sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

14-11-2018
Κατασκευή πλατείας στην Τούμπα

 

Μια μεγάλη πλατεία αποκτά η συνοικία της Τούμπας

 • Υπεγράφη η σχετική σύμβαση και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες
 • Αυτοψία δημάρχου και στελεχών της δημοτικής αρχής στην συνοικία

Εργασίες κατασκευής και διαμόρφωσης μιας μεγάλης πλατείας στην συνοικία της Τούμπας, ξεκινούν άμεσα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Η δημιουργία πλατείας στην συνοικία της Τούμπας, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, θα είναι συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων περίπου και θα κατασκευαστεί στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Παστέρ - Πολ. Ζήλου – Καλαμά, δίπλα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Λαρισαίων, ενώ ανάδοχος του έργου είναι η «Ενωση Οικονομικών φορέων ΛΑΤΕΚΑΤ Σούρλας ΑΒΕΤΕ – Γ. Φώσκολος και ΣΙΑ ΕΕ Αρδευτικής Λάρισας.  

 Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μαζί τους αντιδημάρχους Γ. Σούλτη, Θαν. Αδαμόπουλο και Δημ. Μαβίδη, τη γενική γραμματέα κ. Β. Μόσιαλου κα υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, βρέθηκαν στην συνοικία της Τούμπας, όπου ενημέρωσαν τους κατοίκους για την υπογραφή της σύμβασης και την άμεση έναρξη των εργασιών, ενώ πραγματοποίησε αυτοψία και στα έργα που υλοποιούνται στην συνοικία.

 «Εχουμε τονίσει πολλές φορές, πως ως δημοτική αρχή αντιμετωπίζουμε την περιοχή της Τούμπας, ως συνοικία υποδοχής νέων κατοίκων. Εμείς οφείλουμε να διαμορφώσουμε υποδομές και να προχωρήσουμε σε έργα στην συνοικία και αυτό κάνουμε σε συνεργασία και συνεννόηση με τους κατοίκους και πάντα σύμφωνα με το γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου», τόνισε απευθυνόμενους στους κατοίκους ο κ. Καλογιάννης, οι οποίοι από την πλευρά τους εξέφρασαν την ικανοποιήσή τους για την κατασκευή της πλατείας, ενώ βεβαίως δεν παρέλειψαν να θέσουν και άλλα αιτήματα στον δήμαρχο,

Σημειώνεται ότι στην περιοχή εκτελούνται έργα υποδομών (ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, κρασπεδόρειθρα), ενώ πέραν της πλατείας, σύντομα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση για δημιουργία αθλητικών υποδομών με ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ, κατασκευή γηπέδου βόλλει καθώς και η προμήθεια πολυμορφικού γηπέδου ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Τοπικός πόλος έλξης η νέα πλατεία

Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή της πλατείας, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή και τις μελέτες που εκπονήθηκαν από τη Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, «σκοπός του έργου είναι ο χώρος να καταστεί ένας τοπικός πόλος έλξης γεωγραφικά και ανθρωποκεντρικά στην αναπτυσσόμενη συνοικία της Τούμπας.

λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις ανάγκες και τις δραστηριότητες του σήμερα με σεβασμό στο ‘εριβάλλον.

Το πάρκο εμβαδού 4.448,00 μ2 χωροθετείται στην βορειοδυτική πλευρά της πλατείας και διασχίζεται από χωμάτινους διαδρόμους πεζών με παράλληλη συγκρότηση ελεύθερων διαδρομών ποδηλάτων. Εντός του πάρκου τοποθετούνται καθιστικά για ξεκούραση και φαγητό. Στην βορεινή πλευρά του πάρκου εντάσσεται υδάτινη επιφάνεια 385 μ2, η οποία σε συνδυασμό με το πράσινο προσφέρει δροσισμό τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το μικρό γήπεδο basket συμπληρώνει τις αθλητικές ανάγκες και δραστηριότητες μικρών και μεγάλων ατόμων.

Ραχοκοκκαλιά της πλατείας αποτελεί η ελαφριά ξύλινη κατασκευή (pergola) με ξύλινα καθιστικά ένθεν και ένθεν των πλευρών της, η οποία προσφέρει στεγασμένη αναμονή και σκιασμό, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την συνάθροιση και την κοινωνική συνοχή των χρηστών.

Επί της οδού Πολ. Ζήλου και σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης εντάσσεται χώρος στάθμευσης δυναμικότητας 35 Ι.Χ. εκ των οποίων οι τρεις θέσεις για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ. Η είσοδος των οχημάτων γίνεται από την οδό Παστέρ και η έξοδος από την οδό Πολ. Ζήλου. Ο χώρος οριοθετείται από ζώνες πρασίνου. Η δίοδος από τον χώρο στάθμευσης προς την πλατεία γίνεται μέσω ξεχωριστής εισόδου που οδηγεί σε εσωτερικό διάδρομο της πλατείας, ώστε να μην εμπλέκονται οι κινήσεις οχημάτων και πεζών.

Στο κέντρο του χώρου, εμβαδού 3.386,00 μ2, διαμορφώνεται ένας ανοικτός χώρος συνάθροισης με ημικυκλικά καθιστικά από σκυρόδεμα και επένδυση ξύλου στην στέψη του καθιστικού.

Σε επαφή με τον υφιστάμενο βρεφονηπιακό σταθμό διαμορφώνεται περιφραγμένη παιδική χαρά εμβαδού 609,00 μ2. Εντός του χώρου κατασκευάζεται ξύλινη πέργολα, ίδια μορφολογικά με αυτήν της πλατείας, με καθιστικά και σκίαση από αναρριχώμενα φυτά. Τέλος δενδροστοιχίες στους εσωτερικούς πεζοδρόμους, βρύση και πράσινο συμπληρώνουν την όλη κατασκευή.

Σε ότι, αφορά στις εργασίες πρασίνου, η πλατεία θα διαθέτει 3,8 στρέμματα χλοοτάπητα ενώ θα φυτευτούν συνολικά 75 δέντρα.

Σημειώνεται ότι στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, η γενικής γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων κ. Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια κ. Ευαγ. Γιοβρή και η αρχιτέκτων μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελ. Μάγκου.

