sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

15-12-2017
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 21/12/2017, ώρα 19:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

15-12-2017
Οδηγίες πρόσβασης, στο Πάρκο των Ευχών, εν όψει τριημέρου

 

Εν όψει του τριημέρου και της αναμενόμενης υψηλής επισκεψιμότητας στο Πάρκο των ευχών, από το Δήμο Λαρισαίων επαναλαμβάνονται οδηγίες - συστάσεις για κυκλοφοριακά ζητήματα.

Οι οδηγίες για τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες από άλλες περιοχές, έχουν ως εξής:

 • Να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση του ΙΧ για να επισκεφθούν το Πάρκο των Ευχών. Εξάλλου, ο χώρος του Αλκαζάρ και του Πάρκου των Ευχών,   βρίσκεται σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της Λάρισας, γεγονός που ευνοεί την πεζή μετακίνηση των επισκεπτών.
 • Οσοι επιθυμούν μπορούν έναντι μικρού αντιτίμου, να χρησιμοποιούν τα μικρά τραινάκια του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, τα οποία από την κεντρική πλατεία θα μεταφέρουν κόσμο στο Πάρκο και το αντίστροφο, ενώ και τα κανονικά δρομολόγια του Αστικού προς την περιοχή θα πυκνώσουν.
 • Οι επαγγελματίες του κλάδου των ΤΑΞΙ, οι οποίοι συστηματικά αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους, είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες
 • Για τα τουριστικά λεωφορεία που έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στο Πάρκο των Ευχών, ο Δήμος διαθέτει το δημοτικό χώρο παρκινγκ της οδού Καλλιθέας, ενώ υπάρχουν και άλλοι χώροι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν .
 • Για τους επισκέπτες που θα βρεθούν στη Λάρισα, από άλλες περιοχές με ΙΧ, ανακοινώνεται ότι μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στο παρκινγκ του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στο 3ο χλμ Λάρισας – Γιάννουλης, (πρώην carrefour). Από το συγκεκριμένο σημείο, θα αναχωρούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τους επιβάτες στο Πάρκο των Ευχών.
 • Τονίζεται δε ότι περιμετρικά του Πάρκου και ειδικότερα στις οδούς Γ. Λαμπράκη (Κοζάνης) και Πάρνηθος, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση ενώ το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων έχει τοποθετήσει κορύνες.
 • Ακολουθείστε τις οδηγίες του προσωπικού της Τροχαίας Λάρισας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι εύκολη προσβαση για οικογένειες με παιδικά καροτσάκια και αναπηρικά αμαξίδια, υπάρχει από τον χώρο του Κηποθεάτρου, διπλα ακριβώς από την κεντρική είσοδο του Πάρκου.

15-12-2017
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εορτών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων

Για να δείτε το πρόγραμμα, πατήστε ΕΔΩ

15-12-2017
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τετάρτη 20/12/2017, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

15-12-2017
Ασφαλτοστρώσεις 5,6 εκατ. ευρώ στην Λάρισα από τις αρχές του 2018

 • Άλλα 4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου
 • Δυσφορία για τις επεμβάσεις του Φυσικού Αερίου σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους

Σύμβαση για εργασίες ασφαλτοστρώσεων στην πόλη της Λάρισας, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. Οι ασφαλτοστρώσεις, θα ξεκινήσουν, καιρού επιτρέποντος, αμέσως μετά την εορταστική περίοδο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για νέα εργολαβία ασφαλτοστρώσεων, ύψους άλλων 4 εκατ. ευρώ, με την ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού διαγωνισμού να έχει οριστεί στις 12 Ιανουαρίου.

Ο κ. Καλογιάννης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι στην πόλη υπάρχουν χρόνια προβλήματα συντηρήσεων, τα οποία ο Δήμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε ότι εκπονείται μελέτη για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος δε, στα έργα ασφαλτοστρώσεων που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι το 2015 εκτελέστηκε εργολαβία προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ περίπου, το 2016 ύψους 500.000 ευρώ, ενώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η εργολαβία για ασφαλτοστρώσεις στην Γιάννουλη ύψους 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, τονίστηκε για άλλη μια φορά η συμβολή της ΔΕΥΑΛ, στην αποκατάσταση οδοστρωμάτων, αφού τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε συνοικίες όπως Αγιοι Σαράντα, Ιπποκράτης, περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού, Αμπελόκηποι και Αγιος Γεώργιος, συνοδεύονται με πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων.

Η δουλειά αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η Εταιρεία Αερίου, παρά τις συνεχείς συναντήσεις και συμφωνίες συνεχίζει την πρακτική των επεμβάσεων για νέες συνδέσεις ακόμα και σε δρόμους που έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωσή τους πριν μερικές εβδομάδες. Όπως τόνισε ο δήμαρχος υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για προσφυγή στις εισαγγελικές αρχές, εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης, αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης, η γενικής γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μόσιαλου και ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αθαν. Πατσιούρας.

15-12-2017
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 20/12/2017, ώρα 11:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

15-12-2017
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 19/12/2017, ώρα 19:30

Για την πρόσκληση. πατήστε ΕΔΩ

15-12-2017
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 19/12/2017, ώρα 19:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

14-12-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

13-12-2017
Λειτουργία Παραδοσιακού Χωριού στην πλατεία Ταχυδρομείου

Συνεταιρισμούς της περιοχής θα φιλοξενήσει φέτος το Παραδοσιακό Χωριό της Λάρισας, που θα λειτουργήσει ο Δήμος Λαρισαίων από τις 14 μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν τα περίπτερα, να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους με τη γνωστή ποιότητα και τη φροντίδα και να ενισχύσουν την προσπάθεια των τοπικών φορέων.

13-12-2017
Στον δήμαρχο το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τη διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία Δήμου και ΕΕΣ για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του τμήματος κ. Χρήστος Σάρρος, οι κυρίες Ελισάβετ Τσινίδου, Βασιλική Ξανθοπούλου και Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και οι κύριοι Θύμιος Μπαμίχας και Γρηγόρης Κακάμπουρας.

13-12-2017
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος-Προμήθεια τριθέσιων καναπέδων

Η ΔΗΚΕΛ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια «Τριθέσιων Καναπέδων», σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους της παρούσας και την Τεχνική Περιγραφή ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α’ ) για την κάλυψη των αναγκών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος προσωρινής στέγασης υποψήφιων προς μετεγκατάσταση και αιτούντων άσυλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (Αρ. Σύμβασης GR0C01/2017/0000000129/00).

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ

12-12-2017
Διακήρυξη Ανοικτής Διαδικασίας - Ασφαλτοστρώσεις Δ.Ε. Κοιλάδας

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ διακηρύσσει την με ανοικτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Δ.Ε. ΚΟΙΛΑΔΑΣ», εκτιμώμενης αξίας 559.948,08 Ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

12-12-2017
Υπογραφή σύμβασης για το Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) - Σχέδια του έργου

 

 

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ξεκινούν οι εργασίες στο Προσκήνιο Πολιτισμού

 • Το έργο προυπ. 3,5 εκατ. ευρώ, αφορά στην ολοκλήρωση των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών

 • Θα ακολουθήσει και δεύτερος διαγωνισμός προυπ. 5 εκατ ευρώ για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού με χρηματοδοτηση από το πρόγραμμα ΒΑΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

 Ξεκινούν οι εργασίες στο Προσκήνιο Πολιτισμού (θέατρο ΟΥΗΛ) μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, και αφορά στην υλοποίηση υποδομών του κτιρίου.

 Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη, το οποίο με την ολοκλήρωση του   θα αναβαθμίσει τις πολιτιστικές υποδομές της πόλης, με ένα  σύγχρονο θέατρο – στολίδι. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει και δεύτερος διαγωνισμός προυπ. 5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΒΑΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα αφορά την προμήθεια σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού του Θεάτρου.

 

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα, αφού με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινούν τα έργα στο Προσκήνιο Πολιτισμού. Η ολοκλήρωση του θεάτρου θα αναβαθμίσει το επίπεδο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη μας, αφού το Προσκήνιο Πολιτισμού θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει με άρτιο τρόπο σημαντικές παραστάσεις.

 

Επίσης ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και για τον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί αργότερα με για την προμήθεια του εξοπλισμού, σημειώνοντας πως τα δυο έργα μπορούν να εξελίσσονται παράλληλα.

Όπως τονίστηκε, η ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας, αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου


Το έργο αφορά στην υλοποίηση των υποδομών του θεάτρου της Λάρισας το οποίο ευρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 4000 m2 πίσω από το κτίριο της Νομαρχίας και περιβάλλεται από τις οδούς Κουμουνδούρου – Ανθίμου Γαζή και Βελλή. Το κτίριο συνολικής δόμησης 4.530 m2 τοποθετήθηκε κεντρικά στο οικόπεδο, αφήνοντας το μεγαλύτερο τμήμα ακάλυπτου χώρου προς την Κουμουνδούρου ώστε να διαμορφωθεί σε πλατεία που θα συνδυαστεί με την είσοδο του θεάτρου και τη μελλοντική προτεινόμενη πεζοδρόμηση της οδού.

 

Με την προηγούμενη εργολαβία έχουν ολοκληρωθεί, ο εξ οπλισμένου σκυροδέματος σκελετός του κτιρίου, το σύνολο του εξωτερικού περιβλήματος του κελύφους του κτηρίου, οι όψεις, το δώμα αυτού, καθώς και ολοκληρωμένο το μεγαλύτερο τμήμα του ισογείου με τη μικρή αίθουσα.

Με την παρούσα εργολαβία θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες υποδομές του κτιρίου όσον αφορά τις οικοδομικές και Η-Μ εργασίες, ενώ θα υλοποιηθούν τελειώματα των οικοδομικών εργασιών.

