά μέχρι Ηπείρου)
  4. Κουμουνδούρου (από Παπαναστασίου μέχρι Μ. Αλεξάνδρου)

Λάρισα, 12 Μαρτίου 2018
12-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια μικροϋλικών

Το Τμήμα Συντήρησης Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, προτίθεται να προβεί στην «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΙΚΡΟΫΛΙΚΩΝ» με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.
Έχοντας υπόψη την Τεχνική Έκθεση και τον Προϋπολογισμό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν οικονομικές προσφορές σε σφραγισμένο φάκελο στο Πρωτόκολλο του Δήμου Λαρισαίων, 1ος όροφος στο Δημοτικό Κατάστημα, Ι. Δραγούμη 1 & Παπαναστασίου, Τ.Κ. 41222, Λάρισα.
Προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Δευτέρα 19/03/2018.

 

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την Τεχνική Έκθεση, πατήστε ΕΔΩ

Για το φύλλο προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

09-03-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 15/03/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

09-03-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζώης Τετάρτη 14/03/2018, ώρα 12:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

09-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια διαφημιστικού υλικού

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην προμήθεια διαφημιστικού υλικού για την διοργάνωση της εκδήλωσης της «Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας 2018» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λαρισαίων από 26/03/2018 εως 30/03/2018, με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια εποπτικού υλικού

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην προμήθεια εποπτικού υλικού για την διοργάνωση της εκδήλωσης της «Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας 2018» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λαρισαίων από 26/03/2018 εως 30/03/2018, με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια βιβλίων

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην προμήθεια βιβλίων για την διοργάνωση της εκδήλωσης της «Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας 2018» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λαρισαίων από 26/03/2018 εως 30/03/2018, με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-03-2018
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΑΠΟ 01/01/2018 ΕΩΣ 28/02/2018 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

07-03-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 09/03/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ενημερώνει ότι την Παρασκευή 9/3/2018 θα γίνει διακοπή υδροδότησης σε κάθετες της οδού Βόλου οδούς προκειμένου να γίνουν εργασίες ύδρευσης.
Οι οδοί που θα επηρεαστούν είναι δεξιά στο ρεύμα εισόδου:

1. Αμαλιάδος (από Βόλου έως Καστελίου)
2. Άργους (από Βόλου έως Αρκαδίου)
3. Παραμυθίας (από Βόλου έως Αρκαδίου)
4. Χανίων (από Βόλου έως Αρκαδίου)
5. Ηρακλείου (από Βόλου έως Αρκαδίου)
6. Ρεθύμνου (από Βόλου έως Αρκαδίου)

Επίσης θα επηρεαστούν οι οδοί:

7. Καστελίου (από Παραμυθίας έως Ηρακλείου)
8. Καστελίου (από Τσαρούχη έως Κυπαρισίας)
9. Χαλεπά και οι ανώνυμοι κάθετοι της οδού Χανίων

Οι εργασίες θα διαρκέσουν από 08:00 έως 13:00.


Παρακαλούμε για την κατανόηση και υπομονή των συμπολιτών μας.

06-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια λοιπών ειδών υγιεινής και καθαριότητας

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην Προμήθεια «Λοιπών ειδών υγιεινής και καθαριότητας» για τις ανάγκες του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

 

06-03-2018
Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εργαζομένων 2017-18 - Συγκέντρωση Υπευθύνων

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου και ώρα 20.00 θα γίνει στο Χατζηγιάννειο Πνευματικού Κέντρου η συγκέντρωση υπευθύνων των ομάδων για τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου των Εργαζομένων.


Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη καθώς θα συζητηθούν τυχόν προβλήματα και νέες προτάσεις για την καλύτερη διοργάνωση του πρωταθλήματος.


Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των ομάδων να προσκομίσουν τις δηλώσεις συμμετοχής, τις καταστάσεις αθλητών και τις ιατρικές βεβαιώσεις.


Επίσης κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης θα καταρτισθούν οι όμιλοι, θα ορισθεί η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και θα γίνει η κλήρωση του Κυπέλλου.

06-03-2018
Διακήρυξη Ανοικτής Διαδικασίας - Επισκευές συντηρήσεις στις εγκαταστάσεις του Αισθητικού Άλσους

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

06-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Συντήρηση εξοπλισμού (ηλεκτρικών συσκευών) των παιδικών σταθμών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-03-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Παροχή υπηρεσιών μετακόμισης

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-03-2018
Διακήρυξη Ανοικτής Διαδικασίας - Ανακατασκευή οδών συνοικίας Αγ. Κων/νου

Ο Δήμος Λαρισαίων διακηρύσσει την με ανοικτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ", εκτιμώμενης αξίας 4.134.300,00 Ευρώ.

