ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ                    ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 'ΑΡΙΣΤΕΥΣ'
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας "ΑΡΙΣΤΕΥΣ" εποπτεύεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και υπάγεται στο Τμήμα Πολιτισμού και Επιστημών της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. Βρίσκεται στην περιοχή Γιάννουλης, 5km βορειοδυτικά από την πόλη της Λάρισας.                              
Το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας συμμετέχει σε διεθνή αστρονομικά ερευνητικά προγράμματα με σημαντική προσφορά τα οποία σχετίζονται με τον Ήλιο, τις επιπροσθήσεις της Σελήνης και την αστρική φωτοηλεκτρική φωτομετρία. Επίσης συμβάλει και στον τομέα της γεωφυσικής με σχετικό πρόγραμμα. Τέλος το Αστεροσκοπείο Λάρισας έχει εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή του θεσσαλικού διαμερίσματος.
Το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας επισκέπτονται καθημερινά μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Επίσης, κάθε Πέμπτη βράδυ υπάρχει η δυνατότητα για κάθε συμπολίτη να επισκέπτεται το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας ελεύθερα. Στους επισκέπτες γίνεται ξενάγηση και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα προβολής πραγματοποιούνται εκλαϊκευμένες αστρονομικές ή σεισμολογικές ομιλίες, ως επίσης και προβολές βίντεο συναφούς περιεχομένου. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, μπορούν να παρατηρήσουν με το τηλεσκόπιο τη Σελήνη, τους πλανήτες ή χαρακτηριστικά άστρα.

Ώρες προσέλευσης του κοινού για τις αστροβραδιές
Κάθε Πέμπτη βράδυ στις 20:00 τους θερινούς μήνες και στις 19:30 τους χειμερινούς μήνες.
 
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LINKS


Δημιουργία:
Τμήμα Πληροφορικής- Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού
Δήμος Λαρισαίων