Η εκτέλεση του έργου περιλαμβάνει:

 • τις καθαιρέσεις των υφισταμένων γυψοσανίδων και τοιχοπετασμάτων της ισόγειας αίθουσας εκδηλώσεων, την αδιατάραχτη κοπή σε ορισμένες περιοχές των κλιμακοστασίων,
 • την κατασκευή δρομικών και μπατικών τοιχοποιιών μετά του επιχρίσματος ή της επένδυσης αυτών με πλακίδια σε όλους τους ορόφους,
 • Θα επιχριστούν όλες οι εσωτερικές πλευρές της υφιστάμενης εξωτερικής τοιχοποιίας του κτιρίου,
 • την κατασκευή τοιχοπετασμάτων από γυψοσανίδες, απλές, άνθυγρες, πυράντοχες, μετά της επένδυσης αυτών με πλακίδια, όπου απαιτείται, σε όλους τους ορόφους,
 • την επίστρωση των δαπέδων με, βιομηχανικό δάπεδο, μάρμαρο, γρανιτοπλακίδια, κεραμικά πλακίδια και ξύλο, το ειδικό δάπεδο της αίθουσας και της σκηνής, μετά της υποδομής αυτών (γαρμπιλοδέματα, ξύλινα καδρόνια, ηχομονωτικές στρώσεις από πλάκες υαλοβάμβακα),
 • την τοποθέτηση τυποποιημένων κινητών διαχωριστικών για τους χώρους υγιεινής,
 • την κατασκευή όλων των τύπων ψευδοροφών, γυψοσανίδων, θερμομονώσεων και ηχομονώσεων,
 • την τοποθέτηση ξύλινων πρεσσαριστών θυρών μονόφυλλων ή δίφυλλων, τις απαιτούμενες από την ακουστική μελέτη ηχομονωτικών θυρών, υαλόθυρων καθώς και τις απαιτούμενες από την μελέτη πυρασφάλειας πυράντοχες θύρες και πυράντοχα πετάσματα μετά των μηχανισμών αυτών (μπάρες πανικού, συστήματα επαναφοράς κλπ.),
 • τις μεταλλικές κατασκευές που απαιτούνται για όλα τα κλιμακοστάσια του κτηρίου, την διαμόρφωση των αναβαθμών της αίθουσας και του εξώστη, την υποστήριξη για την μελλοντική επένδυση της αίθουσας, την υποδομή μεταλλικών κατασκευών για την λειτουργία της σκηνής και τις γραδελάδες της αίθουσας, υαλόφρακτα κιγκλιδώματα και
 • τον απαιτούμενο ξύλινο μόνιμο εξοπλισμό των καμαρινιών και των δύο barfoyer.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσόν των: 3.574.184,59 € :(2.882.406,93 + 691.777,66 Φ.Π.Α. 24%).

Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 20-07-2017 και με την υπ΄ αρ. 496/14-09-2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στην τεχνική εταιρεία ΒΕΡΜΙΟ Α.Τ.Ε.Ε. με μέση τεκμαρτή έκπτωση 54,18% και συμβατικό ποσό 1.637.806,84 € το οποίο αναλύεται σε 1.320.811,97 € εργασίες και 316.994,87 € Φ.Π.Α. 24%.

Ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου εγκρίθηκε με την υπ΄ αρ. 387/2017 Πράξη του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την υπ΄ αρ. πρ. 60320/31-10-2017 κοινοποίηση στην Υπηρεσία «περί μη κωλύματος υπογραφής της δημόσιας σύμβασης του έργου».

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε (280) διακόσιες ογδόντα ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι τον Σεπτέμβριο 2018.

Το έργο χρηματοδοτείται από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Λαρισαίων.

Η μελέτη εφαρμογής εκπονήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο K.ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ- Φ.ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ KAI ΣΥΝEΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε. ”ΜΕΤΡΟΝ” και θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν εκτός του δημάρχου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων κ. Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια κ. Λ. Γιοβρή, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθαν. Πατσιούρας και ο αν. προϊστάμενος του τμήματος Εργων – υποστήριξης Δήμων κ. Μιχ. Τσιάρας.

12-12-2017
ΠΡΑΚΤΙΚΟ N . 4/2017 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Για την Ανακοίνωση (Σ.Ο.Χ 01/2017) με αριθμ. Πρωτ.2109/31-10-2017

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ήτοι: τρία (3) άτομα Παιδαγωγών που θα απασχοληθούν αντιστοίχως στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολη/Λάρισας, στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Λάρισας-Αγ.Κων/νο & στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Ν.Σμύρνης Λάρισας – 33ο Δημοτικό Σχολείο, δύο (2) ατόμων Παιδαγωγών Ειδικής Αγωγής, στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Μουσών-Νεάπολη /Λάρισας & ένα άτομο στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ν. Σμύρνης /Λάρισας, ένα (1) άτομο Εικαστικών στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολη/Λάρισας, ένα (1) άτομο Μουσικών (ΠΕ) & εν ελλείψει αυτών (ΤΕ) στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Λάρισας – 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολη/Λάρισας, ένα (1) άτομο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Λάρισας – Αγ. Κων/νο, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας.

Για τα αποτελέσματα, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2017
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 15/12/2017, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2017
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια στολών του ειδικού ένστολου προσωπικού

Ο Δήμος Λαρισαίων αναρτά δημόσια πρόσκληση προκειμένου να προμηθευτεί «ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ » για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Λαρισαίων.

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2017
Ανακοίνωση υπ' αριθμ. ΣΟΧ3/2017 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης
«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» με κωδικό ΟΠΣ 5008937 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού - ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.

Για την ανακοίνωση, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 12/12/2017, ώρα 19:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας - Προσφορά Τροφίμων

Η Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Μορφωτικός Σύλλογος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογος διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου) πραγματοποιούν έρανο για τη συλλογή παιχνιδιών και τροφίμων, που δεν λήγουν γρήγορα και μπορούν να αποθηκευτούν, προκειμένου να βοηθηθούν διακριτικά συνάνθρωποί μας που έχουν μεγάλη ανάγκη. Παρακαλούμε τους πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας να συνεισφέρουν ότι μπορούν σε αυτή την πρωτοβουλία. Τα παιχνίδια και τα τρόφιμα θα συλλέγονται στο κατάστημα της Δημοτικής  Κοινότητας έως την Τετάρτη 20-12-2017 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ας κάνουμε την υπέρβαση μας ώστε να χαρίσουμε λίγη χαρά και ελπίδα σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Είναι αλήθεια ότι χάσαμε πολλά αλλά ας μην χάσουμε και την ανθρωπιά μας …

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κοινοτικό κατάστημα και στα μέλη της επιτροπής: 

   1.Νικόλαος Μπόνιας (Δημ. Κοινότητα Τερψιθέας) 2410-851444, 6937206287

   2.Χρήστος Θεοδώρου (Σύλλογος Γονέων @ Κηδεμόνων) 6983515414

   4.Κων/νος Καραβάκας (Σύλλογος Γονέων @ Κηδεμόνων) 6937196294

             Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία.

                                                            

                          Τερψιθέα 6 – 12 - 2017

                                  

                                                          Ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας

                                                                        Τερψιθέας

                                                               ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ

08-12-2017
Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας - Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων

   Πλούσιες εκδηλώσεις οργανώνονται στην Τερψιθέα, με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας και των τοπικών φορέων εν’ όψει των εορτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ -ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12/2017

Ώρα:18:30 Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Τερψιθέας, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Μπουφές με γλυκά των εορτών και αναψυκτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12/2017

Ώρα:19:00   Θεατρική Παράσταση στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας  

από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας  « Τι είχαν να δουν τα μάτια μ’ ! »

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017

Ώρα:17:00 Θεατρική παιδική παράσταση στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας από το Θέατρο Τεχνών με θέμα την ιστορία του Καρόλου Ντίκενς

« Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία αλλιώς »

Μπουφές με γλυκά των εορτών και αναψυκτικά για τα παιδιά.

Άγιος Βασίλης και συμβολικά δώρα για τα παιδιά

ΔΕΥΤΕΡΑ 04/12/2017 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 20/12/2017

Συγκέντρωση τροφίμων για τις αδύναμες οικογένειες της Δημοτικής Κοινότητας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/01/2018

Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Πηνειό στον χώρο του στρατοπέδου του Μηχανικού.

                                                                            Τερψιθέα 6/ 12 / 2017

                                  

                                                    Ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Τερψιθέας

                                                           

                                                                    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ

08-12-2017
Πάρκο των Ευχών - Συστάσεις για κυκλοφοριακά ζητήματα

 

Για ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της κυκλοφορίας, στην περιοχή του Πάρκου των Ευχών, συζήτησαν στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων, με εκπροσώπους της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Αστικού ΚΤΕΛ και των ταξί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Λάρισας, ενώ κατά τη διάρκειά της επιβεβαιώθηκαν και συμφωνήθηκαν οι επιμέρους συζητήσεις που είχαν προηγηθεί.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το Πάρκο των Ευχών, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών τόσο από την πόλη και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όσο και άλλες περιοχές.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η πόλη της Λάρισας θα δεχθεί επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο και μάλιστα σε εορταστική περίοδο που η κίνηση των οχημάτων στον κεντρικό τομέα της πόλης είναι μεγαλύτερη.

Ολες οι πλευρές, που συμμετείχαν στην συνάντηση, συμφώνησαν ότι η πρώτη βασική προτροπή αφορά τους Λαρισαίους και τους κατοίκους της πόλης:

 • Να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση του ΙΧ για να επισκεφθούν το Πάρκο των Ευχών. Εξάλλου, ο χώρος του Αλκαζάρ και του Πάρκου των Ευχών, βρίσκεται σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της Λάρισας, γεγονός που ευνοεί την πεζή μετακίνηση των επισκεπτών.
 • Οσοι επιθυμούν μπορούν έναντι μικρού αντιτίμου, να χρησιμοποιούν τα μικρά τραινάκια του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, τα οποία από την κεντρική πλατεία θα μεταφέρουν κόσμο στο Πάρκο και το αντίστροφο, ενώ και τα κανονικά δρομολόγια του Αστικού προς την περιοχή θα πυκνώσουν.
 • Οι επαγγελματίες του κλάδου των ΤΑΞΙ, οι οποίοι συστηματικά αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους, είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες
 • Για τα τουριστικά λεωφορεία που έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στο Πάρκο των Ευχών, ο Δήμος διαθέτει το δημοτικό χώρο παρκινγκ της οδού Καλλιθέας, ενώ υπάρχουν και άλλοι χώροι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν .
 • Για τους επισκέπτες που θα βρεθούν στη Λάρισα, από άλλες περιοχές με ΙΧ, ανακοινώνεται ότι μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στο παρκινγκ του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στο 3ο χλμ Λάρισας – Γιάννουλης, (πρώην carrefour). Από το συγκεκριμένο σημείο, θα αναχωρούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τους επιβάτες στο Πάρκο των Ευχών.
 • Τονίζεται δε ότι περιμετρικά του Πάρκου και ειδικότερα στις οδούς Γ. Λαμπράκη (Κοζάνης) και Πάρνηθος, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση ενώ το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων έχει τοποθετήσει κορύνες.
 • Επίσης, κλειστή για τα ΙΧ, θα είναι ο μικρός δρόμος που οδηγεί στην είσοδο του Κηποθεάτρου.
 • Ακολουθείστε τις οδηγίες του προσωπικού της Τροχαίας Λάρισας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η υπόθεση του Πάρκου των Ευχών αφορά όλη την πόλη και τους κατοίκους της. Ας βοηθήσουμε όλοι, με τον τρόπο μας, σ΄ αυτή τη μεγάλη γιορτή για την Λάρισα.

