sandal logo

poli 12
 • Home
 • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

23-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-05-2019
Ανακοίνωση προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αναφορικά με τις εκλογές της 26ης Μαϊου

 ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ 12:00 ΕΩΣ 22:00

ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ 08:00 ΕΩΣ 14:00

 

 

ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ Α:

Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2Ο ΟΡΟΦΟ

 

 

ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ Β:

ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 215 και 347:

ΑΠΟ ΤΟ 2Ο ΟΡΟΦΟ 

 

22-05-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Πέμπτη 23/05/2019, ώρα 09:00-15:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 23 Μαΐου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής δικτύου ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:

 • Κ. Καραμανλή (από Σαμουηλίδου μέχρι Καλλιόπης)
 • Σαμουηλίδου
 • Διγενή (από Καραμανλή μέχρι Καλλιόπης)

22-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-05-2019
Πρόγραμμα ψηφοφορίας Δημοτικών εκλογών, Περιφερειακών εκλογών και Εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαϊου 2019
22-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-05-2019
Εθελοντές για το Φεστιβάλ Πηνείου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων καλεί όσους πολίτες έχουν διάθεση και μεράκι, να συμβάλλουν στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Πηνειού 2019 που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 Ιουνίου στην κοίτη του ποταμού.

Οι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα www.festivalpineiou.gr συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα μέχρι τις 7 Ιουνίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 614449 (Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο).

Οι εθελοντές αποτελούν την καρδιά κάθε μεγάλης διοργάνωσης. Το Φεστιβάλ Πηνειού είναι μια πολυεπίπεδη διοργάνωση που αποτελείται από καλλιτεχνικά δρώμενα και αθλητικές δράσεις που γίνονται παράλληλα.

Μέσα από την εθελοντική συμμετοχή, εκτός από τη χαρά της συνεργασίας και της προσφοράς, αποκτάς και την ενδιαφέρουσα εμπειρία των παρασκηνίων.

Το σύνθημα της συμμετοχής είναι «Κάνε αυτό το ταξίδι δικό σου!».

 

                                      

 

21-05-2019
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΛΙΒΑΔΙ» ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΩΝ ΣΤΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Για την περίληψη, πατήστε ΕΔΩ

21-05-2019
Ψήφισμα για τον θάνατο του Ματθαίου Σαρρή, πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

21-05-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 21/05/2019, ώρα 14:00 (ΕΚΤΑΚΤΗ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-05-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού έργου - Επισκευή κτιρίου Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχιση άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ-ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για το σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας (ΣΑΥ), πατήστε ΕΔΩ

 Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της δημοπράτησης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της οικονομικής προσσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

 

21-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-05-2019
Με γεωθερμία η θέρμανση στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» εντάχθηκε το έργο με προυπ. 1,1 εκατ. ευρώ

Μια σημαντική απόφαση που αναβαθμίζει τις αθλητικές υποδομές της πόλης και ειδικότερα το κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου της Νέας Πολιτείας, ελήφθη από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και αφορά την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» της εγκατάστασης συστήματος γεωθερμίας, προϋπολογισμού 1.147.692,78 ευρώ (πλέον 275.446,27 ευρώ ΦΠΑ).

Πρόκειται για μελέτη την οποία είχε υποβάλει ο δήμος Λαρισαίων για την εφαρμογή ενός κλειστού κατακόρυφου γεωθερμικού συστήματος θέρμανσης των δύο κολυμβητικών δεξαμενών στοχεύοντας στη μείωση των λειτουργικών δαπανών. Ειδικότερα, πρόκειται αφενός για την μεγάλη πισίνα η οποία είναι υπαίθρια και έχει διαστάσεις 25m Χ 50m κα αφετέρου για την εσωτερική πισίνα, διαστάσεων 8m X 12m.

Ο χώρος του κολυμβητηρίου εκτός των κολυμβητικών δεξαμενών περιλαμβάνει χώρους αναψυχής, άθλησης, αποδυτήρια και χώρους γενικής χρήσης. Στο γειτονικό περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου, ποδοσφαίρου και τένις.

H μελέτη που εγκρίθηκε αφορά στη μετατροπή της υφιστάμενης θέρμανσης των κολυμβητικών δεξαμενών, με ένα σύστημα υψηλότερης απόδοσης που παρουσιάζει οικονομικότερο χαρακτήρα και βοηθά στην ανάπτυξη και βιοποικιλότητα της ευρύτερης περιοχής του έργου, χωρίς αερολύματα με άμεσο κοινωνικό όφελος και υπευθυνότητα.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία ενός υβριδικού συστήματος θέρμανσης. Με τον όρο υβριδικό περιγράφεται η παρουσία περισσότερων από μία μορφή ενέργειας, η οποία χρησιμοποιείται για να εξυπηρετήσει τον ίδιο σκοπό, δηλαδή την θέρμανση των κολυμβητικών δεξαμενών. Έτσι θα υπάρχει συνδυασμός ενός συστήματος γεωθερμίας κλειστού κατακόρυφου κυκλώματος με ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης καυστήρα-λέβητα φυσικού αερίου.

Κατά συνέπεια, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης αυτής θα έχουν δημιουργηθεί δύο
συστήματα θέρμανσης εντός του υπογείου του κολυμβητηρίου. Το ένα σύστημα λεβήτων φυσικού αερίου και ένα γεωστάσιο με την γεωθερμική αντλία θερμότητας.

