sandal logo

poli 12

Σε λειτουργία το Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σε λειτουργία το Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας - «Πόλος» έλξης επενδύσεων ο Δήμος Λαρισαίων, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος, κ.Θανάσης Μαμάκος

«Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να γίνει η “γέφυρα” και ο “κύριος πόλος” προσέλκυσης και διευκόλυνσης περισσότερων ιδιωτικών επενδύσεων -και το Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Μπορούμε να κάνουμε πολλά σε μια εποχή που απαιτεί ακόμη περισσότερα, ιδίως για την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου, ο κ.Μαμάκος τόνισε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση εισέρχεται σε μία εποχή ωριμότητας, μια εποχή που μπορεί λόγω γνώσης, ικανότητας και διάθεσης να αποτελέσει την μηχανή που θα φέρει ανάπτυξη: για να διευκολύνουμε μικρούς και μεγάλους επενδυτές να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, για να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, αλλά και για να οργανώσουμε τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας».

240202 dimarxos grafeio mikroepixeirimatikotitas 1

Το Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων συνδέει την ευκαιρία δημιουργίας νέων επιχειρήσεων με την ανάγκη για απασχόληση,  δίνοντας τη δυνατότητα σε ανέργους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες ή να αυτο-απασχοληθούν. Παρέχει δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως υποστήριξη για τη σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, την εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, τη δικτύωση με την τοπική αγορά, αλλά και εύρεση χώρου για την εγκατάσταση. Για το Γραφείο συμπράττουν ο Δήμος Λαρισαίων (ως αναθέτουσα αρχή) και η ένωση εταιρειών «Αναπτυξιακή Εταιρεία Επιμελητηρίου Λάρισας – “Δήμητρα” - Εκπαιδευτική Συμβουλευτική A.E», ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Ενδεικτικές δράσεις

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, σε επίπεδο Δήμου, όπως η δημιουργία Γραφείου Υποστήριξης Νέων Επιχειρηματιών, η ίδρυση Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων (start up), η συνεργασία με πιστωτικά ιδρύματα για την ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων από νέους. Παράλληλα, έκανε αναφορά και σε ζητήματα-προβλήματα που έχουν άμεση επίπτωση στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως η τακτοποίηση πολεοδομικών θεμάτων, ενώ τόνισε τον στρατηγικό προσανατολισμό του Δήμου Λαρισαίων στην εφαρμογή πολιτικών για την ενίσχυση των καινοτομιών και των τεχνολογιών σε τοπικό επίπεδο, ώστε αυτές να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις και να προσελκυσθούν ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

240202 dimarxos grafeio mikroepixeirimatikotitas 1

Υποστήριξη

Στη συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας, για την ανάδειξη και προώθηση της καινοτομίας, αλλά και των νέων τεχνολογιών, σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και τη λειτουργία του Γραφείου Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Στρατηγικού Σχεδιασμού, κ.Κωνσταντίνος Καλόγηρος. «Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σημαντική πρωτοβουλία καθώς θα δώσει την ευκαιρία σε άνεργους συμπολίτες, εν δυνάμει επιχειρηματίες, να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη, και εν τέλει να δημιουργήσουν την κατάλληλη επιχείρηση», τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει το Γραφείο.

Για ικανοποίηση ενός αιτήματος ετών έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΛ, κ.Δημήτρης Παπαλέξης. «Το Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας αποτελεί μια ολοκληρωμένη δομή για ανέργους όλου του Δήμου μας, οι οποίοι μπορούν να λάβουν την κατάλληλη συμβουλευτική υποστήριξη για το πώς θα οργανώσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και πώς θα εντάξουν την καινοτομία και την πράσινη ενέργεια μέσα σε αυτές. Θέλουμε επιχειρήσεις βιώσιμες, που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο. Είναι μια σημαντική προσπάθεια και ευκαιρία για τους ανέργους που θα απευθυνθούν σε μας», σημείωσε ο κ.Παπαλέξης.

Στους στόχους του Γραφείου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Δήμητρα», κ.Νικόλαος Πιτσούλης. «Το Γραφείο έχει ήδη στελεχωθεί από έξι επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να κατευθύνουν τους ανέργους συμπολίτες μας σε δουλειές με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν στην περιοχή του Δήμου Λαρισαίων. Με την πληροφόρηση και την υποστήριξη, μπορούμε μαζί να χτίσουμε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο και μια επιχειρηματική προσπάθεια με διάρκεια», υπογράμμισε ο κ.Πιτσούλης.

Να σημειωθεί πως το Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44, 2410.549882 και email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και www.smallbizlarissa.gr), όπου και μπορούν να απευθύνονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1