08-12-2017
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (Έκτακτη) Δευτέρα 11/12/2017, ώρα 09:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΑΠΟ 01/01/2017 ΕΩΣ 30/11/2017 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων  έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6  να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου  στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Έκτακτη) Δευτέρα 11/12/2017, ώρα 10:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (Έκτακτη) Παρασκευή 08/12/2017, ώρα 14:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Υπηρεσίες Ενημέρωσης και Προβολής Ανακύκλωσης

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

07-12-2017
Θεατρική Παράσταση - Τρίπλες και Τριπλέτες

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης, δια της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα 11/12,ώρα 19:00 στο κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και την Τρίτη 12/12, ώρα 19:00 στο κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ του 15ου Γυμνασίου Λάρισας την παράσταση «Τρίπλες και Τριπλέτες».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος - Λάρισα η «Πόλη που Μαθαίνει» καθώς προάγει την κουλτούρα συνεργασιών και δικτύωσης μεταξύ των φορέων και των υπηρεσιών με στόχο την υποστήριξη και την προώθηση δράσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό.

Λίγα λόγια.

Η παράσταση είναι της χορογράφου Μέντης Μέγα, μυεί τους εφήβους αλλά και ενήλικες, με τρόπο πρωτότυπο και ανατρεπτικό, στα μεγάλα ερωτήματα της τέχνης, φέρνοντάς την «αντιμέτωπη» με το συναρπαστικό κόσμο του αθλητισμού.

Το «Τρίπλες και τριπλέτες» αξιοποιεί τη συνθήκη των δημοφιλών reality shows επιβίωσης και επίδειξης ταλέντων, για να την ανατρέψει ολοκληρωτικά και πολύ χιουμοριστικά.

Ξεχάστε τους νικητές και τους ηττημένους, τον οπαδισμό και την εμπορευματοποίηση της δεξιότητας, τα στερεότυπα ομορφιάς και σωματικής ευεξίας. Στην τέχνη, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εδώ, αντί για τα καλάθια, άλλα πράγματα μετρούν. Ή, όπως έλεγε ένα γκράφιτι, «η ποίηση είναι ένα extreme σπορ».

Χορογραφία & Δραματουργία: Μέντη Μέγα

Σύνθεση μουσικής (σε συνεργασία με τους ερμηνευτές): Χρύσανθος Χριστοδούλου

Βοηθός χορογράφου: Αντώνης Στρούζας

Ενδυματολόγος & Επιμέλεια αντικειμένων: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου

Ερμηνεύουν οι: Νάντη Γώγουλου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αλίν Μπατανιάν, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου, Χριστίνα Ράινχαρτ, Περικλής Σκορδίλης, Αντώνης Στρούζας, Στέλιος Χατζηκαλέας, Βιβή Χριστοδουλοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.sgt.gr/gre/SPG1966/

Για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης, οι παραστάσεις θα δοθούν στα κλειστά γυμναστήρια μπάσκετ του 15ου Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου Λάρισας κατά τις πρωινές ώρες.

Για το ευρύ κοινό θα δοθούν 2 απογευματινές παραστάσεις.

Η διάρκεια της παράστασης είναι μια 1 ώρα και 15 λεπτά.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Όσοι σύλλογοι, σωματεία, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές ενδιαφέρονται, παρακαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://goo.gl/forms/654PXdn8IC9nOliw2.

Ο αριθμός των θεατών σε κάθε παράσταση δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 120 άτομα, σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, πρωινές ώρες 7:00 – 3:00, στην κα Νάτσιου Βάγια 2410680205.

www.sgt.gr

Κρατάς το εισιτήριό σου.

Ο χώρος είναι έτοιμος.

Έχει κόσμο, όλοι στη θέση τους.

Να, και οι ...

 

Για πληροφορίες στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, πρωινές ώρες 7:00 – 3:00, στην κα Νάτσιου Βάγια 2410680205.

 

 

07-12-2017
Οδοκαθαρισμός – Οι νοικοκυρές των δρόμων με νέο εξοπλισμό

 

Για τους οδοκαθαριστές/- στριες, η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν είναι μια απλή δουλειά, είναι ευθύνη. Θεωρούν καθήκον τους να διατηρούν την πόλη καθαρή, κάθε μέρα ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Παρατηρείται όμως συχνά το θλιβερό φαινόμενο της αδιαφορίας μιας μερίδας συμπολιτών μας για την καθαριότητα της πόλης. Δεν σέβονται το περιβάλλον ούτε τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων στον οδοκαθαρισμό. Έτσι, χωρίς να αναζητήσουν τον κοντινότερο μικρό ή μεγάλο κάδο απορριμμάτων, ρυπαίνουν απερίσκεπτα τους δρόμους.

Όλοι οι πολίτες οφείλουμε να συμπαραστεκόμαστε στον καθημερινό αγώνα των οδοκαθαριστριών που για την πόλη μας είναι οι νοικοκυρές των δρόμων.

Τέλος, γιατί όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε η καθαριότητα γενικότερα δεν είναι απλά υπόθεση όλων μας, είναι ευθύνη όλων μας.

Για να διευκολύνει το έργο των οδοκαθαριστών η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προέβη στην προμήθεια είκοσι χειραμαξιδίων οδοκαθαρισμού. Πρόκειται για σύγχρονα, καλαίσθητα και εύκολα στο χειρισμό τους καροτσάκια που θα βοηθούν τους οδοκαθαριστές στη συλλογή μικροαπορριμμάτων οδοσάρωσης.

Τα νέα χειραμαξίδια θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο Πάρκο των Ευχών που για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος στην πόλη μας.

Απόστολος Σουρλαντζής

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

07-12-2017
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 8/12/2017 από ώρα 10:00π.μ. έως 2:00μ.μ. θα γίνει διακοπή νερού στην οδό Ηπείρου (από 28ης Οκτωβρίου μέχρι Υψηλάντου) λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.

 

Λάρισα, 7 Δεκεμβρίου 2017

 

   Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ

 

Θεόδωρος Καφφές

06-12-2017
Νέα κοινά εκθεσιακά προϊόντα από ΔΕΘ-Helexpo και δήμο Λαρισαίων

 

Τον δρόμο για νέες κοινές εκθεσιακές δράσεις της ΔΕΘ-Helexpo και του δήμου Λαρισαίων άνοιξε η 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία «Agrothessaly», την οποία διοργάνωσαν οι δύο πλευρές προ μερικών μηνών στη Λάρισα. Όπως έγινε γνωστό σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη θεσσαλική πρωτεύουσα, η επόμενη κοινή εκθεσιακή πρωτοβουλία θα αφορά τον πρωτογενή τομέα και δη τον αγροδιατροφικό κλάδο και θα πραγματοποιηθεί το 2018 σε διαφορετικό χώρο από αυτόν της Agrothessaly, που είχε φιλοξενηθεί στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.  

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, παρέδωσε στον δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη, επιταγή 50.000 ευρώ, ποσό που μεταφράζεται στο οικονομικό αποτέλεσμα της Agrothessaly για τον δήμο και απορρέει από την αρχική προγραμματική συμφωνία των δύο πλευρών.

Η Agrothessaly ξεπέρασε τις προσδοκίες του δήμου Λαρισαίων, καταφέρνοντας να προσελκύσει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες έναντι των 8.000 που συγκέντρωνε με την προηγούμενή της μορφή, σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως η αναβάθμιση της έκθεσης ήρθε ακριβώς μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. Χαρακτήρισε δε την Agrothessaly έκθεση που έχει βάλει τη Λάρισα στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας, με προοπτικές να πάει ακόμα καλύτερα, εφόσον υλοποιηθεί και η επένδυση ύψους 500.000 ευρώ για την μετατροπή της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης σε κλειστό εκθεσιακό κέντρο.

Περισσότερα από 2.500.000 ευρώ διοχετεύθηκαν στην τοπική αγορά της Λάρισας χάρη στην Agrothessaly, όπως τόνισε ο κ. Ποζρικίδης, σημειώνοντας πως το μικρό αυτό «αδερφάκι» της Agrotica πέρασε από τη εφηβεία και πηγαίνει πολύ γρήγορα προς την ωριμότητα. Ο ίδιος υπογράμμισε πως τα μεγέθη της έκθεσης μιλούν από μόνα τους, καθώς τριπλασιάστηκαν οι εκθέτες σε σχέση με το παρελθόν, διπλασιάστηκε ο χώρος και τετραπλασιάστηκαν οι επισκέπτες. Σημείωσε όμως πως στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των ξένων επισκεπτών, αλλά και να γίνει η Agrothessaly πιστοποιημένο εκθεσιακό γεγονός από την UFI (Παγκόσμια Ένωση Εκθέσεων). Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo έκανε γνωστό πως η επόμενη Agrothessaly θα διοργανωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου του 2019, ενώ θα έχει παρουσία και στην επικείμενη Agrotica, τον Φεβρουάριο του 2018. «Συζητούμε πώς θα δημιουργήσουμε και άλλα εκθεσιακά προϊόντα προς όφελος της τοπικής παραγωγής και αγοράς» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην τεχνογνωσία που έδωσε η ΔΕΘ-Helexpo στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Λάρισας, το «Πάρκο των Ευχών».

Μια πολύ καλή εμπειρία χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο φορέων στην περίπτωση της Agrothessaly ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, σημειώνοντας πως αυτό αποτέλεσε και ένα σημαντικό συστατικό της επιτυχίας της έκθεσης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων, κ. Παναγιώτης Νταής, τόνισε πως η διοργάνωση της Agrothessaly ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για την πόλη, με τον δήμο να βγαίνει μπροστά ώστε να δημιουργηθεί με τον τρόπο αυτό μόχλευση για τους επαγγελματίες και την αγορά.

Στη σημασία και των παράλληλων εκδηλώσεων της Agrothessaly εστίασε με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνιατρικής Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ενώ ο υπεύθυνος της διοργάνωσης από την πλευρά της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Βασίλης Σπύρου, τόνισε πως τα μεγέθη της Agrothessaly δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες για τις επόμενες διοργανώσεις.

Τα συγχαρητήριά του για τη διοργάνωση έδωσε με τη σειρά του ο κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Βαφίδης.

05-12-2017
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια χριστουγεννιάτικων υλικών

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην Προμήθεια <<Χριστουγεννιάτικων υλικών>> για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων - στους Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

 

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2017
Στον δήμαρχο Λαρισαίων ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στην Θεσ/νίκη

 

Τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Walter Stechel, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Στην συνάντηση, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα,  έγινε εκτενής συζήτηση για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, ενώ επισημάνθηκε και η καλής σχέση μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Γενικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης. Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε συζήτηση για το δυναμισμό της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης δώρισε βιβλία που αφορούν στην ιστορία της πόλης  και τον πολιτισμό της. 

