Larissa Culture

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

03-10-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

03-10-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
03-10-2023
Αντιτετανικός εμβολιασμός στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά

Αντιτετανικός εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά σε συνεργασία με την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, σε όσους κατοίκους ήρθαν σε επαφή με λιμνάζοντα νερά.

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες δημιούργησαν σημαντικά ζητήματα στη δημόσια υγεία κάνοντας αναγκαία την λήψη απαραίτητων μέτρων.

Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί και την επόμενη Τετάρτη για όσους επιθυμούν, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός ανήλικων σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη, τηλ. 2416006922, email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

02-10-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-10-2023
Με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης για την ανασύνταξη της τοπικής οικονομίας μετά τη θεομηνία
 • Διαμορφώθηκε πλαίσιο αιτημάτων προς την πολιτεία για αναστολή ασφαλιστικών εισφορών, δανειακών, φορολογικών υποχρεώσεων  κ.α
 • Μεσοπρόθεσμός στόχος η συγκρότηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Θεσσαλία, με επίκεντρο τη Λάρισα

Η αναζήτηση των πρωτοβουλιών και των δράσεων του παραγωγικού δυναμικού της Λάρισας για την επόμενη ημέρα, ώστε να αμβλυνθούν οι πιθανές οικονομικές επιπτώσεις από την πρόσφατη κρίση, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στο Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Larissa Palace.

Στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων η εκτίμηση πως η οι πρόσφατες πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας αποτέλεσαν ένα ισχυρό πλήγμα για την παραγωγική δυνατότητα των θεσσαλικών επιχειρήσεων που μεταφράζεται σε ένα πιθανό πλήγμα για την τοπική οικονομία. Ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης παρουσίασε μια σειρά μέτρων τα οποία δρομολογεί ο Δήμος Λαρισαίων στην κατεύθυνση της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων για το επόμενο διάστημα. Η δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την θεομηνία αφορούν στην απαλλαγή για δυο χρόνια από τα δημοτικά τέλη, όπως επίσης για δυο χρόνια οι πληγείσες επιχειρήσεις θα λαμβάνουν μηδενικά τιμολόγια από τη ΔΕΥΑΛ. Επίσης θα υπάρξει αναστολή είσπραξης μισθωμάτων από δημοτικές εκτάσεις και καταστήματα, ενώ στο μεσοπρόθεσμα μέτρα περιλαμβάνεται η δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου για την μεταφορά κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται στην παραπήνεια περιοχή και υπέστησαν ζημιές. Επίσης, μετά από συζήτηση συγκροτήθηκε ένα διεκδικητικό πλαίσιο, ώστε να υπάρξουν άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες από την πλευρά της πολιτείας, στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του παραγωγικού δυναμικού της περιοχής.

Συμφωνήθηκε ωστόσο, η διεκδίκηση και άμεσων μέτρων από την πλευρά της πολιτείας, τα οποία βραχυπρόθεσμα θα ανακουφίσουν τόσο τις πληγείσες επιχειρήσεις της Λάρισας, όσο και αυτές που επηρεάζονται από την διαφαινόμενη μείωση του τοπικού ΑΕΠ. Μέτρα που σχετίζονται με την αναστολή πληρωμών υποχρεώσεων στις επιχειρήσεις (ασφαλιστικές εισφορές, δανειακές και φορολογικές υποχρεώσεις,  κ.α.) ενώ μεσοπρόθεσμα κινούνται στη συγκρότηση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Θεσσαλία, με κέντρο τη Λάρισα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας.
Οι συμμετέχοντες στη χθεσινή συνάντηση συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας και του Δήμου, ώστε το διεκδικητικό πλαίσιο να αποκτήσει ένα ισχυρό βραχίονα πίεσης για την υλοποίηση μέτρων και δράσεων.

Παράλληλα, ο Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη της Λάρισας σε πόλο περιφερειακής ανάπτυξης. «Υλοποιούμε ένα στρατηγικό σχέδιο με ορίζοντα το 2030. Αναμορφώσαμε το δημόσιο χώρο δημιουργώντας ένα ελκυστικό περιβάλλον για νέες επιχειρήσεις, επενδύσαμε στην εξωστρέφεια της πόλης ενισχύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο και την οικονομική δραστηριότητα της Λάρισας, δημιουργήσαμε θεσμούς που αύξησαν την επισκεψιμότητα της πόλης και την καθιστούν πλέον προορισμό.


Στην προσπάθειά μας αυτή, θα αξιοποιήσουμε και νέα εργαλεία για να μεγεθύνουμε την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης μας. Σχεδιάζουμε, ήδη, συνεδριακό κέντρο στις πρώην εκτάσεις του ΕΘΙΑΓΕ, συνεργαζόμαστε με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας για την ανάπτυξη Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα, προχωρούμε στην ψηφιοποίηση δομών και υπηρεσιών του Δήμου προκείμενου να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι λειτουργίες της πόλης μας και η καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών.
 
