sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

21-09-2018
Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο - Βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ"

Γραφική ύλη προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ενισχύοντας την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.


Οι ιδιοκτήτριες του βιβλιοπωλείου κυρίες Δήμητρα και Μαριλένα Σίσκου ενίσχυσαν για άλλη μια φορά την προσπάθεια αυτή ώστε να δοθούν σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια, στυλό και σχολικές τσάντες στα μικρά παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων ,χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ. 241025587 , Μανωλάκη 9-11 και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ 2410680243.

21-09-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 26/09/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

21-09-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 27/09/2018, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-09-2018
Απαντήσεις στις ερωτήσεις και συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΘΙΑΓΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ»

Για να δείτε τις απαντήσεις, πατήστε ΕΔΩ

Για την κάτοψη αποθήκης, πατήστε ΕΔΩ

19-09-2018
Εκδήλωση βράβευσης φροντιστών και μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

  

 

Ο Δήμος Λαρισαίων με αφορμή τα 4 χρόνια λειτουργίας του ¨Κοινωνικού Φροντιστηρίου¨ της πόλης, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση με τη συμμετοχή των φροντιστών, των μαθητών αλλά και των οικογενειών τους, σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ν. Λάρισας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Λάρισας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ και τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας.


Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, Παπακυριαζή 44, 2ος όροφος θα πραγματοποιηθεί βράβευση των φροντιστών αλλά και των παιδιών που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ζητήματα όπως η ανάδειξη της αναγκαιότητας της συμμετοχής των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία ως δικαίωμα, προϋπόθεση μάθησης και δημοκρατική πρακτική θέτονται σε προτεραιότητα σε μια πόλη που έχει βραβευτεί το Σεπτέμβριο του 2017 από την UNESCO ως μία από τις 16 πόλεις στον κόσμο για την προσπάθειά της ως «Πόλη που Μαθαίνει».

18-09-2018
Συνέντευξη τύπου για το Παζάρι της Λάρισας

Βαλκανικό γλέντι για το Παζάρι της Λάρισας

 

• Μεγάλη ανοικτή συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, το βράδυ της Κυριακής, απέναντι από την Σκεπαστή Αγορά

• Το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης η μπάντα χάλκινων του Μάρκο Μάρκοβιτς και εκατοντάδες χορευτές

Mε μια μεγάλη γιορτή που θα στηθεί την Κυριακή στην πόλη της Λάρισας και με κυρίαρχο το Βαλκανικό ηχόχρωμα, ξεκινάει το Παζάρι της Λάρισας, που θα διαρκέσει από τις 24 εως τις 30 Σεπτεμβρίου. Κεντρικό γεγονός των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του Παζαριού είναι η μεγάλη ανοικτή συναυλία του διεθνούς φήμης συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς, το βράδυ της Κυριακής (8.30 μ.μ.) στο χώρο απέναντι από την Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Τα προεόρτια, ωστόσο της συναυλίας του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, θα εξελιχθούν στο κέντρο της πόλης, από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, όπου θα η μπάντα των χάλκινων του Σέρβου δημοφιλούς μουσικού Μάρκο Μάρκοβιτς, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χορευτών, μελών χορευτικών συλλόγων της πόλης, θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία, θα περιδιαβούν στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξουν στο πλατεία Ταχυδρομείου.

Στην φετινή διοργάνωση του Παζαριού, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Νταής.

Ειδικότερα, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι το Παζάρι αποτελεί ένα θεσμό που αναβαθμίζεται συνολικά όχι μόνο για την Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο η κατάσταση βελτιώνεται ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στην ποιότητα και την εμβέλειας των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενη χρόνια και κορυφώνονται φέτος με την συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Μάλιστα φέτος φαίνεται ότι το ενδιαφέρον με την συναυλία του Μπρέγκοβιτς είναι μεγάλο και εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πολλές περιοχές της χώρας. «Το παζάρι της Λάρισας είναι ένας θεσμός που αγαπούν οι πολίτες και το μόνο που εμείς κάνουμε είναι να το βελτιώσουμε σε σημαντικό βαθμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομίας κ. Παναγιώτης Νταής σημείωσε ότι φέτος και στο πλαίσιο της συναυλίας του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο.

Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου Λαρισαίων τα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 600.000 ευρώ καθώς έχει καλυφθεί στο 100% η ζήτηση για περίπτερα, ενώ αναμένεται να έρθει φέτος περισσότερος κόσμος.

18-09-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Διανομή σχολικών ειδών

Σχολικά είδη μοίρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στα παιδιά των δικαιούχων της Δομής με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Μοιράστηκαν σχολικές τσάντες ,τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, στυλό, μολύβια, μαρκαδόροι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο στο μαθητή.
Η διανομή έγινε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου με ευθύνη του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα πρόνοιας κ. Μιχάλη Αναστασίου, της Διευθύντριας Πρόνοιας κας Ευθυμίας Ζιώγα ,και στελεχών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Δεληγιάννη ο οποίος και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μικρούς μας φίλους.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις για την συνεισφορά τους στην προσπάθεια αυτή , επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Σχολικά είδη θα μοιράζονται και καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, Μανωλάκη 9-11 , ή στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ:2410-680243.»

18-09-2018
Ανακοίνωση - απάντηση του Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωση της παράταξης της κ. Ρ. Καραλαριώτου για έργα ΟΣΕ στην πόλη της Λάρισας

Απάντηση Γραφείου Τύπου Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρ. Καραλαριώτου για το θέμα των έργων του ΟΣΕ για την ασφαλή διέλευση των συρμών από την πόλη της Λάρισας:


Αποτελεί πίστη και βαθιά μας πεποίθηση πως όλα τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, που αποτελούν πολύχρονες διεκδικήσεις όπως για παράδειγμα η διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη διέλευση των γραμμών του ΟΣΕ και ο σχεδιασμός για την μεσομακροπρόθεσμη αντιμετώπιση τους, απαιτούν την συστράτευση της πόλης και την συγκρότηση ενιαίου μετώπου και με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


Στον αντίποδα αυτής της λογικής κινείται η κ. Ρένα Καραλαριώτου, η οποία ακόμα και σ΄ αυτό το θέμα, ολισθαίνει συνεχώς σε πρακτικές δημαγωγίας και λαϊκισμού, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για αδράνεια και προχειρότητα.


