sandal logo

Ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού έργου Consulting EUTH

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στις Βρυξέλλες, σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου η τελική εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Consulting EUTH, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος από εξειδικευμένες στην κατάρτιση και την εκπαίδευση ΜΚΟ, Πανεπιστήμια, Δήμους και κυβερνητικές αρχές που εδρεύουν στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μάλτα, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ελλάδα καθώς επίσης και μέλη του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των νικητών του Hackathon που διεξήχθη κατά την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου που αναπτύχθηκαν στα δύο χρόνια υλοποίησης. Πιο αναλυτικά, αναφέρθηκαν τα προβλήματα και τα εμπόδια συμμετοχής των νέων μεταναστών στην πολιτική ζωή των χωρών διαμονής τους και παρουσιάστηκαν οι βέλτιστες πρακτικές, τα εργαλεία για το συν-σχεδιασμό πολιτικών και οι τρόποι ενίσχυσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την ενεργό συμμετοχή των νέων μεταναστών στην πολιτική.

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στα συμβουλευτικά σώματα που δημιουργήθηκαν σε Σαραγόσα, Μάλτα, Βέλγιο, Ρώμη και Λάρισα. Ο Δήμος Λαρισαίων και ο φορέας Innovation Hive, συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του τοπικού συμβουλευτικού σώματος με έμφαση κυρίως στην ανάπτυξη ενός δικτύου ενδιαφερόμενων μελών για την καταγραφή των προβλημάτων και των προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μετανάστες αλλά και για την ανάληψη στοχευμένων δράσεων.

Μία μέρα πριν, πραγματοποιήθηκε και η τελική διακρατική συνάντηση των μελών του δικτύου στην οποία συζητήθηκαν τα διοικητικά και διαχειριστικά θέματα σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

20240102 AMIF EUTH

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1