 

13-11-2018
Ανοιχτές ξεναγήσεις σε εκθέσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί», η οποία παρουσιάζεται σε μια νέα εκδοχή της στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, διοργανώνονται ανοιχτές ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον κ. Γιάννη Μπόλη, Ιστορικό της Τέχνης και επιμελητή της έκθεσης, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 18:00 και στις 19:30 και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Για το δελτίο τύπου πατήστε ΕΔΩ

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα διοργανώνονται ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 12:00 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 18:00. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από την κ. Αλίνα Μωυσή, διευθύντρια της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.

Για το δελτίο τύπου πατήστε ΕΔΩ

 

 

13-11-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Κατασκευή τοιχείου στη συνοικία Αγίου Θωμά

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το σχέδιο ασφάλειας και υγείας, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο, πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχηση άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ-ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τιμές εφαρμογής, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

 

13-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

12-11-2018
Εγκαίνια έκθεσης «Μουσικό Κουτί» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα σε συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας παρουσιάζεται την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00 στο αίθριο του ισογείου η ομαδική έκθεση με τίτλο «Μουσικό Κουτί».

Για το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα πατήστε ΕΔΩ

12-11-2018
Πρώτη επίσκεψη στο Δημαρχείο Λάρισας του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου

Την πρώτη του επίσκεψη στο Δημαρχείο της Λάρισας, πραγματοποίησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Η πρώτη, εθιμοτυπικού χαρακτήρα, συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τον κ. Ιερώνυμο να εκφράζει την ικανοποίησή του για την υποδοχή που του επιφύλαξε ο λαός της Λάρισας την ημέρα της ενθρόνισής τους.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και των δράσεων που έχει αναπτύξει ο Δήμος, ενώ ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε την επιθυμία για στενότερη συνεργασία Εκκλησίας – Αυτοδιοίκησης για θέματα που άπτονται της στήριξης των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δημαρχείο ο κ. Ιερώνυμος υπέγραψε και την αίτηση της μεταδημότευσής του στο Δήμο Λαρισαίων.

Επίσης στο τέλος της συνάντησης Μητροπολίτης και Δήμαρχος αντάλλαξαν δώρα με τον κ.Ιερώνυμο να χαρίζει στον Δήμαρχο μία εικόνα με τους Επισκόπους Λαρίσης Άγιο Αχίλλιο και Άγιο Βησσαρίωνα και τον Δήμαρχο να προσφέρει αντίγραφα νομισμάτων της Λάρισας και εκδόσεις για την πόλη.

12-11-2018
Πρόσκληση ενδιαφέροντος-Εκμίσθωση του αναψυκτηρίου του ανοικτού κολυμβητηρίου του Αθλητικού Κέντρου Νέας Πολιτείας

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ.

09-11-2018
Συνάντηση δημάρχου Λαρισαίων με νέους Αστυνομικού Διευθυντές Θεσσαλίας και Λάρισας

Αναμεταδότη ασύρματων επικοινωνιών προσέφερε ο Δήμος Λαρισαίων στην ΕΛΑΣ

• Επίσκεψη νέου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας και νέου Διευθυντή Αστυνομίας Λάρισας και συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ

Την ηγεσία της τοπικής Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας ταξίαρχο Βασίλη Καραπιπέρη και τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας κ. Γιάννη Σκριάπα, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Αθαν. Νταβούρα, δέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Η συνάντηση είχε διττό χαρακτήρα. Αφενός εθιμοτυπικό στο πλαίσιο των αλλαγών στην ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Θεσσαλία και στην Α.Δ. Λάρισας, αλλά και ουσιαστικό αφού οι ανώτεροι αξιωματικοί και οι συνδικαλιστές της ΕΑΛ θέλησαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει ο Δήμος στην αγορά σταθμού αναμεταδότη ασύρματων επικοινωνιών που διατίθεται για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο εν λόγω σταθμός, όπως τονίστηκε από τους αστυνομικούς θα εγκατασταθεί στην περιοχή του κέντρου της Λάρισας για να συμβάλει στην βελτίωση των επικοινωνιών μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων που κινούνται στο κέντρο της πόλης με το Αστυνομικό Μέγαρο στην Νεάπολη.

Η παράδοση του σταθμού αναμεταδότη, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της ΔΕΥΑΛ να προχωρήσει στην αγορά ενός περιπολικού για την τοπική Αστυνομία, το οποίο ήδη έχει ενταχθεί στον στόλο της ΕΛΑΣ.

Τόσο η ηγεσία της αστυνομίας, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΛ έκαναν λόγο για μια ιδιαίτερα στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Αστυνομίας, με μοναδικό γνώμονα την υπηρέτηση των στόχων της ΕΛΑΣ και την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους συμπολίτες.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Καλογιάννης για άλλη μια φορά τόνισε ό,τι ο Δήμος Λαρισαίων έχει την πολιτική βούληση και τη διάθεση να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στο έργο της ΕΛΑΣ. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στο κέντρο της πόλης με στόχο την αναβάθμιση του και στην ανάγκη αυτή η μεγάλη αλλαγή να συνοδευτεί και με αλλαγή της νοοτροπίας των συμπολιτών και ζήτησε τη συνεργασία της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση και τήρηση των νέων δεδομένων.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΑΛ κ. Θαν. Νταβούρας, προσέφερε στο κ. Καλογιάννη αναμνηστικό δώρο για την συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυση της Ενωσης, ενώ στην συνάντηση μετείχαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θ. Αδαμόπουλος και από το Δ.Σ. της ΕΑΛ οι κ.κ. Γ. Μαντζανής, Ηλ. Αναγνώστου, Νικ. Τηγανής και Δ. Γεωργαντάς.