Επι της ουσίας, τονίζουμε ότι το έργο της ασφαλούς διέλευσης των συρμών μέσα από την πόλη είναι αρμοδιότητας του ΟΣΕ. Τα θλιβερά και τραγικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην πόλη, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και άμεσα ο δήμαρχος ζήτησε με πιεστικό τρόπο την βελτίωση της περίφραξης, συμμετέχοντας μάλιστα ο ίδιος όσο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής σε κινητοποιήσεις κατοίκων τόσο στην Νέα Σμύρνη όσο και στην Νέα Πολιτεία.


Είναι βεβαίως αλήθεια ότι ο ΟΣΕ είναι ένα βαρύς και δυσκίνητος δημόσιος οργανισμός και σίγουρα θα θέλαμε να είχαν κινηθεί νωρίτερα οι διαδικασίες.


Ωστόσο, η επιμονή του δημάρχου και οι συνεχείς πιέσεις προς την ηγεσία του ΟΣΕ, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά επέφερε συγκεκριμένες εξελίξεις. Ετσι, η Διεύθυνση Συντήρησης Γραμμής του Οργανισμού Σιδηροδρόμου Ελλάδος Ε Α.Ε., έχει ήδη προκηρύξει το έργο «Περίφραξη της Σιδηροδρομικής Γραμμής σε εντοπισμένα τμήματα στην πόλη της Λάρισας», προϋπολογισμού 360.000 ευρώ περίπου. Το έργο προβλέπει τη βελτίωση της περίφραξης συνολικού μήκους 1 χλμ.


Όφειλε να το γνωρίζει η κ. Καραλαριώτου ή τουλάχιστον να ρωτήσει τη δημοτική αρχή. Όμως καταφεύγει για μια φορά ακόμα δημόσια στο δόγμα «πάνω απ΄ όλα η φθορά του δημάρχου». Εκλογές έρχονται, το έργο θα το δούμε πολλές φορές. Κρίμα για την ίδια, κρίμα και για την πόλη.


Η δημοτική αρχή ενεργεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την διαχείριση των μεγάλων και των μικρών ζητημάτων που αφορούν την πόλη της Λάρισας.
Κοιτάμε τους συμπολίτες στα μάτια και καταβάλλουμε καθημερινά σκληρό αγώνα για όλα τα ζητήματα της πόλης.

18-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-09-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή 21/09/2018, ώρα 15:15

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-09-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή 21/09/2018, ώρα 14:15

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-09-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Δευτέρα 17/09/2018, ώρα 14:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

17-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

14-09-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 20/09/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

14-09-2018
Συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς στη Λάρισα

H αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο συναυλιακό γεγονός της χρονιάς για τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή έχει ήδη ξεκινήσει.

Την επόμενη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Λαρισαίων έχει τη χαρά να υποδεχθεί στην Λάρισα, την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλή συνθέτης, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δήμου Λαρισαίων και έτσι την ερχόμενη Κυριακή θα δώσει μια μεγάλη ανοικτή συναυλία με αφορμή την έναρξη του Παζαριού. Η συναυλία θα δοθεί στο χώρο απέναντι από την Σκεπαστή Αγορά της Λάρισας και θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, θα δώσει στη Λάρισα μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στις αξεπέραστες κινηματογραφικές του μουσικές. Από τη «Βασίλισσα Μαργκό» μέχρι τις τρεις αξέχαστες συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», «Arizona Dream» και «Underground». Πάνω στη σκηνή, ο Μπρέγκοβιτς πλέκει τα πνευστά της τσιγγάνικης μουσικής με κρουστά, και τις βουλγάρικες πολυφωνίες με μια χορωδία από αντρικές φωνές.

Για περίπου είκοσι χρόνια, δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια ατέλειωτη περιοδεία που έως σήμερα μετρά πάνω από 1.500 εμφανίσεις. Αυτό που κάνει τον συνθέτη τόσο ξεχωριστό είναι η ικανότητα του να αντιλαμβάνεται και να αφομοιώνει απίστευτα διαφορετικές μουσικές κουλτούρες και να τις ενσωματώνει στη μουσική του.

14-09-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια τέντας για το Ανοιχτό Κολυμβητήριο

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

13-09-2018
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ - Β΄ΦΑΣΗ

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της Β’ φάσης επιλογής παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων και δεν είχαν επιλεγεί στην Α΄φάση , καθώς και ικανοποίηση ενστάσεων και νέων αιτήσεων που υποβλήθηκαν από 1- 10/9/2018.
Σε αυτή τη φάση ανακοινώνονται τα ονόματα 326 νηπίων και βρεφών.
Επισημαίνεται ότι για την ικανοποίηση και των τελευταίων αιτήσεων που εκκρεμούν, μετά τα αποτελέσματα αυτής της φάσης, θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια Διεύθυνση επικοινωνία και ενημέρωση με τους γονείς, για τις διαθέσιμες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.
Η προσέλευση των παιδιών που ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους θα είναι δυνατή τη Δευτέρα 17/9/2018 και ώρα 8:00- 9:00.

Για τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

13-09-2018
Εκδήλωση για τα έργα του ΣΒΑΚ στη Λάρισα στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Λάρισα: Εργα για μια βιώσιμη πόλη», διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο της «Ευρωπαικής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7 μ.μ.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι εξής:

• Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχος Λαρισαίων

• Γιώργος Σούλτης, αν. Δήμαρχος – αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων

• Χρυσόστομος Ριζομυλιώτης, πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, επικεφαλής μελετητικής ομάδας ΣΒΑΚ Δήμου Λαρισαίων

• Αναστάσιος Παπαδημητρίου – εκπρόσωπος CIVINET για Ελλάδα και Κύπρο (πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πόλεις που επιθυμούν να αναπτύξουν και μέτρα για τη βελτίωση των αστικών μεταφορών)

13-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

13-09-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 18/09/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

12-09-2018
Κέντρο Κοινότητας - Συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων με τον Εθνικό Λάρισας

ΤΟΥΡΝΟΥΑ STREET BASKETBALL 3on3 – MINI VOLLEYBALL 4on4
Ο Αθλητισμός λέει “Stop Bullying”


Για 4η συνεχόμενη χρονιά, ο Εθνικός Λάρισας διοργανώνει αγώνες 3on3 μπάσκετ, 4x4 μίνι βόλεϊ καθώς και διαγωνισμό σουτ στην πλατεία Πρωτομαγιάς στη Νεράιδα, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 11:00πμ το πρωί.


Το Τουρνουά, που έχει γίνει πλέον θεσμός, αφορά αγόρια και κορίτσια δημοτικού για τους αγώνες μπάσκετ και κορίτσια δημοτικού και γυμνασίου για τους αγώνες βόλεϊ ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθούν αγώνες 3on3 μπάσκετ αποκλειστικά για κορίτσια δημοτικού.


Στους μικρούς αθλητές θα δοθούν μπλουζάκια για τους αγώνες, νερά, χυμοί και διπλώματα συμμετοχής, ενώ στους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια και κύπελλα. Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο σύλλογος Α.Ο. Πελασγιώτιδας για την προσφορά του στον αθλητισμό ο οποίος και θα συμμετάσχει με δικούς του αθλητές.


Ο Εθνικός Λάρισας θέλοντας να συμβάλει στην καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού (bullying) που τείνει να γίνει πραγματική μάστιγα στα σχολεία των παιδιών μας, αποφάσισε να αφιερώσει την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά 2018-2019 σ΄ αυτό το σκοπό, με σύνθημα «Stop Bullying».


Με τη συμβολή – συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας, ο σύλλογος θα μοιράζει σε κάθε αγώνα ενημερωτικό υλικό, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά και άλλες δράσεις για αυτό το σκοπό.

11-09-2018
Στη Νέα Πολιτεία ο Δήμαρχος και στελέχη της Δημοτικής Αρχής

Σύντομα τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο του νέου Κολυμβητηρίου

• Θα κατασκευαστούν χώροι στάθμευσης ΙΧ και λεωφορείων, δυο γήπεδα τένις και γήπεδο beach volley

• Υπο μελέτη η διάνοιξη της οδού Τσιτσάνη

• Ικανοποίηση κατοίκων για τη λειτουργία σηματοδότη στη συμβολή Τσιτσάνη και Θεοδωρακοπούλου

Ομαλά εξελίσσονται οι διαδικασίες για την έναρξη των έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του νέου δημοτικού Κολυμβητηρίου στην Νέα Πολιτεία. Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, μετά τους αγιασμούς των σχολείων, βρέθηκε χθες στο Κολυμβητήριο, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με το έργο που έχει προκηρυχθεί με προυπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ και το οποίο βρίσκεται στην φάση του προσυμβατικού ελέγχου, στον περιβάλλοντα χώρο θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης Ι.Χ και λεωφορείων, ενώ θα κατασκευαστούν δυο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο beach volley.

Μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου, θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών. O κ. Καλογιάννης, ζήτησε από τις υπηρεσίες να υπάρχει πρόβλεψη για ασφαλτόστρωση των δρόμων γύρω από το Κολυμβητήριο.

Ακολούθησε συνάντηση με κατοίκους της περιοχής σε cafe της συνοικίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι προχωρά η μελέτη για τη διάνοιξη της οδού Τσιτσάνη. Πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει ιδιαίτερα την συνοικία αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, οι κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Τσιτσάνη και Θεοδωρακοπούλου.

Ο δήμαρχος συνοδεύονταν από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

11-09-2018
Σε σχολεία της Νέας Πολιτείας για τους Αγιασμούς ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Απ. Καλογιάννης: Το σχολείο σας προετοιμάζει
για τις σωστές επιλογές στα δύσκολα σταυροδρόμια

Σε αγιασμούς σχολείων στην συνοικία της Νέας Πολιτείας, παρέστη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Ειδικότερα ο δήμαρχος παρακολούθησε τους αγιασμούς στο 42ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια στο 15ο Γυμνάσιο και 14ο Λύκειο.

Ο κ. Καλογιάννης, απευθυνόμενος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, κάλεσε τους μαθητές να αξιοποιούν και να οργανώνουν δημιουργικά τον χρόνο τους, να μένουν προσηλωμένοι στον μαθησιακούς και εκπαιδευτικούς στόχους τους, αναπτύσσοντας παράλληλα το κριτικό τους πνεύμα. «Χρειάζεστε όλα εκείνα τα εφόδια ως νέοι, ώστε την ώρα που θα βρεθείτε σε δύσκολα σταυροδρόμια, να είσαστε σε θέση να διαλέξετε τον σωστό δρόμο. Για αυτές τις στιγμές θα σας προετοιμάσουν το σχολείο και η οικογένεια», τόνισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης επισκέφθηκε και το 7ο ΕΠΑΛ, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς.

Στους αγιασμούς ο δήμαρχος Λαρισαίων, συνοδεύονταν από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κ. Γιαννακόπουλο και την πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Ευαγ. Αργυροπούλου.

11-09-2018
0607 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

11-09-2018
0606 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

11-09-2018
0605 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

11-09-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Συντήρηση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου δημοτικών κτιρίων

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για την συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

11-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

10-09-2018
Κέντρο Κοινότητας - Δράσεις Δικτύωσης των Κέντρων Κοινότητας

Την Τετάρτη στις 5 και την Παρασκευή στις 7 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις δικτύωσης με τους κοινωνικούς επιστήμονες των δομών του Κέντρου Κοινότητας Τυρνάβου με παράρτημα Ρομά και του Κέντρου Κοινότητας Φαρσάλων με παράρτημα Ρομά, με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά καθώς και των Κοινωνικών Δομών Παροχής βασικών αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο) του Δήμου Λαρισαίων.


Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ήταν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους και κυρίως οι δράσεις που υλοποιούνται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο, η προετοιμασία έναρξης του 2ου κύκλου των Σχολών Γονέων και οι παρεμβάσεις συμβουλευτικής υποστήριξης στα ΚΑΠΗ και στα σχολεία της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης.


