Food Corridors - Έγκριση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης του δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας έργου FOOD CORRIDORS του Δήμου Λαρισαίων για την αποδοχή και έγκριση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (Integrated Action Plan – IAP). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γιώργος Νταλός, υπεύθυνος του έργου, παρουσίασε τις δράσεις του Σχεδίου οι οποίες είναι αποτέλεσμα τόσο της ανταλλαγής εμπείρων και καλών πρακτικών με τους υπόλοιπους όσο και της στρατηγικής του Δήμου για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής και τη δημιουργία ισχυρής τοπικής ταυτότητας.

Πιο συγκεκριμένα το Ολοκληρωμένα Σχέδιο Δράσης του έργου περιλαμβάνει τις παρακάτω τέσσερις (4) δράσεις:

  1. δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για την προβολή της γαστρονομίας της περιοχής και τη σύνδεση των καταναλωτών με τους παραγωγούς και επιχειρήσεις τοπικών αγροτικών προϊόντων
  2. εκπαίδευση των αγροτών της περιοχής
  3. πρόταση ξύλινων συσκευασιών για να δοθεί προστιθέμενη αξία στα προϊόντα και
  4.  δημιουργία εκθεσιακού χώρου τοπικών προϊόντων στο Μπεζεστένι στο χώρο του Φρουρίου της Λάρισας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Σούλτης, Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων και η κα Ρίτα Απρίλη Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι τόνισαν την αξία του έργου FOOD CORRIDORS ως επιπλέον εργαλείο στην προσπάθεια του Δήμου για ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, την προώθηση του αγροδιατροφικού τομέα και την ανάπτυξη της τοπικής ταυτότητας στη βάση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

220804 foodcorridors iap2