sandal logo

Ο Δήμος Λαρισαίων στο URBACT University

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στην πόλη του Μάλμε της Σουηδίας πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως 30 Αυγούστου το URBACT University με τη συμμετοχή σχεδόν 500 εκπροσώπων από 200 και πλέον ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και εμπειρογνωμόνων των 30 εγκεκριμένων Δικτύων Σχεδιασμού Δράσεων του Προγράμματος.

Στόχος του URBACT University είναι η βελτίωση της ανάπτυξης ικανοτήτων των εκπροσώπων των δικτύων URBACT μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και πρακτικά παραδείγματα για την προώθηση της αλλαγής στις πόλεις τους. Στο πλαίσιο της τριήμερης εκπαίδευσης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν και να εμβαθύνουν στα εμπειρικά εργαλεία και τις μεθόδους URBACT για τη δημιουργία των Τοπικών Ομάδων Δράσης και την προώθηση συμμετοχικών λύσεων για την ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την πόλη τους. Παράλληλα, το URBACT University αποτέλεσε ευκαιρία για τους εκπροσώπους των πόλεων να γνωριστούν δια ζώσης με τα υπόλοιπα μέλη των δικτύων τους και να αναπτύξουν επαφές με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Εκπρόσωποι του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν στο URBACT University 2023, καθώς ο Δήμος Λαρισαίων είναι εταίρος σε 2 εγκεκριμένα δίκτυα πόλεων, το S.M.ALL (Sharing urban solutions towards Sustainable Mobility for ALL) και το In4Green Industrial Cities και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων ΟΛΟΝ Α.Ε. στο δίκτυο PUMA. Όλοι οι εταίροι θα καταρτίσουν ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Action Planning Network) και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποιες λύσεις μικρής κλίμακας στις πόλεις τους, αναπτύσσοντας δεξιότητες, συγκεντρώνοντας τους τοπικούς φορείς και δημιουργώντας διακρατικές συμπράξεις. Η συμμετοχή της Λάρισας και η ενεργή της παρουσία στο URBACT University αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή της στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και τον ρόλο της στον προσδιορισμό του μέλλοντος της αστικής ζωής.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

231016 urbact small

231016 urbact malme

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1