sandal logo

poli 12

Δημιουργία κοσμημάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου του Δ. Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την τέχνη του κοσμήματος και ιδιαίτερα της χαντροϋφαντικής, θα διδάξει ο σχεδιαστής κοσμημάτων Χρίστος Ανδρικάς από τον Απρίλιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Λαρισαίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλο το Μάρτιο στο τηλ. 6944524830. Εφτά βασικές τεχνικές θα διδαχθούν οι συμμετέχοντες και με αυτές θα δημιουργήσουν δισδιάστατα και τρισδιάστατα κοσμήματα ακριβείας, μέσα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υλικών.

Ο Χρίστος Ανδρικάς έχει κάνει σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ (2004–2007). Εργάστηκε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Berkeley διδάσκοντας την τεχνική Beadweaving (2007–2008).
Χαρακτηριστικές του διεθνείς συνεργασίες είναι με τον οίκο Bulgari (το κόσμημα που συνόδευε το άρωμα ΟΜΝΙΑ-2008), με το συγκρότημα Aerosmith (τα κοσμήματα της παγκόσμιας περιοδείας τους-2011), με το Βέλγο σχεδιαστή ρούχων Dries Van Noten (κολεξιόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2017) ενώ βραβευμένο του κόσμημα από το GBA (Global Beadweaving Association) βρίσκεται στην εμπορική έκθεση της ΜΟΜΑ στην NY.


Τι είναι το beadweaving (χαντροϋφαντική)

Είναι η πιο δημοφιλής μορφή faux κοσμήματος παγκοσμίως. Ξεκίνησε από την αρχαία Αίγυπτο και θεωρήθηκε ιερή τεχνική. Οι δύο μεγάλες σχολές είναι η Αμερικάνικη (γεωμετρική) και η Ρώσικη (ρεαλιστική). Τα εργαλεία με τα οποία δουλεύεται η τεχνική αυτή είναι η πετονιά για κοσμήματα και η βελόνα beadweaving μαζί με ψαλίδι και μυτοτσίμπιδο, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τσέχικα κρύσταλλα, κρύσταλλα Swarovski, καθώς και ειδικές χάντρες Ιαπωνίας (κράμα κασσίτερου με γυαλί).

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1