09-11-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συβουλίου Τρίτη 13/11/2018, ώρα 21:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

09-11-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 15/11/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

09-11-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια εξοπλισμού συντριβανιών

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

 

09-11-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια παιδικών βιβλίων (ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-11-2018
Διακήρυξη - Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για τη δήλωση συμμετοχής, πατήστε ΕΔΩ

09-11-2018
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΑΠΟ 01/01/2018 ΕΩΣ 31/10/2018 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

09-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-11-2018
Διακήρυξη Δημοπρασίας - Εκμίσθωση δημοτικού χώρου στο Πάρκο Αλκαζάρ για την εγκατάσταση και λειτουργία Λούνα Παρκ και παγοδρομίου κατα τη λειτουργία του Θεματικού Πάρκου

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

ΣΧΕΔΙΑ

Σχέδιο 1 - Χώρος Λούνα Παρκ

Σχέδιο 2 - Kάτοψη παγοδρομίου

09-11-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προβολή Επικοινωνία Διαφήμιση και Λειτουργία Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων προκηρύσσει συνοπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής, για την ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο: «ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΚΑΖΑΡ», σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές τις υπ΄ αριθ. 39017/08-11-2018 του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, προϋπολογισμού δαπάνης 74.400,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

09-11-2018
35ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΩΝ

Την Πέμπτη έγινε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο η καθιερωμένη συγκέντρωση των υπευθύνων των ομάδων για το 35ο πρωτάθλημα Μπάσκετ Εργαζομένων.
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν ο καταρτισμός των ομίλων για την νέα αγωνιστική περίοδο, η κλήρωση της 1ης φάσης του πρωταθλήματος, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.


Ο υπεύθυνος του Αθλητικού τμήματος, Δημοτικός σύμβουλος κ. Κωσταρόπουλος Γιώργος αφού καλωσόρισε τους υπευθύνους των ομάδων τόνισε ότι «ο σκοπός του πρωταθλήματος των Εργαζομένων δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά ο αθλητισμός. Οι παίκτες πρέπει να χαίρονται τα παιχνίδια, να διασκεδάζουν, ενώ συγχρόνως τους δίνεται η δυνατότητα εδώ και τριάντα τρία χρόνια, να αθλούνται με το άθλημα που αγαπάνε, τόνισε δε ότι ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει εδώ και χρόνια το καλύτερο εργασιακό πρωτάθλημα σ΄ολη την Ελλάδα».


Στην συνέχεια έγινε η κλήρωση και οι ομάδες χωρίστηκαν σε πέντε (5) ομίλους που θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα του ενός γύρου. Στην Β΄ φάση οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου και ο καλύτερος 3ος των ομίλων θα συγκροτήσουν την Α1 κατηγορία και οι υπόλοιπες την Α2 κατηγορία.


Με την λήξη της 2ης φάσης θα ισχύσει και ο θεσμός του κυπέλλου με συμμετοχή δεκαέξι ομάδων.


Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 13 Νοεμβρίου με την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι υπεύθυνοι των ομάδων θα πρέπει να προσκομίσουν στην γραμματεία της διεύθυνσης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή των ομάδων τους στο νέο πρωτάθλημα.

1ος Όμιλος 2ος Όμιλος 3ος Όμιλος 4ος Όμιλος 5ος Όμιλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ COSMOS ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΥΤ/ΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ
ΔΕΥΑΛ DEL MONDE ΕΘΝ. ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΠΟΛ. ΜΗΧ/ΚΟΙ
ΤΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΒΕΛ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ
MIKEL ΕΜΠΟΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ DE TOX ΕΞΟΔΟΣ
ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΚΟΜΜΩΤΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ
09-11-2018
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο, πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχηση των άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ-ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για την γενική και ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική έκθεση, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περογραφή ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, πατήστε ΕΔΩ

 

 

 

 

09-11-2018
Κέντρο Κοινότητας - Η πρόληψη σώζει ζωές...

Στα τέλη μηνός Οκτωβρίου το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργάνωσε με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Νέας Σμύρνης και το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενημερωτική ομιλία στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Νέας Σμύρνης.

Θέμα της ομιλίας ήταν η ατομική υγιεινή και η υγιεινή του στόματος.


Την ομιλία άνοιξε η κοινωνιολόγος του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας κ. Μπουκόρου Εύη. Η προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας κ. Ντέλλα Γεωργία (Μαία) και η Επισκέπτρια Υγείας κ. Καραμελίδου Σοφία αναφέρθηκαν εκτεταμένα στην δύναμη της πρόληψης, στους βασικούς κανόνες της προσωπικής και κοινωνικής υγιεινής και στο καλό πλύσιμο των χεριών. Στη συνέχεια, η οδοντίατρος του Τμήματος κ. Λιανού Άννυ αναφέρθηκε στην υγιεινή του στόματος τονίζοντας την ανάγκη για τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και προληπτικό έλεγχο ανά εξάμηνο στον οδοντίατρο. Οι ομιλήτριες ήταν περιεκτικές και προσπαθούσαν να αναφέρονται σε παραδείγματα της καθημερινής ζωής με την παράλληλη επίδειξη παραστατικών εικόνων. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν μελλοντικές ενημερωτικές δράσεις που αφορούν την πρόληψη των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το κάπνισμα και το διαδίκτυο καθώς και δράσεις που αφορούν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, τον οικογενειακό προγραμματισμό και την πρόληψη σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μεγάλοι μαθητές του σχολείου και τα παιδιά τους με αμείωτο ενδιαφέρον,έθεσαν ερωτήματα και ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Να σημειωθεί πως το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

08-11-2018
Ολιστική παρέμβαση ανακατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου

• Υπεγράφη η σχετική σύμβαση του έργου, προυπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ.

• Ακολουθεί η συνοικία του Αγίου Αθανασίου

Στην πλήρη ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου και ειδικότερα στους δρόμους που περικλείονται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, 23η Οκτωβρίου και Νικηταρά, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου, προυπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου.

Η σύμβαση υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης, από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Στεντώρ Α.Ε».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για μια συνολική – ολιστική παρέμβαση σε μια μεγάλη και πυκνοκατοικημένη συνοικία στο κέντρο της Λάρισας, που αντιμετωπίζει προβλήματα, με κυριότερο την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων.

«Η παρέμβαση του Δήμου θα είναι ολιστική. Δεν επιλέγουμε να αναπλάσουμε μερικούς δρόμους και να διορθώσουμε τα πιο σοβαρά προβλήματα, αλλά επιλέγουμε να παρέμβουμε σε όλη την συνοικία, όπως αντιστοίχως έγινε σε άλλες περιοχές της πόλης με τα έργα της ΔΕΥΑΛ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης και συμπλήρωσε.

«Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε. Ηδη προετοιμαζόμαστε σε επίπεδο μελετών για την επόμενη παρέμβαση που θα αφορά όλη την συνοικία του Αγίου Αθανασίου».