ΠΟΣΟ 3,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΏΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Αξίζει να σημειωθεί πως η έγκριση της τελευταίας πρότασης έρχεται λίγο καιρό μετά την έγκριση που έλαβε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κλειστού επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, προϋπολογισμού άνω των 600.000 ευρώ. Οι συστηματικές προσπάθειες αναβάθμισης (ενεργειακά, σε ηλεκτροφωτισμού κ.α.) των αθλητικών υποδομών του δήμου κατά την τελευταία τετραετία έχουν οδηγήσει στην διάθεση ποσού 3.5 εκ. ευρώ για τον σκοπό αυτό, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του δήμου Λαρισαίων.

20-05-2019
«Παίζω και γυμνάζομαι» για μικρούς και μεγάλους από το Δήμο Λαρισαίων

Απ. Καλογιαννης: Περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για τον αθλητισμό

Mε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Αλκαζάρ, η δράση του αθλητικού τμήματος του Δήμου Λαρισαίων «Παίζω και Γυμνάζομαι».

Στην δράση μετείχαν παιδιά και γυναίκες που μετέχουν στα προγράμματα των ακαδημιών του Δήμου υπό την επίβλεψη των γυμναστών που υλοποιούν τις δράσεις.

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, ενώ σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε ότι η δράση που διεξάγεται για δεύτερη χρονιά, καταδεικνύει ότι στο χώρο του αθλητισμού έχει γίνει σημαντική δουλειά αυτά τα χρόνια. «Συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί σ΄ αυτή την τετραετία» τόνισε ο δήμαρχος , μιλώντας στους συμμετέχοντες, είτε σε επίπεδο δράσεων είτε σε ό,τι αφορά στις υποδομές.

Η δράση συνεχίστηκε στο όμορφο περιβάλλον του Αλκαζάρ μέχρι το μεσημέρι.

17-05-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Ανάθεση εργασιών για τη λειτουργία του Μουσείου Άρτου του Μύλου του Παππά

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στη συλλογή προσφορών για την ανάθεση εργασιών για τη λειτουργία του Μουσείου Άρτου του Μύλου του Παππά από ενδιαφερόμενες Κοιν.Σ.Επ οι οποίες έχουν το ανάλογο προσωπικό και θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις λειτουργίας του Μουσείου.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-05-2019
Μουσικές στο δρόμο - Την Κυριακή (19/05/2019, ώρα 12:00) στον πεζόδρομο της Παπαναστασίου
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο των μουσικών στο δρόμο που έχει καθιερώσει, διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Παπαναστασίου προς το Αρχαίο Θέατρο, συναυλία των εξής ορχηστρών: Μαθητική ορχήστρα του ΔΩΛ "Δημήτρης Μητρόπουλος" και Συμφωνική Ορχήστρα junior με τη συμετοχή μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει αποσπάσματα από κλασικά συμφωνικά έργα και μελωδίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. 
 
16-05-2019
Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Βαρνά (Εγκαίνια, Δευτέρα 20/05/2019, ώρα 20:30)

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει τη νέα έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Βαρνά με τίτλο «Οργασμός» στην ισόγεια αίθουσα του Μύλου του Παππά (κεντρικό κτήριο).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 20:30. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1 Ιουνίου 2019. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: καθημερινά εκτός Κυριακής από 10:00-22:00.

Για την έκθεση
Εικαστική τομογραφία ενός οργασμού... Από τη πρώτη-πρώτη στιγμή, που δυο ετερώνυμοι πόλοι, δυο γραμμές, έλκονται “τυχαία” στα πεπερασμένα όρια ενός κάδρου ή μιας ζωής και το πανάρχαιο“παιχνίδι” ξαναρχίζει...

Σαν να’ναι η πρώτη φορά, που από το Έρεβος ξεπροβάλει Κόσμος. Σαν να’ναι η πρώτη φορά που το προαιώνιο ρίγος, διαπερνάει με σπασμούς ηδονικούς τον πηλό, τον κάνει σώμα...

Ως την αόρατη, με μάτια ανοιχτά, μαγνητική καταιγίδα, που ξεσπά κάτω απ’τη σκοτεινή μαρμαρυγή του πυρήνα ... Κορύφωση!
Και τότε μορφές αλλόκοσμες, πλάσματα βενθικά, πρωτεϊκά, αυτόφωτα, φωτίζονται για κλάσματα δευτερολέπτου πριν χαθούν ξανά, πίσω στα ανεξερεύνητα βάθη της λιμπιντικής αβύσσου ...

 

16-05-2019
Παρουσίαση βιβλίου - «Ο Θεός, οι Νέοι και άλλες Rock’ nRoll ιστορίες» (Παρασκευή 17/05/2019, ώρα 20:00)

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρμός και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Αργυρόπουλου «Ο Θεός, οι Νέοι και άλλες Rock’ nRoll ιστορίες» την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00 στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο-αμφιθέατρο-2ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:Σουλτάνα Γκαργκάνα, θεολόγος – συγγραφέας, Δέσποινα Πανάγου, θεολόγος, Φωτεινή Οικονόμου, θεολόγος – συγγραφέας.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Χάρης Ανδρεόπουλος, Δρ. Θεολογίας, Συντονιστής Ε.Ε. Θεολόγων Στερεάς Ελλάδας.

Οι χριστιανοί νέοι δε μπορεί να είναι τα καλά παιδιά μιας κοινωνίας, που οι αξίες της είναι ο εύκολος πλουτισμός, ο ατομικισμός, ο χυδαίος υλισμός, η κοινωνική ανέλιξη με κάθε τρόπο κ.λπ. Δε μπορούν να αποδέχονται μια κοινωνία που η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα, η αξιοκρατία, η υπόληψη, η συνευθύνη βρίσκονται στο περιθώριο. Οφείλουν να είναι η πνευματική αλητεία της κοινωνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

***

Ο Ανδρέας Αργυρόπουλος υπηρετεί ως θεολόγος καθηγητής για περισσότερα από τριάντα χρόνια στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων στις Περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου και της Δυτικής Μακεδονίας και ως Διευθυντής στο Ελληνικό Λύκειο Waiblingen στη Γερμανία. Διετέλεσε Πρόεδρος του «Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης». Είναι κάτοχος δύο Mεταπτυχιακών Διπλωμάτων (Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.).

