Larissa Culture

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

19-04-2024
Εκδήλωση Δήμου Λαρισαίων με αφορμή την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Εκδήλωση για τα παιδιά στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Λαρισαίων για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Ειδική εκδήλωση για παιδιά και γονείς, με αφορμή την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα, πραγματοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων. Η εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στην πλατεία Ταχυδρομείου, μπροστά από το κτίριο Κατσίγρα, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα λάβουν χώρα δραστηριότητες για τα παιδιά με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες τους. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ζωγραφική για παιδιά, όπου δάσκαλοι από τις λέσχες πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, θα καθοδηγήσουν τα παιδιά σε μια δημιουργική δραστηριότητα ζωγραφικής, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, σε ένα ταμπλό θα εκτίθενται ζωγραφιές μαθητών από σχολεία του Δήμου Λαρισαίων και ζωγραφιές των συμμετεχόντων στη δράση. Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας θα πλαισιώσει την εκδήλωση, με τον Εθνικό και τον Ολυμπιακό Ύμνο. Τέλος, θα γίνουν και αθλητικές δράσεις αντισφαίρισης δρόμου (street tennis) με συμμετοχή αθλητών και παιδιών. 

19-04-2024
Λειτουργία Κοιμητηρίων Λάρισας

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι από την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 και κάθε Κυριακή, καθώς και επίσημη αργία -και μέχρι νεοτέρας- ΔΕΝ θα πραγματοποιούνται ταφές (ενταφιασμοί) από το Νέο και το Παλαιό Κοιμητήριο Λάρισας.

Κατά συνέπεια, δεν θα εκδίδονται και οι αντίστοιχες άδειες ταφής.

Να σημειωθεί ότι το Νέο και το Παλαιό Κοιμητήριο θα λειτουργούν κανονικά για τις επισκέψεις των συγγενών, καθώς και για την τέλεση μνημοσύνων (κλπ).

19-04-2024
Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα - Πληροφορίες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την Κυριακή στο Αρχαίο Θέατρο η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα - Τον βωμό θα ανάψει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

 Με κάθε επισημότητα, σε μια λαμπρή τελετή, η πόλη της Λάρισας υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, στις 9 το πρωί, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, κατά την 6η μέρα του ταξιδιού της φλόγας στην Ελλάδα, μέχρι το Παρίσι, για τη διεξαγωγή των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024». Να σημειωθεί ότι τον βωμό στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας θα ανάψει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος είναι και εκ των λαμπαδηδρόμων που συμμετέχουν στη διαδρομή για τη μεταφορά της φλόγας.

Οι κ.κ. Ιωάννης Βαλαώρας, Νικολέτα Βαϊοπούλου, Θεοπίστη Γεωργιάδου, Αναστάσιος Κουρδής και Φαίδρα Καλτέκη, μαζί με τον κ.Μαμάκο, θα είναι οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα, σε μια διαδρομή στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ο κ.Βαλαώρας, ο ποδοσφαιρικός θρύλος της Λάρισας, παρέλαβε την στολή του λαμπαδηδρόμου στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Διαδρομή

Η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας έχει οριστεί λίγο πριν τις 9 το πρωί, της Κυριακής, με τον πρώτο λαμπαδηδρόμο να παίρνει θέση στις 8.48, στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο ύψος του ξενοδοχείου “Διόνυσος”). Στη συνέχεια, η φλόγα θα κατευθυνθεί προς την οδό Κύπρου και μέσα από τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, θα φτάσει στο Αρχαίο Θέατρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής. Με το πέρας της τελετής, η φλόγα θα περάσει από τις οδούς Φιλελλήνων-Κύπρου (Λέσχη Αξιωματικών), στη συνέχεια μέσω της οδού Παναγούλη θα καταλήξει και πάλι στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο ύψος των οδών Υψηλάντου-Ηπείρου), από όπου και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό της.

Λαμπαδηδρομία και Τελετή στο Αρχαίο Θέατρο

Στις 8.48 πμ.: Ιωάννης Βαλαώρας (από 23ης Οκτωβρίου-Hotel Dionyssos - Κύπρου)

Στις 8.51 πμ.: Νικολέτα Βαϊοπούλου (Κύπρου ως συμβολή Βενιζέλου & Ολύμπου)

Στις 8.54 πμ.: Θεοπίστη Γεωργιάδου (Βενιζέλου & Ολύμπου ως Βενιζέλου & Φιλελλήνων)

Στις 8.57 πμ.: Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος (Βενιζέλου & Φιλελλήνων στο Αρχαίο Θέατρο)

Στις 9.00 πμ.: Έναρξη Τελετής Υποδοχής της Φλόγας και Αφής του βωμού

Στις 9.30 πμ.: Αναστάσιος Κουρδής (Αρχαίο Θέατρο ως Φιλελλήνων)

Στις 9.33 πμ.: Φαίδρα Καλτέκη (Φιλελλήνων-Λέσχη Αξιωματικών ως συμβολή Κύπρου & Παναγούλη)

Στις 9.36 πμ.: Λαμπαδηδρόμος ΕΟΕ (Κύπρου & Παναγούλη ως έξοδο)

Αυστηρή τήρηση του προγράμματος

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, θα έχουν τεθεί σε ισχύ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας και την ασφάλεια των πολιτών, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Για την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο, οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό (τα αποδεικτικά, για την περίπτωση ανηλίκων τέκνων), από την αίτηση που υπέβαλαν στη σχετική πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων.

