sandal logo

poli 12

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λάρισας από την γερμανική κατοχή

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ξεκίνησαν χθες (Κυριακή 15/10/2017) και θα κορυφωθούν στις 23 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την απελευθέρωση της Λάρισας από την γερμανική κατοχή.  

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και ειδικότερα των γεγονότων που προηγήθηκαν της απελευθέρωσης της πόλης.  

Ειδικότερα τα  απόγευμα της Κυριακής, εγκαινιάστηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, η έκθεση  του Ανδριανού Λέκκα και της Ρούλας Σιλιντζή  με θέμα «Αουσβιτς – Ενάντια στην Λήθη».  Η έκθεση είναι μια φωτογραφική αποτύπωση ενός οδοιπορικού, σε έναν τόπο οδυνηρό για την ανθρωπότητα. Ευελπιστεί να συντελέσει ώστε οι θηριωδίες των στρατοπέδων συγκέντρωσης να μεταλλαχτούν σε ανεξίτηλη μνήμη για το δικαίωμα των ανθρώπων στην ζωή και στην αξιοπρέπεια. 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, υπήρξαν ομιλίες από την κ. Μπέτυ  Μαγρίζου, γενική γραμματέας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, με θέμα “Λήθη- ένας δεύτερος θάνατος” και από την κ.  Ρούλα Σιλιντζή με θέμα “Άουσβιτς -ενάντια στη λήθη”.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η  κ. Αννυ Ψάρρα Αντιπρόεδρος Δ.Π.Λ-Μ.Γ.Ι.ΚΑΤΣΙΓΡΑ

(Διάρκεια έκθεσης 15/10 – 28/10 ώρες 10:30 -13:30 και 18:00-21:00).

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ΕΔΩ

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1