Έχει εκδώσει τα βιβλία: Χριστιανοί και πολιτική δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974), εκδ. Ψηφίδα, Αθήνα 2007, Το επαναστατικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών, Αθήνα 2009, Θρησκειολογική Βιβλιογραφία εκδ. Αρμός, Αθήνα 2009, Η θεολογία της Απελευθέρωσης στο μάθημα των Θρησκευτικών, Αθήνα 2011, Θεολογία και Οικολογία,
Συμβολή στην περιβαλλοντική αγωγή και την αειφόρο ανάπτυξη, Αθήνα 2011, Ένας άγιος της άγονης γραμμής, Οσιομάρτυς Νεόφυτος ο Αμοργίνος, εκδ. Αρμός, Αθήνα 2017 κ.ά.
Είναι διαχειριστής του ιστολογίου Η θεολογία μεσοπέλαγα.

16-05-2019
Κατασκήνωση στην Πόλη - Έναρξη υποβολής αιτήσεων (20/05/2019- 07/06/2019)

Ο Δήμος Λαρισαίων στα πλαίσια της Κοινωνικής του Πολιτικής και στοχεύοντας στη στήριξη και ανακούφιση των οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών συνεχίζει και για το φετινό καλοκαίρι, το πρόγραμμα «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ».

Η Λάρισα κάνει πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα και διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, υπηρεσίες του Δήμου, Μουσεία, Αθλητικούς χώρους, Πολιτιστικές Δομές, Βιβλιοθήκες, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε.

Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα από 24 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου, μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορα χάπενιγκς, με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών, να περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονηθούν, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση.

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», από 20 Μαΐου έως 7 Ιουνίου και ώρες 08:00 π.μ. – 13:00 μ.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ’ Οικονόμων 8Α ,).

Για τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την μοριοδότηση, πατήστε ΕΔΩ

Στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», θα λειτουργήσουν τα εξής προγράμματα:
Αισθητικής Αγωγής -Θεατρικό Παιχνίδι- Κουκλοθέατρο- Λογοτεχνίας-Ζαχαροπλαστικής
Σκάκι-Φυσικές Επιστήμες-Μουσική-Κολύμβηση-Ελεύθερο ψυχαγωγικό παιχνίδι-
Εκδρομές ΠΙΚ ΝΙΚ-Γνωρίζω την Πόλη μου και την ιστορία της-Θερινός Κινηματογράφος-Καραγκιόζης-Ρομποτική- Κηπουρική-Ανακύκλωση

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε τρεις περιόδους:

 • 24 Ιουνίου – 12 Ιουλίου
 • 15 Ιουλίου – 2 Αυγούστου
 • 16 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου

και θα υλοποείται από 07:30 π.μ. – 15:00 μ.μ., στα εξής σημεία της πόλης:

 • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)
 • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκόπιας 1-Νέα Σμύρνη)
 • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)
 • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
 • 44ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Λαύρας 22-Ν. Πολιτεία)
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)
 • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 –Άγιο Γεώργιο)
 • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 – Ιπποκράτης)

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410680249, 2410680251, 2410680205

   

16-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

14-05-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 16/05/2019, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-05-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Τρίτη 14/05/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 14 Μαΐου και από ώρα 9:00 μέχρι 11:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής δικτύου ύδρευσης στους παρακάτω δρόμους:

 • ΓΑΛΑΝΗ (από ΠΡΟΣΑΛΕΝΤΗ μέχρι ΒΟΛΑΝΑΚΗ)

 • ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ (από ΓΑΛΑΝΗ μέχρι ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

 • ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (από ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ μέχρι ΖΑΓΓΛΙΒΕΡΙΟΥ)
13-05-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια επικαθήμενων χλοοκοπτικών τρακτέρ και μικρού χορτοκοπτικού

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

 

13-05-2019
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Προμήθεια βοηθητικού εξοπλισμού Πληροφορικής και ανταλλακτικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να προμηθευτεί βοηθητικό εξοπλισμό πληροφορικής και ανταλλακτικά, όπως περιγράφεται στην επισυναπτόμενη Τεχνική Περιγραφή με αρ.πρωτ. 20200/25-4-2019.

Η προμήθεια θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψη προσφορά, μόνο βάσει τιμής ανά Ομάδα προμήθειας και με ενδεικτικό συνολικό προϋπολογισμό μέχρι 16.250,20 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Προσφορές υποβάλλονται ανά Ομάδα, για μία, για δύο ή περισσότερες καθώς και για όλες τις Ομάδες.

Παρακαλούμε να μας στείλετε προσφορά (τεχνική και οικονομική) με φυσική παρουσία στο Δημαρχείο, Ίωνος Δραγούμη 1, Λάρισα, 3ος όροφος, Τμ. Υποστήριξης Πληροφορικών Συστημάτων και Επικοινωνιών, (αρμ.υπάλ. Δράκου Ελένη, τηλ: 2413 500273) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι Τετάρτη 29/5/2019, ώρα 12:00 μ.μ.

Για την Πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ
Για τις Τεχνικές Προδιαγραφές πατήστε ΕΔΩ
Για τους Πίνακες Συμμόρφωσης πατήστε ΕΔΩ
Για το έντυπο Οικονομικής Προσφοράς πατήστε ΕΔΩ

13-05-2019
Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων: Μύλος, το χθες και το σήμερα - Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων 2019

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει την καλλιτεχνική εκδήλωση “Μύλος: το χθες και το σήμερα”, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στις 20:00, στον χώρο του Μουσείου.