Τονίζεται ότι η τήρηση του προγράμματος θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή:

 • Η προσέλευση του κοινού στο Α’ Αρχαίο Θέατρο θα ξεκινήσει στις 7.45 π.μ., ενώ η πόρτα εισόδου θα κλείσει στις 8.30 π.μ.
 • Για τους πολίτες ΑμεΑ, έχει προβλεφθεί ειδική είσοδος, από την οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ (Φρούριο).

Υπενθυμίζεται ότι για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των εννέα (9 ετών), ενώ οι εισερχόμενοι στο Αρχαίο Θέατρο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να φορούν υποδήματα με τακούνι.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας, τη λαμπαδηδρομία, σε κάποιο από τα σημεία παράδοσης-παραλαβής, της προαναφερθείσας διαδρομής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΟΕ και της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, κατά την τέλεση της Λαμπαδηδρομίας και την Τελετή Αφής και Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», θα ισχύσουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, ως εξής:

Α. Κατά την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας από ώρα 08:30΄ έως τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στις κάτωθι οδούς:

Στην ΠΕΟ Λάρισας – Αθηνών, στο ρεύμα κυκλοφορίας από κόμβο Νίκαιας έως ισόπεδο κυκλικό κόμβο οδού Διγενή και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στη Λ. Καραμανλή, στο ρεύμα κυκλοφορίας από ισόπεδο κυκλικό κόμβο οδού Διγενή έως ισόπεδο κυκλικό κόμβο οδού Βόλου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Βόλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την Λ. Καραμανλή έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό 23ης Οκτωβρίου σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Κύπρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της οδού Νικηταρά έως την οδό Αμαλίας.

Στην οδό Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

Στην οδό Βενιζέλου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό 31ης Αυγούστου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Λ. Μαβίλη έως την οδό Βενιζέλου.

Β. Κατά την αναχώρηση της για την πόλη των Τρικάλων από ώρα 09:15΄ έως τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στις κάτωθι οδούς:

Στην οδό Κύπρου, στο τμήμα αυτής από την οδό Σ. Σούτσου έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της οδού Νικηταρά.

Στην οδό Φιλελλήνων, στο τμήμα αυτής από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Κύπρου.

Στην οδό Ολύμπου, στο τμήμα αυτής από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Κύπρου.

Στην οδό Βενιζέλου, στο τμήμα αυτής από την οδό Ολύμπου έως την οδό Φιλελλήνων.

Στην οδό Παναγούλη, στο τμήμα αυτής από την οδό Παλαμά έως την οδό Κύπρου.

Στην οδό 23ης Οκτωβρίου στο τμήμα αυτής από την οδό Λ. Κατσώνη έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της οδού Νικηταρά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Υψηλάντου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Λαγού, στο τμήμα αυτού από την οδό Βόλου έως την οδό Λαγού και τις και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Λαγού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον κυκλικό της ΔΕΥΑΛ, σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στη Νέα Περιφερειακή Τρικάλων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον κυκλικό της Ιωαννίνων, σε όλο το μήκος του και τις καθέτου

2. Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν – ισχύσουν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Τα χρονικά διαστήματα σε αυτών, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό.

3. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 • Της παρούσας εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης και επέμβασης (Ασθενοφόρα-Πυροσβεστική-Πολιτική Προστασία).
 • Οι παραβάτες της παρούσας, θα διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δείτε εδώ την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας

19-04-2024
Φεστιβάλ Πηνειού 2024 - Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Πηνειού, ενός σπουδαίου πολιτιστικού γεγονότος, η φήμη του οποίου απηχεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το Φεστιβάλ Πηνειού 2024 θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, ώστε να συμπεριληφθεί η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21 Ιουνίου), όπως συνηθίζεται μετά την αναμόρφωση – αναβάθμιση του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Πηνειού είναι ένας θεσμός που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και παράλληλα παρουσιάζοντας ό,τι ενδιαφέρον και καινούριο συμβαίνει στη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.

Με βασικό χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν βιωματικά όλες τις τέχνες, να διασκεδάσουν ουσιαστικά, να νιώσουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, καλούνται όλοι οι φορείς- πολιτιστικοί, αθλητικοί, κοινωνικοί, καθώς και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, να καταθέσουν ανάλογες προτάσεις, μέχρι τις 8 Μαΐου.

Κάθε δρώμενο πρέπει να συνιστά μια πρόταση που θα προάγει την αισθητική και πνευματική ανάπτυξη και θα δημιουργεί πολιτιστικό προϊόν.

Χορηγοί

Επίσης, προτάσεις μπορούν να καταθέσουν και όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν χορηγοί του Φεστιβάλ (http://www.festivalpineiou.gr/xorigia/).

Εθελοντές

Οι εθελοντές αποτελούν την καρδιά κάθε μεγάλης διοργάνωσης. Το Φεστιβάλ Πηνειού είναι μια πολυεπίπεδη διοργάνωση που αποτελείται από καλλιτεχνικά δρώμενα και αθλητικές δράσεις που γίνονται παράλληλα. Μέσα από την εθελοντική συμμετοχή, εκτός από τη χαρά της συνεργασίας και της προσφοράς, αποκτάς και την ενδιαφέρουσα εμπειρία των παρασκηνίων. (https://www.festivalpineiou.gr/ethelontismos/) .

