sandal logo

poli 12

Δράσεις αλφαβητισμού από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζει με επιτυχία τις δράσεις αλφαβητισμού, ενισχύοντας τη διαδικασία της κοινωνικής ένταξής των ωφελουμένων των δράσεών του.

Στο πλαίσιο αυτό, αρμόδια στελέχη του Κέντρου Κοινότητας έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες, που είναι ωφελούμενοι του Κέντρου, με στόχο να αποκτήσουν απολυτήριο δημοτικής εκπαίδευσης και μετά, να συνεχίσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), έτσι ώστε να αποκτήσουν απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Απώτερος στόχος της όλης προσπάθειας, είναι τα ωφελούμενα άτομα να αναπτύξουν δεξιότητες για να υποστηρίζουν τα παιδιά τους στο σχολείο, περιορίζοντας τη σχολική διαρροή, κι επίσης να διευρύνουν τις δυνατότητές τους για ένταξη στην αγορά εργασίας και κοινωνική ενσωμάτωση.

Η διαδικασία των αιτήσεων και των εγγραφών για τη δημιουργία νέων τμημάτων θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην έδρα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ και στο τηλ: 2410680242.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1