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

02-03-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 06/03/2018, ώρα 19:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

02-03-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 08/03/2018, ώρα 12:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

02-03-2018
Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος - Θέματα Καθαριότητας

Παρά τις κατά καιρούς συστάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων μια μερίδα πολιτών επιμένει σε λάθος πρακτικές όσον αφορά την καθημερινή διαχείριση των αποβλήτων.
Ειδικότερα, προβλήματα που παρατηρούνται συχνά και χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης είναι τα παρακάτω:
Έκθεση ογκωδών και μπαζών προς αποκομιδή σε κοινόχρηστους χώρους.
Πριν βγάλουμε σε κοινόχρηστο χώρο προς αποκομιδή ογκώδη (έπιπλα, κουφώματα κ.λπ.) επικοινωνούμε με το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και τα διαθέτουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που θα μας δοθούν.
Το ίδιο ισχύει και για τα μπάζα αλλά μόνο για μικροποσότητες από οικιακές εργασίες μικρής κλίμακας, δηλαδή έως 10 το πολύ 15 σακούλες. Για μεγάλη παραγωγή προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων ο κάθε παραγωγός υποχρεούται να μεταφέρει με δικά του μέσα τα απόβλητα αυτά στο εξουσιοδοτημένο σημείο ¨Λατομεία Αδρανών ΑΒΕΕ» στη θέση Παλιοκλήσι, Αμυγδαλέα Λάρισας (πληροφορίες στα τηλ. 2410-619055 και 6944886352).
Τζάμια εκτεθειμένα σε κοινόχρηστους χώρους προς αποκομιδή ή πεταμένα χύμα σε κάδους απορριμμάτων.
Για να πετάξουμε τζάμια μεγάλων διαστάσεων -με ή χωρίς πλαίσιο - ειδοποιούμε την υπηρεσία ώστε να γίνει η αποκομιδή άμεσα χωρίς αυτά να εκτεθούν σε κοινόχρηστους χώρους και τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια διερχόμενων πολιτών. Τζάμια που είναι σπασμένα τοποθετούνται σε γερά χαρτόκουτα και πάλι ειδοποιούμε την υπηρεσία για τη αποκομιδή τους.
Σε καμία περίπτωση δεν ρίχνουμε χύμα σπασμένα τζάμια στους κάδους, γιατί έτσι θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων στην αποκομιδή.
Απορρίμματα ή ογκώδη/μπάζα σε κάδους ανακύκλωσης ή ανακυκλώσιμα υλικά στον πράσινο κάδο.
Η ρίψη ακατάλληλων υλικών σε κάδους ανακύκλωσης δυσχεραίνει το έργο της αποκομιδής και διαλογής, υποβαθμίζει τα ανακυκλώσιμα υλικά και προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό (κάδοι, απορριμματοφόρα).
Αντίστροφα, η ρίψη ανακυκλώσιμων υλικών σε κάδους απορριμμάτων οδηγεί χρήσιμα υλικά σε ταφή και προκαλώντας περιβαλλοντική και οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο.
Εν τέλει η τοποθέτηση των αποβλήτων σε λάθος κάδο δυσχεραίνει την προσπάθεια του Δήμου να επιτύχει τους στόχους της ανακύκλωσης.
Για επικοινωνία με την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καλούμε στο: 2410-680200
Δευτέρα έως Παρασκευή, 07.00 - 15.00

Παρ’ ότι ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων προβλέπει επιβολή κυρώσεων για τις παραπάνω παραβάσεις, έχει τονιστεί επανειλημμένως ότι αυτό που ενδιαφέρει την πόλη και το Δήμο μας είναι η πρόληψη των φαινομένων αυτών και όχι η αστυνόμευση και η εκ των υστέρων είσπραξη προστίμων.
Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους του Δημότες να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και ευαισθησία, ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα αυτά που δυσκολεύουν ή και ακυρώνουν τις προσπάθειες και το έργο της Υπηρεσίας, αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης και επιβαρύνουν την Υπηρεσία και τελικώς τον Δημότη με επιπλέον κόστη.
Όμως, εάν το φαινόμενο συνεχιστεί, η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε όποιες ενέργειες προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας και τη νομοθεσία, τιμωρώντας όσους συνειδητά και κατ’ επανάληψη επιδεικνύουν αδιαφορία και παραβατικότητα.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΟΥΡΛΑΝΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

 

02-03-2018
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας για την εκμίσθωση των κυλικείων των Πολιτιστικών Κέντρων – ΚΑΠΗ του Αγ. Γεωργίου και Αγ. Κων/νου

Ο Δήμος Λαρισαίων διενεργεί φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία στις 14 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 (έναρξη εκφώνησης προσφορών) έως 11:30 (λήξη εκφώνησης προσφορών) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Λάρισας (Ίωνος Δραγούμη 1, 3ος όροφος).

