sandal logo

larissa

Μουσικότροπο - Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Λαρισαίος βιολονίστας Σωτήρης Ζησόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές και παιδαγωγούς που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Γερμανία, πρόκειται να είναι ο σολίστ της πρώτης μεγάλης συναυλίας του φεστιβάλ, στις 12 Μαρτίου, συμπράττοντας με μία από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της χώρας μας, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο πλέον απαιτητικό κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Τη συναυλία θα διευθύνει ο διακεκριμένος μαέστρος Βύρων Φιδετζής, ενώ τη συναυλία η οποία αφιερώνεται στα 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη, θα προλογίσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Μαλιάρας.

Ο Σωτήρης Ζησόπουλος, εκτός από την καλλιτεχνική του εμφάνιση, θα διδάξει σε master class βιολιού που διοργανώνει το φεστιβάλ, στις 13 Μαρτίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ ενεργά μπορούν να λάβουν μέρος σπουδαστές και τελειόφοιτοι όλων των επιπέδων.

Η Φιλαρμόνια ξεκίνησε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2016, θέτοντας ως καταστατικό στόχο της να ασχοληθεί συστηματικά με τον καλλιτεχνικό και πνευματικό θησαυρό που αποτελεί τη νεοελληνική έντεχνη μουσική δημιουργία. Ιδρύθηκε με στόχο να εκτελεί, να ηχογραφεί και εν γένει να προβάλλει την έντεχνη μουσική που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε κατά τον 19ο τον 20ο και 21ο αιώνα εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων από Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής συνθέτες.

Πρόγραμμα συναυλίας

Μουσική διεύθυνση: Βύρων Φιδετζής

Α' Μέρος
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν: 12 Αντικριστοί Χοροί, WoO 8
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν: κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα, op 61
Σολίστ: Σωτήρης Ζησόπουλος
Β' Μέρος
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν: συμφωνία αρ. 8 σε Φα μείζονα, op. 93

Συναυλία: Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, ώρα 20:30

Χώρος: Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Εισιτήρια στο viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/music/mousikotropo-2022-afieroma-beethoven/) καθώς και στο Public (Κούμα 6, Λάρισα)

Masterclass Βιολιού: Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα 10:30-14:30

Χώρος: Αίθουσα «¨Ηβη Βοζαλή», ΔΩΛ

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Απαραίτητη η κράτηση μέσω της ιστοσελίδα www.mousikotropo.gr 

220311 filarmonia

 

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1