Οι φορείς και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στους χώρους του Μύλου θα συμπράξουν καλλιτεχνικά μέσα στους χώρους της έκθεσης ρίχνοντας φως στο “χθες και το σήμερα” του Μύλου. Πρόκειται για έναν “διάλογο” ανάμεσα στους ανθρώπους, το κτίριο και τα μηχανήματα, μέσα από τον σύγχρονο χορό, το θέατρο, το κουκλοθέατρο και τη μουσική.

16 Μαΐου 2019
20:00-20:15 Χαιρετισμοί – Εισαγωγή

20:20-20:30 ΣμουΘ - “To χθες και το σήμερα στα χέρια μας”
Συνθέτοντας το λόγο, το χορό και τη μουσική, η μικρή αυτή παρουσίαση αφηγείται το χθες και το σήμερα αυτού του χώρου, του Μύλου, που από βιομηχανικό συγκρότημα με σημαντική πορεία εξελίχθηκε σε κυψέλη πολιτισμού.
Το αποτύπωμα των ανθρώπων που εργάστηκαν και πέρασαν από αυτό τον ιδιαίτερο χώρο καθώς και η ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, έρχονται να βρουν τη θέση τους στα «χέρια» του ΣμουΘ.
Παρουσιάζουν οι ομάδες των εργαστηρίων combo, χορού και εναέριων ακροβατικών του ΣΜουΘ σε καλλιτεχνική επιμέλεια των εκπαιδευτών: Μαρία Δεληγιάννη, Φίλιππο Ζούκα, Αγγελική Μέλη, Κατερίνα Μπέκου, Δέσποινα Μπουνίτση, Θανάση Σαλιαμπούχο.

20:40-20:50 Δημοτική Σχολή Μπαλέτου - "Γρανάζια"- μουσική: Alexander Mosolov
Η χορογραφία είναι εμπνευσμένη από την κίνηση μηχανών και εργατών σε βιομηχανικούς χώρους, όπου η ακρίβεια και ο συντονισμός χαρακτηρίζουν την επαναλαμβανόμενη παραγωγική διαδικασία.
Χορογραφία-διδασκαλία: Δανάη Χριστακάκου
Χορεύουν: Χλόη Βαλδούμα, Γεωργία Γραμμένου, Καλιάννα Δημήρη, Πετρούλα Δρέντζα, Χρύσα Ευθυμίου, Στέλα Κατσαρού, Θεοδώρα Νότα, Ελίνα Παπαϊωάννου, Μαρία-Ειρήνη Ριζοπούλου, Ορφέας Σαραντόπουλος, Χρύσα Στράτου, Μιχαέλα Χάμου, Μαρία Χριστώνη, Γλυκερία Τηλιού (τάξη Φυτωρίου Junior)

21:00-21:10 Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα - “Το μαγικό φασόλι”
Ένα παλιό ελληνικό λαϊκό παραμύθι σε διασκευή, σκηνοθεσία και κατασκευή κούκλας της Φωτεινής Καλούδη.
Η παράσταση εντάσσει στο κείμενο κουκλοθέατρο και αφηγηματικά μέρη , μαζί με μουσική, φωτισμούς και παραδοσιακό τραγούδι.
Ένα καλοκάγαθο ζευγάρι φτωχών ηλικιωμένων βρίσκει τυχαία ένα μαγικό φασόλι που γίνεται μια πελώρια φασολιά. Η φασολιά τους οδηγεί στην Καλή Μοίρα που τους χαρίζει τρία δώρα! Πώς θα εξελιχθεί το παραμύθι; Θα συνεχίσουν οι ήρωες της ιστορίας μας να ζητούν τη βοήθεια της Καλής Μοίρας ή θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους;

21:20- 21:30 Φιλαρμονική Δήμου Λάρισας
Ένα μουσικό ταξίδι με “Άρωμα Ελλάδας”. Γνωστές και αγαπημένες μελωδίες, στην αυλή του Μύλου, μας μεταφέρουν νοερά στη Λάρισα των προηγούμενων δεκαετιών, υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Γ. Μηνά.

17 Μαΐου 2019
20:00-20:10 Εισαγωγή

20:10-20:20 ΣμουΘ - “To χθες και το σήμερα στα χέρια μας”
Συνθέτοντας το λόγο, το χορό και τη μουσική, η μικρή αυτή παρουσίαση αφηγείται το χθες και το σήμερα αυτού του χώρου, του Μύλου, που από βιομηχανικό συγκρότημα με σημαντική πορεία εξελίχθηκε σε κυψέλη πολιτισμού.
Το αποτύπωμα των ανθρώπων που εργάστηκαν και πέρασαν από αυτό τον ιδιαίτερο χώρο καθώς και η ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, έρχονται να βρουν τη θέση τους στα «χέρια» του ΣμουΘ.
Παρουσιάζουν οι ομάδες των εργαστηρίων combo, χορού και εναέριων ακροβατικών του ΣΜουΘ σε καλλιτεχνική επιμέλεια των εκπαιδευτών: Μαρία Δεληγιάννη, Φίλιππο Ζούκα, Αγγελική Μέλη, Κατερίνα Μπέκου, Δέσποινα Μπουνίτση, Θανάση Σαλιαμπούχο.