Η έμφαση, όμως, που δίνουμε στην ανάπτυξη της Λάρισας γίνεται, πάντα, με γνώμονα την αξιοπιστία, την αλληλεγγύη και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Κι αυτό είναι μια προσπάθεια συλλογική. Η συνεργασία μας μαζί σας είναι, όχι μόνο σημαντική, αλλά απαραίτητη για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Μαζί μπορούμε να εξελίξουμε την οικονομική άνθηση της πόλης μας, μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τη Λάρισα του 2030».

02-10-2023
Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Φιλιππούπολης

Αλλαγές κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή της Φιλιππούπολης θα υλοποιήσει, η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικοτητας του Δήμου Λαρισαίων, από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου εως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.  

Οι αλλαγές είναι οι εξής: 

Μονοδρομήσεις

Αργυρακούλη (τμήμα από Αλευαδών έως Αγ. Τριάδος) – μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Αλευαδών  προς την οδό Αγ. Τριάδος

Νικολοπούλου (τμήμα από Βεργίνας έως Αγ. Τριάδος) – μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Βεργίνας  προς την οδό Αγ. Τριάδος

Νικολοπούλου (τμήμα από Αλευαδών έως Αγ. Τριάδος) – μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Αλευαδών  προς την οδό Αγ. Τριάδος

Καναβατζόγλου  (τμήμα από Αγ. Τριάδος έως Στενημάχου) – μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Αγ. Τριάδος προς την οδό Στενημάχου

Καναβατζόγλου  (τμήμα από Αγ. Τριάδος έως  Αλευαδών) – μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Αγ. Τριάδος προς την οδό Αλευαδών

Αλευαδών  (τμήμα από Καναβατζόγλου έως Αργιρακούλη) – μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Καναβατζόγλου   προς την οδό Αργυρακούλη

Αλευαδών  (τμήμα από Καναβατζόγλου έως Λάτσιου) – μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Καναβατζόγλου   προς την οδό Λάτσιου

Στενημάχου  (τμήμα από Αγχιάλου έως Ρίζου) – μονόδρομος με φορά κίνησης από την οδό Αγχιάλου προς την οδό Ρίζου

Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις για τακτοποίηση Στάθμευσης στην περιοχή, συμπλήρωση ονοματοθεσίας οδών, προτεραιότητες κλπ.

29-09-2023
Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-23» - Δοκιμαστική ενεργοποίηση σειρήνων συναγερμού την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Ανακοινώνεται ότι:

Την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023, κατά την Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-23», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια.

Οι ενεργοποιήσεις των σειρήνων που αφορούν την περιοχή μας είναι οι παρακάτω:

α. Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης).

β. Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

---

ζ. Τοπική ώρα 11:30, σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ απειλής, για χρονική διάρκεια (120) δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης) στο σύνολο της Επικράτειας.

η. Τοπική ώρα 11:35, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης) στο σύνολο της Επικράτειας.

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας. Ταυτόχρονα με την ήχηση των Σειρήνων Συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί ήχηση των καμπανών των Ιερών Ναών της Επικράτειας με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας τριών (3’) λεπτών.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση με όλες τις ενεργοποιήσεις σειρήνων που θα πραγματοποιηθούν

 

29-09-2023
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - Προμήθεια ανταλλακτικών και μελανιών φωτοτυπικών μηχανημάτων (συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησής τους) για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια ανταλλακτικών και μελανιών φωτοτυπικών μηχανημάτων (συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησής τους) για τις ανάγκες των υπηρεσιών
του Δήμου Λαρισαίων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής, προϋπολογισμού 105.400,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. σύμφωνα με τις
διατάξεις του Ν. 4412/2016 “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών” (ΦΕΚ 147/2016 τεύχος Α’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Περίληψη διακήρυξης

Διακήρυξη της ανοικτής διαδικασίας

29-09-2023
ΚΕΠ Γιάννουλης - Λειτουργία σε νέα διεύθυνση

 

Το ΚΕΠ Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων ύστερα από την ολική καταστροφή που υπέστη, λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 17 (ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ)
ΤΗΛ: 2413505706
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΔΕΜΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΕΠ444
ΤΗΛ:2413505705


Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων και γενικές πληροφορίες για τα ΚΕΠ

29-09-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Παρασκευή 29/09/2023, ώρα 09:30 (λήξη ώρα 11:30)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-09-2023
Εκδήλωση αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη από το Πανεπιστήμιο Πολιτών

Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος 2023 "Άλκη Ζέη", το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών (ΠΟΚΕΛ) Ν. Λάρισας και με τη στήριξη του Εκδοτικού Οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023, ώρα 06:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Ι.Γ.Κατσίγρα εκδήλωση-αφιέρωμα στην συγγραφέα Άλκη Ζέη.