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τα τέλη του έτους με τα συνεργεία να ξεκινήσουν από την περιοχή της οδού Χρυσοχόου.

Σημειώνεται ότι από την συγκεκριμένη εργολαβία εξαιρούνται οι οδοί Αιόλου, Θεοτοκοπούλου και Ριζοπούλου που θα μετατραπούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και θα περιληφθούν σε άλλες εργολαβίες.

Το εύρος των εργασιών της ολιστικής παρέμβασης στην συνοικία του Αγιου Κωνσταντίνου, περιλαμβάνει τα εξής:

- Εργασίες καθαιρέσεων των υπαρχόντων πεζοδρομίων
- Εργασίες εκσκαφών
- Εργασίες προσαρμογής εμποδίων (καπάκια, cour anglaises, υδρορροών ,κλπ)
- Εργασίες επιχώσεων
- Εργασίες σκυροδετήσεων
- Εργασίες πλακοστρώσεων
- Εργασίες καθαίρεσης ασφαλτικού τάπητα
- Εργασίες οδοστρωσίας
- Εργασίες ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης
- Εργασίες ασφαλτικών στρώσεων
- Εργασίες καθαίρεσης τσιμεντοστρώσεων
- Εργασίες χωματουργικές οδοποιίας
- Εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.
- Εργασίες ηλεκτροφωτισμού
- Εργασίες πρασίνου

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μόσιαλου και ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας.

Για να δείτε την περιοχή παρέμβασης στην συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε την περιοχή έναρξης παρεμβασης πατήστε ΕΔΩ

 

08-11-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τέταρτη 14/11/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση της συνεδρίασης, πατήστε ΕΔΩ

08-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

07-11-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 13/11/2018, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-11-2018
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Συντήρηση και Επισκευή Πεζοδρομίων

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική έκθεση, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχηση των άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ-ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για την γενική και ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

 

06-11-2018
Σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων - μέσω του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια - και της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας και Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Γεώργιος Σούλτης εκπροσώπησε το Δήμο Λαρισαίων στην ειδική τελετή για την υπογραφή του Συμφώνου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στην Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.
Όπως τόνισε ο κ. Σούλτης στην τοποθέτησή του: “Η συνεργασία που ξεκινάει το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια με την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πρωτοβουλιών και δράσεων για την προώθηση και υλοποίηση πολιτικών που αφορούν την περιβαλλοντική, πολιτιστική, αισθητική και οικονομική αστική και περιαστική ανάπτυξη των ποτάμιων οικοσυστημάτων, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Λάρισα.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο ερευνητικών, πειραματικών και εκπαιδευτικών δράσεων, καθώς και δράσεων ευαισθητοποίησης φορέων και πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν τα ποτάμια οικοσυστήματα. Τα μέλη του δικτύου θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ερευνητικά, αναπτυξιακά ή άλλα προγράμματα και δράσεις, σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό ή/και διεθνές επίπεδο, καθώς και την υποστήριξη του σημαντικού εκπαιδευτικού και ερευνητικού δυναμικού της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. “


Το Σύμφωνο υπέγραψαν, από την πλευρά του Δικτύου ο πρόεδρός του, Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, και από την Πολυτεχνική Σχολή ο Κοσμήτορας, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, κ. Κωνσταντίνος Λ. Κατσιφαράκης. Ο πρόεδρος του Δικτύου επισήμανε στο χαιρετισμό του τη σημασία που έχει για τις τοπικές κοινωνίες η προστασία των ποταμών και την αναγκαιότητα των συνεργασιών και με την επιστημονική κοινότητα.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν, από πλευράς πόλεων του Δικτύου, οι Δήμαρχοι κ.κ. Γιώτα Πούλου (Λεβαδέων), Χρήστος Τσιρογιάννης (Αρταίων), Παρασκευάς Πατσουρίδης (Διδυμοτείχου), ο αντιδήμαρχος Γρεβενών κ. Χρήστος Τριγώνης, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κα Βασιλένα Μητσιάδη, η δημοτική σύμβουλος Διδυμοτείχου κα Βάια Καραφεΐζη, η νομικός Δήμου Λεβαδέων κα Βάσω Καρβούνη, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Αρταίων κ. Γ. Πανέτας, η κα Βέρα Ντάκου από το Τμήμα Smart City του Δήμου Τρικκαίων και ο κ. Γ. Χαρίσης, από την Τεχνική Γραμματεία του Δικτύου. Από την πλευρά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρέστησαν οι κ.κ. Θεόδωρος Λ. Λαόπουλος, Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Σχολή Θετικών Επιστημών, ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, καθηγητής κ. Παναγιώτης Πρίνος και η επίκουρη καθηγήτρια του τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του ιδίου τμήματος, κα Αντιγόνη Ζαφειράκου.

06-11-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 07/11/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στις παρακάτω οδούς:

 • Πλουτάρχου (από Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι Ιουστινιανού)
 • Ασκληπιού (από Ηπείρου μέχρι Ιουστινιανού)  
06-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-11-2018
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Ανακατασκευή οδών Τερψιθέας

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

06-11-2018
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Κρασπεδόρειθρα και υποδομή Δημοτικής Ενότητας Λάρισας

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχηση άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ-ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το σχέδιο ασφάλειας και υγείας, πατήστε ΕΔΩ

Για τον φάκελο ασφάλειας και υγείας, πατήστε ΕΔΩ

05-11-2018
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας - Ωράριο Λειτουργίας

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου το Παιδικό Τμήμα της βιβλιοθήκης( 3ος όροφος) θα λειτουργεί μόνο πρωινές ώρες 8.00π.μ. - 2.00μ.μ.

05-11-2018
Παίρνει σειρά η Νέα Σμύρνη για αλλαγή δικτύου ύδρευσης και πλήρη ασφαλτόστρωση

• Το έργο θα υλοποιηθεί εντός του 2019

• Ανάπλαση της τάφρου Ι1 (Ασμάκι) και πεζογέφυρες

• Ποδηλατόδρομος στο παλιά ανάχωμα (Σ. Καράγιωργα) απο γέφυρα Ν. Σμύρνης μέχρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Την υλοποίηση έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και πλήρους ασφαλτόστρωσης από την ΔΕΥΑΛ, στους δρόμους της συνοικίας Νέας Σμύρνης κατά τα πρότυπα άλλων συνοικιών, εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο λαϊκής συνέλευσης που διοργάνωσε , το πρωί της Κυριακής, η 3η Δ.Κ στο 33ο Δημοτικό Σχολείο,

Ο κ. Καλογιάννης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής από την πρώτη ημέρα της θητείας, στο γενικότερο περιβάλλον που επικρατεί στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ενώ επανέλαβε ότι στο πλαίσιο της σημερινής θητείας θα έχει υλοποιηθεί έργο συνολικού προυπολογισμού 60 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην Νέα Σμύρνη, ο δήμαρχος Λαρισαίων πέραν του έργου της ΔΕΥΑΛ, αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει υποβληθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την διαμόρφωση – ανάπλασης της τάφρου Ι1 (Ασμάκι) και την κατασκευή πεζογεφυρών που θα συνδέει την περιοχή Νέας Σμύρνης και ΑΤΑ με την Ηρώων Πολυτεχνείου, τη διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου, ενώ σχεδιάζεται και η ανάπλαση του παλιού αναχώματος (Σάκη Καράγιωργα με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης μέχρι και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης συζητήθηκε επίσης θέματα που έχουν να κάνουν με την περιοχή «Νταμάρια» και τους ρομά, το ζήτημα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών κ.α.

Τον δήμαρχο προλόγισε ο πρόεδρος της 3ης Δ.Κ. κ. Κώστας Ζέβλας, ο οποίος αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της συνοικίας, ενώ στην συνέλευση παρέστησαν επίσης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

05-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

05-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προσφορές ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

02-11-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Κυριακή 04/11/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 16:30 θα γίνει διακοπή νερού λόγω έργων συντήρησης στο δίκτυο ύδρευσης στους παρακάτω δρόμους:
• Παναγούλη (από Ηπείρου μέχρι Πατρόκλου)
• Μανδηλαρά (από Ασκληπιού μέχρι 28ης Οκτωβρίου)

 

  

02-11-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Παρασκευή 02/11/2018, ώρα 13:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-11-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 08/11/2018, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-11-2018
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας - Εκμίσθωση δημοτικών χώρων στο Πάρκο Αλκαζάρ για την εγκατάσταση και λειτουργία οικίσκων του εμπορικού τμήματος, του τμήματος εστίασης και της θέσης του φωτογράφου κατά τη λειτουργία του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

ΣΧΕΔΙΑ

Εμπορικός Οικίσκος Κλειστού Τύπου

Εμπορικός Οικίσκος Ανοικτού Τύπου

Τελικό Τοπογραφικό Σχέδιο

02-11-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά τροφίμων από το τμήμα μπάσκετ της ΕΑΛ

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων προσέφερε το τμήμα μπάσκετ της ΕΑΛ ενισχύοντας την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.


Τα τρόφιμα παρέδωσε ο προπονητής του τμήματος κος Δημήτρης Σταυρόπουλος καθώς επίσης και τα μέλη της Διοίκησης κύριοι Γιώργος και Πέτρος Σταυρόπουλος. Από την πλευρά του Δήμου τα παρέλαβε ο εντεταμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κος Μιχάλης Αναστασίου καθώς και στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ. 2410-255876, Μανωλάκη 9-11 και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ. 2410-680243.

02-11-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά σχολικών ειδών από το βιβλιοπωλείο "ΚΑΛΤΣΑΣ"

Σημαντική ποσότητα σχολικών ειδών προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων το βιβλιοπωλείο «ΚΑΛΤΣΑΣ» ενισχύοντας την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης.

Συγκεκριμένα προσέφερε τετράδια, φακέλους και γραφική ύλη χρήσιμη για τους μαθητές. Τα είδη παρέδωσε ο υπεύθυνος του καταστήματος κ. Αχιλλέας Καλτσάς ενώ από την πλευρά του Δήμου τα παρέλαβαν στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ. 2410-25587, Μανωλάκη 9-11 και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ. 2410-680243.

02-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-11-2018
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Συντήρηση Κοινόχρηστων Χώρων Δ.Ε. Κοιλάδας

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την μελέτη, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

01-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

01-11-2018
Κέντρο Κοινότητας - Δράση Δικτύωσης με το Κέντρο Κοινότητας Φαρκαδόνας

Την Παρασκευή 19/10/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης ανάμεσα στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων με παράρτημα ΡΟΜΑ, όπου παραβρέθηκαν οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Νίκος Καραλής και Αγλαία Τζιότζιου, η κοινωνιολόγος του παραρτήματος ΡΟΜΑ, Εύη Μπουκόρου και οι ψυχολόγοι των δύο Κέντρων Βάσια Νημά από τον Δήμο Λαρισαίων
και Δήμητρα Παπαστεργίου από τον Δήμο Φαρκαδόνας.

Στην συνάντηση, τονίστηκε ο πολυδιάστατος ρόλος των κέντρων κοινότητας και η σπουδαιότητα τους για τις τοπικές κοινωνίες ως το σημείο αναφοράς όλων των πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αλλά και άλλα ψυχοκοινωνικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι δράσεις που πραγματοποιούν τα τρία Κέντρα, οι ιδιαιτερότητες των πληθυσμών και το κυριότερο καταρτίστηκε το σχέδιο των προγραμμάτων τα οποία θα υλοποιηθούν από κοινού. Οι δράσεις αυτές θα εμπλέξουν τους πληθυσμούς ευθύνης και των τριών δομών έχοντας ως κύριο σκοπό την ενημέρωση και την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

01-11-2018
Κέντρο Κοινότητας - Έναρξη εργασιών για το πρόγραμμα των νέων για τις παραστατικές τέχνες και τη δημοκρατία

 

«Generation Europe»


Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στον πολυχώρο του Μύλου του Παπά πραγματοποιήθηκε η πρώτη δίωρη συνάντηση με 18 νέους της πόλης, με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Generation Europe» που υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. σε συνεργασία με το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τοπικές δράσεις, εκπαίδευση και ταξίδια στο εξωτερικό με θεματικό άξονα τις παραστατικές τέχνες και τη δημοκρατία. Πρώτος σταθμός θα είναι η Φλωρεντία, όπου από τις 25 Νοεμβρίου ως τις 6 Δεκεμβρίου, η ομάδα θα συναντηθεί με άλλους 12 νέους από τη Γερμανία και την Ιταλία, προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού καλλιτεχνικά προϊόντα που θα παρουσιαστούν στο κοινό της πόλης. Δεύτερος σταθμός θα είναι η Λάρισα το καλοκαίρι του 2019 από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου και τρίτος σταθμός η πόλη της Κολωνίας το καλοκαίρι του 2020.


Το εργαστήρι ξεκίνησε με βιωματικές ασκήσεις γνωριμίας και αποδοχής, ενώ στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του προγράμματος, καταγράφηκαν οι προσδοκίες και δόθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Συντονιστές του προγράμματος από τη ΔΗΚΕΛ έχει οριστεί η Θεατρολόγος κα. Αγλαΐα Νάκα και από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων η ψυχολόγος κα. Βάσια Νημά, ενώ το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) εκπροσωπεί ο κ. Ανδρέας Αλμπάνης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης δηλώνοντας την υποστήριξη του σε δράσεις που αφορούν τους νέους καθώς δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια από το δήμο Λάρισας να δημιουργηθεί ενιαία βάση δεδομένων με τους φορείς που υλοποιούν προγράμματα ευρωπαϊκής κινητικότητας για νέους, προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους.


Η ομάδα ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη Δευτέρα στις 15:30 στον ίδιο χώρο και καλεί και νέα μέλη να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.
Το πρόγραμμα Generation Europe χρηματοδοτείται από τον οργανισμό IBB Dortmund της Γερμανίας, το Υπουργείο Νεολαίας του Ομοσπονδιακού κράτους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και το πρόγραμμα Erasmus+. Για τις συγκεκριμένες δράσεις συνεργάζονται το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ), το ROOTS & ROUTES Cologne e. V. (RRCGN) και το Centro di Creazione e Cultura (CCC.). Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, ως τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ή/και τηλεφωνικά στο 2410680250, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ υπόψη κα. Νημά Βάσια.

31-10-2018
Το πρόγραμμα των δράσεων των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων

Η Λάρισα φροντίζει την Τρίτη Ηλικία

 

 • Τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας αλλάζουν

Κύκλοι μάθησης από Πανεπιστημίου Πολιτών όπως η εκμάθηση Η/Υ αλλά και η καταγραφή προφορικής ιστορίας και αφηγήσεων, προγράμματα αγωγής Υγείας, Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης αλλά και δράσεις – εκδρομές σε πολιτιστικές διαδρομές σε Λάρισα και Αθήνα, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των δράσεων των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων για την επόμενη περίοδο.

Οι νέες δράσεις και τα προγράμματα για την Τρίτη Ηλικία ανακοινώθηκαν σήμερα από το Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε πως τα ΚΑΠΗ λειτουργούν πλέον σε μια νέα βάση, με μοναδικό στόχο τη στήριξη της Τριτης Ηλικίας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος «πόλη δεν είναι μόνο τα έργα και οι δρόμοι αλλά κυρίως οι άνθρωποι».

Αναλυτικά στις δράσεις, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα των ΚΑΠΗ κ. Κ. Τσιαούσης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης αλλά κα η προισταμένη των ΚΑΠΗ κ. Βάσω Γιαννίκη.

Ειδικότερα, όπως τονίστηκε τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) αποτελούν τα τελευταία χρόνια σύγχρονες δομές παροχής υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο με σκοπό την πρόληψη, την ενημέρωση και την υποστήριξη των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Στο Δήμο Λαρισαίων λειτουργούν έξι ΚΑΠΗ, καλύπτοντας όλες τις περιοχές της πόλης ( Νέα Σμύρνη, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Κωνσταντίνος, Ανθούπολη, Άγιος Γεώργιος). Συμπληρωματικά, έγινε μια πολύ σημαντική προσπάθεια για διεύρυνση του 6ου ΚΑΠΗ στο οποίο ανήκε η Γιάννουλη/ Φαλάνη/ Τερψιθέα με άνοιγμα στις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Κοιλάδας. Αξίζει να αναφέρουμε την δημιουργία των παραρτημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων. Ο συνολικός αριθμός των μελών ανέρχεται στα 13.028 μέλη με 1000 νέες εγγραφές τον χρόνο.

Για το έτος 2018- 2019 έχουν σχεδιασθεί και ξεκινούν την υλοποίησή τους σειρά δράσεων που αναδεικνύουν μια διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση στα ζητήματα της Τρίτης ηλικίας με άξονα την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας, σεβασμό στις ανάγκες τους και φροντίδα για τα ενδιαφέροντά τους .

Ανάμεσα στις δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι προγράμματα του νέου θεσμού της πόλης του Πανεπιστημίου των Πολιτών, προγράμματα αγωγής υγείας, δημιουργικές δραστηριότητες σε όλα τα ΚΑΠΗ, αλλά λαο οι πολιτιστικές διαδρομές, μία καινοτόμα παρέμβαση σε πολλούς πολιτιστικούς χώρους εντός και εκτός πόλης:

Α) Κύκλοι μάθησης Πανεπιστημίου Πολιτών

- Εκμάθηση Η/Υ, για άτομα τρίτης ηλικίας: εκπαιδευτικά εργαστήρια 30 ωρών για προχωρημένους και μη, με υπεύθυνους εκπαιδευτές τον κο Χουινάβα και τον κο Βιττωράτο. Σκοπός της συγκεκριμένης ομάδας είναι να παρέχει γνώσεις σε πρακτικά θέματα όπως η χρήση υπολογιστή, η διαδικτυακή αναζήτηση καθώς και η επικοινωνία μέσω των νέων τεχνολογιών. Στόχος της ομάδας είναι τα μέλη των ΚΑΠΗ να γνωρίσουν τους νέους τρόπους ενημέρωσης και επικοινωνίας μέσω τον κόσμο του διαδικτύου. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη περίοδοι πάνω από 300 συμπολίτες μας συμμετείχαν στα αντίστοιχα προγράμματα!Πληροφορίες στο τηλ. 2410233430 Βάσω Γιαννίκη

-Καταγραφή προφορικής ιστορίας και αφηγήσεις, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ψηφιακών ιστοριών και χαρτογράφηση της παλιάς Λάρισας με επιστημονική ομάδα τους Γ. Μεταξιώτη, Κ.Κόντσα, Ι. Γιαννοκοπούλου, Σ.Νταβαρούκα, Τ. Μάτο και σε συνεργασία με τα Κέντρα Δγημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων.

Β) Προγράμματα Αγωγής Υγείας.

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους Ιατρούς του ΚΑΠΗ που θα αναλύσουν θέματα όπως Υπέρταση, Αλλεργίες – Αλλεργικό ΣΟΚ, από τη φαρμακοποιό η οποία θα αναφερθεί στην Πολυφαρμακία, από την Νοσηλεύτρια η οποία θα μιλησει για τη σχέση της Ψυχικής Υγείας με τη Διατροφή καθώς κι από φυσιοθεραπευτή που θα παρουσιάσει τρόπους πρόληψης κι αποφυγής πτώσεων.

Οι εκδηλώσεις μέχρι το τέλος του 2018 έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

 • Πρόληψη και αποφυγή πτώσεων στην Τρίτη ηλικία

Ομιλητής : Μπίκης Ευθύμιος, Φυσιοθεραπευτής

 • Πολυφαρμακία και Τρίτη ηλικία

Ομιλητής : Τσιάνα Ελένη, Φαρμακοποιός

Γ)   Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης:

Σκοπός των ομάδων δημιουργικής απασχόλησης είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ατόμων της τρίτης ηλικίας με στόχο την λειτουργικότητα του ατόμου στο ατομικό του περιβάλλον ,καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Αναλυτικότερα,

-Ομάδες Γυμναστικής με σκοπό την άσκηση και την διατήρηση της καλής φυσικής υγείας των ηλικιωμένων με στόχο την ευεξία και έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής.

- Ομάδες Χορού: Με την υποστήριξη γυμναστών και χοροδιδασκάλων οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται   με διαφορετικά είδη χορών από την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως ελληνικούς παραδοσιακούς και ευρωπαϊκούς παραδοσιακούς και κλασικούς χορούς (βαλς, ταγκό, ρούμπα κλπ)   Αυτού του είδους η πολιτιστική διαδρομή σε συνδυασμό με την κίνηση κάνει την εν λόγω δράση άκρως σημαντική.                      

-Ομάδα Τύπου: Εκδίδει την εφημερίδα των ΚΑΠΗ, ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ. Στόχος της ομάδας είναι οι ηλικιωμένοι να εκφράζουν τις απόψεις του και καταθέτουν βιωματικά γεγονότα μέσω της γραφής.

-Ομάδα Χορωδίας ΕΥΕΣΤΩ : Σκοπός των ομάδων χορωδίας είναι η μουσική και πολιτισμική ανάπτυξη του ηλικιωμένου ατόμου. Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα 7.00 μμ στο Χατζηγιάννειο. Αρχές Μαρτίου προγραμματίζεται το 2ο χορωδιακό φεστιβάλ στο Ωδείο με συμμετοχή χορωδιών απ΄όλη τη χώρα.

-Θεατρική Ομάδα : Είναι μια δημιουργική και ψυχαγωγική απασχόληση στόχοι της οποίας είναι η καλλιέργεια ικανοτήτων έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Βούζα. Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα 7.00 – 9.00 μμ Ασκληπιου 68.

-Ομάδα Ενδυνάμωσης Μνήμης: με στόχο την διατήρηση την ενίσχυση της μνήμης και την νοητική ενδυνάμωση σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer.

-Ομάδα Εικαστικών: Στοχεύει στην βελτίωση της ψυχολογικής, κοινωνικής και σωματικής κατάστασης των μελών των ΚΑΠΗ.

Δ) Πολιτιστικές διαδρομές

Πολιτιστικές διαδρομές : Η Λάρισα με μια σημαντική ιστορία και πολιτισμό, είναι μια πόλη που συνεχώς εξελίσσεται και μαθαίνει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για πρώτη φορά με έναν τρόπο ιργανωμένο έναν κύκλο πολιτιστικών διαδρομών για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας που περιλαμβάνει επαφή με την ιστορία μας σε συνδυασμό με ξεναγήσεις σε μουσεία και επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους εντός και εκτός Λάρισας

-      Διαχρονικό Μουσείο

-      Λαογραφικό Μουσείο

-      Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

-      Πινακοθήκη

-      Στρατιωτικό Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατού

-      Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

-      Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,

-      Μουσείο της Ακρόπολης

-      Βουλή των Ελλήνων

-      Πλανητάριο-Ευγενίδειο ίδρυμα

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής στα κατά τόπους ΚΑΠΗ:

Α’ ΚΑΠΗ: Νατάσσα Ριζούλη τηλ. 2410233918

Β’ ΚΑΠΗ: Βάσω Γιαννίκη τηλ. 2410620014

Γ’ ΚΑΠΗ: Βάσω Γιαννίκη τηλ 2410233430

Δ’ ΚΑΠΗ: Δήμητρα Κωστοπούλου τηλ. 2410610468

Ε’ ΚΑΠΗ: Δήμητρα Κωστοπούλου τηλ. 2410239499

ΚΑΠΗ Γιάννουλης – Φαλάνης: Αντιγόνη Μπουχώρη τηλ. 2410680243

Στέκι Νέας Πολιτείας: Δήμητρα Κωστοπούλου τηλ. 2410610468

31-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

31-10-2018
Συγκρότηση κριτικής επιτροπής που αφορά στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ»

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

31-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

30-10-2018
Αιμοδοσία στην Δημ. Κοινότητα Τερψιθέας (Δευτέρα 05/11/2018)

Η Δημοτική Κοινότητα και το Αγροτικό Ιατρείο Τερψιθέας καλούν τους κατοίκους της Κοινότητας, να συμμετέχουν στην αιμοδοσία, που θα γίνει στην ισόγεια αίθουσα της Κοινότητας την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 από τις 9:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ.

ΔΙΝΕΙΣ ΑΙΜΑ ΣΩΖΕΙΣ ΖΩΕΣ

                                                                                                                              

                                                                                                                                                Ο Πρόεδρος της Δημοτικής
                                                                                                                                                    Κοινότητας Τερψιθέας

                                                                                                                                         

                                                                                                                                                      ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ

30-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

30-10-2018
Επαναληπτική Δημοπρασία δημοτικών αγρών

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

29-10-2018
Συμμετοχή αιρετών του Δήμου Λαρισαίων στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στην Λάρισα πανελλήνια ημερίδα για τα ΣΒΑΚ στην Ελλάδα

 • Θέλει να διοργανώσει η Πανελλήνια Ενωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρώτη πόλη που υλοποιεί ΣΒΑΚ
 • Ο Δήμος Λαρισαίων βραβεύτηκε στο πλαίσιο πανελληνίου συνεδρίου για την δράση «Πόλη που Μαθαίνει»

Η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αλλά και το πρόγραμμα «Πόλη που Μαθαίνει» που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο Συνεδρίου με θέμα «Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Καρπενησίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Καρπενήσι, κέρδισαν το ενδιαφέρον των συνέδρων (αιρετοί, τεχνοκράτες, και στελέχη διοίκησης των ΟΤΑ).

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Σούλτης, στο πλαίσιο του συνεδρίου μίλησε με θέμα «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την Λάρισα: Εργα για μια Βιώσιμη Πόλη» σε θεματική συνεδρία με τίτλο «Περιβαλλοντική Διαχείριση και Κυκλική Οικονομία».

Την εισήγηση του κ Σούλτη, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολιτικά στελέχη και υπηρεσιακά στελέχη Δήμων απ΄ όλη τη χώρα, που μετέχουν στην υλοποίηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Υπενθυμίζεται πως η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη που βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης ΣΒΑΚ, ενώ άλλοι Δήμοι της χώρας βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης και εγκρίσεων ΣΒΑΚ, με αποτέλεσμα πολλά στελέχη ΟΤΑ να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου της Λάρισας.

Μάλιστα, τα στελέχη της Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασαν το ενδιαφέρον να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, μέχρι το τέλος του έτους, ημερίδας – ενημερωτικής συνάντηση με μοναδικό θέμα την πορεία υλοποίησης των ΣΒΑΚ στην Ελλάδα.

Επίσης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου η Ενωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απένειμε βραβείο στη Λάρισα για την καλή πρακτική στο θέμα της «εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης στους ΟΤΑ», με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Πόλη που Μαθαίνει».

Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης, ο οποίος είχε και σχετική εισήγηση στο Συνέδριο.

29-10-2018
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Ασφαλτοστρώσεις Δ.Ε. Γιάννουλης Β/2018

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την μελέτη, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

26-10-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 30/10/2018, ώρα 19:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-10-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 01/11/2018, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-10-2018
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα - «Το Βλέμμα» (Τρίτη, 30/10/2018)

Η ψυχαναλύτρια Κλειώ Μπουρνόβα και ο ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης συζητούν για το «Το Βλέμμα»
την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.30
στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, τη συζήτηση θα συντονίζει ο Αλέξης Θωμάς, Ψυχίατρος-Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.30 στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Το Βλέμμα».
Η ψυχαναλύτρια, Κλειώ Μπουρνόβα κι ένας άνθρωπος της τέχνης, ο ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης ανταλλάσουν τις σκέψεις τους, με την ενεργό συμμετοχή των παρευρισκομένων, για «Το Βλέμμα». Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Αλέξης Θωμάς, Ψυχίατρος-Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σε θέση πρωταγωνιστή στη σκηνή του ανθρώπινου προσώπου, το βλέμμα συμβολίζει την στάση, τη παρουσία και τη δράση της ψυχής. Αγγίζει, διεισδύει, απορροφάει, απουσιάζει, κατακυριαρχεί, επικοινωνεί ή διώχνει, αγκαλιάζει ή σκοτώνει, κρίνει ή θαυμάζει, σαγηνεύει ή εξορίζει, το βλέμμα «μιλάει» όταν «μιλάει για κάποιον» από τις πρώτες ώρες της ζωής μας.

Εγκαθιστώντας την απουσία της οπτικής επαφής στο ψυχαναλυτικό θεραπευτικό πλαίσιο, ο Freud ωθεί τη στροφή του βλέμματος προς τον εσωτερικό κόσμο, προς αυτό το τοπίο που ξετυλίγεται οδεύοντας, ανοίγοντας έτσι νέα μονοπάτια εξερεύνησης προς το οικείο και το άγνωστο, αισθήσεων, αισθημάτων, εικόνων από αναμνήσεις, φαντασίες και όνειρα.

Μέσα από την τέχνη του ο ζωγράφος στρέφει το βλέμμα μας προς τον κόσμο που αναδημιουργεί παλεύοντας με τα χρώματα, με το φως και το σκοτάδι, κρύβοντας και αναδεικνύοντας, καλώντας μας σ ‘έναν διάλογο βλεμμάτων, δημόσιο και συνάμα μοναδικό.

Η Κλειώ Μπουρνόβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Μετά από σπουδές Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχανάλυση ενηλίκων, παιδιών και εφήβων. Ιδιωτεύει σαν ψυχαναλύτρια, μέλος της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Παρισίων (SPP) και της Ψυχαναλυτικής Ομάδας Λυών (GLPRA) από το 1996. Ανέπτυξε παράλληλα πολιτιστική δράση σαν ιδρυτικό μέλος και επί χρόνια πρόεδρος του ελληνογαλλικού πολιτιστικού συλλόγου Λυών «Δευκαλίων» και του συλλόγου για την ελληνική γλώσσα «Η Μιλιά».
Ζεί και εργάζεται στη Γαλλία με βάση της τη Λυών και τακτική παρουσία στην Ελλάδα.
Ο Γιάννης Αδαμάκης γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά.
Συνδύασε σπουδές οικονομικών και ζωγραφικής.
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 32 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Πολωνία, Ρωσία και Τουρκία, ανάμεσα στις οποίες οι διεθνείς Art fairs: “Αrt Athina” (Αθήνα), “Art Jonction” (Νίκαια, Γαλλία), “Lineart” (Γάνδη, Βέλγιο) και “Art Paris” (Παρίσι, Γαλλία).
Έχει επίσης συμμετάσχει σε τρεις διεθνείς εικαστικές συναντήσεις: στο Τσερεποβέτς (Ρωσία), στο Μπίλεφελντ (Γερμανία) και στο Κουσάντασι (Τουρκία).
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

26-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

26-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

25-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