Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

03-06-2020
Δήμος Λαρισαίων - Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η Οικονομία στην εποχή του Κορωνοιού. Κίνδυνοι προκλήσεις προοπτικές

Σκυλλακάκης, Τσακαλώτος, Σαχινίδης για οικονομία στην εποχή του κορωνοιού

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου, θέμα «Η Οικονομία στην εποχή του Κορωνοιού. Κίνδυνοι προκλήσεις προοπτικές» και με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Θεόδωρο Σκυλλακάκη, Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρώην Υπουργό Οικονομικών, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Φίλιππο Σαχινίδη, πρώην Υπουργό - μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η συζήτηση που θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. και θα μεταδοθεί από την ψηφιακή πύλη του Δήμου Λαρισαίων www.larissamazi.gr εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Λαρισαίων «Πόλη που Μαθαίνει» και του «Πανεπιστημίου Πολιτών».

Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η κ.α Όλγα Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Π.Τ. Θεσσαλίας) κ. Ηλία Κοτσιμπογεώργο.

02-06-2020
ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Με χαρούμενες φωνούλες και χαμογελαστά πρόσωπα ζωντάνεψαν και πάλι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων με την επαναλειτουργία τους μετά την άρση των μέτρων αναστολής λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Τηρούμενων των μέτρων του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΟΔΥ, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί φιλοξένησαν σε ποσοστό, το 60% των εγγεγραμμένων βρεφών και νηπίων, με την άψογη συνεργασία προσωπικού, γονέων και παιδιών.
Για την έναρξη τελέσθηκε αγιασμός στο 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, μέσα σε μία ατμόσφαιρα που ενέπνεε ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να συνεχιστεί η χρονιά με υγεία και ασφάλεια και ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα πρέπει να επισημαίνονται όλα για να προλαβαίνονται καταστάσεις.
Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτήριος Βούλγαρης και η Δ/ντρια της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου ευχόμενοι καλή κι ευλογημένη συνέχεια στο προσωπικό και τα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2017 έως 28/2/2020, για τη νέα περίοδο 2020-2021, που ξεκίνησε στις 25/5/2020 και λήγει 12/6/2020, με 2 τρόπους ως εξής:

1. Ηλεκτρονικά μέσω του site http://larisa.paidikos.com/aitisi/
Η ηλεκτρονική αίτηση εκτυπώνεται και στέλνεται σε φάκελο με τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά ή με courier στη Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α 41222, 3ος όροφος) Υπόψη κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα
ΠΡΟΣΟΧΗ χωρίς κατάθεση των δικαιολογητικών η αίτηση δε λαμβάνεται υπόψη

2. Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες 08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ., και στους 26 Παιδικούς Σταθμούς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να κανονιστεί ραντεβού για τη μη ύπαρξη συγχρωτισμού (οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των παιδικών σταθμών είναι αναρτημένα στο site του Δήμου.

 

 

02-06-2020
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 - ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ - ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ του Ανδρέα Φλουράκη

Το Θεσσαλικό Θέατρο κατά τη διάρκεια αυτού του περίεργου καλοκαιριού, βαδίζει όπως όλοι οι χώροι των παρασταστικών τεχνών σε κινούμενη άμμο, αλλά δηλώνει παρόν, δίπλα στους Λαρισαίους που τους αποχωριστήκαμε βίαια με την καραντίνα, δίπλα στους Λαρισαίους που μας έλειψαν.
Αυτό το καλοκαίρι σκεφτήκαμε αλλιώς, με γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και τις πάντα πιθανές αλλαγές των σχεδίων μας (λόγω κορονοιού) και πολλαπλασιάσαμε τις δράσεις μας.
Με την πρώτη μεγάλη δράση ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ θα έρθουμε εμείς κοντά στους Λαρισαίους με μικρές αυτοτελείς παραστάσεις:

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ
1. Περιπατητική μουσική παράσταση που στηρίζεται σε τραγούδια από παλιές επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

2. Περιπατητική παράσταση με τραγούδια του Tom Waits για την παράσταση Βόυτσεκ του Μπομπ Ουίλσον με κοστούμια τσίρκου, αναφορά στο κίνημα Bauhaus.
3. Ιστορίες Καραντίνας και Κορωνοιού
4. Ξενάγηση στην παλιά Λάρισα.

 

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ
Ένα θεατρικό κείμενο ειδικά γραμμένο για το Θεσσαλικό θέατρο από τον Ανδρέα Φλουράκη, σε δραματουργία και σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού για το θέμα της απόκρυψης πολύτιμων πραγμάτων σε εποχές κινδύνου εμπνευσμένο από την απόκρυψη των αρχαιολογικών θησαυρών όλων των μουσείων της χώρας το 1940. Το ερώτημα που διατρέχει την παράσταση είναι «Τι πολύτιμο διασώζω σε συνθήκες απειλής και κινδύνου».
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας τέλη Ιουλίου και θα παρουσιαστεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους του Νομού μας.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

02-06-2020
Έληξε με επιτυχία ο διαγωνισμός για παιδιά από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων!

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Διαγωνισμός κατασκευής για παιδιά «Ξανα…χτίζω τον Μύλο του Παππά και τα μνημεία του κόσμου από το σπίτι μου!».

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο των εξ αποστάσεως δράσεων λόγω της πανδημίας.

Το Big Ben, ο Πύργος του Άιφελ, ο Παρθενώνας, το Μπεζεστένι και φυσικά ο Μύλος του Παππά ξανα…χτίστηκαν με τουβλάκια από παιδιά της πόλης!

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, ευχαριστούν θερμά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό με τις εξαιρετικές κατασκευές τους.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Γ. Μπαρά, καθηγητή πληροφορικής - προγραμματιστή, Α. Παπακωνσταντίνου, απόφοιτη Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, Κ. Κόντσα - αρχαιολόγο- Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων. Λόγω της πληθώρας συμμετοχών, δημιουργήθηκαν δύο κατηγορίες βράβευσης και μία κατηγορία τιμητικών διακρίσεων.

Στην κατηγορία «Μνημεία του κόσμου» οι νικητές είναι:
-Big Ben - Σεϊτάνης Οδυσσέας, 10 ετών, Γκουγκουλιά Μυρτώ 9 ετών, Σεϊτάνη Μαργαρίτα, 8 ετών
-Empire State Building - Δούμος Γιάννης, 12 ετών
-Τορίι, Ιερό της Ιτσουκουσίμα - Καραμίχου Μαριάννα, 7,5 ετών

Στην κατηγορία «Μνημεία της Ελλάδας» οι νικητές είναι:
-Δελφοί - Θησαυρός Αθηναίων, Βελέντζα Ιωάννα, 11ετών
-Παρθενώνας, Μπασδέκης Ιωάννης 9 ετών & Μπασδέκης Αντώνης 8 ετών
-Παλιό Ρολόι Λάρισας, Κούτρας Άρης 7 ετών και Κούτρας Βαγγέλης, 7 ετών.