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο, τηλέφωνο: 2410614449, url: www.festivalpineiou.gr , e-mail: adhm6@larissa.gov.gr

19-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 24/04/2024, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2024
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης - Ενημέρωση για την προστασία των μελισσών, την απαγόρευση αλιείας και τους χώρους εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων
19-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Δευτέρα 22/04/2024, ώρα 09:00-14:00 - Κέντρο)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι τη  Δευτέρα 22 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στις παρακάτω οδούς:

 • Κουμουνδούρου (από Ανθίμου Γαζή έως Παπαναστασίου)
 • Περαιβού
 • Διογένους (από Κουμουνδούρου έως Αθανασίου Διάκου)
 • Αθανασίου Διάκου (από Ανθίμου Γαζή έως Παπαναστασίου)
 • Ανθίμου Γαζή (από Αθανασίου Διάκου έως Κουμουνδούρου η αριστερή πλευρά)

Λάρισα, 19 Απριλίου 2024

19-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 25/04/2024, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2024
Πολιτική Προστασία - Δελτίο Επιδείνωσης Καιρικών Φαινομένων (Παρασκευή 19/04/2024)

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες και Τμήματα του Δήμου Λαρισαίων, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται από αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου, το απόγευμα και στην περιοχή της Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λαρισαίων εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας και τους καλεί να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, αύριο, Παρασκευή (19-04-24) βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (19-04-24), από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).

Το Σάββατο (20-04-24): Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (Ν.Πιερίας, Ν.Θεσσαλονίκης, Ν.Χαλκιδικής, καθώς και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια του Ν.Σερρών και Ν.Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Παρακαλούνται οι πολίτες:

Να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Πώς να εκτιμήσετε την απόσταση από μια καταιγίδα

 • Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα. Διαιρέστε το χρόνο που μετρήσατε με το 3 ώστε να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.
 • Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση είναι ενδεικτική καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι:

 • Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.
 • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
 • Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:

 • Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
 • Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
 • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
 • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

 • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
 • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
 • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο
 • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
 • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
 • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
 • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
 • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
 • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης:

 • Προφυλαχθείτε αμέσως. Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα με πλημμύρες:

Σε περίπτωση που ενημερωθείτε για την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή σας:

 • Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.
 • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν είστε μέσα σε κτίριο:

 • Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο:

 • Μην διασχίσετε χείμαρρο πεζή ή με αυτοκίνητο.
 • Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
 • Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
 • Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο:

 • Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να ξαναπλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες.η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
 • εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασποροές κλπ.
 • τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, αντικείμενα και νεκρά ζώα.
 • Προσέξτε να μην εμποδίζετε τα συνεργεία διάσωσης.
 • Μην πλησιάζετε σε περιοχές που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
 • Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πτώση βράχων.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει:

 • Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
 • Αποφύγετε νερά που ρέουν.
 • Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
 • Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά. Ενδέχεται να αποτελέσουν καλούς αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κρύβουν υπόγεια καλώδια ή διαρροές από εγκαταστάσεις.
 • Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Πριν αρχίσετε τις διαδικασίες αποκατάστασης:

 • Θυμηθείτε ότι οι κίνδυνοι από την πλημμύρα δεν υποχωρούν αμέσως μετά την απόσυρση των υδάτων.
 • Βεβαιωθείτε από τις Αρχές ότι η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας είναι πλέον ασφαλής και κατόπιν επιστρέψτε σε αυτήν ειδικά αν έχει προηγηθεί εκκένωση.
 • Κλείστε την τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και αν στην περιοχή σας έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
 • Κλείστε την παροχή νερού, για το ενδεχόμενο βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Για να εξετάσετε ένα κτίριο που έχει πλημμυρίσει

 • Φορέστε κλειστά παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς από αντικείμενα ή ανωμαλίες στο έδαφος που κρύβουν τα νερά.
 • Εξετάστε τους τοίχους, τις πόρτες, τις σκάλες και τα παράθυρα.
 • Εξετάστε τα δίκτυα του ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και αποχέτευσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!

Υπάρχουν σημεία στο οδικό δίκτυο, όπου ο δρόμος διασταυρώνεται με χειμάρρους και δεν υπάρχει γέφυρα. Για τη διευκόλυνση της τοπικής κυκλοφορίας των οχημάτων εφαρμόζεται πρόχειρη κατασκευαστική λύση με τσιμεντόστρωση. Η κατασκευή αυτή ονομάζεται ιρλανδική διάβαση. Τα ατυχήματα και η απώλεια ζωής κατά τη διέλευση ιρλανδικών διαβάσεων είναι συχνό φαινόμενο.

Όταν συναντάτε μια ιρλανδική διάβαση:

 • Δίνετε την απαιτούμενη προσοχή.
 • Μην διασχίζετε μια ιρλανδική διάβαση πεζή ή με όχημα, όταν κατακλύζεται από νερά. Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή σας!
 • Μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητες του οχήματός σας.
 • Είναι προτιμότερο να κάνετε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω επιλέγοντας μια άλλη διαδρομή, ώστε να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων

 • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
 • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
 • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
 • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
 • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Παρακαλούνται οι πολίτες:

– Να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία

– Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα

– Να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα ακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

– Να ενημερώνονται σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω της εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό στην ιστοσελίδα της ΕΛ.Α.Σ. www.astynomia.gr.

– Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

– Σε περιπτώσεις ανάγκης, επικοινωνείτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ. 199 – Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112 – ΕΚΑΒ 166).

19-04-2024
Πάμε σινεμά στο Χατζηγιάννειο - Η Γη της Επαγγελίας

«Η Γη της Επαγγελίας» μία αγωνιώδης ταινία που αποδεικνύει πως το καλό ευρωπαϊκό σινεμά δηλώνει δυναμικά το «παρών», θα προβληθεί τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, με 2 προβολές στις 19.00 και στις 21.30. Τιμή εισιτηρίου 4 Ευρώ.

Λίγα λόγια για την ταινία: Ένας μοναχικός λοχαγός ταπεινής καταγωγής, καρπός της παράνομης σχέσης μιας υπηρέτριας και ενός ευγενή, είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του με κάθε κόστος. Έτσι, το 1755 ζητά την άδεια του βασιλιά ώστε να καλλιεργήσει τον αφιλόξενο χερσότοπο της Γιουτλάνδης και να δημιουργήσει εκεί μια βασιλική αποικία, με αντάλλαγμα να του δοθεί ένας τίτλος ευγενείας. Ωστόσο θα βρει πολλά εμπόδια στον δρόμο του.

Σκηνοθεσία: Νικολάι Αρσέλ.

Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Aμάντα Κολίν, Σάιμον Μπένεμπιεργκ, Γκούσταβ Λιντ.

 

19-04-2024
Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας - Η εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας αλλάζει τοποθεσία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σας ενημερώνει ότι η σημερινή εκδήλωση με θέμα: «Νέοι και Ευρωεκλογές. Η ψήφος μας μετράει», θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 19:30 (3ος  όροφος, Ίωνος Δραγούμη 3), λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που πρόκειται να πλήξουν την περιοχή μας τις επόμενες ώρες.

Με εκτίμηση,

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

19-04-2024
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
18-04-2024
Πρόσκληση οικονομικής και τεχνικής προσφοράς για την προμήθεια Κτηνιατρικού υλικού για ζώα συντροφιάς

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-04-2024
Πρόσκληση για τη Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς αναγνωρισμένους φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων, προκειμένου να συγκροτηθεί το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Λαρισαίων. Η προθεσμία για την υποβολή της σχετικής αίτησης συμμετοχής είναι μέχρι τις 10 Μαΐου 2024.

Η σχετική πρόσκληση έχει αποσταλεί, μεταξύ άλλων, και στην Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, καθώς και στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων αποτελείται από τα έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται  από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) ορίζονται έξι (6) δημοτικοί σύμβουλοι και πέντε (5) εκπρόσωποι αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων. Με την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζεται Πρόεδρος στο Συμβούλιο Ένταξης  Μεταναστών και Προσφύγων ένας εκ των δημοτικών συμβούλων  μελών του, καθώς και ο αναπληρωτής του.

Τα Συμβούλια Μεταναστών και Προσφύγων έχουν τις εξής αρμοδιότητες:

α) καταγραφή και διερεύνησης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με τις δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή.

β) υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης  των μεταναστών και προσφύγων και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες και

γ) διοργάνωση, σε συνεργασία με τον Δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Τα μέλη της Επιτροπής δεν λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε αυτή κανενός είδους αμοιβή ή αποζημίωση.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται οι αναγνωρισμένοι φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαρισαίων και, σε περίπτωση που ελλείπουν οι φορείς στο επίπεδο του Δήμου, οι αναγνωρισμένοι φορείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε περίπτωση που ελλείπουν τέτοιοι φορείς στην οικεία Περιφέρεια, καλείται η αντιπροσωπευτικότερη δευτεροβάθμια ή ομοσπονδιακού χαρακτήρα οργάνωση συλλογικής  εκπροσώπησης που δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο κατά το καταστατικό της, να καταθέσουν αίτηση.

Οι φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών ή προσφύγων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας το καταστατικό τους μαζί με τα στοιχεία του υποδεικνυόμενου εκπροσώπου και του αναπληρωτή του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, email), το αργότερο μέχρι 10.5.2024, είτε εγγράφως προς τον ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, είτε ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2413-500362 και 2413-500363.

18-04-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - Το Καπλάνι της Βιτρίνας ολοκληρώνει τις παραστάσεις

Η μεγάλη επιτυχία της Παιδικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το Καπλάνι της βιτρίνας» ολοκληρώνει των κύκλο των παραστάσεων της για το κοινό αυτή την Κυριακή 21/4/24 και ώρα 12.00μμ. Μια παράσταση που πρέπει να δούνε μικροί και μεγάλοι. Σας περιμένουμε.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ !!!

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – Σκηνοθεσία - Στίχοι τραγουδιών: Δήμητρα Λαρεντζάκη

Σκηνικό: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Χορογραφίες-Διδασκαλία κίνησης: Πασχαλιά Ακριτίδου

Μάσκες: Ολυμπία Σιδερίδου

Video: Πέτρος Σεβαστίκογλου

Video animation: Μπάμπης Βενετόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Δήμητρα Λαρεντζάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Βράκα

Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης

Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καΐση

Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Καράκης - Νίκος Ανδριανόπουλος – Στράτος Φράγκου - Βασίλης Τσιούτρας

Κατασκευή «Καπλάνι»: Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης

Ήχος – Φως-video: Μάκης Παπατριανταφύλλου – Γιώργος Γκόλαντας-Παναγιώτης Γιαννούλας-Γιώργος Σκούλτσης

Οργάνωση παραστάσεων: Αλέκα Τσινούλη

Φωτογραφίες προγράμματος – παράστασης : Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Nίκος Κατσαρός

Τρέιλερ: Life of Film Productions - Δημήτρης Βάλλας

Αφίσα - Πρόγραμμα: Μουτζούρα

Παίζουν ( Αλφαβητικά) :

Χριστίνα Βράκα

Νικόλας Γραμματικόπουλος

Θανάσης Ζέρβας

Ειρήνη Ιωάννου Παπανεοφύτου

Δήμητρα Καραγιώργου

Αγάπη Μουστρή

Δημήτρης Όντος

Έλλη Χατζεϊπίδου

Εισιτήρια για τις Κυριακάτικες παραστάσεις αποκλειστικά μέσω του more.com

https://www.more.com/theater/to-kaplani-tis-bitrinas-1/

Τηλέφωνο κρατήσεων:2410-533417

Διάρκεια παράστασης 90΄

Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ

Τιμή εισιτηρίου :8 ενηλίκων & 4 παιδικό

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ERT3,ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Εφημερίδα Ελευθερία, Πολιτεία Λαρισαίων, Larissanet, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, OnLarissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, Tι νέα Λάρισα;, ,Ραδιοφωνική Λέσχη (Τρικάλων) 97,6 Πόλις Radio, Campοs Radio, Formedia Radio, Musica radio, Radio Dee-jay.

18-04-2024
Ανάρτηση πινάκων με τα αποτελέσματα της Ανακοίνωσης ΣΟΧ3/2024

ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΧ3/2024 (ΑΔΑ: ΨΝ4ΜΩΛΞ-0ΧΝ)  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ.:5784/05-02-2024 η οποία αφορά την πλήρωση συνολικά τριών (3) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «Κέντρα Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων (συνεχιζόμενες δομές)» με Κωδικό ΟΠΣ 6003232 στο Δήμο Λαρισαίων.

Α. Για τον κωδικό θέσης 101 ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ (Νομικών):

1. Πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων

2. Ονομαστικός πίνακας υποψηφίων

3. Πίνακας Προσληπτέων

Β. Για τον κωδικό θέσης 102 ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ:

1. Πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων

2. Ονομαστικός πίνακας υποψηφίων

3. Πίνακας Απορριπτέων

4. Πίνακας Προσληπτέων

Γ. Για τον κωδικό θέσης 103 ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ:

1. Πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων

2. Ονομαστικός πίνακας υποψηφίων

3. Πίνακας Απορριπτέων

4. Πίνακας Προσληπτέων

Ο/η υποψήφιος/α μπορεί να αναζητήσει τη θέση του/της στον πίνακα βάσει του αριθμού πρωτοκόλλου της αίτησης, τα αρχικά του ονόματος και τα τελευταία ψηφία του ΑΔΤ.

17-04-2024
Ορκωμοσία Δημοτικής Συμβούλου, κ.Ιωάννας Καραβάνα

Με τον νενομισμένο όρκο, ενώπιον του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, ορκίστηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων η κ.Ιωάννα Καραβάνα, από τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Λαρισαίων».

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν ο τέως Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Τρύφων Τσάτσαρος και ο κ. Μιλτιάδης Μπουρονίκος, Υπεύθυνος Οικονομικών Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων.

Να σημειωθεί ότι η κ.Ιωάννα Καραβάνα καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος επικεφαλής της «Συμπαράταξης» και δημοτικού συμβούλου κ.Απόστολου Καλογιάννη, ως τρίτη επιλαχούσα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

17-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 18/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Νικόλαος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 18 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

 • Αγίου Νικολάου
 • Φαρμάκη
 • Μουρούζη (από Ανθίμου Γαζή έως Παπαναστασίου)
 • Παπάγου
 • Ηρώων Πολυτεχνείου (από Παπαναστασίου έως Σούτσου)
 • Σούτσου
 • Παπαναστασίου (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Ηπείρου)

Λάρισα, 17 Απριλίου 2024

17-04-2024
Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας - Εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια για τον εορτασμό και την προώθηση της συμμετοχής και της δραστηριοποίησης των νέων στα κοινά σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας 12-19 Απριλίου 2024,  το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει Εκδήλωση-Ανοιχτή συζήτηση για την σημασία συμμετοχής των νέων στις Ευρωεκλογές, με θέμα: «Νέοι και Ευρωεκλογές-Η ψήφος μας μετράει», την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 19:30, μπροστά στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο στο Δημαρχείο, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην παρακίνηση των νέων για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές αναδεικνύοντας όλους τους άξονες με τους οποίους υπάρχει άμεση σχέση  με την ΕΕ και πως οι αποφάσεις μας, μας επηρεάζουν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. 