Για το κείμενο της διακήρυξης πατήστε ΕΔΩ

02-03-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια ανταλλακτικών φωτοτυπικών μηχανημάτων

Ο Δήμος Λαρισαίων προκηρύσσει συνοπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής για το σύνολο της προμήθειας, για την ανάθεση της προμήθειας ανταλλακτικών φωτοτυπικών μηχανημάτων για το έτος 2018.

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το υπόδειγμα οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

 

 

01-03-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 02/03/2018)

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 2/3/2018 από ώρα 10:00π.μ. έως 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στις οδούς Μανδηλαρά (από Ανθ. Γαζή έως Παπαναστασίου) και Ψαρών λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

                                                                      

                                                                         Θεόδωρος Καφφές

01-03-2018
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα - Έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα παρουσιάζει στους Μεγάλους Εκθεσιακούς Χώρους – Αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα την έκθεση φωτογραφίας «ΑΘΩΣ-ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» του καταξιωμένου φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη, ένα μοναδικό εικαστικό οδοιπορικό στη μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους, διεθνούς ακτινοβολίας.
Η έκθεση είναι συμπαραγωγή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας, συνεχίζει το “ταξίδι” της μετά από τη θριαμβική της πορεία στην ελληνική επικράτεια, καθώς και σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων, κάνοντας τον δέκατο έκτο σταθμό της στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.
Τα έργα της έκθεσης είναι αποτέλεσμα ενός επικού φωτογραφικού οδοιπορικού πέντε ετών με αλλεπάλληλα ταξίδια στο Άγιον Όρος από το 2008 μέχρι το 2013. Στο διάστημα αυτό, ο καλλιτέχνης επιχείρησε να σκιαγραφήσει το νοερό πρόσωπο του αθέατου, του απόλυτου και του ιερού, πρισματικές όψεις της χριστιανικής και βυζαντινής παράδοσης που ακτινοβολεί ακόμα, πίσω από ασκητικές μορφές και δοκιμαζόμενες υπάρξεις, μοναστήρια και σκήτες, σκληρά τοπία και οργιώδεις λόχμες.
Με καράβια, μουλάρια και σκληρές πεζοπορίες, σε μονές, κελιά, σπηλιές και μικρά ησυχαστήρια, ο καλλιτέχνης εισχώρησε στο παρασκήνιο μιας χιλιόχρονης καθημερινότητας και μετείχε μυητικά στις ιεροπραξίες μιας άφθαρτης και ζώσας παράδοσης. Ο φακός του διαπερνά το προφανές, γλιστρά πίσω από τα μετωπικά πορτραίτα, πέρα από τις ευρυγώνιες λήψεις και τα νυχτερινά τοπία και αγγίζει θραυσματικά τη νυν και αεί ουσία του Ενός. Αναζητά την «ψίχα» και το «μεδούλι» προσώπων και πραγμάτων κάτω από την επιφάνεια του υπερκορεσμένου χρώματος και του σκληρού contrast που παράγει ένα σχεδόν αναγεννησιακό chiaroscuro και αποκαλύπτει την πλούσια χρωματική παλέτα πίσω από το αυστηρό μονοχρωματικό μαύρο των μοναχών. Η ρήξη της αληθοφάνειας μέσα από ένα ιδιαίτερο ποπ αρτ φωτογραφικό ύφος, συνάδει με τη σύνθεση των αντιθέτων που συναντά κανείς στην Αθωνική Πολιτεία: ευαισθησία και αυστηρότητα, έσω πλούτος και υλική πενία, αγάπη και νόμος, ψηφίδες μιας πατερικής διδασκαλίας που οδηγεί εν τέλει τους πιστούς της στην κατάκτηση της μερίδας του λέοντος, το ελάχιστον.
Ο κυρίαρχος θεματικός άξονας της έκθεσης είναι τα πορτραίτα, κυρίως μοναχών αλλά και μαθητών της Αθωνιάδος Σχολής. Δε λείπουν και πορτραίτα εργαζομένων στο Άγιον Όρος, όπως και κάποιων επισκεπτών. Υπάρχει επίσης ενότητα αφιερωμένη στο τοπίο και την αρχιτεκτονική ενώ μία ακόμη είναι αφιερωμένη στις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας.