Εμπειρίες από τη ζωή με την Άλκη Ζέη θα μοιραστούν με το κοινό τα παιδιά της, Πέτρος και Ειρήνη Σεβαστίκογλου, ενώ ο ανηψιός της Αλέξης Κόκκος θα μιλήσει για τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα της αγαπημένης και πολυβραβευμένης συγγραφέως. Για την συμβολή του έργου της στην εκπαιδευτική κοινότητα θα μιλήσει η συνταξιούχος νηπιαγωγός κα Αναστασία Κιούση.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας-αφιέρωμα με τίτλο "Ο μεγάλος Περίπατος της Άλκης Ζέη".

Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, θα υλοποιηθεί στο χώρο της βιβλιοθήκης (εντός του κτιρίου της Πινακοθήκης) Θεατρικό Βιωματικό Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος βασισμένο στο «Καπλάνι της Βιτρίνας» με τίτλο “Μια χούφτα χρώματα και δυο σακιά ελευθερία - ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;” για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η υπεύθυνη θεατρολόγος Ελεονώρα Τσιαντούλα με τη βοήθεια της Αναστασίας Κιούση θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους σε μια συλλογική και δημιουργική εμπειρία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς. Το εργαστήρι διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν βιβλία καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση προκειμένου να ξαναφτιάξουμε όλοι μαζί τις βιβλιοθήκες των σχολείων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες (3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, Παιδικός Σταθμός ΔΥΠΑ, Εναλλακτικό Σχολείο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Γυμνάσιο & Λύκειο Φαλάνης).

Διαβάστε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος 2023 "Άλκη Ζέη", το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών (ΠΟΚΕΛ) Ν. Λάρισας και με τη στήριξη του Εκδοτικού Οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023, ώρα 06:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Ι.Γ.Κατσίγρα εκδήλωση-αφιέρωμα στην συγγραφέα Άλκη Ζέη.
Εμπειρίες από τη ζωή με την Άλκη Ζέη θα μοιραστούν με το κοινό τα παιδιά της, Πέτρος και Ειρήνη Σεβαστίκογλου, ενώ ο ανηψιός της Αλέξης Κόκκος θα μιλήσει για τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα της αγαπημένης και πολυβραβευμένης συγγραφέως. Για την συμβολή του έργου της στην εκπαιδευτική κοινότητα θα μιλήσει η συνταξιούχος νηπιαγωγός κα Αναστασία Κιούση.
Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας-αφιέρωμα με τίτλο " Ο μεγάλος Περίπατος της Άλκης Ζέη".
Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, θα υλοποιηθεί στο χώρο της βιβλιοθήκης (εντός του κτιρίου της Πινακοθήκης) Θεατρικό Βιωματικό Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος βασισμένο στο «Καπλάνι της Βιτρίνας» με τίτλο “Μια χούφτα χρώματα και δυο σακιά ελευθερία - ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;” για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η υπεύθυνη θεατρολόγος Ελεονώρα Τσιαντούλα με τη βοήθεια της Αναστασίας Κιούση θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους σε μια συλλογική και δημιουργική εμπειρία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς. Το εργαστήρι διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν βιβλία καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση προκειμένου να ξαναφτιάξουμε όλοι μαζί τις βιβλιοθήκες των σχολείων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες (3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, Παιδικός Σταθμός ΔΥΠΑ, Εναλλακτικό Σχολείο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Γυμνάσιο & Λύκειο Φαλάνης).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

28-09-2023
Απ. Καλογιάννης: «Επιτέλους καλή σχολική χρονιά»
 • Παρέστη στον αγιασμό του 6ου Γυμνασίου

Στον αγιασμό του 6ου Γυμνασίου Λάρισας παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ευχόμενος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, «επιτέλους καλή σχολική χρονιά!».

Ο κ. Καλογιάννης, στον σύντομο χαιρετισμό, αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις συνθήκες που επικράτησαν στην πόλη και συνολικά στο Δήμο Λαρισαίων από τα πλημμυρικά φαινόμενα, στις ζημιές που προκάλεσε, στην ένταση και την αγωνία των ανθρώπων αλλά και ανταπόκριση του Δήμου Λαρισαίων.

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος, τόνισε ότι παρουσία του στο 6ο Γυμνάσιο, συνδέεται με μια άλλη κρίση που αντιμετώπιση η πόλη και ειδικότερα του σεισμούς του Μαρτίου του 2021. Σημειώνεται ότι σο διδακτήριο του 6ου Γυμνασίου – Λυκείου είχαν προκύψει φθορές που δεν προκαλούσαν προβλήματα στην άμεση λειτουργία του σχολείου, οι οποίες ωστόσο έπρεπε να αποκατασταθούν, Έτσι πέρσι το καλοκαίρι, αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο 6ο Λύκειο και το περασμένο καλοκαίρι, εγκαίρως ολοκληρώθηκαν και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο κτίριο του Γυμνασίου. Επίσης, αναφέρθηκε και στα έργα διαμόρφωσης νέων πεζοδρομίων που εξελίσσονται πέριξ του σχολικού συγκροτήματος.

Ο κ. Καλογιάννης, συζήτησε με τον διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλη Παπαμαργαρίτη για θέματα που αφορούν το διδακτήριο, ενώ συζήτησε και με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

28-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Ενημέρωση για κύμα κακοκαιρίας

Τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν χθες βράδυ δεν επηρέασαν την πόλη και τον Δήμο μας.

Η στάθμη του Πηνειού είναι σε χαμηλό επίπεδο.

Σε διάφορα σημεία και όπου χρειάζεται πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης αναχωμάτων.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων ξεκίνησαν σήμερα κανονικά την λειτουργία τους.

26-09-2023
Λογαριασμός στήριξης των πλημμυροπαθών από τον Δήμο Λαρισαίων

Στο πλαίσιο ανακοίνωσης των μέτρων του Δήμου Λαρισαίων για την στήριξη των πλημμυροπαθών ανακοινώνεται ο αριθμός λογαριασμού κατάθεσης χρημάτων για την στήριξη των πλημμυροπαθών

Ο αριθμός λογαριασμού είναι ο εξής:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR64 0172 6060 0056 0601 6021 401
Δήμος Λαρισαίων

Υπεύθυνη για την διαχείριση του λογαριασμού θα είναι επιτροπή αποτελούμενη από ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

26-09-2023
Θεσσαλικό Θέατρο - Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023 - 2024

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Θ.Θ. 2023 – 2024

Το Θεσσαλικό Θέατρο, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων. Οι εγγραφές για τη θεατρική περίοδο 2023-2024 ξεκίνησαν και η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στην τέχνη του θεάτρου, πάντα με οδηγό ένα υψηλό παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό κριτήριο. Θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμός, κίνηση, αναπνοή και ορθοφωνία, καθώς και υποκριτική  στηρίζουν μέσα σε ένα πνεύμα ενθάρρυνσης και χαράς την  βιωματική μάθηση και την θεατρική απόλαυση.

Ολόκληρο τον Οκτώβριο τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Αρχάριοι:

Υπεύθυνη τμήματος Ειρήνη Γκότση, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός.

Μαθήματα: Δευτέρα 17:00-20:00 και Σάββατο 11:00-15:00.

Προχωρημένοι:

Υπεύθυνη τμήματος Ειρήνη Ζγούρη, ηθοποιός, θεατρολόγος και κινηματογραφίστρια.

Μαθήματα: Παρασκευή 18:00-21:00 και Κυριακή 17:00-20:00.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του εργαστηρίου πραγματοποιούνται εξειδικευμένα σεμινάρια τόσο με στελέχη του Θεσσαλικού Θεάτρου όσο και με επισκέπτες καλλιτέχνες.

Πληροφορίες – Εγγραφές:
https://forms.gle/nP5Wn4JvKkpbpjyN8

Γραμματεία Θεσσαλικού Θεάτρου, τηλ. επικοινωνίας: 2410 621209 Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00.

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Υποστηρικτικό Υλικό:

Α έτος:

B’ έτος: Δράση για την Ημέρα της Γυναίκας (https://www.youtube.com/watch?v=4IqkTV3ckCk&list=PLAEz2QEqPgu6tI2-PMXEG06auc8qPrKVc&ab_channel=%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%98%CE%95%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%9F)

 

 

26-09-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ) Τρίτη 26/09/2023, ώρα 11:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-09-2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Σύναψη σύμβασης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με αντίτιμο

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οκτώ (8) ατόμων με ωρομίσθια απασχόληση υπό μορφή αντιτίμου, για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Χορού της Δ/νσης Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα για την Ανώτερη Σχολή Χορού και Δημοτική Σχολή Μπαλέτου.

Ανακοίνωση της σύμβασης

Αίτηση

25-09-2023
Μέχρι τις 4 μ.μ. η λειτουργία του Τμήματος Πολιτών και άλλων δομών του Δήμου Λαρισαίων

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι το Τμήμα Πολιτών του Δήμου, το ΚΕΠ Γιάνουλης, το ΚΕΠ Φαλάνης, το Κέντρο Κοινότητας, και το Κέντρο Κοινότητας (παράρτημα Ρομά), από αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν από το πρωί μέχρι τις 4 μ.μ.

25-09-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Δευτέρα 25/09/2023, ώρα 09:00 (λήξη ώρα 10:30)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-09-2023
Θεσσαλικό Θέατρο - Παιδική Σκηνή - Το καπλάνι της βιτρίνας

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023-24

ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Της Άλκης Ζέη

Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

Πρεμιέρα Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, 7.00μ.μ.

Παραστάσεις για σχολεία 9.30 και 11.30 π.μ. Δευτέρα με Παρασκευή

Παραστάσεις ανοιχτές στο κοινό:
Κυριακή 1η Οκτωβρίου 7.00μ.μ.
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 12.00μ.μ.
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 12.00μ.μ

Το 2023 γιορτάζονται τα 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης συγγραφέως Άλκης Ζέη και έχει κηρυχθεί επίσημα από το ΥΠΠΟΑ «Έτος Άλκης Ζέη». Το Θεσσαλικό Θέατρο συμμετέχει σε αυτόν τον εορτασμό και ανεβάζει Το Καπλάνι της Βιτρίνας στην Παιδική του Σκηνή και συστήνει στο κοινό της Λάρισας αυτό το χαρακτηριστικό της έργο. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 1η Οκτωβρίου. Κατάλληλο για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Καλοκαίρι. Η μαγική εποχή των παιδιών. Θάλασσα, παιχνίδι, εξερευνήσεις και ατέλειωτες νύχτες με μαγικές ιστορίες κάτω από τ’ αστέρια.
Μια παρέα παιδιών στο Λαμαγάρι της Σάμου, θα ζήσει μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Η δικτατορία του Μεταξά στις 4 Αυγούστου του 1936, θα οδηγήσει τα παιδιά να πάρουν μέρος σε μυστικές αποστολές για να βοηθήσουν τον ξάδερφο της Μέλιας και της Μυρτώς, τον Νίκο, που είναι φοιτητής και κινδυνεύει με φυλάκιση. Ο Νίκος κρύβεται στο Μύλο με το σπασμένο φτερό μέχρι να μπορέσει να διαφύγει στην Ισπανία που γίνεται εμφύλιος πόλεμος για να πολεμήσει για την Δημοκρατία. Όσο δύσκολα όμως κι αν είναι τα πράγματα τα παιδιά έχουν τη βοήθεια ενός τίγρη που βρίσκεται μέσα σε μια βιτρίνα στο σαλόνι του σπιτιού της Μέλιας και της Μυρτώς. Το Καπλάνι -όπως λένε τον τίγρη στη Σάμο- έχει την ικανότητα να ζωντανεύει μέσα από τις ιστορίες που τους διηγείται ο Νίκος και όταν χρειαστεί, με το δικό του μαγικό τρόπο, να παίρνει μέρος στις δύσκολες αποστολές των παιδιών, να τα βοηθάει και να τα προστατεύει.

Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι μια ιστορία για την συναρπαστική πορεία που ακολουθούν όλα τα ζωντανά πλάσματα, άνθρωποι και ζώα, για να ζήσουν έτσι όπως είναι φτιαγμένα από την φύση: Ελεύθερα.

Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι μια ιστορία φωτεινή όπως είναι τα καλοκαίρια και σκοτεινή όπως οι δικτατορίες. Μέσα από την αυτοβιογραφική ιστορία της Άλκης Ζέη, από τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, ζωντανεύει ένα καλοκαίρι που δεν είναι όπως τα άλλα. Το παιχνίδι και την ανέμελη ζωή των παιδιών θα έρθει να διαταράξει μια πραγματικότητα σκληρή: η επιβολή μιας δικτατορίας.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει τη μαγική ικανότητα των παιδιών να παλεύουν με όπλα ανίκητα στις μάχες της ζωής.

Η φαντασία και το παιχνίδι, η πίστη και η αθωότητα, η ομορφιά και η ασχήμια του κόσμου χωρίς ψεύτικα φίλτρα και η αλήθεια μέσα από τα μάτια των παιδιών, «φτιάχνουν» ένα ατέλειωτο καλοκαίρι που όλοι μέσα του μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι.

Η παράσταση ακολουθεί επί σκηνής το μυστικό δρόμο των παιδιών και του καπλανιού, αλλά και με κινηματογραφικά μέσα ανοίγει ακόμα περισσότερο τη μαγική εκείνη διάσταση που έχει πάντα η οπτική γωνία των παιδιών και η χωρίς όρια φαντασία τους.

Ίσως γιατί όταν όλοι επιστρέφουμε εκεί, μπορούμε να είμαστε Ελεύθεροι.

Συντελεστές:

Διασκευή – Σκηνοθεσία - Στίχοι τραγουδιών: Δήμητρα Λαρεντζάκη

Σκηνικό: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Μάσκες: Ολυμπία Σιδερίδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Video: Πέτρος Σεβαστίκογλου
Video animation: Μπάμπης Βενετόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Δήμητρα Λαρεντζάκη - Βαγγέλης Χαλκιαδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Βράκα

Παίζουν ( Αλφαβητικά) :
Χριστίνα Βράκα
Ειρήνη Ιωάννου
Δήμητρα Καραγιώργου
Αγάπη Μουστρή
Δημήτρης Όντος
Σταμάτης Στάμογλου
Ελίνα Σταμοπούλου
Θάνος Τριανταφύλλου

Διάρκεια: 90’
Τιμή εισιτηρίου για σχολεία: 4 ευρώ
Τιμή εισιτηρίου για ενήλικες : 8 ευρώ (στις ανοιχτές παραστάσεις για το κοινό)

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Εφημερίδα Ελευθερία, Πολιτεία Λαρισαίων, Larissanet, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, OnLarissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, Tι νέα Λάρισα;, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Πόλις Radio, Campus Radio, Formedia Radio, Musica radio, Radio Dee-jay.

25-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Με απόφαση της κυβέρνησης η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε όλη τη Θεσσαλία

Μετα από πολλές και δικαιολογημένες απορίες γονέων μαθητών για το θέμα της μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων στο Δήμο Λαρισαίων, διευκρινίζουμε τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, με αποφάσεις των αρμοδίων υπουργών που συμμετείχαν στην σημερινή (24/9) σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης τα σχολεία σε όλη τη Θεσσαλία, θα παραμείνουν κλειστά για τρεις ημέρες και μέχρι την Τετάρτη.

Για την συγκεκριμένη απόφαση διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις, γιατί όπως έχει ήδη ενημερώσει εγκαίρως ο Δήμος Λαρισαίων όλα τα σχολικά κτίρια, πλην δυο, για τα οποία εγκαίρως έχουν εκδοθεί αποφάσεις για τη μεταστέγαση των μαθητών, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές.
Για το λόγο αυτό εξάλλου, αποφασίσαμε να λειτουργήσουν αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων.

Ωστόσο, όπως είναι αυτονόητο σεβόμαστε και υλοποιούμε την κυβερνητική απόφαση.

25-09-2023
Κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαρισαίων - Κανονικά λειτουργούν οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

Μετά τη διευρυμένη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για την επερχόμενη κακοκαιρία που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τις αντίστοιχες εισηγήσεις των υπουργών για μη λειτουργία των σχολείων σε όλη την Θεσσαλία για τις τρεις προσεχείς ημέρες, γίνεται γνωστό ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Λαρισαίων δεν θα διεξαχθούν δια ζώσης στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης θα γίνει τηλεκπαίδευση όπου είναι δυνατό.

Ανοικτά οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων

Τέλος, σημειώνεται ότι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, αύριο Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

22-09-2023
Στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Λαρισαίων ο διοικητής και η υποδιοικητής του ΟΠΕΚΑ

Ο διοικητής του Οργανισμού Κοινωνικών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ΟΠΕΚΑ) κ. Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης και η υποδιοικητής ΟΠΕΚΑ κ. Ευθυμία Καρποδίνη, βρέθηκαν στη Λάρισα και στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής όπου είχαν συνάντηση με την αντιδήμαρχο κ. Ρίτα Απρίλη για ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω στήριξη των πλημμυροπαθών.

22-09-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 28/09/2023, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-09-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ) Παρασκευή 22/09/2023, ώρα 13:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-09-2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με δύο (2) άτομα κλάδου/ειδικότητας ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ/ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
22-09-2023
Τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών για την απόρριψη ηλεκτρικών συσκευών από πλημμυρισμένες περιοχές

Με συνεργασία του ΣΣΕΔ “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.” και του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνεται ότι για την απόρριψη ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαίνει από σήμερα 21/9 σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή, έτσι ώστε οι πολίτες να καλούν και να κλείνουν ραντεβού με ειδικό συνεργείο για την απομάκρυνση των ηλεκτρικών από το χώρο τους.

Ισχύει για ηλεκτρικό & ηλεκτρονικό εξοπλισμό που απορρίπτεται από οικίες, γραφεία, καταστήματα, σχολεία κ.λπ.

Η τηλεφωνική γραμμή είναι 210-5319934 και λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00- 17:00.

21-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Έτοιμα να ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα
 • Κανονικά η λειτουργία τους στην πόλη, μετά και τις απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες των συνοικιών που έχουν πληγεί.
 • Τι προβλέπει η απόφαση μεταστέγασης μαθητών του 3ου ΔΣ Γιάννουλης (Εργατικές Κατοικίες) και του Γυμνασίου – Λυκείου Φαλάνης

Έτοιμα είναι να ανοίξουν τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων την ερχόμενη Δευτέρα, εάν τελικώς υπάρξουν οι σχετικές θετικές αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα σχολεία στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στις συνοικίες που έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες έχουν ελεγχθεί και καθαριστεί, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις.

Σε ότι αφορά στις σχολικές μονάδες των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης και των σχολεία των Εργατικών Κατοικιών και της Φαλάνης, τα οποία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές, έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις για μεταστέγαση τους σε γειτονικά σχολικά συγκροτήματα.

Ειδικότερα, σε σχετική απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων προβλέπονται τα εξής:

 • Μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Δασοχωρίου στο Νηπιαγωγείο Φαλάνης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση του 3ου Νηπιαγωγείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση της Α’ και ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 1ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση της Β’ και Γ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση της Δ’ και Ε’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 31ο Δημ. Σχολείο Λάρισας (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση του Λυκείου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση του Γυμνασίου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (απογευματινή βάρδια).

Τέλος σημειώνεται πως τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού που λειτουργεί με ευθύνη του ΟΑΕΔ, στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, θα ενταχθούν, μετά από συνεννόηση με τους γονείς στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Το ίδιο θα γίνει και με το εκπαιδευτικό προσωπικό του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού

21-09-2023
Δωρεάν σεμινάριο για τη φωνή στο ΔΩΛ

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από 17:30 – 20:30 στην Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν «Σεμινάριο διερεύνησης, συνειδητοποίησης και άσκησης του φωνητικού μηχανισμού» με τη Βασιλική Ποζίδου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοής, στήριξης και προβολής της φωνής και ορθής εκφοράς του λόγου απομυθοποιώντας τα μυστήρια που περιβάλλουν τη χρήση της φωνής.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες που κάνουν έντονη χρήση της φωνής τους όπως καθηγητές, πάσης φύσεως εκπαιδευτικούς, ομιλητές ή σπουδαστές τραγουδιού και θεάτρου και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν καλύτερης ποιότητας ομιλία.

Βασιλική Ποζίδου
Γεννήθηκε στην Τσεχία όπου άρχισε τις μουσικές σπουδές σε ηλικία πέντε ετών στο τραγούδι, πιάνο και ακορντεόν. Παράλληλα ήταν μέλος παιδικής και αργότερα της γυναικείας χορωδίας ως σολίστ. Σε ηλικία δεκαέξι ετών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συνέχισε τις σπουδές της στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Θ. Μαραντίδου απ’ όπου έλαβε το δίπλωμα της με βαθμό Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση, ολοκληρώνοντας παράλληλα τις σπουδές των ανώτερων θεωρητικών (πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας).

Συμμετείχε στο στούντιο όπερας το όποιο συστάθηκε στα πλαίσια του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης 1997 όπου κάνει το ντεμπούτο της στην όπερα IL Campnello: G. Donizetti (Serafina). Στην ίδια σκηνή ερμηνεύει το ρόλο της Pamina (Die Zauberflote: W.A. Mozart).  Ακλουθούν Dirindina (D. Scarlati: La Drindina), Damon (F.G. Handel: Acis und Galatea) και Αnnina (G. Verdi: La Traviata). Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την G.Ravazzi, τον D.Iordacheschu, R. Coviello και σεμινάρια μελοδραματικής με τον σκηνοθέτη P. Cartalof.

Πραγματοποίησε ρεσιτάλ στην Τσεχία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα ερμηνεύοντας άριες από γνώστες όπερες και οπερέτες. Σε σειρά εκδηλώσεων εκτέλεσε παλιά δημοτικά τραγούδια της Ισπανίας για κιθάρα και φωνή (Lorca-De Falla), δημοτικά γερμανικά τραγούδια (Schubert, Kreutzer, Spohr, Kaliwoda κ.a.) και γαλλικά τραγούδια (Debussy, Faure, Hahn) Συνέπραξε με τον Ρουμάνο βαρύτονο Dan Iordacheschu σε εμφανίσεις στη Βόρεια Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Νικολάου Αστρινίδη. Ερμήνευσε το μέρος της σοπράνο στο Requiem του W.A. Mozart κ.α. Πρόσφατα  εμφανίστηκε στο Sunny Clasical festival ερμηνεύοντας άριες από γνώστες όπερες, με αποσπάσματα από musical (Le miserable, Summertime, The fantom of the opera κ.α.) A heart full of love και στο Μακεδονικό Ωδείο με έργα Tchaikowsky, Debussy – Beau Soir, Faure – apres une reve Hahn.
Το σχολικό έτος 2019 – 2020 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μακεδονικού Ωδείου.

21-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες για δήθεν σπάσιμο του φράγματος Γυρτώνης

Η δήθεν «είδηση» περί «εντολών» ή αποφάσεων» του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για ενέργειες που στόχευαν στο σπάσιμο του Φράγματος της Γυρτώνης είναι εκτός πραγματικότητας. Πρόκειται για απόλυτα ψεύδη και συκοφαντίες που στοχεύουν στην σύγχυση, την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία εντυπώσεων.

Το Φράγμα είναι στη θέση του, είναι κατασκευασμένο από μπετόν και μόνο με ανατίναξη θα μπορούσε να διασπαστεί.

Η απόφαση που ελήφθη εις γνώση όλων των παρισταμένων στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Θεσσαλίας, αφορούσε σε παρέμβαση σε αγροτικό δρόμο επι αναχώματος στην ζώνη πλημμυρών του Πηνειού, που οδηγεί στο φράγμα σε απόσταση από αυτό και στην αριστερή πλευρά κατά τον ρου του ποταμού.

Δηλώνουμε απολύτως κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία έγινε παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διάρρηξη του αναχώματος της πλημμυρικής κοίτης του Πηνειού που συνέβη στη δεξιά πλευρά κατά τον ρου του ποταμού και οδήγησε πλημμυρικά νερά προς την Κάρλα και τα κοντινά χωριά.

Η παρέμβαση η οποία κρίθηκε αναγκαία από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαλάνης και τα παριστάμενα μέλη του Συντονιστικού, λειτούργησε θετικά και σωτήρια για ανθρώπινες ζωές και εκτιμάται ότι εκτόνωσε σημαντικές ποσότητες που θα απειλούσαν με βίαιο τρόπο την Φαλάνη, το Δασοχώρι και τη Λάρισα. Τα νερά αυτά μέσω της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού όδευσαν προς την θάλασσα.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Οσοι συνεχίζουν να επιμένουν σε διαρροή και διακίνηση καταφανών ψευδών ειδήσεων ενδέχεται να κληθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Είναι απολύτως εξοργιστικό με φόντο το δράμα των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα, να εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές ανθρώπους οι οποίοι με συστηματικό τρόπο και ψέματα επενδύουν στην τοξικότητα και το διχασμό, πιστεύοντας πως έτσι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Παραθέτουμε video τοπικής ιστοσελίδας με πλάνα και δηλώσεις του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης κ. Κ. Λυγούρα, την ώρα της παρέμβασης, όπου ρητά δηλώσει ότι η παρέμβαση γίνεται σε δρόμο επι αναχώματος,, ενώ από τα σχετικά πλάνα επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η παρέμβαση δεν γίνεται στο φράγμα.

Στο ιδιο video αναφέρεται ότι η παρέμβαση γίνεται ύστερα απο συνεννόηση με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

https://www.youtube.com/watch?v=u3MB6qDovsM

2. Επισυνάπτουμε αποτύπωση της περιοχής όπου φαίνονται

α) το φράγμα Γυρτώνης

β) το σημείο παρέμβασης των ανθρώπων της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης

γ) το σημείο του αναχώματος του φράγματος που έσπασε στη δεξιά πλευρά της κοίτης, το οποίο πλημμύρισε τις περιοχές προς την Κάρλα.

3. Επισυνάπτουμε αεροφωτογραφία του φράγματος Γυρτώνης για τις σχετικές συγκρίσεις.

 

20-09-2023
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας - Εκμίσθωση του κυλικείου στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας

Ο Δήμος Λαρισαίων διενεργεί φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του κυλικείου που βρίσκεται στο 4ο χλμ Ε.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας, εντός του χώρου του Νέου Κοιμητηρίου Λάρισας.

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική - πλειοδοτική, και θα διεξαχθεί στις 05-10-2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 (έναρξη εκφώνησης προσφορών) έως 10:30 (λήξη εκφώνησης προσφορών) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Λάρισας (Ίωνος Δραγούμη 1, 3ος όροφος).

Διαβάστε την Περίληψη Διακήρυξης της Δημοπρασίας

20-09-2023
Πρόγραμμα αυτοψιών κλιμακίων ΔΑΕΦΚ για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, τα κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) θα βρίσκονται στις εξής πληγείσες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων:

 • Νέες Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης
 • Παπασταύρου
 • Ιπποκράτης
 • Αγία Μαρίνα
 • ΑΤΑ (τέρμα Αγιάς)
 • Κάστρο

Την Πέμπτη οι μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ θα βρεθούν, μεταξύ άλλων και στο Κουτσόχερο.

20-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Νέα τηλέφωνα επικοινωνίας για ζητήματα των πλημμυροπαθών

Από τηνΤετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες που θέλουν να επικοινωνούν για θέματα που αφορούν ζητήματα που προκύπτουν από τις πλημμύρες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων στα τηλέφωνα:

2413.500.400

2413.500.289

oikogiorti banner

kinitikotita banner

politikiprostasia

zoa yiothesia

radio

NEOLAIA

191114 kentro koin

PtPlogo 1

logo learn city 1 

kataskinwsi

kdap kdapmea

saata banner dimos

deh dhmos new

larissa culture banner

mathitikos tourismos

ekdromes larissa

ekdromes larissa en

food corridors banner

LARISSAMAZI 300X100

EmB Noiaz no logo mikro

  eody logo n

koinothta g

ypethe

radio bee 2

ESD PDS

register for 112 gr

koynoypia

Municipality of Larissa

We design

a modern city that every citizen will be happy to live in

We develop

social infrastructure and services for citizens and visitors

We place emphasis

on education, culture and institution building

We are implementing

infrastructure projects that will contribute to the development of the city

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200 | Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY