sandal logo

  • Home
  • URBACT IV - S.M.ALL
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην Εναρκτήρια Συνάντηση URBACT IV «S.M.ALL» στην πόλη Ferrara της Ιταλίας

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην Εναρκτήρια Συνάντηση URBACT IV «S.M.ALL» στην πόλη Ferrara της Ιταλίας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στην πόλη Ferrara της Ιταλίας έλαβε χώρα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου η εναρκτήρια διακρατική συνάντηση του έργου «S.M.ALL - Sharing urban solutions towards Sustainable Mobility for ALL» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT IV. Το δίκτυο S.M.ALL στοχεύει στην εφαρμογή μέτρων αστικής βιώσιμης κινητικότητας και προσβασιμότητας, τα οποία αποτελούν κρίσιμο ζήτημα για το μετασχηματισμό των αστικών περιοχών σε βιώσιμες πόλεις για όλους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του δικτύου και συγκεκριμένα του Επικεφαλής Εταίρου από την Ιταλία, του Quadrilatero από την Πορτογαλία, της Λάρισας και της Κομοτηνής από την Ελλάδα, της Σόφια από τη Βουλγαρία, του Druskininkai από τη Λιθουανία, του Στρασβούργου από τη Γαλλία και της Skofja Loka από τη Σλοβενία.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης διακρατικής συνάντησης, τα μέλη του δικτύου υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα, είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν καλές πρακτικές στον τομέα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της προσβασιμότητας, να αναδείξουν τις τοπικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να παρουσιάσουν την περιοχή παρέμβασης που αναμένεται να επικεντρωθεί το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, το οποίο στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων και στη βελτίωση των ευκαιριών για όλους τους πολίτες της στις βασικές καθημερινές ανάγκες μετακίνησης.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

231218 urbact iv small

231218 urbact iv small

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1