Επιπρόσθετα το Σχολείο Β΄ Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στη συνοικία της Νέας Σμύρνης όπου διαμένουν Ρόμα, όπου θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην πόλη μας, καθώς και οι Κύκλοι Μάθησης του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» που θα ξεκινήσουν από τον φετινό Οκτώβριο συζητήθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρέμβασης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, με στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση, επιδιώκει την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και την παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους πολίτες.


Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλ. 2410680242, 2410680250 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 έως 16:00. Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλ. 2410231122, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά: 8:00 έως 16:00.
To Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

10-09-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 11/09/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:


• Ιουστινιανού (από Υψηλάντου μέχρι Μιαούλη)
• Πλουτάρχου (από Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι Ιουστινιανού)
• Κομνηνών (από Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι Πλουτάρχου)
• Γαλάτη (από Κομνηνών μέχρι Τσιμισκή)

07-09-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 13/09/2018, ώρα 19:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-09-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 13/09/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

07-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

07-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
07-09-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Σάββατο 08/09/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και από ώρα 10:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Μανδηλαρά (από Ανθ. Γαζή μέχρι Παπαναστασίου).

06-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

05-09-2018
Ανακοίνωση για τροφοδοσία καταστημάτων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων σε Βενιζέλου – Φιλελλήνων

Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξυπηρέτησης φορτοεκφορτώσεων για την τροφοδοσία καταστημάτων.
Επιτρέπεται η πρόσβαση από τη οδό Ολύμπου στην αντίθετη ροή της Κύπρου (η οποία εξυπηρετεί το αστικό ΚΤΕΛ, τα ταξί και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης) και σε οχήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων που βρίσκονται στις παρακείμενες οδούς από τις 6.00 πμ. έως τις 9.00 πμ.
Επομένως από τις 6.00 πμ. έως τις 9.30 πμ. η πρόσβαση για την τροφοδοσία των καταστημάτων θα γίνεται ως εξής:
• Για τις οδούς Ανδρούτσου, Ερμού, Πανός, Βενιζέλου, Φιλελλήνων (από Κύπρου έως Βενιζελου) η πρόσβαση θα γίνεται από τις οδούς 31 Αυγούστου-Βενιζέλου-Ολύμπου-Κύπρου(αντίθετη ροή).

• Για τις οδούς Λαπιθών, Δήμητρας (από Βενιζέλου έως Κύπρου), Παπαφλέσσα, Βενιζέλου, Φιλελλήνων (από τη Βενιζέλου έως τη Βύρωνος) η πρόσβαση θα γίνεται από τις οδούς Γεωργιάδου-Δημητρας-Βύρωνος.

05-09-2018
Απάντηση Γρ. Τύπου Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωση της κ. Ρ. Καραλαριώτου

Η νέα «επίθεση» της κ. Ρένας Καραλαριώτου στον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και τη δημοτική αρχή προφανώς και δεν εκπλήσσει κανέναν.
Η κ. Καραλαριώτου, πιεζόμενη προφανώς και αγωνιούσα για τις εσωτερικές διεργασίες στον πολιτικό της χώρο, εμφανίζεται συνεπής στο ραντεβού της με την γνωστή τακτική που ακολουθεί από την αρχή αυτής της δημοτικής θητείας: τον απόλυτο μηδενισμό και την καταστροφολογία.
Αυτή τη φορά αξιοποιώντας την αναστάτωση που προκαλείται στην πόλη από την υλοποίηση τόσων σημαντικών έργων, επιτίθεται για άλλη μια φορά.
Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή, με κάθε ευκαιρία και τόνο, ζητούν την υπομονή και την κατανόηση των συμπολιτών για όσο σύντομο διάστημα υλοποιούνται τα έργα, η κ. Καραλαριώτου βρίσκει την ευκαιρία και εκμεταλλευόμενη την δεδομένη αναστάτωση και τα προβλήματα που προκαλούνται, επιτίθεται στη δημοτική αρχή επιλέγοντας να ασκήσει αντιπολίτευση της καταστροφής , του χάους και της συντέλειας.
Στην καρδιά του καλοκαιριού, την κ. Καραλαριώτου ενοχλούνταν από την σκόνη των έργων, μετά άρχισε να ρωτάει για τις κλίσεις των πεζοδρομίων της Ηπείρου και λίγο αργότερα λίγο έλειψε να πάρει μεζούρα για να μετρήσει τα πεζοδρόμια της Μανδηλαρά. Και τώρα με την έναρξη των έργων στην Βενιζέλου , Φιλελλήνων και Δήμητρας εξοργίζεται για την κυκλοφοριακή αναστάτωση.
Λες και η κ. Καραλαριώτου, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δεν γνωρίζει ότι βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης μιας πολύ μεγάλης παρέμβασης στο ευρύτερο κέντρο, στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
Λες και δεν γνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία για μια μεσαίου μεγέθους πόλη, όπως η Λάρισα, η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου που ενθαρρύνεται και υποστηρίζεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Λες και δεν γνωρίζει ότι το ΣΒΑΚ είναι μια σπουδαία και μεγάλη μελέτη, που προκηρύχθηκε το 2014 και ολοκληρώθηκε το ολοκληρώθηκε το 2017.
Λες και δεν γνωρίζει πως τα έργα που υλοποιούνται είναι τα πρώτα μόνο έργα ενός μεγάλου προγράμματος παρεμβάσεων που θα υλοποιηθεί τα επόμενα πέντε – έξι χρόνια, επιμένοντας μάλιστα να μιλά για προεκλογικά έργα.
Λες και δεν γνωρίζει πως τα τελευταία χρόνια και πριν την υλοποίηση των έργων στο κέντρο, έχει γίνει, μετά από πάρα πολλά χρόνια , σημαντικό έργο σε συνοικίες της πόλης, (Αγιος Γεώργιος, Ιπποκράτης, Χαραυγή, Αγιοι Σαράντα, Αμπελόκηποι, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Κουλούρι) με την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και την πλήρη ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων.
Φυσικά και γνωρίζει, όλα τα παραπάνω. Αλλωστε για περισσότερο από δυο χρόνια, ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονταν σε διαδικασία διαβούλευσης για την οριστικοποίηση αυτού του μεγάλου σχεδίου.
Ούτε βεβαίως αγνοεί ότι η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη πανελληνίως που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης ΣΒΑΚ.
Απλά αντιλαμβάνεται και αυτή όπως και η μεγάλη πλειονότητα των Λαρισαίων πως η Λάρισα βρίσκεται στην τροχιά ενός σημαντικού άλματος. Ένα άλμα και μια προσπάθεια που αλλάζει την πόλη και σταδιακά την μετατρέπει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Ισως βέβαια αυτό να μην το θέλει.
Επίσης, η αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του προγράμματος Open Mall, για το οποίο ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται στενά και εποικοδομητικά με τον Εμπορικό Σύλλογο θα είναι η «απάντηση» στην ανάπτυξη μεγάλων εμπορικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων, περιφερειακά της πόλης.
Η επιλογή βεβαίως, να «τρέξουν» τα έργα με τους ρυθμούς που εξελίσσονται αποτελεί πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή στην επιλογή της υλοποίησης των παρεμβάσεων διαδοχικά, θα σήμαινε πως στην περιοχή του κέντρου θα υπήρχε ένα μόνιμο ανοικτό εργοτάξιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ τα έργα θα ολοκληρώνονται σε βάθος πολλών χρόνων.
Οι Λαρισαίοι επιδεικνύουν υπομονή και εκφράζουν κατανόηση, ενώ η κ. Καραλαριώτου επιλέγει τον απόλυτο μηδενισμό και την καταστροφολογία. Αλλωστε από την άρχη της θητείας αυτή την τακτική ακολούθησε.
Τι να πρωτοθυμηθούμε:
Ότι πολέμησε λυσσαλέα το Πάρκο των Ευχών ή ό,τι στάθηκε απέναντι στην προγραμματική σύμβαση με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.
Ότι υπονόμευσε την διαδικασία επιλογής νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Θεσσαλικό Θέατρο ή ότι προσπάθησε να δημιουργήσει υπόνοιες για την Αgrothessaly.
Η΄ μήπως να θυμηθούμε το πρωτάκουστο και πρωτοφανές για την ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, επικεφαλής της αντιπολίτευσης να καταθέτει αγωγή κατά του δημάρχου ζητώντας 100.000 ευρώ ως αποζημίωση.
Ολοι μας όμως θα κριθούμε από τους πολίτες τον ερχόμενο Μάιο.
Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι δήμαρχος, δημοτική αρχή και υπηρεσιακά στελέχη εργάζονται για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των έργων. Όλα τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Λαρισαίων, με πρώτο τον δήμαρχο βρίσκονται σχεδόν καθημερινά σε σημεία που εξελίσσονται τα έργα. Στόχος μας είναι τον Νοέμβριο να έχουμε τελειώσει με τα έργα στον πυρήνα του κέντρου της Λάρισας.
Ζητάμε για άλλη μια φορά την υπομονή και την κατανόηση των συμπολιτών μας. Είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει όλους μας.
Εξάλλου, όλοι θυμούνται ότι μια ανάλογη φάση αναστάτωσης πέρασε το κέντρο της πόλης την περίοδο δημιουργίας του δικτύου των πεζοδρόμων. Η ολοκλήρωση των έργων, όμως επέφερε και την καθολική αποδοχή για την σπουδαιότητα και το αποτέλεσμα της παρέμβασης.
Είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα!