20:30-20:40 off art - “Βάρδια”
performers: Κατερίνα Χονδρού, Θεόφιλος Χατζηαριστεράς
Μουσική σύνθεση: Αποστόλης Γιάγκος (ήχοι των μηχανών του Μουσείου Σιτηρών και Τσέλο)
Ποίηση: Γ. Αθάνας -”Νυχτερινή σιγαλιά”
Διάρκεια: 9:00 λεπτά

20:50 -21:00 Ομάδα In Actu - Εικόνες σε κίνηση
Ο σύγχρονος χορός συνομιλεί με τις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα. Με αφετηρία τις εικόνες, ξεκινά μια διαδρομή παρατήρησης, αλληλεπίδρασης και έκφρασης που αναζητά να βάλει τις εικόνες και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά τους σε κίνηση και να τις επιστρέψει στο κοινό μέσα από την ορχηστική τέχνη.
Δημιουργική ομάδα: Δήμητρα Ζαχαρούλη, Γεωργία Καραγκούνη, Μαρία Καπρίνη, Ιωάννα Λαγού, Χαριτίνη Λιόντου, Αθηνά Μανώλη, Δέσποινα Μπουνίτση, Ρούλα Πίκουλα, Νάντια Σάββα, Βασιλική Σουλτούκη

21:00-21:20 Θεσσαλικό Θέατρο – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας
Θεατρικό δρώμενο με τον τίτλο "Ψωμί". Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί του Θεσσαλικού Θεάτρου: Θανάσης Ζέρβας, Χρίστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα και Ηρακλής Τζαφέτας.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της έκθεσης του Μουσείου.
Για περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων , 2410 530083
Τρίτη – Κυριακή (εκτός Δευτέρας) 10:00-14:00, Τετάρτη – Παρασκευή 18:00-21:00.

13-05-2019
Λειτουργία λαικών αγορών ενόψει της αργίας για την γιορτή του πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου

Λόγω της αργίας (Τοπικής εορτής) του Αγίου Αχιλλίου (Πολιούχου Λάρισας) ημέρα Τετάρτη, οι Λαϊκές Αγορές που γίνονται την ημέρα αυτή στη συνοικία Αγιος Αθανάσιος στην οδό Καλλιθέας και στη συνοικία Νεράϊδα στην οδό Λατταμύα, θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα πριν δηλαδή Τρίτη 14-05-2019 στους ίδιους χώρους.

Οι Λαϊκές Αγορές της Τρίτης α)στη συνοικία Σιδηροδρομικού Σταθμού στην οδό Παλαιολόγου και β) στη συνοικία Αμπελόκηποι στην οδό Γρηγοροπούλου θα λειτουργήσουν κανονικά.

10-05-2019
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 ΑΠΟ 01/01/2019 ΕΩΣ 30/04/2019 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

10-05-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - «Συντήρηση Η/Μ (Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού) Κολυμβητηρίων»

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

 

 

10-05-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 16/05/2019, ώρα 12:30

 Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-05-2019
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Προμήθεια υλικού εκλογών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-05-2019
Δημοτική Πινακοθήκη - Διεθνής Ημέρα Μουσείων, «Defrag»

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ, ΩΡΑ 21:00 ΕΩΣ 23:00

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς ημέρας Μουσείων, καλεί την ομάδα OFF ART για την διοργάνωση μιας δια καλλιτεχνικής βραδιάς γιορτής της τέχνης.Η ομάδα θα συνδέσει καλλιτέχνες και τέχνες υπογράφοντας το defrag και ακροβατώντας ανάμεσα στην κληρονομιά και την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα ντυθεί με ήχους από την ευρύτερη ηλεκτρονική ambient και avant garde μουσική παράδοση στο αίθριο του ισογείου, ενώ μέσα στην πολύ πρόσφατα επανασχεδιασμένη μόνιμη έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα, performers θα μεταφράσουν σε δράση μιας συνεχόμενης ώρας, την μαγεία που αποπνέει μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες συλλογές τέχνης της Ελλάδας.

projection mapping: Αντώνης Μόρας, Λευτέρης Μπατζανούλης
γραφιστικά: Γιάννης Μαρκάτος
κοστούμια: OFF ART/ Fab Jonkers, Θεσσαλικό Θέατρο
xορεύουν στην μόνιμη συλλογή: Μαρία Κυρμά, Λαμπρινή Πολύζου, Βάσω Σουλτούκη
μουσική επιμέλεια: dj Le comte

σκηνοθεσία- χορογραφία: Ρούλα Καραφέρη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2-ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑ
Τ. 2410 616266
F. 2410 621204
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.katsigrasmuseum.gr

10-05-2019
Δημοτική Πινακοθήκη - Βράβευση μαθήτριας για το Ελεύθερο Εργαστήρι της Πινακοθήκης

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση ήρθε να προστεθεί στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

Το Ελεύθερο Εργαστήρι έλαβε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής, για παιδιά Δημοτικού, που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι». Ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές το έργο της μαθήτριας Δέσποινας Μπαμπουκλή του Θωμά απέσπασε το Α Βραβείο στην κατηγορία των παιδιών Δ΄ Δημοτικού. Αρωγό της στην προσπάθεια αυτή είχε τον καθηγητή της κ. Θάνο Μουτουσίδη (εικαστικός, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και καθηγητής του Ελεύθερου Εργαστηρίου).

Η επιτυχία αυτή, εκτός από τα σαφή ατομικά χαρακτηριστικά της, φέρει και τη σφραγίδα μιας συστηματικής δουλειάς που με συνέπεια πραγματοποιείται από ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού στο Εργαστήρι.

Το Ελεύθερο Εργαστήρι, από το 1986 μέχρι σήμερα, συνεχίζει να πραγματώνει τους ιδρυτικούς του σκοπούς. με κύριο αυτό της παροχής αισθητικής αγωγής στο ευρύ κοινό. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε εποχές που τα περισσότερα Μουσεία περιορίζονταν στη διατήρηση και προβολή των εκθεμάτων τους, η Πινακοθήκη Λάρισας, πρωτοπόρος στον τομέα της, δημιούργησε τη δομή του Ελεύθερου Εργαστηρίου, που θα της επέτρεπε να αλληλεπιδρά με τον επισκέπτη-μαθητή παρέχοντάς του τη δυνατότητα να βιώνει την Τέχνη μέσα από τη δημιουργική εμπειρία και όχι απλά να την παρακολουθεί.

Η βιωματική αυτή πρόσληψη της τέχνης, ειδικότερα από τα παιδιά, βοηθά στην ελεύθερη έκφραση της δημιουργικότητα τους, τονώνει τη φαντασία τους, αναπτύσσει την κριτική τους σκέψη, ευαισθητοποιεί στη διαφορετικότητα και συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή τους. Αυτά τα παιδιά αργότερα θα γίνουν εκείνοι οι ενήλικες που με ανεπτυγμένη πολιτισμική συνείδηση θα επανέρχονται σε χώρους πολιτισμού σε όλη τους τη ζωή.

Για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων το Εργαστήρι, μεταξύ άλλων, συνεργάζεται τόσο με Μουσεία όσο και με φορείς που ενδιαφέρονται για την παιδική τέχνη συμμετέχοντας είτε σε διαγωνισμούς είτε σε άλλες ποικίλες δράσεις.

Η βράβευση της Δέσποινας Μπαμπουκλή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης με έργα του διαγωνισμού, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Διάρκεια έκθεσης: έως 3 Ιουνίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ
Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2-ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑ
Τ. 2410 616266, 2410 670496
F. 2410 621204
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.katsigrasmuseum.gr

09-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
09-05-2019
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Προμήθεια φρέσκου γάλακτος για τις ανάγκες σίτισης των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-05-2019
Παρουσίαση του ευρωπαϊκού λογοτεχνικού προγράμματος "Το καταφύγιο του Οδυσσέα" στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι εκδόσεις και το περιοδικό Θράκα με έδρα τη Λάρισα, για 5η συνεχή χρονιά συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης από 9-12 Μαΐου (Περίπτερο 13 - Σταντ 102) .

Στο πλαίσιο της έκθεσης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, θα παρουσιάσουν το ευρωπαϊκό λογοτεχνικό πρόγραμμα κυκλικών διαμονών "Το καταφύγιο του Οδυσσέα" και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού θα οργανώσουν διάφορες συζητήσεις και ποιητικά αναλόγια με αξιόλογους λογοτέχνες από την Ελλάδα αλλά και καλεσμένους της Θράκας από το εξωτερικό, καθώς και μια εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών.

Επίσης, ο ποιητής και εκδότης της θράκας Θάνος Γώγος, σε μια εκδήλωση με διοργανωτές το υπουργείο Πολιτισμού της Κροατίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, θα συνομιλήσει με σημαντικούς Κροάτες λογοτέχνες της νεότερης γενιάς.

Τέλος, ανάμεσα στους λογοτέχνες της θράκας που θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης βρίσκονται και τρεις Λαρισαίοι συγγραφείς: ο Βάιος Κουτριντζές με το βιβλίο του “Ο τελευταίος Αριθμός”, ο Πέτρος Σκυθιώτης με το βιβλίο του “Οι ακαδημαϊκές σημειώσεις του Ίαν Μάρκεζιτς” και ο Θάνος Γώγος που θα συζητήσει με τον ποιητή Κυριάκο Συφιλτζόγλου για το βιβλίο του “Γλασκώβη”.

Το project “Καταφύγιο του Οδυσσέα” (*συνδιοργάνωση Θράκα-Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων,
υποστηρίζεται πλέον και από τον ΟΣΔΕΛ-Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου και δέχθηκε δωρεά για την ενίσχυση των δράσεών του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστιοσελίδα της θράκας thraca.gr

 

09-05-2019
Διεθνής Ημέρα Μουσείων - Έκθεση «Λάρισα 1950-1985: Η εφημερίδα Ελευθερία αφηγείται» (Σάββατο 11/05/2019, ώρα 20:00)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας εγκαινιάζει την έκθεση «Λάρισα 1950-1985: Η εφημερίδα Ελευθερία αφηγείται», το Σάββατο 11 Μαΐου στις 20:00 στο Λαογραφικό Μουσείο.

Πρόκειται για μια περιοδική έκθεση σχετική με την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της Λάρισας, όπως καταγράφεται μέσα από την παλαιότερη εφημερίδα την πόλης.

Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τους Polis Ensemble.

Το μουσικό σχήμα Polis Ensemble αποτελείται από έξι μουσικούς της νέας γενιάς με πολύ σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό τους τόσο στην εγχώρια σκηνή, όσο και στο εξωτερικό.

Το ρεπερτόριό τους αφορά κυρίως στις λόγιες μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα συνθέσεις της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής και της Οθωμανικής κλασικής μουσικής, ανώνυμα τραγούδια και σκοπούς της περιοχής, καθώς και πρωτότυπες προσωπικές συνθέσεις των μελών του, βασισμένες σε παραδοσιακές φόρμες, οι οποίες αναδεικνύουν τη μελωδικότητα, όσο και την εκφραστικότητα, μουσικών οργάνων όπως το νέυ, η λύρα, το κανονάκι και το πολίτικο λαούτο, τα οποία υποστηρίζονται άλλοτε από τη δυναμική και άλλοτε από τη διακριτική παρουσία του κοντραμπάσου και των κρουστών.