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 19:00 μ.μ.
Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει, διδάσκει και οργανώνει δράσεις που αφορούν τη δημιουργική φωτογραφία. Έχει ολοκληρώσει μακροχρόνιες φωτογραφικές εργασίες όπως οι Αρχέτυπες Εικόνες, το Ημερολόγιο 1998-2002, η Saga, το Αρχιπέλαγος, ο Άθως – Τα χρώματα της πίστης. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Αρχέτυπες εικόνες (1999), Ομόνοια 2000 – Ταξίδι στον ομφαλό της Αθήνας (με τον συγγραφέα Φίλιππο Φιλίππου – 2000), Ημερολόγιο 1998 -2002 Άθως – Τα χρώματα της πίστης (με πρόλογο του Νίκου Ξυδάκη– 2014)- Αρχιπέλαγος (2017).

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 19:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 4 Μαρτίου 2018 – 29 Απριλίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 14:00
Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και 2410-672499

28-02-2018
Διακοπή νερού Πέμπτη 01/03/2018

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 1/3/2018 από ώρα 10:00π.μ. έως 2:00μ.μ. θα γίνει διακοπή νερού στις οδούς Μάρκου Μπότσαρη και Μπουκουβάλα, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Λάρισα, 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

Θεόδωρος Καφφές

27-02-2018
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας - Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, πατήστε ΕΔΩ

27-02-2018
Διεύθυνση Πολεοδομίας - Διορθωτική Πράξη Περιοχής Αβέρωφ

Για την ανακοίνωση, πατήστε ΕΔΩ

26-02-2018
Στο Δημαρχείο της Λάρισας ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου

Με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της Λάρισας ο δήμαρχος της πόλης κ. Απόστολος Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του κ. Παπανδρέου στην Λάρισα, διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και θέματα που αφορούν στον Δήμο Λαρισαίων.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων παρουσίασε στον πρώην πρωθυπουργό τις βασικές προτεραιότητες και το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τις πολυεπίπεδες παρεμβάσεις στην πόλη ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και στο εγχείρημα της Συμπαράταξης Λαρισαίων.

Τον κ. Παπανδρέου συνόδευαν στην επίσκεψη ο βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Κ. Μπαργιώτας, ο πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Φιλ. Σαχινίδης και στελέχη του Κινήματος, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης, Δημ. Δεληγιάννης και Γ. Ζαούτσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμ. Δαούλας, Θ. Καφφές και Ντ. Τσιαούσης.

26-02-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Παροχή υπηρεσιών μεταφοράς εγγράφων και δεμάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 01/03/2018, ώρα 12:30

Για την Πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Για την Ημερήσια Διάταξη, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 27-02-2018, ώρα 14.00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2018
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων στην τοπική κοινότητα Ελευθερών

Για την Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας δείτε ΕΔΩ

23-02-2018
ΔΗ.Κ.Ε.Λ. - Προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων για τη θέση Επόπτη Στέγασης του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA

Για τους πίνακες δείτε ΕΔΩ

23-02-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια «Εκτύπωσης βεβαιώσεων» για τις ανάγκες του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην Προμήθεια «Εκτύπωσης βεβαιώσεων» για τις ανάγκες του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στην προσχολική ηλικία, των παιδιών των παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

22-02-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 28/02/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια παιδικών ποδηλάτων και παιδικών κράνων

Για την Πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2018
Προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για συντηρήσεις κτιρίων–ΚΧ και δημοτικού φωτισμού Δημοτικής ενότητας Κοιλάδας

Προκηρύσσουμε συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής για την προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για συντηρήσεις κτιρίων – ΚΧ και δημοτικού φωτισμού Δημοτικής ενότητας Κοιλάδας για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Λαρισαίων οικονομικού έτους 2018 ενδεικτικού προϋπολογισμού 74.400,00€. (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).

Για την προκήρυξη της σύμβασης πατήστε εδώ.

Για τους όρους της διακήρυξης πατήστε εδώ.

Για την τεχνική περιγραφή πατήστε εδώ.

22-02-2018
Βραβεύονται οι κορυφαίοι Λαρισαίοι αθλητές και σύλλογοι για το 2017 απο το Δήμο Λαρισαίων την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.

Εκδήλωση βράβευσης Λαρισαίων αθλητών και συλλόγων απο το Δήμο Λαρισαίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ

 

20-02-2018
Διεύθυνση Τοπικής Αγροτικής Οικονομίας - Προμήθεια Αναλώσιμων υλικών (κεριά)

Ο Δήμος Λαρισαίων ενδιαφέρεται να προμηθευτεί Αναλώσιμα υλικά (κεριά) για τις ανάγκες του τμήματος Κοιμητηρίου, της Διεύθυνσης Τοπικής Αγροτικής Οικονομίας.

Για να δείτε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