sandal logo

2η Διακρατική συνάντηση URBACT IV «In4Green» στη Γερμανία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στις 28 και 29 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε στη δεύτερη διακρατική συνάντηση του δικτύου «In4Green – Greener Industrial Cities» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT IV σε συνεργασία με τον Δήμο Aviles (Ισπανία – επικεφαλής εταίρος), την πόλη Famalicão (Πορτογαλία), τον Δήμο Salerno (Ιταλία), την πόλη Sabadell (Ισπανία), την Dąbrowa Górnicza (Πολωνία), την Žďár nad Sázavou (Τσεχία), το Meath County (Ιρλανδία) της Bijelo Polje (Μαυροβούνιο) και του Soligen (Γερμανία).

Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας των συμμετεχόντων πόλεων και των τοπικών τους φορέων από βιομηχανικές περιοχές να ξεπεράσουν εμπόδια προς τη μετάβαση σε πιο πράσινες οικονομίες, παραμένοντας παράλληλα ανταγωνιστικές και χωρίς αποκλεισμούς πόλεις.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης τα μέλη του δικτύου είχαν τη δυνατότητα μέσα από συμμετοχικά δρώμενα, παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά εργαλεία και τεχνικές του προγράμματος URBACT, να εξετάσουν και να αξιολογήσουν καλές πρακτικές σχεδιασμού δράσεων που συμβάλουν στην πράσινη μετάβαση μέσα από το πρίσμα της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, στο πλαίσιο θεματικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για εφαρμογές στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και στην ανάπτυξη πράσινων  πρακτικών σε βιομηχανικές περιοχές για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας.

Οι εργασίες της συνάντησης ολοκληρώθηκαν με την διαμόρφωση του λεπτομερούς προγράμματος δράσεων του έργου για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι πόλεις που συμμετέχουν στο έργο συναποφάσισαν τις επόμενες συναντήσεις αλλά και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα παραδίδουν τα αποτελέσματα της εργασίας των τοπικών ομάδων. Η επόμενη συνάντηση του δικτύου θα πραγματοποιηθεί στο Famalicão της Πορτογαλίας τον Οκτώβριο του 2024, ενώ η Λάρισα αναμένεται να φιλοξενήσει τη συνάντηση του δικτύου τον Μάρτιο του 2025.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

240308 urbact iv in4green 2

240308 urbact iv in4green 2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1