Το συγκρότημα Polis Ensemble αποτελείται από τους :Νίκο Παραουλάκη-Νέυ, Γιώργο Κοντογιάννη-Λύρα, κρουστά, Στέφανο Δορμπαράκη-Κανονάκι, τραγούδι, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη-Πολίτικο λαούτο, τραγούδι, Θεόδωρο Κουέλη-Κοντραμπάσο. Μανούσο Κλαπάκη-Κρουστά.

Είσοδος ελεύθερη.

08-05-2019
0425 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

08-05-2019
0424 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

08-05-2019
0423 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

08-05-2019
0421 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

08-05-2019
0273 Κανονοστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

08-05-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Πέμπτη 09/05/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 9 Μαΐου και από ώρα 10:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής δικτύου στους παρακάτω δρόμους:

 • ΛΕΓΓΑ (από ΑΜΟΥΡΙΟΥ μέχρι ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ)

 • ΒΙΓΙΛΑΝΤΙΟΥ (από ΛΕΓΓΑ μέχρι Π.Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΗΣ-ΑΘΗΝΩΝ)

 • ΜΑΝΟΥ
08-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
08-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-05-2019
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά τροφίμων από την Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας, Παράρτημα Λάρισας

Η Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας Παράρτημα Λάρισας προσέφερε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ενόψει των εορτών του Πάσχα ενισχύοντας για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Τα τρόφιμα παρέδωσαν τα μέλη της Ένωσης συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο κο Μαργαρίτη Θανάση, όπου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τα στελέχη της Δομής. . Επίσης το παρόν έδωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κος Μιχάλης Αναστασίου ο οποίος τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους. .
Επιπλέον μοιράστηκαν Πασχαλινές λαμπάδες στα μικρά παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου τις οποίες προσέφεραν επιχειρήσεις της πόλης όπου και τις ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία αυτή.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.
Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, Μανωλάκη 9-11, ή στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ:2410-680243.

08-05-2019
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά τροφίμων από το "ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ"

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Λάρισας «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ», (διοίκηση και προσωπικό) συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων , με απώτερο σκοπό να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων που εξυπηρετούνται από τη δομή ενόψει και των εορτών του Πάσχα.
Τα τρόφιμα παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι και τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία της Δομής .

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ.2410-255876 (Μανωλάκη 9-11) και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ.2410-680243 (Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α).

08-05-2019
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Δέματα αγάπης προς τους Λαρισαίους

Τετρακόσια περίπου δέματα αγάπης προσέφερε σε Λαρισαίους το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «τα δέματα περιείχαν πασχαλινά εδέσματα και είδη παντοπωλείου. Όλα αυτά με την ευγενική χορηγία των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης, τις οποίες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους. Σε μία περίοδο κρίσης και έντονων δυσκολιών κάθε προσφορά για εμάς είναι πολύτιμη και την αξιοποιούμε με σεβασμό και υπευθυνότητα με στόχο τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 (Μανωλάκη 9-11) και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ 2410680243.»

08-05-2019
Εγκαίνια 'Εκθεσης Φωτογραφίας - "Το Σήμερα του Χτες: Τοπογραφία της Αντίστασης" (Τρίτη 14/05/2019, 20:00)

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τα τελευταία χρόνια έχει επωμιστεί τον ρόλο του θεματοφύλακα των δύσκολων ιστορικών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή τα χρόνια της Κατοχής. Φέτος, συμμετέχει για πρώτη φορά στον εορτασμό της διεθνούς ημέρας των μουσείων με την έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Πάλλη με τίτλο «Το Σήμερα του Χτες: Τοπογραφία της Αντίστασης».

Με αφορμή το φετινό θέμα του ICOM για την παγκόσμια ημέρα μουσείων «Μουσεία κόμβοι πολιτισμού, Το Μέλλον της Παράδοσης», τα έργα του Δημήτρη Πάλλη εκτίθενται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και διαλέγονται με εκθέματα της συλλογής του μουσείου, μεταφέροντας στο Σήμερα, τη βαρύτητα της αύρας των ιστορικών γεγονότων της Αντίστασης.

Ο Δημήτρης Πάλλης εξορμώντας σε τόπους όπου συνέβησαν τα γεγονότα της Αντίστασης, αποτυπώνει με το φακό του την αλλαγή αλλά και τη διαχρονικότητα. Κτίρια που διατηρήθηκαν και κτίρια ερειπωμένα, τοποθεσίες μαχών και τοποθεσίες βασανιστηρίων και αντιποίνων, όλα απορροφημένα από το παρόν, αναδεικνύουν στις φωτογραφίες την ιστορική αχλή που τους σηματοδοτεί όλα αυτά τα χρόνια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη στις 14 Μαΐου στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Αυγούστου.


Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας βρίσκεται στην Ιουστινιανού 42, στον αύλειο χώρο του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου Λάρισας, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

07-05-2019
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Εκδρομές ηλικιωμένων μελών των ΚΑΠΗ και ευπαθών ομάδων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
07-05-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-05-2019
Εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Λαρισαίων Απογευματινή Ζώνη & Αύγουστο (13/05/2019 έως 07/06/2019)

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για την υποβολή αιτήσεων νηπίων και βρεφών στους 26 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για το έτος 2019-2020.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο χρονικό διάστημα από 13/05/2019 έως 07/06 /2019 για παιδιά που γεννήθηκαν από 1/1/2016 έως 31/3/2019 και συγκεκριμένα υποβάλλονται για:

 • Την πρωϊνή ζώνη στους 26 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς (δυνατότητα προτίμησης 5 παιδικών σταθμών)
 • Την απογευματινή ζώνη σε τρείς Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς 1ος-5ος-7ος

Χωριστή αίτηση υποβάλλεται για τα παιδιά που επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο καλοκαιρινό τμήμα του Αυγούστου, ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών για τους Παιδικούς Σταθμούς 1ος-5ος με δυνατότητα και παιδιών που δε φιλοξενήθηκαν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
1. Αίτηση και έντυπο μοριοδότησης
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης –αυταπάγγελτη αναζήτηση.
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του πατέρα
4. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας.
5. Βεβαίωση εργασίας των γονέων από τον εργοδότη

 • για υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα τεκμηριωμένη με ένσημα
 • για τους ελεύθερους επαγγελματίες βεβαίωση ενεργούς επιχείρησης με τελευταία ημερομηνία έναρξης εργασίας 30/4/2019

6. κάρτα ανεργίας σε ισχύ του γονέα ή και των γονέων που είναι άνεργοι
7. Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
8. Κάθε άλλο δικαιολογητικό που θεωρείται απαραίτητο ( μονογονεϊκή οικογένεια, γονέας που εκπληρώνει τη στρατιωτική του υποχρέωση, φοιτητής, ΑΜΕΑ).

Ο Δήμος Λαρισαίων με σεβασμό στο γονέα θα συνεχίσει και φέτος την επιλογή των παιδιών με διαφάνεια, εφαρμόζοντας για 5η συνεχή χρονιά, το σύστημα μοριοδότησης.
Η αίτηση με τα επισυναπτόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται τις ώρες 08:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ., στους εξής Παιδικούς Σταθμούς:

1ο Π.Σ. ΑΙΟΛΟΥ 2
2ο Π.Σ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2 (ΝΕΑΠΟΛΗ)
3ο Π.Σ. ΣΚΟΥΦΑ 21
4ο Π.Σ. ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΖΗΛΟΥ & ΑΝΩΝΥΜΟΥ (ΤΟΥΜΠΑ)
5ο Π.Σ. ΡΟΥΣΒΕΛΤ 46
6ο Π.Σ. ΣΙΦΝΟΥ & ΕΧΕΚΡΑΤΙΔΟΣ - ΝΕΡΑΪΔΑ
7ο Π.Σ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ 62 , ΦΙΛ/ΠΟΛΗ
9ο Π.Σ. ΜΠΑΣΔΕΚΗ 45
10ο Π.Σ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ 7
11ο Π.Σ. ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ & ΛΑΓΟΥ
13ο Π.Σ. ΑΙΟΛΟΥ 4
14ο Π.Σ. ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 2, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
15ο Π.Σ. ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ & ΑΝΩΝΥΜΗΣ, Ν. ΣΜΥΡΝΗ
17ο Π.Σ. ΜΙΑΟΥΛΗ 14
18ο Π.Σ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
20ο Π.Σ. 110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ
24ο Π.Σ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
25ο Π.Σ. ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ & ΑΝΩΝΥΜΟΥ, Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης θα αναρτηθούν στο site του Δήμου και στα γραφεία της Δ/νσης.
Θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων 7 εργάσιμων ημερών αριθμούμενη από την ημερομηνία ανάρτησης των προσωρινών πινάκων.


Οι οριστικοί πίνακες επιλογής παιδιών θα αναρτηθούν στο site του Δήμου και στα γραφεία της Δ/νσης.

Για την ανακοίνωση σε μορφή pdf, πατήστε ΕΔΩ

Για το πληροφοριακό δελτίο εγγραφής νηπίων (2019-2020), πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση εγγραφής (2019-2020), πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση εγγραφής (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ) (2019-2020), πατήστε ΕΔΩ

Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής (2019-2020), πατήστε ΕΔΩ

Για την μοριοδότηση (2019-2020), πατήστε ΕΔΩ

 

07-05-2019
Έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Μάγγα στον Μύλο του Παππά (Τρίτη 07/05/2019, ώρα 19:30)

Έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Μάγγα διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο - ισόγειο).

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 7 Μαΐου στις 19:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαΐου.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά από 10:00 – 22:00 εκτός Κυριακής.

Η Βασιλική Μάγγα μας παρουσιάζει στη νέα της εικαστική δουλειά μια σειρά έργων με θέμα τη γυναικεία μορφή. Το γυναικείο σώμα οι σύγχρονες «Αφροδίτες» παρουσιάζονται από την εικαστικό σαν ένα σύμβολο διαχρονικό του αισθησιασμού, της θελκτικότητας και της γυναικείας ομορφιάς.

Η Βασιλική Μάγγα ενδυναμώνει την αίσθηση του «ωραίου» στις γυναικείες φιγούρες της χρησιμοποιώντας οικείες και συνηθισμένες εικονογραφίες της καθημερινότητας. Το ιδεώδες της ομορφιάς, γυναίκες διαλεγμένες με ευαισθησία και διάθεση μας δείχνουν και αναδεικνύουν την επιθυμία να εξυμνούν το όμορφο σώμα και τον έρωτα.

Η εικαστική γραφή της Βασιλικής Μάγγα μας παραπέμπει σε καλλιτεχνικά ρευματα του 19ου αιώνα όπως ο ρεαλισμός αλλα και του 20ου αιώνα όπως ο εξπρεσιονισμός.Οι έντονες χρωματικές αξίες στα έργα της δημιουργούν στον θεατή μια θελτικότητα όπως αυτή αποτυπώνεται και χαρακτηρίζει τις γυναικείες μορφές στη ζωγραφική της.


Γιάννης Χριστάκης - Ιστορικός Τέχνης Εικαστικός.

06-05-2019
Διενέργεια κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΕΣΗΔΗΣ με θέμα: "Επισκευή και συντήρηση κτιρίου για τη στέγαση του 4ου ΕΠΑΛ"

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