05-09-2018
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Για το κείμενο της πρόκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-09-2018
Ασφαλτοστρώνονται οι οδοί Βόλου, Φαρσάλων, Καρδίτσης

• Την σύμβαση του έργου προυπ. 4 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης

Την ασφαλτόστρωση των κύριων εισόδων της πόλης και ειδικότερα των οδών Βόλου, Φαρσάλων και Καρδίτσης, περιλαμβάνει το έργο που θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις όχι μόνο των κύριων εισόδων της Λάρισας, αλλά και άλλων δρόμων.

Τα έργα υλοποιούνται μετά τις σχετικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΛ για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν τους προσεχείς μήνες σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων. Η εργολαβία εντάσσεται στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης και ο αν. διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Θαν. Πατσιούρας.

05-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (5/9/2018)

Για το κείμενο της πρόκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-09-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (5/9/2018)

Για το κείμενο της πρόκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-09-2018
Με 2.500 παιδιά λειτουργούν φέτος οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και πολλά παιδικά χαμόγελα ξεκίνησαν για φέτος την λειτουργία τους οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης παρέστη στον αγιασμό του 10ου Παιδικού Σταθμού, στην οδό Καραγάτση και απευθυνόμενος σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ευχήθηκε «καλή και δημιουργική χρονιά».

Αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων για την στήριξη των οικογενειών της Λάρισας, σημειώνοντας με έμφαση ότι φέτος έχουν ενταχθεί ήδη 2.200 παιδιά, ενώ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ικανοποιηθούν άλλες 300 περίπου αιτήσεις, φθάνοντας έτσι ο αριθμός των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων στις 2.500.

Παράλληλα, τόνισε ότι 200 παιδιά εντάσσονται στην απογευματινή λειτουργία των παιδικών σταθμών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην λειτουργία του νέου Μαγειρείου του Δήμου που τροφοδοτεί καθημερινά με απόλυτα ελεγμένο και ποιοτικό φαγητό όλους τους Παιδικούς Σταθμούς.

Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων αποτελεί πρότυπο για πολλούς Δήμους σε ό,τι αφορά στην λειτουργία των Παιδικών του Σταθμών, σημειώνοντας πως η δουλειά που γίνεται από το εκπαιδευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό – το οποίο ευχαρίστησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια - είναι εξαιρετική και γι αυτό όπως τόνισε οι Λαρισαίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις δομές του Δήμου Λαρισαίων.

Μετά τον αγιασμό στο 10ο Παιδικό Σταθμό, συνοδευόμενος από το αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννη και την διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών κ. Σταρούλα Μπαξεβάνου επισκέφθηκε επίσης τον 1ο και τον 13ο Παιδικούς Σταθμούς.

04-09-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου

Για την περίληψη της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

04-09-2018
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων συγκεντρώνει σχολικά είδη

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων συγκεντρώνει σχολικά είδη ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οικογένειες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες των παιδιών τους.

Καλούμε λοιπόν πολίτες , φορείς και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν σχολικά είδη όπως: τετράδια, βιβλία, μολύβια, στυλό, σχολικές τσάντες και οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο για το μαθητή .

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών γίνεται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μανωλάκη 9-11, τηλ: 2410255876 και ώρες 09:00-14:00μ.μ.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

03-09-2018
Στα έργα της Βενιζέλου – Φιλελλήνων – Δήμητρας ο Απ. Καλογιάννης

• Πιέζουμε για την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων, που αλλάζουν πλήρως το κέντρο

• Αλλάζει και το δίκτο ύδρευσης που χρονολογείται από το 1955!

• Ο δήμαρχος ζήτησε, για άλλη μια φορά, την υπομονή και κατανόηση των συμπολιτών.

Στο νέο μέτωπο των έργων ανάπλασης στο κέντρο της πόλης, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο δήμαρχος, πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα των οδών Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Δήμητρας καθώς και στην οδό Κύπρου, την πλατεία Αγ. Μπλάνα κλπ, ενώ συνομίλησε με επαγγελματίες της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία των έργων, τα οποία σε συνδυασμό και με το πρόγραμμα Open Mall, θα δώσουν αίσθηση ευρωπαϊκής πόλης στο κέντρο της Λάρισας, ενώ ζήτησε την κατανόηση των συμπολιτών, σημειώνοντας με έμφαση ότι η μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής επικεντρώνεται στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση των έργων.

Ο κ. Καλογιάννης στάθηκε ιδιαίτερα και στην ταυτόχρονη αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στην καρδιά του κέντρου της πόλης, δίκτυο το οποίο χρονολογείται από την περίοδο 1955 – 1960!

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Ξεκίνησαν τα έργα στην καρδιά του κέντρου της Λάρισας και ειδικότερα στην Βενιζέλου, την Φιλελλήνων και την Δήμητρας. Παράλληλα εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στην Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η έναρξη των εργασιών και η υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει διαφοροποιήσει προσωρινά και την κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Κύπρου. Πρόκειται για την ρυθμίσεις που είναι προσωρινές και αφορούν το διάστημα μέχρι την υλοποίηση των έργων σε Βενιζέλου – Φιλελλήνων.

Είναι πολύ σημαντικά έργα, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν μια τελείως ξεχωριστή αίσθηση και λειτουργία στο κέντρο της πόλης. Σε συνδυασμό δε με τις παρεμβάσεις από το πρόγραμμα των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Open Mall), το εμπορικό κέντρο της Λάρισας αναπλάθεται συνολικά με χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής πόλης.

Βεβαίως υπάρχει ανάγκη αφενός τα έργα να συντομεύσουν. Η προσπάθειά μας και η συνεργασία μας με τους εργολάβους είναι καθημερινή και πιεστική ώστε τα έργα να πάνε πιο γρήγορα και να ολοκληρωθούν πριν από τις συμβατικές προθεσμίες.

Για άλλη μια φορά ζητάω από τους συμπολίτες την κατανόησή τους, την υπομονή τους και την συμπαράστασή τους. Εχω την αίσθηση ότι έχουμε αυτή την κατανόηση, υπάρχουν βεβαίως και τα παράπονα, αλλά είναι θέμα ημερών να ισορροπήσει η κατάσταση σε σχέση με τις νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων, πρέπει να τονιστεί ότι μαζί με τα έργα ανάπλασης, γίνεται και αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης. Πρόκειται για μια σπουδαία δουλειά. Ειδικά στο στενό κέντρο της πόλης μιλάμε για δίκτυα που έχουν κατασκευαστεί από την εποχή του 1955 και του 1960. Πρόκειται δουλειά υποδομής, μειώνονται οι απώλειες από τις βλάβες και βεβαίως βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η ποιότητα του νερού.»

03-09-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Υποστήριξη και διάθεση νέων εκδόσεων λογισμικού Public

Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την υπηρεσία υποστήριξης και διάθεσης νέων εκδόσεων του λογισμικού Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Διαδικασιών, Εργων και Εγγράφων "Public" για 15 χρήστες, όπως περιγράφονται στη συνημμένη πρόσκληση και Τεχνικές Προδιαγραφές.
Η διαδικασία θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση υπηρεσίας, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής και με ενδεικτικό συνολικό προϋπολογισμό μέχρι 2.108,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Παρακαλούμε να μας στείλετε προσφορά (1: βεβαίωση επίσημου μεταπωλητή της εταιρείας I.B.C. Ι.Κ.Ε. και επίσημου υποστηρικτή του λογισμικού Public και 2: οικονομική προσφορά) για τις εν λόγω υπηρεσίες, με φυσική παρουσία στο Δημαρχείο, Ίωνος Δραγούμη 1, Λάρισα, 3ο όροφο, Τμ. Υποστήριξης Πληροφορικών Συστημάτων και Επικοινωνιών, (αρμ.υπάλ. Δράκου Ελένη, τηλ: 2413 500273) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι Τετάρτη 12/9/2018, ώρα 12:00μ.

Για την Πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ
Για τις Τεχνικές Προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

 

03-09-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Δευτέρα 03/09/2018, ώρα 14:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

03-09-2018
Aνακοίνωση πρόσκλησης σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου για 11 Καθηγητές στο Ελεύθερο Εργαστήρι της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

03-09-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Επισκευές - Συντηρήσεις παιδικών σταθμών

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχηση άρθρων με ΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για τις προμετρήσεις, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

03-09-2018
Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού - Προμήθεια, τοποθέτηση, αποξήλωση κλπ εορταστικού διάκοσμου Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Πάρκο Αλκαζάρ

Για την περίληψη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

03-09-2018
Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού - Προμήθεια, τοποθέτηση, αποξήλωση κλπ κατασκευών Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Πάρκο Αλκαζάρ

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

03-09-2018
Κέντρο Κοινότητας - Ενημερωτική εκδήλωση για δράσεις ευρωπαϊκής κινητικότητας

Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων διοργάνωσαν προχθές ενημερωτική εκδήλωση για το ευρωπαϊκό έργο OnGea, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο κτίριο του Μύλου του Παππά.


Το έργο OnGea είναι ένα έργο Erasmus+ (KA2, Youth) διάρκειας 3 χρόνων (2015-2018) στο οποίο συμμετέχουν 11 οργανισμοί του δικτύου ROOTS & ROUTES International και έχει αναπτύξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και μια εφαρμογή για smartphones που διευκολύνουν με αυτοματοποιημένο τρόπο τόσο τους οργανισμούς που υλοποιούν δράσεις ευρωπαϊκής κινητικότητας όσο και τους συμμετέχοντες σε αυτές τις κινητικότητες ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους, να ενημερώνονται για όλα τα βασικά στοιχεία της κινητικότητας (συμμετέχοντες οργανισμοί, τοποθεσίες, πρόγραμμα, φιλοξενία και γεύματα, ταξιδιωτικές πληροφορίες, κ.λπ.) καθώς και να εξάγονται όλα τα σχετικά έγγραφα και εργαλεία κινητικότητας που είναι απόλυτα συναφή με τα έργα Erasmus+.
Η μεγάλη εμπειρία των οργανισμών του δικτύου ROOTS & ROUTES International στα έργα κινητικότητας νέων ταλέντων στις παραστατικές τέχνες και τα media, αλλά και οι διαπιστωμένες ανάγκες των οργανισμών που υλοποιούν κινητικότητες, είχαν σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της εν λόγω πλατφόρμας και των συνοδευτικών εφαρμογών. Η χρήση και η εγκατάσταση της πλατφόρμας και των εφαρμογών είναι δωρεάν και μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μόνο για έργα κινητικότητας που απευθύνονται σε νέους αλλά για το σύνολο των δράσεων κινητικότητας όλων των έργων Erasmus+ (όπως διαχειριστικές συναντήσεις, εκπαιδεύσεις προσωπικού κ.ά).


Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου – ΣΜουΘ – με έδρα τη Λάρισα - είναι εταίρος της κοινοπραξίας OnGea και μέλος του δικτύου ROOTS & ROUTES International και δραστηριοποιείται στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, των παραστατικών τεχνών, της εκπαίδευσης και της νεολαίας από το 2009 με πλήθος σημαντικών έργων, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη ανακηρυχτεί ως καλές πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου – ΣΜουΘ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και τη φιλοξενία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων (στον Μύλο του Παππά) και συμμετείχαν 58 εκπρόσωποι φορέων από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας για πληροφόρηση σε σχέση με τις ευκαιρίες ευρωπαϊκής κινητικότητας στον τομέα της νεολαίας.


Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ανδρέας Αλμπάνης, υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εκπαίδευσης του ΣΜουΘ, ο οποίος παρουσίασε και τα αποτελέσματα του έργου OnGea και έγινε παρέμβαση από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρη Δεληγιάννη με θέμα «Σκέψεις για ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης της νεολαίας».


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα τριετές ευρωπαϊκό έργο που υλοποιεί αυτή τη στιγμή το ΣΜουΘ, με εταίρους από τη Γερμανία και την Ιταλία και τίτλο Generation Europe, θα υπάρξει συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε τουλάχιστον 20 νέους (18-30 ετών) της πόλης να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, να λάβουν εκπαίδευση στην ανάδειξη θεμάτων δημοκρατίας και ιδιότητας του πολίτη και να δημιουργήσουν από κοινού πολιτιστικά προϊόντα που θα παρουσιαστούν στο κοινό της πόλης.

03-09-2018
ΔΗ.ΚΕ.Λ - Ανακοίνωση για την πλήρωση δύο θέσεων με σύμβαση μίσθωσης έργου

Για την ανακοίνωση, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, πατήστε ΕΔΩ

03-09-2018
Ξεκινούν οι εκδηλώσεις "Ιπποκράτης, η αέναη επιστοφή"

Επίδειξη για την Ιπποκρατική μάλαξη
• Την Τετάρτη μπροστά από το κτίριο Κατσίγρα, στην πλατεία Ταχυδρομείου

Την Τετάρτη ξεκινούν στην Λάρισα οι τετραήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Ιπποκράτης η Αεναη Επιστροφή. Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν απο τις 5 εως τις 8 Σεπτεμβρίου, διοργανώνονται απο το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον σύλλογο «Ιπποκράτης την Λάρισα» και τελούν υπο την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στόχος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι να συνδέσουν την πόλη της Λάρισας με τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, με την του μουσικού έργου «ΟΜΝΥΜΙ» (Καντάτα βασισμένη στον Ιπποκράτειο ορκο), σε συνθεση Ευριπίδη Μπέκου.

Επίδειξη για την Ιπποκρατική Μάλαξη την Τετάρτη
Ο επετειακός εορτασμός ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Η ΑΕΝΑΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ , ξεκινά στις 8μμ το απόγευμα, στον αύλειο χώρο της ιατρικής σχολής κτίριο Κατσίγρα με επίδειξη μιας από τις αρχαιότερες ιατρικές τεχνικές , την ¨ Ιπποκρατική μάλαξη¨.
Η επίδειξη αυτή θα πραγματοποιηθεί από ομάδα έμπειρων φυσιοθεραπευτών σε εθελοντές με τη διαδραστική συμμετοχή του κοινού. Η μουσική επένδυση θα γίνει από σαξόφωνο και πιάνο και επιλεγμένα μουσικά ακούσματα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.
Την εκδήλωση θα προλογίσει εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας , ο οποίος και θα χτίσει γέφυρες ανάμεσα στο χθες και το σήμερα της Ιπποκρατικής ιατρικής τέχνης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Πέμπτη 6/9/2018, 11 π.μ.
Πλατεία Περιφέρειας Θεσσαλίας
Εκδήλωση: Ιπποκράτης και τα βότανα
Παρουσίαση των βοτάνων, ενημέρωση για τη χρήση τους και διαδραστική συμμετοχή του κοινού
Κτίριο Κατσίγρα – Πλατεία Ταχυδρομείου, 6 μ.μ.
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη παθήσεων-μάστιγα της εποχής μας, όπως καρδιακά νοσήματα-Χ.Α.Π.-κοινές κακοήθειες κλπ.
Παρασκευή 7/9/2018, 8:30 μ.μ.
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Εκδήλωση: Το έργο και ο όρκος του Ιπποκράτη
Ομιλητές: Γεράσιμος Ρηγάτος, Βασίλης Χατζηβασιλείου
Μουσική εκδήλωση: «Ο όρκος του Ιπποκράτη για φωνή και πιάνο» από τη Ράνια Τσοχατζή, τραγούδι: Θοδωρής Κανάκης

Σάββατο 8/9/2018, 8:30 μ.μ.
Αύλειος χώρος Μύλου του Παππά
«ΟΜΝΥΜΙ» Καντάτα βασισμένη στον Ιπποκράτειο όρκο
Σύνθεση: Ευριπίδης Μπέκος.
Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας – Ανδρική Χορωδία ΜΣΛ – σολίστες: Ζήσης Αποστολίδης , Δέσποινα Πούρικα.

*Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα βραβεύσει τους Αριστούχους αποφοιτήσαντες από την ίδρυσή της
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

31-08-2018
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Λόγω έναρξης των εργασιών ανακατασκευής των οδών Βενιζέλου Φιλελλήνων και Δήμητρας και της σταδιακής απαγόρευσης της κυκλοφορίας παντός τύπου οχημάτων επί των οδών αυτών, για το χρονικό διάστημα έως την ολοκλήρωση των τεχνικών παρεμβάσεων, η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης θα προχωρήσει από το βράδυ της Παρασκευής 31/08 σε προσωρινή μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων στα ακόλουθα σημεία:

Α) από την οδό Λαπηθών στην πλατεία Λαού (Βενιζέλου και Ολύμπου)

Β) από την οδό Δήμητρας (από το ύψος της οδού Βενιζέλου έως την οδό Βύρωνος) στην οδό Βύρωνος,

Γ) από την οδό Φιλελλήνων και Πανός στον πεζόδρομο της Βενιζέλου,

Δ) την οδό Φιλελλήνων θα μετακινηθούν στην οδό Κύπρου επί του χώρου στάθμευσης της λέσχης Αξιωματικών Στρατού.

Γνωρίζοντας ότι οι συμπολίτες μας που αγαπούν και σέβονται την πόλη μας και το περιβάλλον θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διατηρηθεί η πόλη μας καθαρή και κατά το διάστημα των εργασιών, ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία τους και την κατανόησή τους.

31-08-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 06/09/2018, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

31-08-2018
Οι πρώτοι επισκέπτες στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά

Τους πρώτους επισκέπτες τους υποδέχθηκε το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, που βρίσκεται στο Μύλο του Παππά. Τα νέο εντυπωσιακό και σύγχρονο Μουσείο, που θα εγκαινιαστεί επισήμως το Φθινόπωρο, άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί παιδιά της πόλης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» , αλλά και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννηκαι τους αντιδημάρχους Πάνο Σάπκα και Δημήτρη Δεληγιάννη.

Οι πρώτοι «επίσημοι» επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείο και ακολουθώντας μια συγκεκριμένη πορεία διαμόρφωσαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την διαδικασία επεξεργασίας του σιταριού από την παραγωγή, την συγκέντρωση έως την άλεση και την παραγωγή του αλεύρου. Εξάλλου, το σιτάρι αποτέλεσε το κύριο προϊόν του Θεσσαλικού κάμπου, σύμβολο ζωής και ανάπτυξης από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Στο Μουσείο υπάρχει μια παρουσίαση :

• Της καλλιέργειας του σιταριού, της συλλογής και αποθήκευσης του από τα παραδοσιακά μέσα, το αλεύρι και το δρεπάνι μέχρι τις σύγχρονες θεριζοαλωνιστικές μηχανές.
• Της επεξεργασίας του σιταριού και της άλεσης του από τις μυλόπετρες έως τις μηχανές και τους σύγχρονους αλευρόμυλους
• Των προϊόντων του σιταριού και του αλεύρου και των τρόπων παραγωγής ψωμιού.

Η παρουσίαση αυτή περιέχει :

• Φωτογραφίες καλλιεργειών σιταριού στις διάφορες εποχές του χρόνου στον Θεσσαλικό κάμπο.
• Φωτογραφίες – αφίσες από της επεξεργασία του σιταριού και την άλεση του, με παραδοσιακά αλλά και με σύγχρονα μέσα.
• Εκθεση μηχανημάτων ή τμημάτων μηχανών που σώθηκαν από το παλαιό εργοστάσιο του Μύλου μετά τη πυρκαγιά
• Εκθεση μηχανημάτων παλαιών που προτείνεται να αγοραστούν από άλλους παλαιούς αλευρόμυλους ώστε να δοθεί στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εικόνα ενός αλευρόμυλου των αρχών του αιώνα.
• Φωτογραφίες των παλαιών μηχανημάτων στις παλαιές θέσεις τους με επεξήγηση του ρόλου και τρόπου λειτουργίας τους.
• Κείμενα που θα κατευθύνουν τον επισκέπτη και θα εξηγούν όλη τη διαδικασία καλλιέργειας και επεξεργασία του σιταριού έως την παραγωγή αλεύρου από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.
• Κείμενα, φωτογραφίες και διαγράμματα που θα εξηγούν τη λειτουργία του συγκεκριμένου αλευρόμυλου.
• Προβολή ντοκιμαντέρ σε μεγάλες επίπεδες οθόνες για την καλλιέργεια του σιταριού και την παραγωγή αλεύρου.
• Προβολή βίντεο με συνεντεύξεις από εργαζόμενους στην παλιά αλευροβιομηχανία, αλλά και από μέλη της οικογένειας Παππά.
• Προβολή εικόνων σε ειδικές οθόνες, αλλά και στους τοίχους ή σε μεγάλες επιφάνειες του Μουσείου από στιγμιότυπα από την παραγωγή αλεύρου αλλά
και από τις γεωργικές εργασίες της καλλιέργειας του σιταριού.

Επίσης σε ειδικές αίθουσες υπάρχει :

• Παρουσίαση της ιστορίας της πόλης μέσα από παλιές φωτογραφίες του σημαντικού φωτογράφου της πόλης αείμνηστου Τάκη Τλούπα.
• Παρουσίαση της ιστορίας του κτιρίου του Μύλου, και των διαδοχικών φάσεων οικοδόμησης του μέσα από σχέδια και διαγράμματα του κτιρίου.
• Κατασκευή και έκθεση μακέτας του κτιρίου όπου θα φαίνεται και όλη η παραγωγική διαδικασία.

Για περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία του Μουσείου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2410 530083

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