04-12-2017
ΔΗΚΕΛ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2017
Παράταση για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών Λαϊκών αγορών

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε ΕΔΩ

04-12-2017
Πρόσκληση για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας

Για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τυχόν ενστάσεων επί του κτηματογραφικού διαγράμματος που θα ληφθεί υπόψη στη σύνταξη της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης του σχεδίου πόλης και Πράξη Εφαρμογής σε τμήμα της πολεοδομικής ενότητας Π.Ε. 2 του οικισμού Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων.

Από το τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Λαρισαίων καλούνται οι κύριοι ή νομείς των ακινήτων της παραπάνω περιοχής που γειτνιάζει με τις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (Μελίνα Μερκούρη), την οδό Τήνου και αγροτική οδό, να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας και τυχόν ενστάσεις επί του κτηματογραφικού διαγράμματος που θα ληφθεί υπόψη στη σύνταξη της πιο πάνω Μελέτης, από την Παρασκευή 01-12-17 έως την Παρασκευή 15-12-17.

Οι δηλώσεις θα κατατεθούν στο Δημαρχείο, στο Πρωτόκολλο της Δ/νσης Πολεοδομίας, Ισόγειο, τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Απαραίτητα στοιχεία τα οποία συνυποβάλλονται με την δήλωση ιδιοκτησίας και τα οποία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους σύμφωνα με την 93027/7188/15.11.94 Απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 877/Β/94) και την ΔΤΕ/β/οικ.13474/553/ΕΓΚ.8/1.4.05 Εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι:

• Δήλωση ιδιοκτησίας
• Τίτλος κτήσης
• Πιστοποιητικά Υποθηκοφυλακείου – Κτηματολογίου

Για συμβόλαια που έχουν μεταγραφεί έως 13-4-05:

Α) Πιστοποιητικά μεταγραφής, ιδιοκτησίας, βαρών και διεκδικήσεων

Β) Πλήρες κτηματολογικό φύλλο ανά ΚΑΕΚ

Για συμβόλαια που έχουν καταχωριστεί μετά τις 13-4-05:

Πλήρες κτηματολογικό φύλλο ανά ΚΑΕΚ

Η υποβολή δήλωσης είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Ν. 2242/94 η δε παράλειψη υποβολής συνεπάγεται όλες τις επιπτώσεις της παραγράφου 4 του άρθρου 6 του παραπάνω νόμου για την ιδιοκτησία.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ

ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΜΑΒΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

01-12-2017
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 07/12/2017, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

01-12-2017
Δημόσια Συζήτηση με θέμα: Μεταμοσχεύσεις και Δωρεά Οργάνων

ΛΑΡΙΣΑ Η “ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ” ΓΙΑ τη Μεταμόσχευση και τη Δωρεά Οργάνων

Ο Δήμος Λαρισαίων, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λάρισας «Ο Άγιος Αχίλλειος» και η Νεφρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναγνωρίζοντας τη μεταμόσχευση και τη δωρεά οργάνων ως μια μείζονα κοινωνική πρόκληση, στο πλαίσιο του προγράμματος η “Πόλη που Μαθαίνει”, διοργανώνουν στο ξενοδοχείο Larissa Imperial δημόσια συζήτηση με θέμα “Μεταμοσχεύσεις και Δωρεά Οργάνων”. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πέρας του Νεφρολογικού Συμποσίου Κεντρικής Ελλάδας, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 2μ.μ..

Με την εκδήλωση αυτή, οι διοργανωτές προσβλέπουν στη καλύτερη ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του κοινού και επιπλέον, ευελπιστούν να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας στις δομές που υπηρετούν τη δωρεά και τη μεταμόσχευση οργάνων στη χώρα μας. Τέλος, φιλοδοξούν η δράση τους αυτή να βοηθήσει ώστε μακροπρόθεσμα να βελτιωθούν οι συνθήκες οργάνωσης και λειτουργίας των δομών αυτών σε συνεργασία με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

01-12-2017
Καταστροφές κάδων απορριμμάτων

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει κάθε χειμώνα το φαινόμενο των καμένων κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών στην πόλη μας τόσο σε ότι αφορά τη συχνότητα όσο και τις παράπλευρες συνέπειές του. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν νέα συμβάντα καμένων κάδων ως αποτέλεσμα αμελούς συμπεριφοράς ορισμένων συμπολιτών μας που απρόσεκτα απορρίπτουν στους κάδους μισοσβησμένες στάχτες και κάρβουνα από τζάκια, σόμπες κ.λπ. ή ακόμη και αναμμένα τσιγάρα.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης τονίζει για ακόμη μία φορά ότι οι στάχτες πρέπει να συγκεντρώνονται σε μεταλλικά δοχεία. Να παραμένουν εκεί για 1-2 ημέρες και να απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων μέσα σε πλαστικές σακούλες μόνον όταν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχουν σβήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου, από το 2005 έως και σήμερα έχουν καταστραφεί πολλές εκατοντάδες κάδοι. Για να αντικατασταθούν ξοδεύτηκαν σταδιακά πάνω από 170.000 ευρώ (περίπου 220€/κάδο), ποσό που θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί για να καλύψει κάποιες από τις αναμφισβήτητα τεράστιες ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας και είναι χρήματα που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι οι συμπολίτες, δια μέσου των δημοτικών τελών. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσό αυτό αναλογεί στο κόστος ενός απορριμματοφόρου που θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες αποκομιδής του Δήμου.

Με την έναρξη λοιπόν της χειμερινής περιόδου και για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην εξάλειψη των παραπάνω φαινομένων, η υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κάνει έκκληση στους πολίτες αφενός να είναι πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των υπολειμμάτων καύσης αφετέρου σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους καπνός ή φλόγες σε κάδο να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική για να προληφθεί ενδεχόμενη εξάπλωση της φωτιάς. Και σε περιπτώσεις μάλιστα ύποπτων κινήσεων κοντά στους κάδους, να ειδοποιούν αμέσως την Ελληνική Αστυνομία.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι οι παραπάνω ενέργειες, είτε προέρχονται από αμέλεια είτε από δόλο, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων (άρθρα 10.3 και 25.4) αποτελούν παραβάσεις, οι οποίες πέραν του ότι διώκονται ποινικά, επισύρουν μαζί με το κόστος αντικατάστασης των κάδων και ιδιαίτερα βαριά πρόστιμα επίσης.

30-11-2017
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ» καθώς και συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λαρισαίων και από τους συνεργαζόμενους φορείς.

Η διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί για τους ωφελούμενους του Δήμου Λαρισαίων στις 5,6 και 7 Δεκεμβρίου στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης και ώρες 9:00-14:00. Για την παραλαβή των προιόντων απαραίτητη είναι η προσκόμιση επίσημου εγγράφου στο οποίο αναφέρεται ο ΑΜΚΑ του αιτούντα.

Παράλληλα στο χώρο της διανομής θα παρέχεται ενημέρωση από ειδικούς για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τους συνεργαζόμενους φορείς και για μελλοντικές παράλληλες υποστηρικτικές δράσεις με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και leader το Δήμο Λαρισαίων συμμετέχουν : η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ, ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας-Περιχώρων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Λάρισας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ενεργό συμμετοχή στο Πρόγραμμα έχει η οργάνωση «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».

Σε μία περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης το ζητούμενο μοιάζει να είναι η ολιστική αντιμετώπιση των συνεπειών της. Με μία Τοπική Αυτοδιοίκηση ολοένα και πιο υπεύθυνη στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής ουσιαστική και επικεντρωμένη στην καθημερινότητα , διαμορφώνεται ένα σύστημα παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου από Δήμους και Φορείς. Μία λογική που αναδείχτηκε ακριβώς και με την ένταξη του Δήμου Λαρισαίων ως πρώτης ελληνικής πόλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των «Πόλεων που Μαθαίνουν» (learning cities).

Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος ανέρχονται στον αριθμό των 2731 οικογενειών (6731άτομα) στα όρια του Δήμου Λαρισαίων και 4700 οικογένειες σε όλο το Νομό.

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων : 2410680242. Υπεύθυνοι υπάλληλοι : Δαλακώνη Κερασία, Μαυρομάτης Αχιλλέας.  

30-11-2017
Υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Τοπίου 2017-2018 - Ο Γλυπτός Ποταμός της Λάρισας

 

Το καλλιτεχνικό έργο "Το Πείραμα της Λάρισας - Ο Γλυπτός Ποταμός - Αναπτύσσοντας Κώδικες Νερών στο κέντρο της πόλης της Λάρισας" της γλύπτριας Νέλλας Γκόλαντα που κοσμεί την πλατεία Ταχυδρομείου αποτελέι την ελληνική υποψηφιότητα για το βραβείο Τοπίου σε διαγωνισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο που συνοδεύει την ελληνική συμμετοχή

Το καλλιτεχνικό έργο «Το Πείραμα της Λάρισας – Ο Γλυπτός Ποταμός – Αναπτύσσοντας Κώδικες Νερών στο Κέντρο της Πόλης της Λάρισας» ,της γλύπτριας Τοπίου Νέλλας Γκόλαντα που κοσμεί την πλατεία Ταχυδρομείου διεκδικεί μια ευρωπαϊκή διάκριση για το βραβείο Τοπίου σε διαγωνισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης . Πηγή: www.lifo.gr
Το καλλιτεχνικό έργο «Το Πείραμα της Λάρισας – Ο Γλυπτός Ποταμός – Αναπτύσσοντας Κώδικες Νερών στο Κέντρο της Πόλης της Λάρισας» ,της γλύπτριας Τοπίου Νέλλας Γκόλαντα που κοσμεί την πλατεία Ταχυδρομείου διεκδικεί μια ευρωπαϊκή διάκριση για το βραβείο Τοπίου σε διαγωνισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης . Πηγή: www.lifo.gr
Το καλλιτεχνικό έργο «Το Πείραμα της Λάρισας – Ο Γλυπτός Ποταμός – Αναπτύσσοντας Κώδικες Νερών στο Κέντρο της Πόλης της Λάρισας» ,της γλύπτριας Τοπίου Νέλλας Γκόλαντα που κοσμεί την πλατεία Ταχυδρομείου διεκδικεί μια ευρωπαϊκή διάκριση για το βραβείο Τοπίου σε διαγωνισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης . Πηγή: www.lifo.gr
30-11-2017
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 06/12/2017, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

30-11-2017
Τελικές υπογραφές για την παραχώρηση έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ στον Δήμο Λαρισαίων

Στον Δήμο Λαρισαίων και τυπικά η έκταση των 217 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ

Ολοκληρώθηκε και τυπικά και ουσιαστικά, με την υπογραφή των σχετικών εγγράφων, η διαδικασία της παράδοσης της έκτασης των 217 στρεμμάτων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ και στον Δήμο Λαρισαίων.

Τα τελευταία έγγραφα υπεγράφησαν μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων και του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, σήμερα το πρωί παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μαβίδη.