Στην κατηγορία τιμητικών διακρίσεων οι διακριθέντες είναι:
-Μύλος Παππά, Λάρισα - Τσιλινίκου Γλυκερία, 5 ετών
-Μπεζεστένι Λάρισας, Κοκκινίδης Φίλιππος, 8,5 ετών
- Παρθενώνας - Χαλίλι Κώστας 10 ετών
- Παρθενώνας (Μεσαιωνική περίοδος) - Τζημοζιώγα Κερασίνα 9 ετών & Τζημοζιώγας Δημήτρης 7 ετών.

Σε όλα τα παιδιά θα αποσταλεί ηλεκτρονική βεβαίωση συμμετοχής.

Στη σελίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών στο Facebook θα δημοσιευτούν όλες οι κατασκευές των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Οι νικητές και οι διακριθέντες θα μπορούν να παραλάβουν τα βραβεία τους από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων (Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα), από τις 15 Ιουνίου και εξής, με την έναρξη επαναλειτουργίας του Μουσείου.

Η παραλαβή θα γίνεται με ραντεβού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο τηλ. 2410 530083, από Τρίτη έως Κυριακή (11:00-13:00) & Τετάρτη- Παρασκευή (19:00-21:00).

02-06-2020
Σε λειτουργία η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή και εντάσσονται στα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης.

Ειδικότερα, με τις υπ’ αριθμ. 85&86/2020 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων αποφασίσθηκε η λήψη έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης από το Δήμο Λαρισαίων για πολίτες και επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα διακόπτεται υποχρεωτικά με κρατική εντολή η λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα οικονομικής στήριξης είναι τα κάτωθι:

• Απαλλαγή καταβολής των δημοτικών τελών που χρεώνονται στους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος των επιχειρήσεων
• Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
• Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%
• Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.

Διευκρινίζεται, ότι όσο αφορά τα τέλη διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% και τα τέλη επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%, απαλλάσσονται μόνο οι επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με κρατική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούσαν, με την προσκόμιση μηδενικών περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Ως εκ τούτου, όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ειδική εφαρμογή Local Government στον σύνδεσμο

https://bit.ly/2zUQ1rH

επισυνάπτοντας τη δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ και τον τελευταίο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση που ήδη καταβλήθηκαν κάποια εκ των παραπάνω τελών που αντιστοιχούν στο διάστημα απαλλαγής αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη καθημερινά από τις 07:00 το πρωϊ έως τις 23:00 το βράδυ.

02-06-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-06-2020
Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού - Προμήθεια έτοιμων γευμάτων για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Για το κείμενο της περίληψης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2020
Διαδικτυακή συζήτηση "Η Οικονομία στην εποχή του Κορωνοιού. Κίνδυνοι προκλήσεις προοπτικές" (Τετάρτη 3/6/2020 7.30 μ.μ.)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου,  στο πλαίσιο της Πόλης που Μαθαίνει και του Πανεπιστημίου Πολιτών με θέμα «Η Οικονομία στην εποχή του Κορωνοιού. Κίνδυνοι προκλήσεις προοπτικές». Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. και θα μεταδοθεί από την ψηφιακή πύλη του Δήμου Λαρισαίων www.larissamazi.gr

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση που φαντάζει ιδιαίτερα επίκαιρη μετά και τις γνωστές αποφάσεις της Ε.Ε. για την στήριξη των κρατών μελών  και την πορεία της οικονομίας το επόμενο διάστημα,  θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλλακάκης,  Υφυπουργός   Δημοσιονομικής Πολιτικής,  ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην Υπουργός Οικονομικών, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και ο  κ. Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην Υπουργός - μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η κ.α  Όλγα Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει  ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης

Παρεμβάσεις θα γίνουν από εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών φορέων.

01-06-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια διαγραμματικών δίσκων καταγραφής ταχύτητας (ταχογράφοι) οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2020
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια υδραυλικών υλικών

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήτυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-05-2020
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ESTIA II
29-05-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 04/06/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-05-2020
Ανακοίνωση για τη λειτουργία του 11ου και 33ου Δημοτικών Σχολείων στην συνοικια της Νέας Σμύρνης

Από το Δήμο Λαρισαίων σχετικά με την επαναλειτουργία του 11ου και 33ου Δημοτικών Σχολείων στην συνοικία της Νέας Σμύρνης γίνονται γνωστά τα εξής:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας  για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων που λειτουργούν στην συνοικία της Νέας Σμύρνης. Στα συγκεκριμένα σχολεία φοιτούν και παιδιά οικογενειών Ρομά της περιοχής, στην οποία ως γνωστόν έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορονοιού.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, με στόχο την προστασία μαθητών κατά την επιστροφή τους στο σχολείο είναι οι εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τα δυο συγκεκριμένα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου εως και την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

Ωστόσο, στις 9 το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουνίου,  όλοι οι μαθητές των παραπάνω σχολείων πρέπει να βρεθούν στα διδακτήρια όπου θα βρίσκονται κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ για δειγματοληψίες. Δείγματα θα πρέπει να ληφθούν απ΄ όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Η δειγματοληψία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή των μαθητών στην τάξη την Πέμπτη 4 Ιουνίου. 

Το σχέδιο του ΕΟΔΥ περιλαμβάνει δειγματοληψίες  στη βάση του σχεδίου «0 – 7 – 14» και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

29-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-05-2020
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 03/06/2020, ώρα 12:30 (Δια τηλεδιάσκεψης)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-05-2020
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 29/05/2020)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 29 Μαΐου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού στις παρακάτω οδούς

  • Ιάσονος (από Οικονόμου εκ Οικονόμων μέχρι Ιουστινιανού)
  • Κοτοπούλη (από Ιάσονος αδιέξοδο)

λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης.

27-05-2020
Eπαναλειτουργία της Ανώτερης Σχολής Χορού και της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας

Ανταμώνουμε ξανά!

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκίνησαν τα μαθήματα στην Ανώτερη Σχολή Χορού και στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας, σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση και τις οδηγίες ασφαλούς επαναλειτουργίας.

 Η έναρξη των μαθημάτων, η συνάντηση μαθητών και καθηγητών,  μετά τον υποχρεωτικό αποχωρισμό που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού,  πραγματοποιήθηκε σε κλίμα  χαράς, ενθουσιασμού, προσδοκιών.