Ομιλητές:

 • Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
 • Κωνσταντίνος Γκάγκος, Interior Designer, CEO Costas Gagos Architecture & Design
 • Ευρυδίκη Μήλιου, Δικηγόρος Παρ΄Εφέταις
 • Νικόλαος Οικονόμου, Φοιτητής Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.- Μέλος ΔΣΝΛ
 • Παυλίνα Αιόλου, Μαθήτρια

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολουθεί το πρώτο ανοιξιάτικο street party της πόλης.

Εκ του προεδρείου.

17-04-2024
Αναβαθμίζεται το Πάρκο Αλκαζάρ

Αναβαθμίζεται το Πάρκο Αλκαζάρ - Στα τέλη του 2024 η ολοκλήρωση των έργων και η απόδοση του χώρου στους πολίτες

-Σε εξέλιξη εργασίες για την ανακατασκευή της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αναβάθμιση και ανάπλαση του Πάρκου Αλκαζάρ, με επτά σημειακές παρεμβάσεις. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα έργα και να αποδοθούν οι χώροι στους πολίτες μέχρι τα τέλη του 2024. «Ένας από τους σημαντικότερους χώρους αναψυχής, ψυχαγωγίας και άθλησης, το Πάρκο Αλκαζάρ, αναζωογονείται, αλλάζει μορφή, διεκδικεί νέο ρόλο στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψή του στα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα.

Τον κ.Μαμάκο συνόδευσαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ.Χρήστος Τερζούδης και τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, κ.κ. Αθανάσιος Πατσιούρας (Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών), Μαρία Κωτούλα (Προϊσταμένη Τμήματος Κτιριακών Έργων και Αναπλάσεων) και Χρήστος Μανούσιος (Προϊστάμενος του Τμήματος Αστικού και Περιαστικού Πρασίνου). Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση Εγκαταστάσεων Αλκαζάρ», συνολικού ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων. Πρόκειται για συνεχιζόμενο έργο, ενώ οι σημειακές παρεμβάσεις αφορούν στην ανακατασκευή της λίμνης, του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης, του χώρου πέριξ του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών, την ανάδειξη του Μνημείου του Ιπποκράτη, τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου και διάβασης πεζών (πεζοφάναρο) που θα ενώνει το μνημείο με τον κήπο -οι τρεις τελευταίες παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Ιπποκράτειος Τόπος: Ανάδειξη - Αναβάθμιση μνημείου Ιπποκράτη και δημιουργία Βοτανικού Κήπου».

«Ως Δημοτική Αρχή ενστερνιζόμαστε τις δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα που στοχεύουν στην ανάταξη της πόλης, του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και στην εξωστρέφεια, την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού. Η αναβάθμιση του Πάρκου Αλκαζάρ, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του Ιπποκράτειου Τόπου, δημιουργούν ακόμη ένα σημείο αξιόλογου ενδιαφέροντος, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους της πόλης μας. Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Πάρκου, η διασύνδεσή του με το Μνημείο του Ιπποκράτη, αλλά και την ομώνυμη συνοικία, δημιουργεί ακόμη έναν χώρο ψυγαγώγησης, πολύ κοντά στο κέντρο της Λάρισας», τονίζει ο κ.Μαμάκος.

Πεζογέφυρα και Βοτανικός

Να σημειωθεί ότι χθες, Τρίτη 16 Απριλίου, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες. Κατά την εκτέλεση των εργασιών, τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, δεν θα είναι δυνατή η διέλευση πεζών ούτε στον χώρο κάτω από την πεζογέφυρα -για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, το απόγευμα, οι περιπατητές και αθλούμενοι θα μπορούν να διέρχονται από το τμήμα κάτω από την πεζογέφυρα.

Ταυτόχρονα, εκτελούνται και οι εργασίες που αφορούν στην οριοθέτηση του Βοτανικού Κήπου, καθώς και στη διαμόρφωση του χώρου πέριξ του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ τμηματικά γίνονται και οι εργασίες που αφορούν στην ανακατασκευή και αναβάθμιση όλων των χώρων.

16-04-2024
Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην 23η Έκθεση Βιβλίου

Την 23η Έκθεση Βιβλίου διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων από 7 έως 15 Ιουνίου 2024 στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Όσοι βιβλιοπώλες-εκθέτες επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση, παρακαλούνται να προσέλθουν στα γραφεία της Αντιδημαρχίας στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο – ισόγειο), την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 10:30 για συνάντηση με την Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας. (τηλ 2410 614449 | e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

16-04-2024
Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου στη Λάρισα

Το 10ο διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου διοργανώνεται από τις 26 έως τις 29 Απριλίου στη Λάρισα από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και το Σύλλογο Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που φιλοξενείται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη.

Όσοι παρευρεθούν στο φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Έλληνες, αλλά και ξένους δασκάλους και παιδαγωγούς του Σαξοφώνου, παγκόσμιας εμβέλειας. Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί, συναυλίες, masterclasse, σεμινάρια, διαλέξεις, workshop, ενώ θα γίνονται μαθήματα με τους κορυφαίους του είδους.

Οι δραστηριότητες θα γίνουν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Πλατεία Λαού), αλλά και στις πλατείες και στους πεζόδρομους της πόλης.

16-04-2024
Ανασυνταγμένος πίνακας βαθμολογίας και κατάταξης υποψηφίων της ανακοίνωσης ΣΟΧ1/2024

ΑΝΑΣΥΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕ ΚΩΔ 101, ΤΗΣ ΣΟΧ1/2024 ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ:

Κωδικός θέσης 101 - ΔΕ ΦΥΛΑΚΩΝ

16-04-2024
Διακήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
16-04-2024
Αιτήσεις για σημεία διάθεσης καρπουζιών - πεπονιών

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα στέκια πώλησης καρπουζιών - πεπονιών που θα δοθούν για το έτος 2024.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως 13/05/2024.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410 000154, 2410 531327.

Διεύθυνση: Αθανασίου Διάκου 5, Λάρισα

15-04-2024
”Η Γυναίκα Δέντρο”, η νέα ποιητική συλλογή της Τασούλας Τσιλιμένη

Η μητέρα της ήταν ρίζα.

Αλλάζει χρώμα όπως τα δέντρα.

Επιβιώνει στο έδαφος και το υπέδαφος

και σε περίοδο μακράς ξηρασίας.

Η ποιητική συλλογή της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τασούλας Τσιλιμένη, με τίτλο «Η Γυναίκα δέντρο», παρουσιάζεται την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19.00, στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου), από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το περιοδικό Θράκα και τις εκδόσεις ΑΩ.

Για την συλλογή θα μιλήσουν ο ποιητής Σωτήρης Παστάκας και ο αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/ποιητής Σπύρος Κιοσσές, ενώ η Κυριακή Σπανού, Ειδική Σύμβουλος της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα διαβάσει στίχους. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Θάνος Γώγος, εκδότης του περιοδικού Θράκα.

15-04-2024
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 ΑΠΟ 01/01/2024 ΕΩΣ 31/03/2024 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

15-04-2024
1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και ο Εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “STEM Robotics Academy” διοργανώνου το 1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Λάρισας!

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προωθήσει το ενδιαφέρον και τη δημιουργικότητα στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, προσφέροντας σε παιδιά και νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις δεξιότητές και ικανότητές τους.

To Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, ώρες 17:00-21:30, στο αμφιθέατρο του “Μύλου του Παππά,” στη Λάρισα. Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών των σχολείων της περιοχής Λάρισας. Η συμμετοχή των ομάδων είναι δωρεάν και η είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαγωνισμός σε δύο αγωνιστικές κατηγορίες:

1. Αγώνες Πάλης (SUMO) με ρομπότ Spike ή EV3 LEGO.

2. Αγώνες Ποδοσφαίρου με ρομπότ WeDo.

Επίσης θα διεξαχθεί διαγωνισμός Video Game Programming.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες εδώ: https://shorturl.at/fjCSW

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε στο https://forms.gle/ehpVrAEA5FtE7GQGA

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων είναι η 26/4/2024.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Η.Ε.R.O.), ο οποίος θα παρουσιάσει τους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει καθώς και η Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού (Ε-sports) η οποία θα παρουσιάσει τους αγώνες ηλεκτρονικού αθλητισμού e-sports.

Πληροφορίες στο 6936849735 (Γιάννης Μπαράς) ή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

15-04-2024
Παρουσίαση βιβλίου της Στέλλας Χατζηαποστόλου "Άλλοι δρόμοι…"

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων θα παρουσιάσουν το πρώτο βιβλίο της Λαρισαίας Στέλλας Χατζηαποστόλου, με τίτλο  «Άλλοι δρόμοι…».

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 19.00, στον χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, Ιουστινιανού 42.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν:

η Ελπίδα Κουτσογιάννη, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και η Εύη Παπανίκα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΦΜΕΑΛ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μάρω Κυρατζούλη, πτυχιούχος Δ.Ε.Ο.Π.Σ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία θα διαβάσει και αποσπάσματα του βιβλίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του ΣΦΜΕΑΛ Κατερίνα Εμμανουήλ.

Η Στέλλα Χατζηαποστόλου είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Όταν αποφοίτησε, επέστρεψε στην Λάρισα και άρχισε να εργάζεται ως υπάλληλος επιχειρήσεων και κατόπιν στο δικό της φορολογικό γραφείο για πολλά χρόνια. Μόλις απεγκλωβίστηκε από τα απαιτητικά ωράρια της εργασίας της βρήκε επιτέλους τον χρόνο να κάνει πράγματα που πάντα επιθυμούσε. Αρχικά ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό προσφέροντας λίγο από τον χρόνο της στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Λάρισας, στην συνέχεια προσέφερε τις υπηρεσίες της στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας με την ιδιότητα της εθελόντριας και αργότερα διετέλεσε Αντιπρόεδρος του προηγούμενου Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας. Από χρόνια υπήρχε μέσα της μια μεγάλη επιθυμία να γράψει ένα βιβλίο, πράγμα το οποίο κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να υλοποιήσει.

Το βιβλίο της είναι ένα μυθιστόρημα στο οποίο αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας, η οποία γεννήθηκε κατά την διάρκεια του εμφυλίου  πολέμου και παρακολουθεί την ζωή της μέχρι σήμερα, μέσα από το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της κάθε περιόδου της ζωής της. 

Το βιβλίο «Άλλοι δρόμοι….» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γραφή.

 

15-04-2024
Κύκλος εκδηλώσεων «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Η Θεσσαλία στο επίκεντρο» στη Λάρισα

Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν έναν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Η Θεσσαλία στο επίκεντρο” στις 19 και 20 Απριλίου και την Τρίτη 23 Απριλίου 2024.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 19-4-2024 στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, εκδήλωση γνωριμίας με την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, κατά την οποία θα προβληθούν εθνογραφικά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου (Εthnofest). Θα προηγηθούν σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

«Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στα ορεινά χωριά Βλάστη (Κοζάνης) & Συρράκο (Ιωαννίνων)» (Σκην: Σ. Μιχάλακας, 2020, 12'), «Παναγία Μεσοσπορίτισσα, η Παναγίτσα στ΄Αρχαία» (Σκην.: Σ. Μιχάλακας, 2023, 11΄), «Η τυροκομία στις Κυκλάδες» (Σκην.: Σ. Μιχάλακας, 2024, 11'), «Συριανό Λουκούμι. Το πιο ακριβό γλυκό» (Σκην. Κ. Αϊβαλιώτης, Σ. Μιχάλακας, 2022, 12').

Το Σάββατο 20-4-2024 θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά & Αγροδιατροφικές παραδόσεις: Δυνατότητες & Προοπτικές» στο Αμφιθέατρο του Μύλου Παππά, από τις 11:00 έως τις 20:00. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, διακεκριμένοι ερευνητές, καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι τοπικών Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και παραγωγοί, μέλη Συνεταιρισμών και ιδρυτές μικρών επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν δράσεις που συνδέονται με την αγροδιατροφική κληρονομιά: ερευνητικά προγράμματα, τοπικές πρακτικές και επιχειρηματικές δράσεις. Παράλληλα θα λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου, έκθεση με τοπικά αγροτικά προϊόντα συνεταιρισμών, μικρών επιχειρήσεων και παραγωγών της Θεσσαλίας.

Την Τρίτη 23-4-2024, από τις 17:00 έως τις 19:00, θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακό Σεμινάριο από την κα. Έλενα Μπαζίνη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο, ΔΙ.ΝΕ.ΠΟ.Κ., ΥΠ.ΠΟ, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Θεσσαλίας με θέμα: “Η αξιοποίηση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην εκπαίδευση: Οι εκπαιδευτικές δράσεις της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και οι διεθνείς πρακτικές”.

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται εγγραφή συμμετοχής.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

12-04-2024
Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα

Στο Αρχαίο Θέατρο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα ο Δήμος Λαρισαίων - Την Κυριακή, 21 Απριλίου, η λαμπαδηδρομία και η τελετή

Με μια λαμπρή τελετή αναμένεται να γίνει η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα, με κάθε επισημότητα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Δήμου Λαρισαίων, που θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Η τελετή υποδοχής έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί, την επόμενη Κυριακή, 21 Απριλίου 2024.

Λίγο νωρίτερα έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας, για τη μεταφορά της φλόγας στο Αρχαίο Θέατρο, από Λαρισαίες αθλήτριες και Λαρισαίους αθλητές, μέσα από κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενώ με το πέρας της τελετής, η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί για την αναχώρηση της φλόγας από την πόλη.

Να σημειωθεί ότι η τελετή υποδοχής στη Λάρισα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, στις 16 Απριλίου, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα διαρκέσει 11 ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.

Για το κοινό

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική φόρμα/αίτηση, την οποία μπορούν να βρουν στους ακόλουθους συνδέσμους (links):

Φόρμα/αίτηση ΕΝΗΛΙΚΩΝ Η φόρμα έκλεισε - Ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών έχει συμπληρωθεί

Φόρμα/αίτηση ΑΝΗΛΙΚΩΝ (9 ετών και άνω) Η φόρμα έκλεισε - Ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών έχει συμπληρωθεί

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων, θα πρέπει να συμπληρωθούν και οι δύο φόρμες, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αποδεικτικό/τα αποδεικτικά αποδοχής του αιτήματός τους, κατά την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο.

Η προσέλευση του κοινού στον χώρο έχει οριστεί για τις 8.30 το πρωί, της Κυριακής (21.04.2024).

Η δυνατότητα υποβολής της αίτησης συμμετοχής θα είναι ενεργή μέχρι την Πέμπτη, 18 Απριλίου (24:00) ή/και μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στο Αρχαίο Θέατρο.

 

Πολιτική Προστασία

Job Center

Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Κατασκήνωση στην Πόλη

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

Επανασύνδεση ρεύματος για ευπαθείς ομάδες

Οικογιορτή Λάρισας

Λάρισα Ιστορία Πολιτισμού Παρελθόν και Μέλλον

Βόλτες στην πόλη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης

Εκδρομές στη Λάρισα PDF

Larissa Tours and Excursions

Food Corridors European Program

Εμβολιάζομαι Νοιάζομαι

  ΕΟΔΥ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Λάρισα Είμαστε Μαζί απέναντι στον covid-19

ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ μεα

Βρείτε σε ποια Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων ανήκετε

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας

Πολυοδηγός για Μετανάστες - Multiguide for Immigrants

Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 

Stop TTIP/CETA

Η Ευρώπη σου

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Εγγραφή στο 112

Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια

Municipality of Larissa

We design

a modern city that every citizen will be happy to live in

We develop

social infrastructure and services for citizens and visitors

We place emphasis

on education, culture and institution building

We are implementing

infrastructure projects that will contribute to the development of the city

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY