Συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ο πρώτος κύκλος των εργαστηρίων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας.
Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», τα παιδιά ολοκλήρωσαν τα τέσσερα πρώτα εργαστήρια του προγράμματος. Η αφετηρία έγινε με τη δημιουργία μιας διαδρομής ανάγνωσης (ντόμινο βιβλίων) στη βιβλιοθήκη, χρησιμοποιώντας τα βιβλία της φετινής ΚΕ.
Στη συνέχεια οι “Διαδρομές προς το σπίτι”, μας οδήγησαν στην κατασκευή διαφορετικών ειδών σπιτιών με ανακυκλώσιμα υλικά εστιάζοντας στην αξία της κατοικίας.
Η επόμενη διαδρομή, μας ταξίδεψε στην Άπω Ανατολή όπου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ιαπωνική κουλτούρα, μαθαίνοντας την τέχνη του Χαϊκού, ενώ στο εργαστήρι “Δημιουργικές διαδρομές ' τα παιδιά έγιναν συγγραφείς και εικονογράφοι, συνέθεσαν τη δική τους περιπετειώδη, τρομακτική, αστεία, ρομαντική ή εντελώς φανταστική ιστορία, στήνοντας το σκηνικό της πάνω σε μια γραμμή!
Οι ιστορίες τους έγιναν εικονοβιβλία σε σχήμα ακορντεόν!
Στην τελευταία συνάντηση “Διαδρομές μαζί”, τα παιδιά απόλαυσαν πρωτότυπα παιχνίδια συνεργασίας με σκοπό να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να αποκτήσουν αμοιβαία εμπιστοσύνη, να αναπτύξουν την παρατηρητικότητα, την απομνημόνευση και δεξιότητες προσανατολισμού, ενώ έμαθαν να συνεργάζονται αρμονικά και να καλλιεργούν τον σεβασμό προς τους άλλους!
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.
Με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.
Καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2022gr.

Το πρόγραμμα των δράσεων για τον 2ο κύκλο διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022: Διαδρομές επιβίωσης
Τα παιδιά εμπνέονται από το δάσος και με υλικά από τη φύση, τα οποία γίνονται αντικείμενα δημιουργίας, κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο που μπορεί να μετατραπεί στην πιο αγαπημένη γωνιά της βιβλιοθήκης για διάβασμα και παιχνίδι.
Εμψυχωτές: Γελαντζοπούλου Ειρήνη, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος
Για παιδιά ηλικίας 7 - 12 ετών
Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας
Ώρα: 10:30

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022: Θαλασσινές διαδρομές
Τα παιδιά φτιάχνουν χάρτινα καράβια, ταξιδεύουν μαζί τους σε μακρινές θάλασσες και αφηγούνται τις θαλασσινές τους διαδρομές, χαράσσοντας πορείες πάνω σε χάρτες.
Εμψυχωτής: Σόνια Παράσχου, Φιλόλογος
Για παιδιά ηλικίας 7 - 12 ετών
Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας
Ώρα: 10:30

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022: Διαδρομές συνεργασίας
Τα παιδιά ορίζουν τι είναι “κοινότητα”, “φυτεύουν” το δικό τους δέντρο συνεργασίας, συνθέτουν όμορφες ιστορίες. χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και χτίζουν έτσι, τη δική τους μοναδική κοινότητα.
Εμψυχωτής: Βασιλική Βλάχου, Βιβλιοθηκονόμος
Για παιδιά ηλικίας 9 - 12 ετών
Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας
Ώρα: 10:30

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022: Χνουδωτές διαδρομές
Τα παιδιά καλλιεργούν την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα και φτιάχνουν πολύχρωμα αυτοσχέδια γατόσπιτα για τους αδέσποτους φίλους της βιβλιοθήκης, της γειτονιάς, της πόλης τους!
Εμψυχωτής: Παρασκευή Τσέλιου, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης
Για παιδιά ηλικίας 7 - 12 ετών
Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας
Ώρα: 10:30

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022: Φτερωτές διαδρομές
Τα παιδιά ακολουθούν τις μεταναστευτικές διαδρομές των αποδημητικών πουλιών, μαθαίνουν για τα διάφορα είδη και γίνονται παρατηρητές αυτού του ταξιδιού, μέχρι τη στιγμή που φτιάχνουν τη φωλιά τους. Στο τέλος τα παιδιά κατασκευάζουν με φυσικά υλικά χελιδονοφωλιές και ταΐστρες.
Εμψυχωτής: Παρασκευή Τεκέδου, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης
Για παιδιά ηλικίας 7 - 12 ετών
Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας
Ώρα: 10:30

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022: Διαδρομές στη φύση
Τα παιδιά γνωρίζουν τη φύση μέσα από μυρωδιές, μαθαίνουν για τους σπόρους “ταξιδευτές” και αφηγούνται τις ιστορίες αυτών των διαδρομών.
Εμψυχωτής: Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος
Για παιδιά ηλικίας 7 - 10 ετών
Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας
Ώρα: 10:30

Οι δράσεις είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, 3ος όροφος, τηλ: 2410618753,
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ενημερωθείτε από την σελίδα μας στο διαδίκτυο: @Δημοτική Βιβλιοθήκη

220720 vivlio kalokairi