Εξάλλου πρωταρχικό μέλημα της Σχολής, είναι η πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας, ώστε σε κλίμα εμπιστοσύνης και ηρεμίας να επιτευχθούν οι εκπαιδευτικοί και καλλιτεχνικοί στόχοι που αφορούν στην εξέλιξη των μαθητών και σπουδαστών, την κατάκτηση και εμβάθυνση της γνώσης, την  έκταση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

27-05-2020
Οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δημοσιεύτηκε ο Ν. 4688/20 (ΦΕΚ 101/24.05.2020 τεύχος Α’) ο οποίος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) κατά την επαναλειτουργία τους.

Με την παρ.1 του άρθρου 65 παρέχεται, έως τις 30.11.2020, η δυνατότητα παραχώρησης πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), πέραν του αναλογούντος και προβλεπόμενου χώρου στην άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, ατελώς, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου προς τμήμα εσόδων του δήμου, η οποία μπορεί να υποβάλλεται και ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως 15.6.2020. Στην αίτηση πρέπει να περιλαμβάνεται σκαρίφημα με επιμέτρηση του επιπλέον κοινόχρηστου χώρου. Επισημαίνεται ότι συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει στη σήμανση σημείων όπου επιτρέπεται η ανωτέρω παραχώρηση. Η προσβασιμότητα παντού τόσο των πολιτών, με ειδική μνεία στους ΑΜΕΑ, όσο και των οχημάτων κοινής ωφέλειας (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία) με την εξασφάλιση ανοιχτών λωρίδων διέλευσης αποτελεί απαράβατη προϋπόθεση.

Σύμφωνα με την παρ.3 του ίδιου άρθρου, στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ανωτέρω παραχώρηση, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής επέρχεται μείωση των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων και πάντως όχι άνω του 50%.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τις διατάξεις του νόμου ή τις αποφάσεις του δήμου για τη μείωση τελών χρήσης επικοινωνήστε με το τμήμα εσόδων στο 2413500313.

27-05-2020
Επαναληπτική διακήρυξη Προμήθειας υγρών καύσιμων θέρμανσης του δήμου Λαρισαίων και των νομικών του προσώπων

Για την προκήρυξη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της επαναληπτικής διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

 

27-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2020
Προσφορά στο Κυνοκομείο της Λάρισας από τον βρετανικό οργανισμό Greek Animal Rescue

Μια γενναία δωρεά ειδών για το Δημοτικό Κυνοκομείο της Λάρισας του βρετανικού οργανισμού Greek Animal Rescue παρελήφθη από τους υπευθύνους του Κυνοκομείου.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Κυνοκομείο της Λάρισας είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας της Ελλάδας που υποστηρίζεται από το Greek Animal Rescue. Σημαντικό ρόλο σ΄ αυτή τη σχέση έχει διαδραματίσει η δικηγόρος και εθελόντρια κ. Μάρσα Δημοπούλου.

Η επικεφαλής του Οργανισμού Diane Chapman και οι διαχειριστές του Οργανισμού Greek Animal παρέδωσαν στο κυνοκομείο μια γενναία δωρεά που συγκεντρώθηκε από εθελοντές σε Αγγλία και ΗΠΑ, που παρέλαβε η αρμόδια αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρίτα Απρίλη και εκπρόσωποι της επιτροπής των οργανώσεων που στηρίζουν τη λειτουργία του Κυνοκομείου.

Το Greek Animal Rescue ιδρύθηκε το 1989 από την Vesna Jones και το σύζυγο της. Ύστερα από ένα ταξίδι στην Ελλάδα διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες που διαβίωναν, οικόσιτα και ζώα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους. Η ευαισθησία τους δεν τους επέτρεψε να κλείσουν τα μάτια στις άθλιες συνθήκες που συνάντησαν. Επέστρεψαν στην Αγγλία με σκοπό να δημιουργήσουν έναν οργανισμό που θα βοηθήσει αυτά τα ζώα.

Η βοήθεια του μεγαλύτερου Βρετανικού Οργανισμού που στηρίζει τα αδέσποτα ζώα τις Ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια συνιστάται σε συνεχείς επιχορηγήσεις για προγράμματα στειρώσεων, αποστολή τροφίμων και αναγκαίων υλών για τα αδέσποτα ζώα και υιοθεσίες κάποιων από αυτών σε οικογένειες στην Αγγλία.

26-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια διαφόρων λιπαντικών για τις ανάγκες των οχημάτων του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2020
Δημοτική Βιλβιοθήκη Λάρισας - ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι : Στα κύματα των δελφινιών

Στο 10ο εργαστήριο του προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι μελετήσαμε τι είπε για τον ήλιο η μυθολογία και η επιστήμη και πώς οι άνθρωποι τον αξιοποίησαν για να μετρήσουν τον χρόνο μέσω αστρονομικών οργάνων. Κάναμε μια ιστορική αναδρομή στα ρολόγια που κατασκεύασε ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια και πειραματιστήκαμε κατασκευάζοντας ένα οριζόντιο ηλιακό ρολόι. Με άκρως καλοκαιρινό καιρό και διάθεση, συνεχίζουμε με το 11ο εργαστήριο το πρόγραμμα “ΑλλάΖω Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι” που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και συμμετέχει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων - Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη θάλασσα. Από το 2008 η Ευρωπαϊκή Ένωση καθιέρωσε την μέρα αυτή για να τονίσει την σπουδαιότητα των θαλασσών και των ωκεανών στην καθημερινή ζωή των πολιτών, αλλά και την προσπάθεια για την βιώσιμη ανάπτυξή τους. Η θάλασσα είναι ατελείωτη και ασταμάτητη. Τα κύματά της ταξιδεύουν ανθρώπους, αντικείμενα, ενέργεια. Είναι όμως τα μοναδικά κύματα που συναντάμε σε αυτήν; Τα δελφίνια μας δίνουν την απάντηση και μας δείχνουν τον δρόμο της επικοινωνίας...

Στο εργαστήριο αυτό θα μελετήσουμε τον ήχο μέσα από την επικοινωνία των δελφινιών. Θα γνωρίσουμε τι είναι τα ηχητικά κύματα, πώς δημιουργούνται και πώς τα δελφίνια τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους. Στο τέλος, θα πειραματιστούμε με ένα κλασικό και απλό αυτοσχέδιο “τηλέφωνο” για να επικοινωνήσουμε με κάποιον φίλο μας ώστε να αντιληφθούμε την μεταφορά των ηχητικών κυμάτων.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) θα σας αποστείλουμε το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία στην οποία υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο.
Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία τα αυτοσχέδια τηλέφωνά σας καθώς τα φτιάχνετε ή τα χρησιμοποιείτε και να τα στείλετε στην βιβλιοθήκη μας (μέσω email)! Προσέχουμε πάντα στις φωτογραφίες να μην εμφανίζονται τα πρόσωπά μας.

Εμείς, αν το επιθυμείτε, θα τα αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Καλή επιτυχία και καλές βουτιές!

Ηλικίες 11-15 ετών
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της βιβλιοθήκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
Ενημερωθείτε διαδικτυακά από την σελίδα μας https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/ καθώς επίσης και από την σελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!
Μένουμε ασφαλείς, διαβάζουμε στο σπίτι, μαθαίνουμε από το σπίτι!
#menoumespiti #μένουμεασφαλείς #forEBEr #ηβιβλιοθήκησπίτιμας #NLGoals #17SDGs

 

26-05-2020
Η «Κορωνοσκουφίτσα» από τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα επιστρέφει ανανεωμένος με μια θεότρελη παράσταση σε κατάσταση… πανδημίας!

Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περό με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Κακό Λύκο κόλλησε κορωνοϊό και το δάσος χρειάζεται άμεσα… απολύμανση!

Η ιστορία μεταλλάχτηκε και πλέον φέρει τον τίτλο " Η Κορωνοσκουφίτσα".

Το παραμύθι κυκλοφορεί σε ανοιχτά θέατρα, πάρκα και πλατείες για να κάνει μικρούς και μεγάλους να σκάσουν από τα γέλια τόσο από τα παθήματα των ηρώων, όσο και από τα παθήματα του κοινού σε κατάσταση πανδημίας.

Η υπόθεση
Η Κοκκινοσκουφίτσα παίρνει το καλαθάκι της για να το πάει στη γιαγιά της που βρίσκεται σε καραντίνα. Στον δρόμο της όμως, μπλέκεται με τον Κακό Λύκο Κορώνα. Θα τα καταφέρει η Κοκκινοσκουφίτσα να ξεγελάσει τον λύκο;
Θα καταφέρει ο λύκος να… κολλήσει την ευπαθή μονάδα του παραμυθιού;
Τι παθαίνει ο φόβος μας όταν τον ψεκάζουμε;

Την παράσταση συντονίζουν με έκτακτα δελτία τύπου για την εξέλιξη του παραμυθιού ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Σφόδρας ο Μειλίχιος και ο υφυπουργός Νίκος Σκορδαλιάς ο Μενουμεσπίτης.

Ένα παραμύθι - ενθύμιο από τις μέρες του εγκλεισμού.

Μικροί και μεγάλοι θα ταυτιστούμε με τους χαρακτήρες των ηρώων και θα ξετυλίξουμε το φόβο μας νικώντας τον με τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Ίσως και να συγκινηθούμε που στο τέλος αυτής της παράστασης δεν θα μπορέσουμε να αγκαλιαστούμε.

Μα όσο υπάρχουν παραμύθια, μπορεί οι ιοί να νομίζουν ότι ζουν καλά, αλλά εμείς ζούμε… καλύτερα!

Για την παράσταση κατασκευάστηκαν πέντε νέες κούκλες άμεσου χειρισμού, νεά σκηνικά και νέο σενάριο το οποίο διασκευάστηκε ειδικά για την πανδημία όσο το κουκλοθέατρο ήταν κλειστό για το κοινό.

Το κουκλοθέατρο στέλνει το μήνυμα σε όλη τη γη ότι η δημιουργία δεν έχει περιορισμούς. Γιατί η τέχνη, δεν κατεβάζει ποτέ ρολά.

Επιμέλεια παραγωγής και ειδικές κατασκευές Φωτεινή Καλούδη.
Με την υπογραφή ... Τιριτόμπα και απέραντη αγάπη για τα παιδιά.
Γιατί η Λάρισα, αγαπάει το κουκλοθέατρο!

Φωτογραφία: Θάλεια Χαραρά

 

26-05-2020
“Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά” - Νέος κύκλος Το κουϊντέτο "Ὁ ἦχος ὡς ἔχει" ερμηνεύει Μότσαρτ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στον 2ο κύκλο της διαδικτυακής πρωτοβουλίας της με τίτλο “Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά”, παρουσιάζει το κουϊντέτο "Ὁ ἦχος ὡς ἔχει" να ερμηνεύει μουσική του μεγάλου Αυστριακού συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.
Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ένας άλλος μουσικός ή σχήμα θα μας κρατά συντροφιά από τη σελίδα μας, έως ότου ξανασυναντηθούμε καλλιτέχνες και θεατές.
Μπορείτε, επίσης, να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα βίντεο που δημοσιεύονται.


Πρόγραμμα
Mozart Quintet Es dur KV 452
I Largo Allegro moderato
II Larghetto
ΙII Allegretto
Όμποε: Δημήτρης Χατζούλης, Κλαρινέτο: Στέλιος Κοτρώτσιος, Κόρνο: Νέλυ Χολέβα, Φαγκότο: Εὐδοξία Ἀποστολίδου, Πιάνο: Ἰωάννα Σιοπούδη

https://www.youtube.com/watch?v=cs-5b8I-43I&fbclid=IwAR0wlKkyScDyRjwtGDV5W9MLOGB2_RdLnoGR0sws7w1iSgL2Sw1AdG8fNlw

Ὁ ἦχος ὡς ἔχει

Η δημιουργία του συνόλου ‘’Ὁ ἦχος ὡς ἔχει ‘’ είναι αποτέλεσμα της φιλίας και συνεργασίας των μελών του. Καθηγητές του τμήματος των ξύλινων πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στελέχη της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων και έχοντας ο καθ’ ένας στο ενεργητικό του αριθμό προσωπικών ρεσιτάλ, έχουν ως στόχο να αναδείξουν το πλούσιο ρεπερτόριο που έχει γραφεί γι’ αυτό το σύνολο, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα οι νέοι μουσικοί, τον ήχο, τις δυνατότητες και τον ρόλο του κάθε οργάνου.

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με μεγάλο αριθμό έργων. Ανάμεσα σε αυτά και έργα συνθετών τα οποία βρίσκονταν στην αφάνεια, όπως το κουϊντέτο με πιάνο του Al.Magnard, το κουαρτέτο με πιάνο του J.Amberg, το τρίο με πιάνο του H.Molbe, το κουϊντέτο για πνευστά του A.Tanev και άλλα, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.

Τον Νοέμβριο του 2014 έκανε την εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία δύο συναυλίες στη Βασιλεία της Ελβετίας,ανοίγοντας τον δρόμο και για μελλοντικές συναυλίες εκτός συνόρων.

Το σύνολο αποτελείται από τους Τσιαρδάκα Γεώργιο (φλάουτο), Χατζούλη Δημήτριο (όμποε), Κοτρώτσιο Στέλιο (κλαρινέτο), Αποστολίδου-Καραμανώλη Ευδοξία (φαγκότο) και Χολέβα Νέλλη (κόρνο).

25-05-2020
Στο Δήμο Λαρισαίων πέρασαν ακίνητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φαλάνης

• Βρίσκονται στην είσοδο της κοινότητας και θα αξιοποιηθούν για έργα και επενδύσεις

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ακινήτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φαλάνης στο Δήμο Λαρισαίων, με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων από το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Η απόφαση για την εξαγορά των ακινήτων ελήφθη με ευρύτατη πλειοψηφία απο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικότερα, αποκτήθηκαν τρία ακίνητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού στην είσοδο της κοινότητα, έναντι του ποσού των 80.000 ευρώ.

Τα ακίνητα για αξιοποιηθούν από τον Δήμο για έργα και επενδύσεις.

Στην υπογραφή των σχετικών συμβολαίων παρουσία της συμβολαιογράφου, παρέστησαν επίσης αντιδήμαρχοι, νομικοί σύμβουλοι των δυο πλευρών, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαλάνης και στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

25-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
25-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-05-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28/05/2020, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-05-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28/05/2020, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-05-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 28/05/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
22-05-2020
Διακήρυξη διαγωνισμού - Μελέτη βελτίωσης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ

Για την προκήρυξη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την διακήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για τη συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για την οικονομική προσφορά,  πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (doc), πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (pdf), πατήστε ΕΔΩ

Για τον φάκελο του έργου, πατήστε ΕΔΩ

Για το γενικό εξώφυλλο, πατήστε ΕΔΩ

22-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-05-2020
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 27/05/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-05-2020
Ανοικτή πρόσκληση για τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων προσκαλεί φορείς, συλλογικότητες και νέους/νέες ηλικίας 17 έως 30 χρονών για τη συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας αποτελεί μία δράση που συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών και δημοκρατικών πολιτών (Citizenship Education), στο πλαίσιο της Λάρισας ως Πόλη που Μαθαίνει (Learning City) και μάλιστα με το ρόλο της συντονίστριας πόλης του δικτύου της UNESCO.

Σύμφωνα με την απόφαση 48/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων συγκροτείται Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με σκοπό την ενεργό συμμετοχή των νέων στη τοπική κοινωνία, την διαμόρφωση της τοπικής στρατηγικής στον τομέα της νεολαίας και την ανάδειξη ζητημάτων που απασχολούν τους νέους και τις νέες σε συνδυασμό με την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Συμβούλια Νέων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας αποτελείται από νέους και νέες που κατοικούν στη πόλη της Λάρισας ηλικίας 17-30 χρονών . Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας μπορούν να είναι:

α) εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων και ομάδων νέων της πόλης που δραστηριοποιούνται σε τοπικά ζητήματα, να έχουν θεσμική υπόσταση και/ή να δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο τους τουλάχιστον 15 νέοι ή νέες ηλικίας 17-30 χρονών. Οι φορείς συμμετέχουν με έναν εκπρόσωπο τους, δηλώνοντας παράλληλα και έναν αναπληρωματικό.

β) εκπρόσωποι νέων πολιτών της πόλης. Η επιλογή των νέων θα γίνεται για θητεία ενός έτους με κλήρωση που θα πραγματοποιείται μέσα από το “Μητρώο Νέων Πολιτών”.Ο αριθμός των πολιτών θα ισούται κάθε φορά με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των φορέων που θα συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας. Για τη συμμετοχή στην κλήρωση απαραίτητες προϋποθέσεις αποτελούν α) η εγγραφή στο “Μητρώο Νέων Πολιτών” και β) η παρακολούθηση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων (Workshops) που θα πραγματοποιηθούν πριν τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και έχουν ως στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ρόλο και τις αρμοδιότητες ενός Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας στοχεύει:

  • Στην εξοικείωση των νέων με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.
  • Στη συμβολή τους για τη διαμόρφωση τοπικού στρατηγικού σχεδίου για τη νέα γενιά.
  • Στην ικανοποίηση της ανάγκης για διεκδίκηση μία κοινωνίας με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, καθώς και εντός αυτών.
  • Στην οργάνωση και την υποστήριξη δράσεων που αφορούν σε σημαντικούς τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας θα συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προεδρείου του, υποχρεωτικά μια φορά κάθε μήνα, έχοντας ως αντικείμενο ζητήματα σχετικά με τους σκοπούς λειτουργίας του, θέματα που εξυπηρετούν την τοπική στρατηγική για τη νεολαία και τις προτεραιότητες του Δήμου, καθώς και γενικότερα θέματα νεολαίας καθώς και άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση από τους Δημοτικούς Συμβούλους του.

Με την παρούσα πρόσκληση σας καλούμε μέχρι 21/06/2020 να υποβάλλετε την αίτηση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στις σελίδες
α) για τους φορείς:
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΟΡΕΩΝ
β) για τους πολίτες:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ "ΜΗΤΡΩΟ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση

Πληροφορίες : Γραφείο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου τηλ. 2413500228, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πέκας Απόστολος, ειδ. Συνεργάτης Δημάρχου Λαρισαίων. τηλ. 2413500214,
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

21-05-2020
Προσφορά τροφίμων από την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σημαντική ποσότητα τροφίμων προσέφερε η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων .
Tα προϊόντα παρέδωσε η κα Μπλιάτσου Φωτεινή στα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες συνεργασίες που έχουν κοινό σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων που βρίσκονται σε ανάγκη, προωθώντας πάντα την αλληλεγγύη και την αγάπη προς το συνάνθρωπο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ.2410-255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον συμπολίτη μας κο Μιχαλόπουλο Πασχάλη για τη χορηγία μασκών στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

 

21-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-05-2020
Μέχρι 30 Ιουνίου υποβολή δηλώσεων για τα τετραγωνικά μέτρα

Mέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020 μπορούν οι πολίτες του Δήμου Λαρισαίων να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/ τυχόν διαφορές τετραγωνικών μέτρων κατοικιών, κτισμάτων και άλλων ακινήτων (συμπεριλαμβανομένων και των οικοπέδων) που κατέχουν καθώς και αλλαγή χρήσης ή να υποβάλλουν αρχική δήλωση τετραγωνικών μέτρων, χωρίς την επιβολή προστίµων για τη µη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας θα δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να αποκτήσουν πρόσβαση στη δήλωση Ε9 των πολιτών. Σε περίπτωση αναντιστοιχίας θα προβαίνουν σε επιβολή προστίμων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα οποία για τα δημοτικά τέλη ΔΤ και ΔΦ στην περίπτωση μη υποβολής δήλωσης φτάνουν στο ισόποσο του οφειλόμενου τέλους και της ανακριβούς δήλωσης σε ποσοστό 60% του αναλογούντος τέλους της μη δηλωθείσας επιφάνειας και για το ΤΑΠ στην περίπτωση μη εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης φτάνουν στο διπλάσιο του οφειλόμενου τέλους που αντιστοιχεί στο ακίνητο ή στο μη δηλωθέν τμήμα του.

Επίσης, δόθηκε παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

20-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-05-2020
Δήμος Λαρισαίων : Χωρίς νέες αιτήσεις για το 2020 οι δικαιούχοι απαλλαγών δημοτικών τελών του 2019

Λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού και με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες της Λάρισας, ανακοινώνεται ότι οι δικαιούχοι απαλλαγών δημοτικών τελών στην κύρια κατοικία τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λαρισαίων, που ανήκουν στις κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν καθοριστεί με την υπ’ αριθμ. 905/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ ΕΠ1ΩΛΞ-ΗΑΤ) και είχαν τύχει απαλλαγής για το έτος 2019 θα την διατηρήσουν και για το έτος 2020, χωρίς υποβολή νέας αίτησης.


Αίτηση για την απαλλαγή ή μείωση δημοτικών τελών για το 2020 θα υποβάλλουν μόνο :
α) οι νέοι δικαιούχοι όλων των κατηγοριών
β) όσοι έχουν αλλάξει διεύθυνση

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συνεχίζουν να υποβάλλονται στη ΔΕΥΑΛ

 

19-05-2020
Προβολή βίντεο-ψηφιακή έκθεση έργων παιδιών ηλικίας 4-9 ετών που συμμετείχαν στη δράση με τίτλο “Η δική μου Πολιτεία” με αφορμή το έργο του Αγήνορα Αστεριάδη “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” της Συλλογής Κατσίγρα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, στο πλαίσιο των ψηφιακών δράσεών της για τον εορτασμό της Διεθνούς ημέρας Μουσείων 2020, παρουσιάζει το βίντεο-ψηφιακή έκθεση ως αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής δράσης «Η δική μου Πολιτεία» στην οποία συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 4-9 ετών.
Ζητήσαμε από τους μικρούς μας φίλους να δουν καλά-καλά τον πίνακα, να μαντέψουν τι συμβαίνει σε αυτή την πολιτεία, να «ακούσουν» πράγματα που κάνουν θόρυβο, να αναγνωρίσουν «μυρωδιές», ν’ ανακαλύψουν κάποιο κρυμμένο μυστικό, να μας πούνε το πιο όμορφο πράγμα που είδαν, το σημείο της «Πολιτείας» που θα ήθελαν να επισκεφτούν…
Τα παιδιά παρατήρησαν την «Πολιτεία» του Α. Αστεριάδη και δημιούργησαν τη δική τους πολιτεία! Επιστράτευσαν μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, νερομπογιές, χαρτοπετσέτες, κόλλες, και ό,τι άλλο χρήσιμο για να φτιαχτεί η πολιτεία τους, και με μπόλικη φαντασία δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή για αυτό το έργο τέχνης. Οι μικροί μας φίλοι ανταποκρίθηκαν, χρησιμοποίησαν τέμπερες, χρωματιστά μολύβια, παστέλ, κολλάζ, κλπ. Τα έργα στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το αποτέλεσμα της έμπνευσής τους είναι το βίντεο-ψηφιακή έκθεση των έργων των μικρών μας φίλων σε μία παρουσίαση διαφορετική από τις συνηθισμένες καθώς ο μαθητής της Γ’ Δημοτικού Νικόλας Γρηγορόπουλος εμπνεύστηκε από το έργο του Αγήνορα Αστεριάδη «Πολιτεία» και έγραψε το κείμενο «Ένας ελεύθερος πίνακας» το οποίο μπορεί κανείς να ακούσει κατά τη διάρκεια της ψηφιακής παρουσίασης των έργων των παιδιών με τη φωνή του μαθητή της Δ’ Δημοτικού Σπύρου Παπαδόπουλου.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα παιδιά θα χαρούν πολύ με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και ελπίζουμε να παροτρύνει και άλλα παιδιά στο μέλλον να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις καθώς η συμμετοχή και η χαρά της δημιουργίας είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο από τη σελίδα μας στο YouTube και στην ιστοσελίδα μας καθώς επίσης και από τις σελίδες μας στο Instagram (IGTV) και Facebook από τις 18.05.2020

Πληροφορίες:
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, Λάρισα
Τηλ. 2410 616266
site: www.Katsigrasmuseum.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. |Facebook: https://bit.ly/2z45mW9 |Instagram: https://bit.ly/2xz4iJx |YouTube : https://bit.ly/2xpWU3h

19-05-2020
Διεξαγωγή λαϊκής αγοράς στη Φαλάνη

Λόγω της εορτής της 21ης Μαϊου (Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης) ημέρα Πέμπτη, πολιούχου της Τοπικής Κοινότητας Φαλάνης του Δήμου Λαρισαίων, η Λαϊκή Αγορά που γίνεται την ημέρα αυτή στην παραπάνω Τοπική Κοινότητα θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν δηλαδή Τετάρτη 20-05-2020 στον ίδιο χώρο.

Σημείωση:α) Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και

β) Η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα ισχύοντα νέα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί στις 20-03-2020, κρατώντας τις αποστάσεις κατά τη συναλλαγή.

19-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
19-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-05-2020
“Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά” - Νέος κύκλος Ρεσιτάλ πιάνου της Ελένης Παππά στο ΔΩΛ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στον 2ο κύκλο της διαδικτυακής πρωτοβουλίας της με τίτλο “Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά”, παρουσιάζει αποσπάσματα από το ρεσιτάλ πιάνου της Ελένης Παππά στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ένας άλλος μουσικός ή σχήμα θα μας κρατά συντροφιά από τη σελίδα μας, έως ότου ξανασυναντηθούμε καλλιτέχνες και θεατές.
Μπορείτε, επίσης, να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα βίντεο που δημοσιεύονται.

Πρόγραμμα
1. Felix Mendelssohn Variations sérieuses, Op. 54, in D minor
2. Ludwig van Beethoven Piano Sonata No. 16 in G major, Op. 31, No.
https://www.youtube.com/watch?v=quBcHmdNniE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1SfSSWHeiI1zk9cc-EriNBxcxvyRfx3Wl_tJFRf2pBdwHjebh58o6DN5Q

Βιογραφικό
Η Ελένη Παππά αποφοίτησε από το University of Alberta με Doctor of Music (performance) και Master of Music with a double major in piano and piano pedagogy με καθηγητές τους Dr Patricia Tao, Dr Jacques Després και Janet Scott Hoyt, από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (κατεύθυνση ερμηνείας – πιάνο) με καθηγήτρια τη Μαρία Κωλέττη, και από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (δίπλωμα πιάνου) με τον Απόστολο Αλεξίου.
Οι σπουδές της πραγματοποιήθηκαν με υποτροφίες εισαγωγής και επίδοσης από το ΙΚΥ, το ίδρυμα «Λίλιαν Βουδούρη» και το University of Alberta (Izaak Walton Killam Memorial Scholarship, Mary Louise Imrie Graduate Student Award, Flore Shaw Graduate Scholarship in Music, Harriet Snowball Winspear Graduate Fellowship in the Performing Arts).
Συμμετείχε στο Summer Piano Festival του Banff Center for the Arts, στο Θερινό Φεστιβάλ Παξών (Ensemble Modern Academy) και σε σεμινάρια πιάνου με τους Gilbert Kalish, Kyoko Hashimoto, Angela Cheng, Marc Durand, Daan Vandewalle, Δημήτρη Τουφεξή, Trio Verdehr, Marek Jablonski, Roberto Szidon και Rafik Kuliev.
Εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο University of Alberta, ως ακκόμπανιστ στις σχολές Edmonton School of Ballet και Dance Alberta, και δίδαξε πιάνο ιδιωτικά στο Έντμοντον.
Σήμερα διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Άσκηση και Υγεία» του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.

 

19-05-2020
"ΒΑΡΔΙΑ/night shift" από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στο Διεθνές Eye's Walk Digital Festival

Η performance "ΒΑΡΔΙΑ/night shift" παρουσιάστηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5/2019), στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στη Λάρισα, με στόχο την αλληλεπίδραση των ομάδων του Μύλου με το Μουσείο και το κοινό της πόλης.

Η επαγγελματική ομάδα χοροθεάτρου OFF ART ιδρύθηκε το 2003. Στόχος της είναι να γίνει δεξαμενή δημιουργικής ανταλλαγής, τόσο μεταξύ των μελών της, όσο και καλεσμένων καλλιτεχνών, διαφόρων κατευθύνσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2014, η ομάδα έχει ως δημιουργική της βάση τον Μύλο του Παππά, στo πλαίσιo της συνεργασίας της με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Ιδέα-σκηνοθεσία: Ρούλα Καραφέρη
Performers: Κατερίνα Χονδρού, Θεόφιλος Χατζηαριστεράς
Μουσική σύνθεση: Αποστόλης Γιάγκος (Τσέλο- ήχοι των μηχανών του Μουσείου)
Ποίηση: Γ. Αθάνας -”νυχτερινή σιγαλιά”
Video: Γωγώ Ταμπάκη
Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου

H video performance επιλέχτηκε για να παρουσιαστεί από το Διεθνές Eye's Walk Digital Festival. Η παρουσίαση του διαδικτυακού video art Φεστιβάλ, θα γίνεται από την Ιταλική Bibart Web TV έως και τις 20/7.
Μεταξύ 5 και 12 Σεπτεμβρίου 2020, θα προβάλλεται μεταξύ άλλων έργων, επάνω στην εκκλησία Santa Teresa dei Maschi, στο Μπάρι της Ιταλίας, στην Bibart Biennale exhibition.

 

18-05-2020
Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Δημόσια Υγεία και Υγειονομική Κρίση"

«Δημόσια Υγεία και Υγειονομική Κρίση» είναι το θέμα της πρώτης, μιας σειράς, διαδικτυακών συζητήσεων που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο της Πόλης που Μαθαίνει.

Πρόκειται για μια σειρά τεσσάρων διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο “Η νέα πραγματικότητα στην εποχή του Covid-19. Προκλήσεις και όρια”,

Η διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαϊου  στις 7 μ.μ και διαδικτυακά από την Ψηφιακή Πύλη του Δήμου Λαρισαίων, www.larissamazi.gr.

 

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι εξής:

Χατζηχριστοδούλου Χρήστος, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος,Καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας.

Μπαμπαλής Δημήτρης, Ιατρός Παθολόγος – Εντατικολόγος, Διευθυντής ΤΕΠ Γ.Ν.Λάρισας

Παρεμβαίνει ο Βασίλης Πινακάς, πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Συντονίζει ο Γιώργος Τράντας, Δημοσιογράφος, Διευθυντής 2ου ΣΔΕ Λάρισας (φυλακών).

 

Οι υπόλοιπες συζητήσεις

 

Τετάρτη 27 Μαΐου - Οι κοινωνικές επιπτώσεις της Υγεινομικής κρίσης

Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής δικαίου δικαιωμάτων του ανθρώπου, παν. Μακεδονίας

Ευθυμίου Πέτρος, Δημοσιογράφος, πρώην Πρόεδρος της ΚΣ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)

Λαλιώτου Ιωάννα, Ιστορικός, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συντονίζει  η Δέσποινα Θεοδώρου, Δημοσιογράφος Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας

 

Τετάρτη 3 Ιουνίου -Η Οικονομία στην εποχή του Κορωνοϊού-κίνδυνοι, προκλήσεις, προοπτικές.

Σκυλακάκης Θεόδωρος, Υφυπουργός Δημοσιονομικής πολιτικής

Τσακαλώτος Ευκλείδης, πρώην Υπουργός -  βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σαχινίδης Φίλιππος, πρώην Υπουργός - μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Συντονίζει η Όλγα Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας

 

Τετάρτη 10 Ιουνίου -Η Εκπαίδευση στην περίοδο της Υγεινομικής κρίσης. Η πρόκληση της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης

Γκόβαρης Χρήστος, Καθηγητής παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Λιοναράκης Αντώνης, Καθηγητής ανοικτής  εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευσης, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ

Κόκκος Αλέξης, Ομότιμος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΕΑΠ, Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Συντονίζει ο Δημήτρης Δεληγιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων, Δρ Εκπαίδευσης Ενηλίκων

18-05-2020
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Παρασκευή 22/05/2020, ώρα 12:30 (Δια τηλεδιάσκεψης)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2020
Ετήσια παιδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «paidikiekthesi. com» του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα ψηφιακά!

Προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, είναι η παρουσίαση της ετήσιας παιδικής έκθεσης ζωγραφικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Πιο συγκεκριμένα το Ελεύθερο Εργαστήρι προχωρά σε ψηφιακή παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης που φέρει τον εναρμονισμένο με τη συγκυρία τίτλο «paidiki ekthesi. com» . Πρόκειται για 200 περίπου έργα ζωγραφικής αντιπροσωπευτικά δείγματα των εργασιών που δημιουργήθηκαν με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών του Εργαστηρίου κατά τη διάρκεια του φετινού διδακτικού έτους (υπενθυμίζουμε ότι τα μαθήματα σταμάτησαν στις 10 Μαρτίου). Τα παιδιά ενταγμένα στις τάξεις τους ανά έτος παρακολούθησης του Εργαστηρίου και ανάλογα με την τάξη τους στο σχολείο δημιούργησαν έργα με έμπνευση και φαντασία, γεμάτα αυθορμητισμό και χρώματα. Χρησιμοποίησαν υλικά όπως τέμπερες, ξηρά παστέλ και ακουαρέλες, γνώρισαν τεχνικές όπως του κολλάζ, του ψηφιδωτού, της στάμπας, των κατασκευών κ. ά. και ήρθαν σε επαφή με διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα, θεματικές και τεχνοτροπίες ανακαλύπτοντας το μαγικό κόσμο της εικαστικής τέχνης.