Σημειώνεται πως η υπόθεση της διεκδίκησης εκτάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, από τη πλευρά της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων, ξεκίνησε στα μέσα του 2015, στο πλαίσιο της αξιοποίησης, από την πλευρά του δήμου, αδόμητων χώρων της Λάρισας.

Υστερα από εντατικές επαφές και συζητήσεις συμφωνήθηκε η απόδοση 217 στρεμμάτων στο Δήμο για περίοδο 25 ετών, με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 10 έτη, εκτάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ. Μάλιστα, οι πρώτες υπογραφές έπεσαν το καλοκαίρι του 2016, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγ. Αποστόλου, ο οποίος βρέθηκε στην Λάρισα για αυτό τον λόγο.

Μετά την οριστική απόδοση των εκτάσεων στο Δήμο Λαρισαίων, το επόμενο βήμα θα είναι η εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίησή του, με το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας Δήμου – Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να περιλαμβάνει τη δημιουργία βοτανικού κήπου, χώρου πρασίνου, Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση κ.α.

29-11-2017
Υπογραφή σύμβασης για συντήρηση και επισκευή οδοστρωμάτων

Σύμβαση για το έργο συντήρησης και επισκευής οδοστρωμάτων, προυπολογισμού 500.000 ευρώ, υπέγραψε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου κ. Γ. Σούλτη.

Το έργο αφορά σε τομές σε άσφαλτο που θα γίνει κοπή με ασφαλτοκόπτη και εφόσον απαιτείται εξυγίανση της βάσης οδοστρωσίας στο κατάλληλο βάθος, συμπύκνωση του ασφαλτικού μίγματος.

Εφόσον η βάση οδοστρωσίας κρίνεται ότι είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, θα γίνεται ανακατασκευή της, ασφαλιστική προεπάλειψη, διάστρωση και συμπύκνωση του ασφαλτικού μίγματος. Οι εργασίες θα εκτελούνται ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί σύμβαση για έργο ασφαλτοστρώσεων προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ.

29-11-2017
Πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου Λαρισαίων

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων ανακοινώνει την πρόσληψη ενός (1) ατόμου, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, που θα επικουρεί το Δήμαρχο στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του σε θέματα φυσικής αγωγής και ειδικότερα με αντικείμενο την προώθηση του μαζικού αθλητισμού και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Για την ανακοίνωση, πατήστε ΕΔΩ

28-11-2017
Τσιμεντοστρώσεις προυπ. 1 εκατ. ευρώ σε Αβέρωφ, Ν. Πολιτεία, Πυροβολικά, Χαραυγή, Αγ. Γεώργιο

 

Σύμβαση για έργα τσιμεντοστρώσεων στην 4η Δημοτική Κοινότητα, προϋπολογισμού 1 εκατ ευρώ περίπου, υπέγραψε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή τσιμεντοστρώσεων σε δρόμους συνοικιών της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, (Αβέρωφ, Νέα Πολιτεία, Πυροβολικα, Χαραυγή και Άγιο Γεώργιο) στις οποίες λόγω μικρού πλάτους δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση κρασπεδορείθρων.

Μετά την εκτέλεση των απαραίτητων εκσκαφών και την κατασκευή της οδοστρωσίας θα γίνει διάστρωση σκυροδέματος ενισχυμένου με δομικό πλέγμα και θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι. Όπου απαιτείται θα κατασκευαστεί και νέο δίκτυο οδοφωτισμού. Επίσης, όπου απαιτείται θα εκτελεστούν και εργασίες από τη ΔΕΥΑΛ ( δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων)

28-11-2017
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια Ειδών Καθαριότητας

Προκηρύσσουμε Συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής ανά τμήμα προμήθειας για την «Προμήθεια Ειδών Καθαριότητας» του Δήμου Λαρισαίων. Ο προϋπολογισμός είναι εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων πενήντα επτά ευρώ και είκοσι δύο λεπτών (74.357,22ΕΥΡΩ €) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Για την περίληψη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

28-11-2017
9η Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (Τρίτη 05/12/2017, ώρα 18:00)
27-11-2017
Πλούσιες εκδηλώσεις για όλους στο κέντρο και το «Πάρκο των Ευχών»

 

 • Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με συναυλία Μιχ. Χατζηγιάννη και Θαν. Αλευρά
 • Στην Πλατεία Λαμπρούλη, η αλλαγή του χρόνου, με τους «Κόζα Νόστρα»
 • Μεγάλες συναυλίες στο “Πάρκο των Ευχών” με Μύρωνα Στρατή και Μαλού, Vegas, Baildsa, Eυριδίκη, και SwinginCats

Πολλές εκδηλώσεις και δράσεις στο «Πάρκο των Ευχών», στο χώρο του Αλκαζάρ, αλλά και στο κέντρο της πόλης, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων, που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, το αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Π. Σάπκα και τον αντιδήμαρχο Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Π. Νταή.

Η πρώτη εορταστική εκδήλωση, αφορά στο άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, με συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη και Θανάση Αλευρά, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Επίσης, φέτος όπως και πέρσι, η αλλαγή του χρόνου και η υποδοχή του 2018, θα γίνει στην πλατεία Λαμπρούλη στο λόφο του Φρουρίου, με συναυλία των Κόζα Νόστρα και πολλά happenings.

Αναλυτικά, στην συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, επεσήμανε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Συνεχίζοντας την λογική των περασμένων χρόνων, ο Δήμος Λαρισαίων προετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Φέτος, ωστόσο το επιπρόσθετο και κυρίαρχο στοιχείο των εορταστικών δράσεων μας είναι «Το Πάρκο των Ευχών», το οποίο θα ανοίξει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα το Σάββατο θα γίνει η εκδήλωση της επίσημης έναρξης της λειτουργίας του Πάρκου.

Επίσης, η αλλαγή του χρόνου και η υποδοχή του 2018 θα γινει στην πλατεία Λαμπρούλη.

Πάρα πολλές, Δράσεις και επιμέρους εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο πάρκο αλλά και στο κέντρο.

Επίσης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα λειτουργήσει και το Παραδοσιακό Χωρίο, στη Πλατεία Ταχυδρομείου για μια εβδομάδα, από τις 14 έως 21 Δεκεμβρίου.

Αλλά και στις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου μας έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με ευθύνη των Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, αναφέρθηκε στη συνέχεια εκτενώς στο «Πάρκο των Ευχών» και στην λειτουργία του. Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι η διοργάνωση θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου ήταν ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για το Δήμο Λαρισαίων. Βασική μας στόχευση ήταν να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο, στο όμορφο Αλκαζάρ για να ψυχαγωγηθούν οι Λαρισαίοι και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Βεβαίως, όπως αναμέναμε λόγω της κεντροβαρούς της θέσης και του δυναμισμού της, φαίνεται ότι η πόλη θα υποδεχθεί και επισκέπτες από άλλες πόλεις.

Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά, συνέχισε ο κ. Καλογιάννης, ότι η δημοτική αρχή εξαρχής επέλεξε συνειδητά να μην ακολουθήσει τον εύκολο τρόπο της εκμίσθωσης του χώρου σε κάποιον ιδιώτη, ο οποίος θα αναλάμβανε εξ ολοκλήρου το στήσιμο και τη λειτουργία του πάρκου, αλλά προτίμησε να είναι ο ίδιος ο Δήμος ο διοργανωτής. Οι εργασίες συνεχίζονται με πολύ γοργούς ρυθμούς και στις 8 Δεκεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι για την λειτουργία του πάρκου. Το «Πάρκο των Ευχών» διοργανώνεται για πρώτη φορά αλλά σίγουρα θα έχει προοπτική και μέλλον. Φέτος θα διαπιστώσουμε τη δυναμική του, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις ώστε τη επόμενη χρονιά να είμαστε καλύτεροι. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες ότι εργαζόμαστε σκληρά για το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και όσα κακόβουλα διατυπώνονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Δήμου, τονίζοντας με έμφαση ότι στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μετέχουν δεκάδες σύλλογοι, φορείς, σχολές και οργανώσεις από τοπικούς συλλόγους.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Νταής, στάθηκε ιδιαίτερα στην αποφασιστικότητα του Δήμου να προχωρήσει στη λειτουργία του «Πάρκου των Ευχών» και ως μέσο προβολής και ανάδειξης της δυναμικής της πόλης της Λάρισας, συμπληρώνοντας με νόημα πως όλες οι διαδικασίες έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

27-11-2017
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια κουρτινόξυλων

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2017
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια βασιλόπιτας

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2017
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια γλυκών (μελομακάρονα)

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2017
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια αναψυκτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2017
Βασικά σημεία ομιλίας του δημάρχου στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό του 2016

Τι χρονιά ήταν το 2016.

To 2016 ήταν μια χρονιά, που η χώρα προσπαθούσε να σταθεροποιηθεί, μετά τις γνωστές πολιτικές εξελίξεις του 2015,  πορεύεται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης  και μνημονίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνεχίζει να παλεύει με την  γραφειοκρατία και τους ελέγχους.

Η συγκυρία που έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, η συζήτηση για τον απολογισμό του 2016, είναι τέτοια που αναδεικνύει και φωτίζει την  ιδιαίτερα σημαντική δουλειά  που γίνεται στο Δήμο εδώ και τρία χρόνια, με στόχο να σχεδιάσουμε την πόλη της επόμενης 15ετιας, όπως άλλωστε είχαμε μιλήσει προεκλογικά αλλά και δεσμευτεί πολιτικά στην αρχή της θητείας μας, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα της Λάρισας.

Σήμερα στα τέλη του 2017 και σχεδόν τρία χρόνια από την ανάληψη της ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου γίνεται αντιληπτό από τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες,  ότι η ώρα των μεγάλων παρεμβάσεων στην πόλη έχει ήδη φτάσει.

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφούν μια σειρά από συμβάσεις για σημαντικά έργα που πρόκειται να αρχίσουν στην πόλη  τον ερχόμενο Ιανουάριο. Σύντομα εξάλλου θα αρχίσουμε να ενημερώνουμε           τους συμπολίτες για το σχεδιασμό μας σχετικά με τη εξέλιξη αυτών των σημαντικών έργων. Αρκετά από αυτά θα εκτελεστούν στον κεντρικό τομέα, με αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, να προκληθεί κάποια αναστάτωση στην πόλη. Στόχος μας είναι αυτά τα έργα να ολοκληρωθούν  γρήγορα.  Ωστόσο θα χρειαστεί περισσότερη ενημέρωση γιατί τα έργα τα οποία, ούτως ή άλλως, θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες.   

Το 2018 θα είναι η χρονιά τα υλοποίησης μεγάλων έργων. Όσοι έχουν την ελάχιστη επαφή με την ελληνική διοίκηση,  τις διαδικασίες της αλλά και τις ταχύτητες της ελληνικής γραφειοκρατίας, κατανοούν ότι η προετοιμασία αυτών των έργων ξεκίνησε το 2016. Εκείνη τη χρονιά πέρα από την υλοποίηση σημαντικού παραγόμενου τεχνικού έργου στη πόλη, ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός των μεγάλων βασικών επιλογών και ξεκίνησε η διαδικασία ωρίμανσης για να φτάσουμε σήμερα στην διαδικασία της υλοποίησης.

Ισχυρή η οικονομική θέση του Δήμου μας

Ωστόσο, δεν θα φτάναμε εδώ – στην δρομολ΄0γηση δηλαδή των μεγάλων έργων που επίκεινται - εάν η οικονομική θέση του δήμου δεν ήταν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.    Το 2016 ο Δήμος πέτυχε τους στόχους στο σκέλος των εσόδων και του πλεονάσματος , παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, χωρίς να προχωρήσει σε καμία αύξηση σε οποιονδήποτε τομέα, αντιθέτως προχώρησε σε πολιτικές ανακούφισης για συγκριμένες ομάδες συμπολιτών μας. ( Απαλλαγή ή μείωση των δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες, μείωση των τροφείων των βρεφονηπιακών σταθμών ,  μεγαλύτερη στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου , μειώσεις των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα,  μειώσεις τιμών μίσθωσης των περιπτέρων της ετήσιας εμποροπανήγυρης, μειώσεις για τη χρήση γυμναστηρίων από τους αθλητικούς συλλόγους κ.α.)

Συνετή διοίκηση – ρεαλιστικός προγραμματισμός

Το 2016 συνεχίστηκε και η προσπάθεια που ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή  στον τομέα της διοίκησης και του προγραμματισμού του Δήμου.

Υπενθυμίζω ότι αντιμετωπίσαμε την έλλειψη προσωπικού με τον έγκαιρο προγραμματισμό για πρόσληψη συμβασιούχων εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος. Με τον τρόπο αυτό έχουμε στελεχώσει πλήρως την καθαριότητα και την υπηρεσία φωτισμού όπου επιτρέπονται οι προσλήψεις συμβασιούχων με ανταποδοτικά τέλη και πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για νέες προσλήψεις μόνιμες και συμβασιούχων. Σημαντικό βήμα κάναμε στην οργάνωση των προσλήψεων και στην καθιέρωση πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία. Επίσης  είμαστε ο πρώτος δήμος πανελλαδικά που ολοκλήρωσε την πρόσληψη των επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ χωρίς να χάσουμε ούτε έναν υπάλληλο (προσλήφθηκαν περίπου 90 άτομα), ενώ οργανώσαμε τη υποδοχή και την πρόσληψη των υπαλλήλων από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Συστήσαμε τις θεσμοθετημένες Επιτροπές διαβούλευσης, ενώ οργανώσαμε σε νέες βάσεις τον τρόπο συνεργασίας και λειτουργίας των δημοτικών κοινοτήτων.

Το τμήμα επιχειρησιακού σχεδιασμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κατέγραψε σημαντική δουλειά με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Κοινωνική πολιτική: δίπλα στους πιο ευάλωτους

Στον τομέα της Κοινωνικής πολιτικής, η δουλειά που γίνεται αναγνωρίζεται πλέον τόσο εντός όσο και εκτός Λάρισας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές συζητήσεις και fora ο Δήμος Λαρισαίων αναδεικνύεται σε πόλη πρότυπο σχετικά με τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του και για την παρέμβασή του στην πόλη.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2016, εντάχθηκαν εκατοντάδες νοικοκυριά στο Κοινωνικό Τιμολόγιο του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ. Ειδικότερα ο 2016 από 1500 ωφελούμενους φτάσαμε στους  3000, ενώ μέχρι το Νοέμβριο του 2017 αγγίξαμε τις 4000.

Επίσης μέσα σε δύο χρόνια αυξήθηκαν κατακόρυφα οι θέσεις για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών αφού από ένα ΚΔΑΠ (30 θέσεων), δημιουργήθηκαν, αδειοδοτήθηκαν και λειτούργησαν  10 ΚΔΑΠ (500 θέσεων) σε όλες τις συνοικίες της πόλης. Τα δύο απ’ αυτά είναι ΚΔΑΠ ΑΜΕα

Επίσης, το Πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη»,  που αφορά στη δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είναι ένα πρόγραμμα που φέρει τη σφραγίδα μας. Για την υλοποίησή του  συνεργάζεται το προσωπικό από όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου και πάνω από 20 φορείς της πόλης.  Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την τοπική ιστορία και κουλτούρα μέσα από τις επισκέψεις τους σε μουσεία και μνημεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, το αστεροσκοπείο κ.α. Το 2016 συμμετείχαν 550 παιδιά για να φτάσει ο αριθμός τους το 2017 τα 1400!

Πολιτισμός για όλους

Στον τομέα του Πολιτισμού δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Είναι πεποίθηση στην πόλη ότι αυτή η δημοτική αρχή εργάζεται με βάση τις αρχές της συνέργειας, της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της ανταποδοτικότητας, δίνοντας βήμα κι ευκαιρίες για δημιουργία στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, το οποίο είναι πολύ αξιόλογο, κάνοντας τον πολίτη πρωταγωνιστή ως ενεργό συμμέτοχο στα δρώμενα, ενισχύοντας ή εξελίσσοντας παλιούς θεσμούς (Φεστιβάλ Πηνειού, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κ.ά.), δημιουργώντας καινούριους (Μουσικές στο δρόμο, Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, ο Μύλος χορεύει, Αναβίωση Μπουλουκιών, Sleeprover- Διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες, Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Φεστιβάλ Μουσικότροπο κ.ά.), ενώ οι μετακλήσεις καλλιτεχνών ή καλλιτεχνικών σχημάτων από τη χώρα και το εξωτερικό διακρίνονται από υψηλή ποιότητα και καινοτομία.

Ο Μύλος του Παπά, η Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και το Λαογραφικό Μουσείο, συνεχίζουν στο δρόμο της ανάδειξης και της εξωστρέφειας. Κάθε χρόνο αυξάνονται οι επισκέπτες τους και η αναγνωρισιμότητά τους σε εθνικό επίπεδο.

Ο Δήμος συνεργάζεται με πλειάδα πολιτιστικών φορέων και συλλόγων αλλά και με τα πιο σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας, συνεργασία που ήρθε ως αποτέλεσμα της υποψηφιότητας της πόλης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Πορευόμαστε με γνώμονα την υψηλή αισθητική, την ποιότητα, την εκπαίδευση, την καινοτομία αλλά και την αλληλεγγύη. Επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, την κοινωνική συνοχή ενθαρρύνουμε τη δημιουργία, την έκφραση. Γιατί πιστεύουμε πως ο πολιτισμός είναι δικαίωμα και υποχρέωση του καθένα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, με στόχο μια Λάρισα, πόλη του Πολιτισμού. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η προσπάθεια, σύντομα θα επιβραβευθεί.

Ιδιαίτερη δουλειά γίνεται και στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, όπου πέραν των εκδηλώσεων που φιλοξενούνται και διοργανώνονται, εκεί χτυπά και η καρδιά των Λεσχών Πολιτισμού, που προσφέρουν πολύτιμο έργο και παρέμβαση στις συνοικίες της πόλης.

Σημαντική η βελτίωση της Καθαριότητας

Σε ότι αφορά στις κύριες  υπηρεσίες του Δήμου που αφορούν στα ανταποδοτικά, δηλαδή στην Καθαριότητα, το 2016 συνεχίστηκε η πορεία σημαντικής βελτίωσης, αφού εκείνη τη χρόνιά ξεκίνησε η υλοποίηση επιπλέον δράσεων όπως  η δρομολόγηση ενός επιπλέον προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων από τους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης που πραγματοποιείται κατά την απογευματινή βάρδια, η  εφαρμογή συμπληρωματικού προγράμματος οδοκαθαρισμού πεζοδρόμων αλλά και η επέκταση συνολικά του προγράμματος οδοκαθαρισμού, η ενίσχυση των προγραμμάτων συλλογής απορριμμάτων – μπάζων και πλύσης κάδων, σύσταση συνεργείων καθαρισμού εισόδων πόλεων και φρεατίων κ.α.

 Σε ό,τι αφορά το Τοπικό Σχέδιο Δράσης θέτει συγκεκριμένους στόχους και δράσεις για τα επόμενα έτη και βασίζεται σε ένα νέο, πιο αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης που δίνει έμφαση στην πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, και σε συνδυασμένες δράσεις του Δήμου και της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Σχεδίου, στα τέλη του 2016 υποβλήθηκαν στην  ενεργή πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ,  οι ακόλουθες δύο προτάσεις:

Ø      Εξοπλισμός ΔσΠ Βιοαποβλήτων & Οικιακής Κομποστοποίησης

Ø      Κατασκευή Πράσινου Σημείου

 

Πράσινο και ποιότητα ζωής

Σε ότι αφορά στη Διεύθυνση Πρασίνου, πριν απ όλα πρέπει να θυμηθούμε όλοι μας ότι οι εκτάσεις πρασίνου βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους συνολικής έκτασης  2.700 στρ.   

 Οι χώροι πρασίνου της πόλης (πάρκα, πλατείες, νησίδες, άλση) ανέρχονται σε 730,  με τον  φυτικό πληθυσμό των παραπάνω χώρων να ανέρχεται σε 50.000 καλλωπιστικά δέντρα και 170.000 καλλωπιστικούς θάμνους και χλοοτάπητες 400.000m2.

Ο αριθμός των δέντρων στα πεζοδρόμια της πόλης είναι 18.000 τεμάχια.

Το  Δημοτικό Φυτώριο παράγει

Α) 30.000 νέα φυτά / έτος (καλλωπιστικά δέντρα και θάμνοι)   

Β) 20.000 ανθόφυτα / έτος

 και διαχειρίζονται στο σύνολό τους 100.000 καλλωπιστικά δέντρα και θάμνοι / έτος.

Το 90% του συνόλου των χώρων αρδεύεται με αυτόματα αρδευτικά δίκτυα, όπου ήδη έχει αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή και το σύστημα της τηλεδιαχείρισης  σε 15 χώρους, το οποίο θα διαχειρίζεται  το σύνολο των αρδευτικών δικτύων με κεντρική μονάδα ελέγχου άρδευσης.

Όλα τα παραπάνω νομίζω ότι είναι αρκετά για να καταδείξουν το ρόλο και τη προσφορά της δουλειάς της υπηρεσίας πρασίνου. Ενδεικτικά, σε ότι αφορά στο 2016 να σημειώσω ότι πέρα από τι συντηρήσεις του πρασίνου, κλαδεύτηκαν  15.000 δένδρα.

Επίσης, την ίδια χρονιά έγινε εγκατάσταση πρασίνου στις περιοχές των τριών κόμβων  της οδού Καράγιωργα και της οδού   Σανδράκη, ολοκληρώθηκε το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης και η εγκατάστασης πρασίνου για την Ενεργειακή αναβάθμιση 3 δημοτικών κτιρίων.

Και τέλος, αφού μιλάμε για πράσινο να υπενθυμίσω ότι το 2016 τέθηκε στη διάθεση της Υπηρεσίας και η περίφημη «Χαρούλα», το θηλυκό γεράκι Harris Hawk που έχει ως αποστολή την φυσική εκδίωξη των κορακοειδών.

Πολεοδομία : Έμφαση στους δεσμευμένους χώρους και στις άρσεις απαλλοτριώσεων

Στα πλαίσια της διαχείρισης των δεσμευμένων χώρων, μέχρι το τέλος του 2016 συνεχίστηκε η διαδικασία για την λήψη σχετικών αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι άρσεις που επιβάλλουν διαδικασίες τροποποίησης ή επανεπιβολής της ρυμοτομίας, σε συμμόρφωση δικαστικών αποφάσεων, ανέρχονται πλέον σε 130 περίπου περιπτώσεις.

Εντός του 2016, ολοκληρώθηκε η διαδικασία, συνολικής πλέον, αξιολόγησης όλων των δεσμευμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης.

 

Επίσης, το 2016 δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του ΓΠΣ ενώ έμφαση δόθηκε και στο θέμα των απαλλοτριώσεων του ΚΧ 867 Γ’ που βρίσκεται απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο. Η εγγραφή του ποσού της χρηματοδότησης, στον προβλεπόμενο ειδικό λογαριασμό, στην αρχή του 2016, έδωσε την δυνατότητα στον Δήμο να επανεπιβάλλει την ρυμοτομία στον εν λόγω ΚΧ, με υποβολή τροποποίησης σχεδίου. Η υποβολή της μελέτης επανεπιβολής έγινε εντός του 2016. Από τον Οκτώβριο του 2016, ο φάκελος της τροποποίησης μεταβιβάστηκε στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΝ. Το συγκεκριμένο τμήμα, μετά από γνωμοδότηση του ΥΠΠΟ, έχει εγκρίνει την τροποποίηση και μεταβίβασε τον φάκελο στο Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου του ΥΠΕΝ, ώστε να διαμορφωθεί το αναγκαίο Π.Δ. για έκδοση

 

Τεχνικό έργο σημαντικό και μετρήσιμο

Και για το τέλος άφησα τις αναφορές  στο τεχνικό πρόγραμμα και το έργο του Δήμου. Το 2016 είχε τα εξής χαρακτηριστικά:

 1. Ολοκλήρωση των έργων που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
 2. Ένταση στην ολοκλήρωση των μελετών και την προετοιμασία του κεντρικού μας έργου. Προετοιμασία του ΕΣΠΑ (ΒΑΑ, Leader κλπ)
 3. Ένταση στις συντηρήσεις μια πόλης που είχε χρόνια να συντηρηθεί

Ο συνολικός εκτελούμενος προϋπολογισμός για τα έργα, μελέτες και προμήθειες, που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους και ΕΑΤ, ξεπέρασε σε ύψος τα 7.200.000 ευρώ. Τα συμβασιοποιημένα, έως σήμερα, έργα, μελέτες και προμήθειες της ίδιας κατηγορίας, είναι ύψους 3.400.000 ευρώ περίπου. Σημειώνεται πως τα δημοπρατημένα έργα κατοχυρώθηκαν με μέσο ποσοστό έκπτωσης πάνω από 50%.

Από την ανάλυση των στοιχείων, προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα για τις χρηματοδοτήσεις του Δήμου από ίδιους πόρους, ΕΑΤ, ΣΑΤΑ :

•  Ο εκτελούμενος προϋπολογισμός της διετίας 2015 – 2016 είναι πάνω από διπλάσιος του αντίστοιχου προϋπολογισμού της διετίας 2013 – 2014.

• Τα συμβατικά ποσά των έργων της διετίας 2015 – 2016 είναι κατά 35% υψηλότερα, από αυτά της διετίας 2013 – 2014.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής εργα:

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΟ 2016

-          Βιοκλιματική Ανάπλαση Τμήματος Ιστορικού Κέντρου Λάρισας,

             (Συμβατικού ποσού 4.232.860,88 €), ΕΣΠΑ, ΚΑΠΕ - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»

-          Ενεργειακή αναβάθμιση 5 Δημοτικών κτιρίων ,

            (Συμβατικού ποσού 1.045.057,00 €), ΕΣΠΑ – ΚΑΠΕ Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» Έχουν γίνει παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημαρχείο, στο Δημοτικό Ωδείο, στο 4ο Γυμνάσιο, στο 2ο και 28ο Δημοτικό Σχολείο, στον11ο Παιδικό   Σταθμό.

-          Κατασκευή Κτιρίου Κέντρου Ημέρας ¨Χαρά 1¨ αυτιστικών ατόμων

             (Συμβατικού ποσού 392.782,05 €), ΕΣΠΑ – Περιφέρεια Θεσσαλίας

-          Κτιριακές, μουσειολογικές κατασκευές, συντήρηση τοποθέτηση  μηχανημάτων στο Μουσείο Μύλου ΠΑΠΠΑ (Συμβατικού ποσού 474.688,00 €), ΕΣΠΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

-          Ανοιχτό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας

             (Συμβατικό ποσό 6.693.521,00 €), χρηματοδότηση ΓΓΑ– Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΣΑΤΑ

-          Ανάπλαση Αισθητικού Άλσους

                    (Συμβατικού ποσού 102.900,00 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Διαμορφώσεις στα 11ο & 34ο Νηπιαγωγεία 

                  (Συμβατικού ποσού 37.033,47 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΑΒΕΡΩΦ

               (Ποσό αμοιβών 15.000,00 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Εργασίες παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού και παραγωγή ακουστικής

              αναπαράστασης Μουσείου Μύλου Παπά

       (Συμβατικού ποσού 24.500,00 €), ΕΣΠΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

-          Διαμορφώσεις στο παλαιό Νηπιαγωγείο Τερψιθέας  

           (Συμβατικού ποσού 11.588,57 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Διαμορφώσεις στην πλατεία συνοικίας Αβέρωφ (Αλησμόνητες Πατρίδες)

            (Συμβατικού ποσού 12.338,57 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Κατασκευές στα 10ο & 48ο Νηπιαγωγεία

             (Συμβατικού ποσού 44.095,03 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

ΕΡΓΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ που ολοκληρώθηκαν το 2017

-          Προμήθεια – Παραγωγή έντυπου υλικού εκθεσιακής υποστήριξης Μουσείου

                  ΜΥΛΟΥ ΠΑΠΠΑ      (Συμβατικό ποσό 18.000 €), ίδιοι πόροι

-          Διαμόρφωση Χώρων του 12ου Λυκείου για την εγκατάσταση του 1ου ειδικού   Νηπιαγωγείου & Δημοτικού   (Συμβατικού ποσού 123.299,20 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Επισκευές κτιρίου Δημοτικών υπηρεσιών (Ίδρυμα Καρανίκα)  (Συμβατικό ποσό 265.215,91 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Συντήρηση - Επισκευή Χώρων ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟΥ   (Συμβατικό ποσό 49.813,08 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Διαμόρφωση πλατείας Αγίου Γεωργίου  (Συμβατικό ποσό 182.922,36 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Συντήρηση - Επισκευή Χώρων ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ   (Προϋπολογισμός 91.924,61 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Μελέτη Διαμόρφωσης Τάφρου Χατζηχαλάρ (Β΄ φάση)

             (αμοιβή μελέτης 14.000,00 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Μελέτη: Συντήρηση – Ανακατασκευή – Επανάχρηση «ΚΟΝΑΚΙ ΑΒΕΡΩΦ»

              (αμοιβή μελέτης 133.000,00 €),  χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

             Επισκευές – συντηρήσεις Νέου Κοιμητηρίου

                 (Συμβατικό ποσό 70.296,11 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης - Προγραμματική Σύμβαση με     

              Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας   (Συμβατικό ποσό 55.000,00 €), χρηματ.  Ίδιοι Πόροι

-          Διαμόρφωση χώρων κεντρικού Μαγειρείου

                 (Συμβατικό ποσό 65.548,72 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Προμήθεια και Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στην πλατεία Λαμπρούλη

             (Συμβατικό ποσό 19.500,00 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Προμήθεια και Τοποθέτηση Περιφράξεων Αθλητικών Χώρων

              (Συμβατικό ποσό 13.000,00 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Συντήρηση ψηφιδωτών πλατείας Ταχυδρομείου

                    (Συμβατικό ποσό 5.000,00 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

-          Υποστηρικτικές εργασίες Ενεργειακών Αναβαθμίσεων κτιρίων

                  (Συμβατικό ποσό 24.600,00 €), χρηματοδότηση Ίδιοι Πόροι

               

Με ρόλο οι δημοτικές κοινότητες

Στον προϋπολογισμό όλων των κοινοτήτων για το 2016 υπήρχε ειδικό ποσό 20.000 € το οποίο κατανέμονταν σε 8.000 € για οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και 12.000 € για μικροέργα συντήρησης άμεσης προτεραιότητας. Ήδη το θέμα της οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων πάει πάρα πολύ καλά και το 2016 δούλεψε υποδειγματικά. Το ίδιο και τα μικροέργα συντήρησης.

                Οι κοινότητες συμμετείχαν ουσιαστικά στην κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος, με αποφάσεις των συμβουλίων τους. Και οι κοινότητες των περιφερειακών ενοτήτων Κοιλάδας, Γιάννουλης όπως και της Τερψιθέας συμμετείχαν στην προετοιμασία του νέου προγράμματος Leader. Στα χωριά του δήμου Κοιλάδας προγραμματίζονται η κατασκευή από τη ΔΕΥΑΛ των μικρών βιολογικών καθαρισμών, ( στη Μάνδρα έχει ήδη κατατεθεί πρόταση)

Η ΔΕΥΑΛ σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης και τεχνικών παρεμβάσεων

Στο τεχνικό έργο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη , πρέπει να προστεθούν και οι παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΛ, όπως αυτές εξελίσσονται μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της επιχείρησης, με παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας της.

Στη διάρκεια του 2016 ολοκληρώσαμε τα κυριότερα έργα που είχαν ξεκινήσει το 2015. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης με παράλληλη ασφαλτόστρωση όλου του πλάτους του οδοστρώματος στις συνοικίες Αγίων Σαράντα (Α΄ Φάση), Χαραυγής (Α’ Φάση) και του οικισμού Κουλουρίου. Ολοκληρώθηκε επίσης και το έργο της αντικατάστασης χαλυβδοσωλήνων για τη μεταφορά νερού από τις γεωτρήσεις προς την πόλη της Λάρισας. Συμβασιοποιήθηκαν και εκτελούνται τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες Αμπελοκήπων, Ιπποκράτη (Α’ Φάση), Αγίου Γεωργίου και Σιδηροδρομικού Σταθμού καθώς και στις οδούς Βόλου και Φαρσάλων. Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των έργων είναι 14.141.000 ευρώ.

Επίσης, ολοκληρώθηκε το έργο της επέκτασης του δικτύου ομβρίων και ο οικίσκος του Αντλιοστασίου στη Γιάννουλη που έλυσε πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Γιάννουλη με τα όμβρια, προϋπολογισμού 1.500.000 περίπου

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο της αποχέτευσης για βιολογικού καθαρισμού των Κοινοτήτων Μάνδρας και Κουτσοχέρου. Καθώς και του έργου κατασκευής αγωγών μεταφοράς των λυμάτων της Φαλάνης στον βιολογικό της Γιάννουλης. Τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν μέσα στο 2018 και έχουν προϋπολογισμό 5.487.000 ευρώ. Παράλληλα υλοποιούμε έργα επέκτασης των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης ομβρίων, αποχέτευσης ακαθάρτων και αποκαταστάσεων οδοστρωμάτων προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

Συνολικά στο 2016 τα έργα που ολοκληρώθηκαν και εκτελούνται έχουν προϋπολογισμό 16.077.800 ευρώ, με τη ΔΕΥΑΛ να παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή και κατά πολλούς η καλύτερη ΔΕΥΑ της χώρας.

Εξωστρέφεια και  ανάπτυξη – Στόχος να γίνει η Λάρισα πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης

 

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή μου, θα ήθελα να εστιάσω σε ορισμένες πρωτοβουλίες ενέργειες και αποφάσεις της δημοτικής αρχής που σχεδιάστηκαν και ξεκίνησε η υλοποίησή τους μέσα στο 2016. Πρόκειται για ενέργειες, που έχουν ήδη επιφέρει και θα επιφέρουν και άλλα σημαντικά αποτελέσματα στο Δήμο.

Όπως ξέρετε, βασική δουλειά μας ήταν η οργάνωση του σχεδίου για τις προτάσεις που θα ενταχθούν στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Σήμερα είμαστε σε θέση να έχουμε ωριμάσει τα πρώτα έργα προκειμένου αυτά να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Η  διαδικασία ωρίμανσης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Την ίδια χρονιά υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την μελέτη του Αρχαίου Θέατρο με χρηματοδότηση εκ μέρους του δήμου με 175.000 ευρώ.  Η μελέτη ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες  και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.

Εντός του 2016 ξεκίνησαν και οι επαφές για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στα ζητήματα του ΟΣΕ. Έχετε ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά πριν φτάσουμε εκεί προηγήθηκαν πολλές συζητήσεις, συναντήσεις, επαφές και κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από το αστικό ιστό.

Επίσης, το 2016 ήταν η χρονιά που μας απασχόλησε ιδιαίτερα η υπόθεση της παραχώρησης των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ, διαδικασία που ολοκληρώθηκε  με επιτυχία, ενώ στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος μας ήταν και το θέμα της παραχώρησης στρατιωτικών εκτάσεων. Πιστεύω ότι στους πρώτους μήνες του 2018, θα έχει ολοκληρωθεί  η σχετική διαδικασία.

  Ήταν επίσης η χρονιά, που ο Δήμος άνοιξε τον ορίζοντά του προσπαθώντας να αναδείξει με εξωστρέφεια το δυναμισμό της πόλης.

Το 2016 ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με τη HELEXPO ΔΕΘ, που οδήγησε στην απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση της Agrothessaly, τον Μάρτιο του 2017, ενώ την ίδια περίπου περίοδο που ξεκινήσαμε να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα δράσεων, την «Πόλη που Μαθαίνει», για το οποίο η UNESCO βράβευσε την πόλη, ανάμεσα σε 16 πόλεις απ όλον τον κόσμο.

 Η Λάρισα, στηριζόμενη στο δυναμισμό της, στην κεντροβαρή της θέση, προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά της. Σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων, με τη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται από όλους μας είναι πλέον μια πόλη, με εξωστρέφεια, είναι μια πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει και να οργανώσει ένα  μεγάλο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, όπως το «Πάρκο των Ευχών», που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους δημότες, τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας αλλά και για επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Κυρίες και κύριοι,

Ο απολογισμός του 2016, οι ενέργειες και οι δράσεις μας, είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής μας, που ξεκινήσαμε από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε στη δημοτική αρχή.

Συνεχίζουμε στον δρόμο που χαράξαμε από την αρχή, με συνέπεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα και με συγκεκριμένους στόχους, που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τω συμπολιτών μας αλλά και στην ανάδειξη της Λάρισας, σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης.

Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς, φαίνονται και θα φανούν ακόμα πιο έντονα στο άμεσο μέλλον.

24-11-2017
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 28/11/2017, ώρα 19:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

24-11-2017
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 30/11/2017, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

24-11-2017
Δεσμεύσεις αναλαμβάνει ο ΟΣΕ για την ασφάλεια των γραμμών εντός της Λάρισας

Την δέσμευση για άμεση έναρξη υλοποίησης δράσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, που διέρχεται από τον αστικό ιστό της Λάρισας,  αναλαμβάνει ο ΟΣΕ, με έγγραφο που απέστειλε στο δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Κώστας Πετράκης, μετά τις αυτοψίες στελεχών που διενεργήθηκαν από στελέχη του σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων.   

Στο έγγραφο που έφτασε σήμερα στο Δημαρχείο, με αποδέκτη τον κ. Καλογιάννη, τονίζεται ότι τα μέτρα αυξημένης προστασίας θα υλοποιηθούν αρχικά στην περιοχή Νέας Σμύρνης και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεζούρλου (όπου συνέβησαν και τα πρόσφατα δυστυχήματα) και θα καλύψουν σταδιακά το σύνολο των γραμμών που διασχίζουν τον αστικό ιστό της Λάρισας. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά από δυο τραγικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε σημεία του δικτύου του ΟΣΕ στην πόλη της Λάρισας (Νέα Πολιτεία, Νέα Σμύρνη),  εκδηλώθηκαν αντιδράσεις και  κινητοποιήσεις κατοίκων (στις οποίες συμμετείχε η δημοτική αρχή) με κύριο αίτημα την λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας,  εντάθηκαν οι πιέσεις προς τον ΟΣΕ για την υλοποίηση αυτών των μέτρων. 

Σύμφωνα με το έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 6 με 8 μήνες, γεγονός που καταδεικνύει τη διάθεση του ΟΣΕ να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα φύλαξης, που θα υποδειχθούν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού. 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των επαφών με τον ΟΣΕ έχει προταθεί από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων λύσεις όπως η δημιουργία τοιχοποιίας ή και η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων. 

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Απ. Καλογιάννης θα ασκούν συνεχώς πιέσεις για την έγκαιρη δρομολόγηση και υλοποίηση των δεσμεύσεων του ΟΣΕ. 

Έγγραφο διευθύνοντος σύμβουλου ΟΣΕ

23-11-2017
Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Ο Ξενώνας φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και πολλαπλών Διακρίσεων, του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία  με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ, τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και μια ομάδα νέων καλλιτεχνών διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών  την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, από τις 6:00μ.μ. έως τις 10:00μ.μ. στον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, μπροστά από το Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

 Η δράση πραγματοποιείται ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Λάρισα – Η Πόλη που Μαθαίνει’.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν δύο βίντεο με κοινωνικό μήνυμα και θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση, το πρώτο σε σκηνοθεσία της κας. Όλγας Μαλέα ,της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων,  και το δεύτερο της κας. Τζουβάρα σε συνεργασία με την κα. Αραμπατζή με καλλιτεχνικό περιεχόμενο.
Παράλληλα, μια ομάδα 20 παιδιών (που παρακολουθούν το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με θέματα την ισότητα των δύο φύλων) μαζί με το εμπλεκόμενο επιστημονικό προσωπικό, θα ενημερώσουν το κοινό για θέματα έμφυλης βίας.

Να σημειωθεί ότι ο Ξενώνας φιλοξενίας, λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου του 2013 με ευθύνη του δήμου Λαρισαίων.

Στόχος της δομής είναι η παροχή ασφαλούς διαμονής των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, καθώς και η προστασία από το θύτη, κατά κύριο λόγο σε περιόδους κρίσης και ανάγκης απομάκρυνσης των θυμάτων από την εστία βίας.

22-11-2017
Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ           

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

  Σας καλούμε να παραβρεθείτε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 23 / 11 / 2017 και ώρα 07:30 μ.μ.

   Η συνεδρίαση είναι ανοικτή για τους φορείς και τους πολίτες και θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας.

   Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Κατάρτιση προγράμματος εορταστικών εκδηλώσεων (Χριστούγεννα,

   Νέο Έτος, Θεοφάνεια)

2. Εορταστικός στολισμός Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας

                                  Τερψιθέα 20 / 11 / 2017

                                   

                               Ο πρόεδρος του Τοπ. Συμβουλίου

                                της Δημ. Κοινότητας Τερψιθέας

 

                                    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ

22-11-2017
Σε εξέλιξη μαθήματα εκμάθησης Η/Υ για την Τρίτη Ηλικία

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα μαθήματα του Προγράμματος Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων για τα μέλη τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη Που Μαθαίνει».

Στόχος του πρωτοποριακού προγράμματος, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη φάση του, είναι η εκμάθηση και η ενίσχυση της κοινωνικότητας των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.

Η ζωή στην Τρίτη Ηλικία γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακή. Η εξοικείωση των σημερινών ηλικιωμένων με την ψηφιακή τεχνολογία δεν συμβάλλει μόνο στην ψυχοσωματική τους υγεία αλλά αποτελεί και αναφαίρετο δικαίωμα στη γνώση, στην ελευθερία της επιλογής των πηγών πληροφόρησης και στην ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα, χωρίς ηλικιακούς και φυλετικούς αποκλεισμούς.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των μελών των ΚΑΠΗ Λάρισας, πάνω από 200 ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 12 τμήματα εκμάθησης υπολογιστών (11 τμήματα αρχαρίων και 1 προχωρημένων) στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Αιόλου 4 ) και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππούπολης . Εκατόν εβδομήντα (170 ) εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να χειρίζονται τον υπολογιστή και να γνωρίσουν το διαδίκτυο και τις δυνατότητές του. Το πρόγραμμα είναι 40 ώρες και γίνεται ενισχυτική διδασκαλία μία φορά την εβδομάδα για τους ενδιαφερόμενους πέρα των μαθημάτων.

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν πλήρως στην εκμάθηση της πληροφορικής και οι εκπαιδευτές Αλέξη Αδαμαντία, Βησσαράκος Ανδρέας και Παπανικολάου Πέτρος συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