Η έκθεση «εγκαινιάστηκε» ψηφιακά τη Δευτέρα 18 Μαΐου καθώς είναι ενταγμένη στις ψηφιακές δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι Κατσίγρα στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020. Η επίσκεψη στην έκθεση θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι Κατσίγρα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.katsigrasmuseum.gr (πεδίο εκθέσεις –online εκθέσεις) ή πατώντας το σύνδεσμο https://bit.ly/2LA1sr6

Ξεχωριστή θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία που συντελείται στο Εργαστήρι έχει η διαδραστική σχέση που τα παιδιά αναπτύσσουν με τη Συλλογή Κατσίγρα. Οι μαθητές επισκέπτονται τους χώρους της Συλλογής, «συνομιλούν» με τα έργα και αποτυπώνουν στο χαρτί το βίωμά τους.

Στη συγκεκριμένη έκθεση ο θεατής μπορεί να διακρίνει όλες εκείνες της αρετές που συνθέτουν την αξία της ενασχόλησης των παιδιών με την τέχνη: διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων, ανάπτυξη δεξιοτήτων, καλλιέργεια του προσωπικού γούστου, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, ασφαλής χώρος για έκφραση χωρίς περιορισμούς με πρωτοβουλίες και πειραματισμούς.

Αρωγοί στη δημιουργική προσπάθεια των μαθητών βρίσκονται πάντα οι καθηγητές τους. Φέτος συμμετέχουν οι: Δημοπούλου Μαρίλια, Ζησοπούλου Μαρία, Καλαμάρας Γιώργος, Μουτουσίδης Θάνος, Παπαναστασίου Σίσσυ, Οικονόμου Δήμητρα και Στατήρη Λυδία.

Πληροφορίες:
Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, Λάρισα
Τηλ. 2410 670 496
www. Katsigrasmuseum.gr
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

18-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Δευτέρα 18/05/2020, ώρα 11:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2020
Επαναλειτουργία ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου, μετά την περίοδο των αναγκαστικών περιοριστικών μέτρων, ανοίγουν ξανά για τους επισκέπτες οι αρχαιολογικοί χώροι. Το ωράριο λειτουργίας των ανοιχτών χώρων αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, διαμορφώνεται ως εξής:

- Βασιλική Αγίου Αχιλλίου: ανοικτά κάθε μέρα εκτός Τρίτης, 09.00 – 14.00 (πληροφορίες στο τηλ. 2410532195).
- Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας: ανοικτά κάθε μέρα εκτός Τρίτης, 09.00 – 13.00 (πληροφορίες στο τηλ. 2410532195).

Η επίσκεψη στο Κάστρο της Βελίκας καθώς και στο Κάστρο των Φαρσάλων είναι ελεύθερη καθημερινά.

Για την επίσκεψη στους υπόλοιπους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση των ενδιαφερομένων με την Υπηρεσία μας, στο τηλ. 2413508245 ή με τους αντίστοιχους αρμόδιους φύλακες αρχαιοτήτων:

- Αρχαιολογικός χώρος Τεμπών: υπεύθυνος φύλακας κ. Ν. Βόγιας (τηλ. 6983113003).
- Αρχαιολογικός χώρος Κραννώνα: υπεύθυνος φύλακας κ. Γ. Δούλος (τηλ. 6985617850).
- Αρχαιολογικός χώρος Παλιόσκαλας Λίμνης Κάρλας: υπεύθυνος φύλακας κ. Γ. Δούλος (τηλ. 6985617850).
- Αρχαιολογικοί χώροι Ελασσόνας (Άζωρος, Πύθιο, Σαραντάπορο): υπεύθυνοι φύλακες: κ. Αλέκος. Παπαχρήστου (τηλ. 6972226418) και κ. Σ. Τεγούση (τηλ. 6985565251).

Ο Αρχαιολογικός χώρος του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου θα παραμείνει κλειστός λόγω έργων αποκατάστασης.
Σας περιμένουμε και πάλι και σας παρακαλούμε, για την ασφαλή επαναλειτουργία των χώρων και την προστασία όλων μας, να τηρούνται οι αποστάσεις (1,5 μ.) και οι κανόνες υγιεινής.

18-05-2020
Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, του κόμβου προβολής των πρωτοβουλιών των ελληνικών μουσείων, συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου). Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν τη φετινή χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, κι επειδή τα μουσεία της χώρας μας παραμένουν κλειστά έως τις 15 Ιουνίου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 θα γιορταστεί μέσα από ποικίλες ψηφιακές εφαρμογές και δράσεις, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ICOM:

http://icom-greece.mini.icom.museum/agenda/page/2/.

Το Διαχρονικό Μουσείο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχουν στον ψηφιακό εορτασμό με την παρουσίαση του video «Πίσω από τις Πύλες – ΄Οψεις της Αρχαίας Κοινωνίας μέσα από το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας»: Πίσω από τις κλειστές πόρτες του μουσείου, Αρχαιολόγοι παρουσιάζουν επιλεγμένα αντικείμενα του Διαχρονικού Μουσείου, που αναδεικνύουν τις διαφορετικές όψεις στις κοινωνίες της αρχαιότητας. Ανάμεσά τους κινούνται μουσικοί που γεφυρώνουν τις διαφορετικές εποχές. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=Q_CDtwA_d2w.


Το video είναι παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας. Φιλική συμμετοχή: Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.

18-05-2020
Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020… από απόσταση!

«Με … οδηγό τον Τάκη Τλούπα στον θεσσαλικό κάμπο»


Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και βάσει της επιβεβλημένης εξ αποστάσεως λειτουργίας, προτείνεται μία διαδραστική προσέγγιση στο φωτογραφικό υλικό του Τ. Τλούπα από τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.
Εναρμονιζόμενοι με το θέμα του φετινού εορτασμού «Μουσεία για την ισότητα: Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή» και παράλληλα τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τ. Τλούπα, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων προβάλλει με πρωτότυπο τρόπο το διαχρονικό και διαπολιτισμικό πεδίο της αγροτικής παραδοσιακής καλλιέργειας και συνεπώς της σίτισης. Και τα δύο συνέχουν τους ανθρώπους ανά τους αιώνες και ανά τον κόσμο.

Με τη βοήθεια του εικαστικού Γ. Πέτρου, επιχειρείται ένα «πάντρεμα» φωτογραφίας και σκίτσου καλώντας τα παιδιά να τυπώσουν, να κόψουν, να χρωματίσουν και να κολλήσουν πάνω στην πρωτότυπη φωτογραφία.
Η συγκεκριμένη δράση είναι μία «πρόγευση» του νέου εκπαιδευτικού εντύπου, το οποίο σχεδιάζεται και θα συναποτελεί ένα από τα μόνιμα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων.