Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

18-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική2)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-02-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Πιστοποίηση ανελκυστήρων δημοτικών κτιρίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

18-02-2020
Όλοι μαζί μια παρέα - Παραδοσιακό λαϊκό γλέντι στην κεντρική πλατεία της πόλης (Τσικνοπέμπτη 20/02/2020, 13:00)

Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Λαρισαίων, οργανώνει παραδοσιακό λαϊκό γλέντι στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στη 1 το μεσημέρι . Παραδοσιακή Ορχήστρα με κορυφαίους μουσικούς, θα σημάνουν την έναρξη των εκδηλώσεων και της φετινής Αποκριάς . Χορευτές συγκροτημάτων των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου και Συλλόγων της πόλης μας, θα σύρουν το χορό μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους, σαν μια μεγάλη παρέα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας, θα επιδείξουν τις δεξιότητές τους στο ψήσιμο και το σερβίρισμα.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Ρούμπος κλαρίνο, Θανάσης Ζιώζιας βιολί, Χρήστος Καλαμπούκας λαούτο, Νίκος Μούτσελος κρουστά και γκάϊντα, Γιάννης Λίταινας τραγούδι . Συμμετέχει και συντονίζει ο Μιχάλης Μαντέλας .

Συμμετέχουν τα χορευτικά των εξής Συλλόγων :
Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης
Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νεάπολης Λάρισας " Ο Πελασγός
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλήνης
Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων "Η Αγία Παρασκευή
Λαογραφικό Μουσείο η Ζάβορδα Λάρισας
Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης
Λέσχες Πολιτισμού Αγ Αγ. Κωνσταντίνου, Αγ. Γεωργίου, Νεράϊδας, Νεάπολης, Ανθούπολης, Χαραυγής, Γιάννουλης και Αγ. Νικολάου
Μ.Ε.Σ Πέρα Μαχαλά
Σύλλογος Σμιξιωτών
Σύνδεσμος Πελοποννησίων
Πολιτιστικό κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ
Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων ¨Η καθ΄ημάς Ανατολή
Χορευτική Ομάδα Λάρισας
Σύλλογος Γυναικών Χαραυγής
Σύλλογος Ρουμελιωτών
Χορόκυκλος

 

18-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-02-2020
Μεγάλη επιτυχία του Δήμου Λαρισαίων στο πρόγραμμα «Rurban food»

Μεγάλη επιτυχία του Δήμου Λάρισας που κατάφερε η προτεινόμενη δράση της που υπέβαλε μαζί με άλλες 7 χώρες να ανήκει ανάμεσα στα 23 Action Planning Networks που εγκρίθηκαν για υλοποίηση!

Το πρόγραμμα με τίτλο «Rurban food» που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε FOOD CORRIDORS έχει σαν σκοπό μέσα από την εμπειρία ενός δικτύου πόλεων να σχεδιάσει την διαδρομή της τροφής από τις αγροτικές μέσα στις αστικές και περιαστικές περιοχές. Όλες οι προσεγγίσεις θα βασίζονται στην δημιουργία του περιβάλλοντος τόσο της παραγωγής όσο και της κατανάλωσης βασιζόμενα όμως στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Οι πόλεις που συμμετέχουν είναι εκτός από την Λάρισα από την Ελληνική πλευρά, η Coimbra από την Πορτογαλία που είναι η υπεύθυνη για το πρόγραμμα, η Cordoba από την Ισπανία, η Kran από την Σλοβενία, το Tartu από την Εσθονία, η Bassa Romagna από την Ιταλία, η Szécsény από την Ουγγαρία και η Alba Iulia από την Ρουμανία.

Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Οκτώβριο του 2019 στην Coimbra της Πορτογαλίας όπου τον Δήμο Λάρισας εκπροσώπησε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος Δρ. Γεώργιος Νταλός.

Κατά την διάρκεια των εργασιών ρυθμίστηκαν σημαντικές λεπτομέρειες της πρώτης φάσης του προγράμματος και έγινε και επίσκεψη εργασίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης.

18-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-02-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα 17/02/2020, ώρα 14:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια διαφόρων λιπαντικών

για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

17-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-02-2020
Το Μουσικότροπο ρίχνει αυλαία - Μεγάλη συναυλία λήξης με την Έλλη Πασπαλά (Σάββατο 15/02/2020, ώρα 20:30)

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο φτάνει στο τέλος των εκδηλώσεών του, μετά από μια σειρά συναυλιών με πρωτότυπα μουσικά σύνολα, ταξιδεύοντάς μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Η τέταρτη και τελική συναυλία ρίχνει την αυλαία με προσκεκλημένη τη γνωστή και αγαπημένη Έλλη Πασπαλά, τον David Lynch στο σαξόφωνο - κρουστά και τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο.

Η Έλλη Πασπαλά εκτός από τα πιο αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια που θα ερμηνεύσει, ένα μέρος του προγράμματος θα είναι αφιερωμένο στη μεγάλη μουσική παράδοση της τζαζ, μιας και γεννημένη στη Νέα Υόρκη κουβαλάει ζωντανούς μέσα της αυτούς τους θησαυρούς της αμερικανικής μουσικής.
Μέρος των κομματιών που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα "Elly loves jazz” που γνώρισε μεγάλη επιτυχία που συνεχίζει να παρουσιάζεται στην “Πειραιώς 131” και άγγιξε τις καρδιές του κοινού.

Μαζί της, ο David Lynch στο σαξόφωνα και κρουστά και ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο, θα μας μεταφέρουν σε αυτήν την εποχή που δεν τελείωσε ποτέ.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου
Αίθουσα συναυλιών ΔΩΛ
Ώρα 20:30
Εισιτήρια: Κανονικό 10€,
Μειωμένο 6€ (φοιτητές, ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+)

14-02-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τετάρτη 19/02/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-02-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΤΑΚΤΗ) Δευτέρα 17/02/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-02-2020
«Ιεροτελεστία της άνοιξης», μια μουσική πανδαισία, ένας ανυπέρβλητος επαγγελματισμός

Κριτικό σημείωμα, Χρήστος Λενούτσος

Φωτογραφίες, Κώστας Μάντζιαρης

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο παρουσιάζεται για τέταρτη φορά και έχει ήδη στο ενεργητικό του μια σειρά από εξαιρετικές συναυλίες, παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, για εκπαιδευτικούς, καθώς και προγράμματα ειδικής αγωγής, πάντα σε σχέση με τη μουσική.

Το φεστιβάλ αρχίζει να εδραιώνεται και αυτό έχει διττή σημασία.

Αφενός μπαίνει στη συνείδηση του φιλόμουσου κοινού που έρχεται να παρακολουθήσει τις συναυλίες του, ενώ τα εκπαιδευτικά του προγράμματα έχουν μπει στον προγραμματισμό των ενδιαφερόμενων, αναμένοντας κάθε χρόνο τα καινούρια θέματα που θα προσεγγίσει.

Αφετέρου έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο το ενδιαφέρον και το όνομά του ηχεί εύηχα στη σκέψη ότι η Λάρισα θα είναι ένας ελκυστικός σταθμός στον καλλιτεχνικό τους προγραμματισμό. Και αυτό είναι φανερό από τους συντελεστές που λαμβάνουν μέρος. Ανήκουν στις κορυφαίες προσωπικότητες τις χώρας μας και της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Μια τέτοια πρόσκληση δέχτηκε και το Βέλγικο σύνολο, που βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην πόλη μας για να παρουσιάσει ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της μουσικής που ανήκουν στη σύγχρονη εποχή, την «Ιεροτελεστία της άνοιξης» του Iγκόρ Στραβίνσκι, ένα έργο που στιγμάτισε τη μετέπειτα μουσική δημιουργία.

Το έργο αυτό είναι ένα χορόδραμα για μπαλέτο και ορχήστρα. Στη Λάρισα, το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο παρουσίασε μια μεταγραφή για 4 πιάνα (που ενσωματώθηκε το μέρος της ορχήστρας) και 2 κρουστά (τα οποία παρέμειναν αυθεντικά όπως τα έγραψε ο Στραβίνσκι). Το έργο, καθότι υπερβατικής δεξιοτεχνίας και δυσκολίας καθιστούσε απαραίτητη την παρουσία μαέστρου για να μπορέσει να συγχρονίσει τους έξι μουσικούς επί σκηνής.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να επισκεφτεί την πόλη μας ολόκληρο το σύνολο, δηλαδή και οι χορευτές. Αυτό όμως δεν ήταν δυνατό, καθώς η σκηνή της αίθουσας συναυλιών του ΔΩΛ δεν είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει και τους μουσικούς, αλλά και τους χορευτές.

Μια τέτοια διοργάνωση είναι από πολλές απόψεις δύσκολη. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν και μεταφερθούν τέσσερα πιάνα επί σκηνής, καθώς και η διανομή των κρουστών ήταν πολύ απαιτητική. Αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί πολύς χρόνος ώστε να καλυφθούν σωστά όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Οι εντυπώσεις από αυτή την επίσκεψη των Βέλγων (στο μουσικό σύνολο ανήκε και ο Έλληνας Αλέξανδρος Σαρακενίδης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες νέους πιανίστες) ήταν εξαιρετικές ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Μια μουσική πανδαισία, ένας ανυπέρβλητος επαγγελματισμός, ηχοχρώματα και δεξιοτεχνία που καθήλωναν, χαρακτήρισαν τη συναυλία. Ακολούθησαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα και αντιδράσεις του κοινού που εξέφραζε το θαυμασμό του.

Η επίσκεψη των Βέλγων ωστόσο δε σταμάτησε εκεί. Εξέφρασαν την επιθυμία να γνωρίσουν το δυναμικό του ωδείου, όσο ήταν δυνατό μέσα στην ολιγοήμερη επίσκεψή τους, όπως και να ακούσουν μαθητές και σύνολα του ωδείου προκειμένου να εκτιμήσουν το αποτέλεσμα που παράγεται.
Αυτό συνέβη πράγματι την επόμενη μέρα και οι εντυπώσεις τους ήταν πλήρως θετικές. Ενθουσιάστηκαν από την ποιότητα των μαθητών, ενώ θαύμασαν το κτιριακό συγκρότημα του ωδείου.

Μια καινούρια γνωριμία για την πόλη μας ανοίγει νέους ορίζοντες για τους μαθητές μας και θα ακολουθήσει πρόσκληση από μέρους τους, προκειμένου οι μαθητές μας να βρεθούν στην καρδιά της Ευρώπης – γεγονός καθόλου αυτονόητο - να γνωρίσουν καινούρια πράγματα ώστε να προσδιορίσουν τον προσανατολισμό τους και ασφαλώς να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κορυφαίους μουσικούς που ίσως αποτελέσουν σταθμό στη σταδιοδρομία τους.

Το Μουσικότροπο στοχεύει πολύ ενεργά σε τέτοιες προοπτικές. Είναι σημαντικό να προκαλούμε συνεργασίες που γεφυρώνουν την πόλη μας με τον κόσμο. Να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους μας, αλλά και στους καλλιτέχνες της πόλης μας να συνεργάζονται αποκτώντας νέες δυνάμεις που οδηγούν σε δημιουργία και ανάταση του πολιτισμού!

14-02-2020
Κοπή πίτας Λεσχών Πολιτισμού (Κυριακή 16/02/2020, ώρα 11:00)

14-02-2020
Συνοπτική Κατάσταση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2020 της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

14-02-2020
“Ιστορία του σίτου, ιστορία της διατροφής” - Διάλεξη της Μαρίας Ευθυμίου για τη συμπλήρωση ενός έτους του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων (Σάββατο 22/02/2020, ώρα 19:00)

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων διοργανώνουν την επιστημονική διάλεξη της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ιστορίας κ. Μαρίας Ευθυμίου με τίτλο “Ιστορία του σίτου, ιστορία της διατροφής”, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα εγκαίνια του Μουσείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00 στο θέατρο “Κώστας Τσιάνος”, στον Μύλο του Παππά, με ελεύθερη είσοδο.

Η Μαρία Ευθυμίου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1955. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τους κύκλους των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι.
Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες.

Από το 1981 ανήκει στο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην παρούσα φάση, κατέχει τον τίτλο της Τακτικής Καθηγήτριας. Από τη θέση αυτή, έχει διδάξει, επί 38 χρόνια, χιλιάδες φοιτητές και εποπτεύσει δεκάδες σεμιναριακές και μεταπτυχιακές εργασίες, καθώς και διδακτορικά. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Επιτροπές Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις σε πολυάριθμα Διεθνή Συνέδρια Ιστορίας και μετάσχει, ως πανεπιστημιακός, σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με τη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει στο εγχείρημα του Mathesis των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με πέντε ενότητες Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας (mathesis.cup.gr).

Από το 2006 διδάσκει στο ευρύ κοινό -δωρεάν, σχεδόν καθημερινά, σε εσπερινή βάση- σε ολόκληρη την Αττική και την Ελλάδα (σε περίπου εξήντα Δήμους της χώρας, εικοσιπέντε εκτός Αθηνών –ανάμεσά τους και φυλακές και Κέντρα Απεξάρτησης) , κύκλους Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Την άνοιξη του 2016 -στα πλαίσια συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών- δίδαξε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έναν κύκλο 19 τρίωρων μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά βρίσκονται καταγεγραμμένα στη θέση Blod.gr Mαρία Ευθυμίου.

Έχει συγγράψει και επιμεληθεί πέντε βιβλία Ιστορίας, ενώ άλλα δύο βρίσκονται υπό εκπόνησιν. Έχουν δημοσιευθεί περί τα εβδομήντα άρθρα της σε περιοδικά Ιστορίας, σε Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας, σε ένθετα Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της, περί τα πανεπιστημιακά και κοινωνικά, στον ημερήσιο και περιοδικό ελληνικό Τύπο.

Έχει αποδώσει στα ελληνικά ποιήματα της μεγάλης ποιήτριας Raquel Angel –Nagler, σε τέσσερα βιβλία ποίησης που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις ΣΜΙΛΗ.

14-02-2020
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων ενημερώνει…. τους εκπαιδευόμενος του 1ου ΣΔΕ

   

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Λάρισας σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Πρόνοιας - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ΓΙΑ τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους πολίτες.

Αρχικά παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες λειτουργίας του Κέντρου, οι παρεχόμενες υπηρεσίες, τα Προγράμματα και τις δράσεις του Δήμου που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να κατανοήσουν οι ωφελούμενοι τι είναι το Κέντρο Κοινότητας, για ποια αιτήματα μπορούν να απευθύνονται σε αυτό, ποιος ο ρόλος του στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της τοπικής κοινωνίας, ποια τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις τους. Τέλος έγινε ενημέρωση για τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μέσω της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης, αλλά και τα ομαδικά εργαστήρια Συμβουλευτικής Ανέργων σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση είχε βιωματικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, τις Υπηρεσίες που παρέχει και να μιλήσουν για τον ρόλο τους ως ωφελούμενοι του Κέντρου.

Στη δράση παρευρέθηκε η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κα. Νημά Βάσια, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ντούμος Μαργαρίτης, οι εκπαιδευτικοί καθώς και η Σύμβουλος Ψυχολόγος του ΣΔΕ.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, τηλ. 2410680242 & 2410680250, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.larissa-dimos.gr/el/component/k2/item/241-kentrokoinothtas

14-02-2020
Ολοκληρώθηκε η διανομη προιόντων απο το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», που πραγματοποιήθηκε στις 12 & 13 Φεβρουαρίου 2020,  στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης.

Στις 2.624 οικογένειες των ωφελουμένων του προγράμματος διανεμήθηκαν 26 προιόντα και ειδικότερα: Ελαιόλαδο, φακές, φασόλια, πελτές τομάτας, μακαρόνια, κριθαράκι, corn flakes,αλεύρι σίτου, ζάχαρη, μαρμελάδα, μέλι, ρύζι, υγρό πιάτων, καθαριστικό γενικής χρήσης, σκόνη πλυντηρίου, αφρόλουτρο, σαπούνι πλάκα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν , και νωπά προϊόντα(βόειο κρέας , κοτόπουλο, γραβιέρα, τυρί φέτα, αχλάδια και μήλα.

Παράλληλα οι ωφελημένοι ενημερώθηκαν από τους κοινωνικούς επιστήμονες του Κέντρου Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων  για τα ομαδικά εργαστήρια συμβουλευτικής για ανέργους σε συνεργασία με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ -Παράρτημα Λάρισας καθώς και για τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Παιδικών σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων σε συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

14-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-02-2020
“Ημέρα Ρομποτικής στο Μουσείο” - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά για τη συμπλήρωση ενός έτους από τα εγκαίνια του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα εγκαίνια του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:00 και στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μουσείου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ημέρα Ρομποτικής στο Μουσείο”.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 χρόνων και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Μουσείο από τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “STEM ROBOTICS ACADEMY” σε συνάφεια με το υλικό της έκθεσης του Μουσείου.

Τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τα μηχανήματα του μουσείου και τους πρώτους αυτοματισμούς, ενώ με την καθοδήγηση των ειδικών εκπαιδευτών, θα συναρμολογήσουν τροχαλίες, γρανάζια και άξονες, κατασκευάζοντας απλές μηχανές.

Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση με διαδραστικά εκθέματα ρομποτικής στον ισόγειο χώρο εκθέσεων, στο κεντρικό τμήμα του κτηρίου, δίπλα από το Μουσείο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, την Κυριακή 23-2-2020: 11:00-12:30 και 12:30-14:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.

Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος του Παππά

Τηλ. 2410 530083

e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00-14:00, Τετάρτη-Παρασκευή:18:00-21:00.

14-02-2020
«Η Ευνοούμενη» στο Χατζηγιάννειο

Την ταινία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη» που κέρδισε το Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία, Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας και 10 οσκαρικές υποψηφιότητες, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Η ταινία ακολουθεί τις πολιτικές μηχανορραφίες πίσω από τα παρασκήνια κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας της βασίλισσας Άννας, της τελευταίας απογόνου της μοναρχίας του Οίκου των Στιούαρτ.
Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους.
Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Άννας και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της.
Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες.
Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους, της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της.

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119'
Αγγλο-ιρλανδική ταινία, σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος με τους: Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις, Νίκολας Χουλτ
Γενική είσοδος 4 ευρώ

14-02-2020
Τρανή Αποκριά στη Λάρισα με μπουλούκια - Γλέντι με την ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα και τα Χάλκινα της Γουμένισσας του Αλέξανδρου Ζώρα (Σάββατο 29/02/2020, ώρα 13:30)

Με μπουλούκια θα γιορταστεί και φέτος, για έκτη χρονιά, το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (29 Φεβρουαρίου 2020) στη Λάρισα, αλλά και με μεγάλο γλέντι, με την ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα και τα Χάλκινα της Γουμένισσας του Αλέξανδρου Ζώρα (Κεντρική πλατεία ώρα 13:30).

Από τις 11:30 το πρωί, η ορχήστρα κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, θα κάνει τη δυναμική έναρξη των δρώμενων, προαναγγέλλοντας την άφιξη των καρναβαλιστών στο κέντρο.

Οι θίασοι των μεταμφιεσμένων, τα περίφημα μπουλούκια, με τη συνοδεία μουσικών με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά, θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι από διαφορετικά σημεία της πόλης, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σκορπώντας κέφι και χαρά.

Θα κάνουν στάσεις σε πεζόδρομους και πλατείες, ενώ στην πλατεία Ταχυδρομείου θα παρουσιάσουν χορούς και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κλπ), για να καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τους: Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβο, Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας, Σύλλογο Αργιθεατών Ν. Λάρισας, Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ, Μ.Ε.Σ. Πέρα Μαχαλά, Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων και Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

13-02-2020
Έργα προυπολογισμού άνω των 70 εκατ. ευρώ από Δήμο Λαρισαίων και ΔΕΥΑΛ για το 2020!

Το ιδιαίτερα μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2020, τόσο από το Δήμο Λαρισαίων όσο και από την ΔΕΥΑΛ, παρουσίασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Καλογιάννης, πλαισιωμένος από τον αντίδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Γιώργο Σούλτη, αναφέρθηκε στον πρόγραμματισμό του Δήμου, αναφέρθηκε αναλυτικά σε έργα που υλοποιούνται ή θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσα στο 2020, αλλά και στις μελέτες που θα εκπονηθούν ώστε να αποτελέσουν το προγραμμα ΄’εργων για τα επόλμενα χρόνια της τρέχουσας θητείας.

Ειδικότερα, ο κ. Καλογιάννης στο πλαίσιο της συνέντευξης τόνισε τα εξής:

«Και το 2020 η Λάρισα θα είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο.

Και αυτή την χρονιά συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την Λάρισα της επόμενης δεκαπενταετίας.

Συνεχίζουμε την υλοποίηση ενός σοβαρού, επιστημονικού σχεδιασμού που ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια της πρώτης θητείας στη βάση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων. Στην νέα περίοδο η υλοποίηση του
σχεδίου αυτού θα συνεχιστεί, για να κάνει τη Λάρισα μια πόλη για τον Άνθρωπο, αλλά και πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης.

Η δουλειά μας ξεκίνησε το 2014, σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες, αφού οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν κατά 65% λιγότεροι σε σχέση με την εποχή πριν την κρίση και τα Μνημόνια. Παρόλα αυτά στις δύσκολες αυτές συνθήκες επιτελέσαμε ένα μεγάλο έργο το οποίο θα συνεχιστεί και σ’ αυτή την θητεία, για μια πόλη με σύγχρονο, ευρωπαϊκό προφίλ, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Την ίδια ώρα γίνεται φανερό σε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας ότι η Λάρισα υλοποιεί ένα μεγάλο άλμα. Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά της και τον δυναμισμό των ανθρώπων της. Η Λάρισα ανεβαίνει επίπεδο και αγγίζει τον στόχο για την καθιέρωσή της ως τρίτου πόλου ανάπτυξης στην χώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Λάρισα κατατάσσεται στις πιο φιλικές πόλεις για την επιχειρηματικότητα στην χώρα, σύμφωνα με και την γνωστή έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας Doing Business.

Και με την ευκαιρία θα ήθελαν να συγχαρώ και την Διεύθυνση Πολεοδομίας γιατί στην συγκεκριμένη έρευνα καταγράφεται ότι στην Λάρισα οι οικοδομικές άδειες εκδίδονται στο συντομότερο χρόνο, συγκριτικά με άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Θα αναφερθούμε αποκλειστικά στα έργα που θα εξελιχθούν στην πόλη τους επόμενους μήνες, ζητώντας για άλλη μια φορά την υπομονή και την κατανόηση των συμπολιτών μας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ. Παράλληλα η εκπονηση μελετών για σημαντικά έργα δείχνουν και το δρόμο που θα ακολουθήσουμε και τα επόμενα χρόνια της τρέχουσας θητείας.

Οι συνολικοί προυπολογισμοί των έργων που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί, από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ, ξεπερνάει τα 72 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος μελετών.»

 

ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ή ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας (Ασκληπιού)
(Προϋπολογισμός 1.000.000,00 € - ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ)

Διαμόρφωση πλατείας Τούμπας
(Προϋπολογισμός 840.039,10 € - ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ)

 

ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Προσκήνιο Πολιτισμού – Υποδομές (Α΄ Φάση)
(Προϋπολογισμός 3.574.184,59 € - ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ)

Σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης σε πεζοδρόμους
(Προυπολογισμός 1,1 εκατ. ευρώ – ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας – ίδιοι πόροι)

Διαμόρφωση δρόμων συνοικίας Αγίου Κωνσταντίνου
(Προυπολογισμός 4 εκατ. – Ιδιοι πόροι)

Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Κολυμβητηρίου Νέας Πολιτείας
(Προϋπολογισμός 1.110.885,92 € - ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ)

Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανθούπολης
(Προϋπολογισμός 1.907.424,00 € - ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ)

Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης 1.100 θέσεων στο κέντρο της πόλης
(Προυπολογισμός 1,1 εκατ. ευρω

Ανάπλαση περιοχής Τάφρου Ι1
(Προϋπολογισμός 376.670,46 € - ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας)

Κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης ευπαθών ομάδων
(Προϋπολογισμός 689.663,25 € - ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας)

Επιστρώσεις δαπέδων κλειστών γυμναστηρίων με παρκέ
(Προϋπολογισμός 305.765,67 € - ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ)

Αναστύλωση κτιρίου Μπεζεστένι
(προυπολογισμός 5 εκατ ευρώ - (ΕΠ.Αν.Ε.Κ)

Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς
(Προϋπολογισμός 523.806,00 € - ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ)

Διαμόρφωση 23 παιδικών χαρών
(Προυπολογισμός 1,1 εκατ. ευρώ – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ)

Αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού με φωτισμό μαγνητικής επαγωγής
1,6 εκατ. ευρώ – Δανειοδότηση Παρακαταθηκών και Δανείων

 

Γ. ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 • Ολοκλήρωση Προσκήνιου Πολιτισμού
(Προϋπολογισμός έργου 5.000.000,00 € - ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας)

Έργα βελτίωσης κινητικότητας στον οικισμό Γιάννουλης
(Προϋπολογισμός 913.000,00 €- ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας)

Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών (Ιουστινιανού)

(Προϋπολογισμός 1.700.000,00 € - ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας)

Διαμόρφωση Δρόμων ήπιας κυκλοφορίας (Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη - Κοραή)
(Προϋπολογισμός 1.856.724,24 € - ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας)

Διαμόρφωση Δρόμων ήπιας κυκλοφορίας (Ηλιοδώρου -Ρούσβελτ)
(Προϋπολογισμός 1.443.274,30 €- ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας)

Κατασκευή 24ου Δ.Σ. Αγίου Γεωργίου
(Προϋπολογισμός 4.230.000 € - ΥΠΕΣ - πρώην ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ)

Ανάπλαση οδού Νικηταρά – Αυξεντίου – Κυπρου, Βενιζέλου, Ογλ
(Προυπολογισμός 2,6 εκατ. ευρώ – Πράσινο Ταμείο)

 • Αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού με φωτισμό led
2,4 εκατ. ευρώ – Δανειοδότηση Παρακαταθηκών και Δανείων

 • Αναστύλωση κτιρίου Κονάκι 2 εκατ. ευρω/υπο έγκριση χρηματοδότησης

 • Εργα συντηρήσεων
• Εκτενές πρόγραμμα για πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις κλπ)

 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ Η ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2020

Ανάπλαση οδού Αιόλου

• Ανάπλαση Ανθίμου Γαζή

• Διαμόρφωση παιδοτόπου (δίπλα στο Πολ. Κέντρο Αγ. Κωνσταντίνου)

• Αξονικοί ποδηλατόδρομοι

• Πεζόδρομος Κουμουνδούρου (Παπαναστασίου εως Ανθίμου Γαζή)

• Ανάπλαση λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου

• Ποδηλατόδρομος Σάκη Καράγιωργα

• Λάτσιου, Τσιτσάνη – β΄φάση Χατζηχαλάρ

• Οpen Mall

Μελέτη για έκταση ΕΘΙΑΓΕ για υλοποίηση Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού

• Μελέτη για κατασκευή 5 κυκλικών κόμβων:
1. Θεοφράστου – Φαρσάλων
2. Θεοφράστου – Παιωνίου
3. Σαρίμβεη – Καρδίτσης
4. Φαρσάλων – Πολυτεχνείου
5. Πολυτεχνείου – Βόλου

Μελέτη ΣΒΑΚ (υπόλοιπο πόλης)

• Μελέτη για αναστύλωση Ρολογιού (Θα προηγηθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών)

• Θα ξεκινήσει η μελέτη για το «κλείσιμο» του Κηποθεάτρου

• Κτίριο Μουσσόν

• Αναστύλωση διατηρητέου κτιρίου οδού Σεφέρη

• Μελέτες δημιουργίας Υποδομών προσχολικής αγωγής

• Ολοκλήρωση μελετών για ενεργειακά ζητήματα Δήμου και ΔΕΥΑΛ - (Ενεργειακές κοινότητες)

• Μελέτες από ΤΕΕ και Συλλογο Αρχιτεκτόνων για διαμόρφωση αύλειων χώρων σε σχολεία

• Μελέτες για Πηνειό (στα τέλη του 2020)

• Ανάπλαση πάρκου Μεζούρλου

Ανάπλαση παλιού Νεκροταφείου

 

ΕΡΓΑ ΔΕΥΑΛ

• Αν/ση αγωγών ύδρευσης συνοικίας Αγ. Σαράντα (β' φάση) 2.000.000,00 εκτελείται ιδιοι ποροι

• Αντικατάσταση πεπαλαιωμένων αγωγών ύδρευσης (Νέα Σμύρνη, Λαχανόκηποι, Ανθούπολη, Φιλιππούπολη) 6,5 εκατ. Ευρώ
Διαδικασια δημοπρατησης - Φιλόδημος/Ιδιοι ποροι

• Αντ/ση αγωγων υδρευσης συν. Χαραυγής (γ' φάση) 505.000 δημοπρατηση Μάρτιο 2020
Ιδιοι ποροι

• Δίκτυο αποχέτευσης Κοιλάδας 1.030.000,00
Εκτελειται- Φιλοδημος/ιδιοι ποροι

• ΕΛ Κοιλάδας 810.000,00
Εκτελείται - Φιλόδημος

• Αναβάθμιση ιμ εξοπλισμού Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Λαρισας – απόσμωση 2.187.720,00
προς δημοπρατηση - Φιλόδημος

• Δίκτυα ομβρίων Αγιου Θωμά - Φιλιππούπολης 800.000 ευρώ
Προς δημοπρατηση - Φεβρουάριο 2020 - Φιλόδημος

• ΕΕΛ τκ Ραχούλας 615.000,00
Προς δημοπρατηση Ιούνιο 2020 - ιδιοι ποροι

• Εγκατάσταση Φ/Β Σταθμού 400.000,00
Διαδικασία δημοπράτησης - ιδιοι ποροι

• ΕΕΛ Μάνδρας - Κουτσοχέρου 1.000.000,00
Εκτελειται ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 - 2020

• Επεκταση ΕΕΛ Γιάννουλης 1.640.000,00 διαδικασια δημοπρατησης ταμείο συνοχής (ΕΠΥΜΕΠΕΡΑΑ)

• Συστ. Τηλεμ.ελεγχου-τηλεχειρ.εξωτερ.υδραγ. Κοιλαδας - γιαννουλης 1.150.000,00
προς υπογραφή σύμβασης Ταμείο Συνοχής (ΕΠΥΜΕΠΕΡΑΑ)

• "Σχέδιο διαχείρισης (Μaster Plan) Υδατικών Πόρων Δημου Λαρισαίων 908.852,81 Δημοπρατηση - Ιδιοι ποροι

• Εκπόνηση & εφαρμογή σχεδίου ασφάλειας νερού ΔΕΥΑΛ 187.700,00
προς Δημοπρατηση - Ιδιοι ποροι

• Παροχή υπηρεσιών συλλογής και εκμετάλλευσης βιοαερίου στο ΧΥΤΑ Λάρισας για την παραγωγή υπηρεσιών συλλογής και εκμετάλλευσης βιοαερίου στο ΧΥΤΑ. Λάρισας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 13.127.778,00

Διαδικασία δημοπράτησης αυτοχρηματοδότηση – σύμβαση παραχώρησης - Οκτώβριος 2020

 

 

13-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-02-2020
Ανοικτές διαλέξεις περί πολιτικής με διακεκριμένους επιστήμονες

• Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων – Πανεπιστήμιου Πολιτών, Δικηγορικού Συλλόγου, σειράς διαλέξεων Politics First

Τέσσερις σημαντικές ανοικτές διαλέξεις με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και με θέματα που αφορούν της πολιτική και καθοριστικές έννοιες όπως Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ασφάλεια, Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Ανθρωπος, θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα στην Λάρισα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων, μέσω του Πανεπιστημίου Πολιτών, του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, της σειράςανοικτών διαλέξεων Διαλέξεων Politics First και ο Δήμος Λαρισαίων και της έδρα UNESCO «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία και Ειρήνη».

Για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των διαλέξεων, εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του Μεγάρου του Δικηγορικού Συλλόγου. Ειδικότερα, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων κ. Δη,/ Δεληγιάννης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Νικ. Μπασδέκη, ο συντονιστής των Politics First, επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Δημ. Ακριβούλης, το μελος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κων. Βελησσαρίου και η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου κ. Στ. Μπαξεβάνου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία και τη συνεργασία του Δήμου, του Δικηγορικού Συλλόγου για την διοργάνωση των διαλέξεων με τα Politics First, ιδιαίτερα όταν αυτές διοργανώνονται σε μια εποχή ταραγμένη όπου κυριαρχεί για πολλούς η ρητορική του μίσους».

12-02-2020
Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για φαγκότο και πιάνο (Σάββατο 22/02/2020, ώρα 20:00)

Στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, διοργανώνουν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα στις 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για φαγκότο και πιάνο, με τις Αποστολίδου Ευδοξία και Κουτή Ελένη.
Θα ακουστούν έργα των Ar. Corelli, Fr. Devienne, N. Exarchos, P. Hindemith και Eug. Bozza.

Γενική είσοδος 5 ευρώ, μαθητές μέχρι 13 χρονών δωρεάν.

 

Ευδοξία Αποστολίδου-Καραμανώλη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα βήματα μουσικής τα ξεκίνησε στο Π.Κ.Α. του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, όπου και εργάστηκε αργότερα σαν καθηγήτρια. Συνέχισε πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της B. Taneva και φαγκότο στην τάξη της Szalai Erika.
Το 1996 πήρε Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα με καθηγήτρια την Ευαγγελία Κίκου και το 2001 Δίπλωμα Φαγκότου με Άριστα Παμψηφεί με καθηγήτρια την Εr. Szalai από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια με τους Livia Viszoly, Gyorgy Lakatos, Γιώργο Φαρούγγια, Μιλτιάδη Οικονόμου, Γιώργο Χατζηνίκο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Kodaly σε Ουγγαρία και Ελλάδα καθώς επίσης σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγών στο Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης με τους Χαρίκλεια Παπανικολάου, Παυλίνα Λιάτσου και Λευτέρη Αγγουριδάκη.
Ζει στη Λάρισα και διδάσκει στο Φαγκότο και Φλογέρα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Κατά το διάστημα 1999 έως το 2015 διετέλεσε Α’ Φαγκότο στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων. Είναι μόνιμο μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και μέλος του κουιντέτου ξύλινων πνευστών "Ο Ήχος ως έχει".

Ελένη Κουτή

Γεννήθηκε στη Λάρισα και ξεκίνησε σπουδές πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Πήρε πτυχίο και δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» , στην τάξη του καθηγητή Βαγγέλη Πορτοκάλη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Παρακολούθησε σεμινάρια  πιάνου και μουσικής δωματίου με τους Νίκο Αστρινίδη, Stella Dimitova, Δημήτρη Ιωάννου και Λεωνίδα Καβάκο. Για 15 χρόνια μαθήτευσε κοντά στο μαέστρο και πιανίστα  Γιώργο Χατζηνίκο, στα ετήσια θερινά σεμινάρια με θέμα «Έννοια και Καταβολές της Μουσικής Ερμηνείας».

Επί πολλά χρόνια εργάστηκε ως συνοδός στο πιάνο στις Χορωδίες Νομαρχίας Θεσσαλονίκης «Κοραής», «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. κ.α., ενώ συμμετείχε με πολυάριθμα σχήματα σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό.

Εργάστηκε ως μόνιμη καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών από το 2003, ενώ πλέον κατέχει την ίδια θέση στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του συνόλου μουσικής δωματίου Vernissage ensemble.

 

12-02-2020
Συναυλία της Φιλαρμονικής «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (Τρίτη 18/02/2020 και Τετάρτη 19/02/2020, ώρα 20:30)

Στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώνουν συναυλία της Φιλαρμονικής του ΔΩΛ με Λαρισαίους τραγουδιστές και λαϊκή ορχήστρα. Την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου, η Φιλαρμονική θα παρουσιάσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια των Πλέσσα, Κατσαρού, Σπανού, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι .

Συμμετέχουν οι : Βισβίκη Αντωνία, Ζάχου Μαριάννα, Θεοδωροπούλου Εβίτα, Κωτσόπουλος Αχιλλέας, Μαλάκος Αστέριος, Νικόπουλος Φάνης, Παπαναστασίου Αρετή, Παπαχρήστος Χρήστος, Τσιωνάς Αλέξανδρος.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Τσιαβές και διευθύνει ο Γιώργος Μηνάς.

Γενική είσοδος 5€.
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00 -2ος όροφος – αίθουσα Β21

 

12-02-2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για την κάλυψη αναγκών της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

12-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-02-2020
“ΕθελοντίΖΩ” στο Χατζηγιάννειο (Τετάρτη 12/02/2020, ώρα 19:30)

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2015, η Ελλάδα βρίσκεται στη προτελευταία θέση με ποσοστό 13%, όσον αφορά τη συμμετοχή των νέων σε οργανωμένες εθελοντικές δραστηριότητες, στην Ευρώπη (Eurobarometer “European Youth” - 2015).

Είναι αυταπόδεικτο επομένως, πως ο νεαρός Έλληνας εθελοντής είναι ένα σπάνιο και μοναδικό όν, που σχεδόν τελεί υπό εξαφάνιση καθώς, τα ήδη μικρά ποσοστά συρρικνώνονται περισσότερο.

Το TEDxUTH Larissa, ένα πλήρως εθελοντικό event, και η οργανωτική του ομάδα, θεωρεί χρέος της, στο πλαίσιο των ιδεών που αξίζουν να διαδοθούν, να προσπαθήσει να διαδώσει την αξία του εθελοντισμού στους νέους της Λάρισας.

Γι’ αυτό το λόγο, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει την εκδήλωση “ΕθελοντίΖΩ” την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εθελοντικών φορέων της πόλης, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, οι Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας, το Alternative Innovative Development, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για το πώς είναι ο εθελοντισμός κάτω από το δικό τους πλαίσιο και θα αναφερθούν στις δραστηριότητές τους αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη καθώς ο εθελοντισμός είναι υπόθεση όλων μας.

12-02-2020
Το τοπίο την ημέρα βγάζει άρωμα αλλά το βράδυ ήχο - Έκθεση του Λάζαρου Μαράβα (Εγκαίνια Παρασκευή 21/02/2020, ώρα 20:30)

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων παρουσιάζει στην αίθουσα Τ. Τλούπα στο Χατζηγιάννειο, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30, τον Λαρισαίο εικαστικό καλλιτέχνη Λάζαρο Μαράβα.

Να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη ατομική έκθεση του σύγχρονου εικαστικού στην πόλη του.

Ο ίδιος, είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Νίκο Κεσανλή. Τελείωσε σκηνογραφία στο εργαστήριο του Β. Βασιλειάδη.
Το τρίτο έτος των σπουδών του, εργάστηκε στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Santa Grouz στη Αμερική. Δυο χρόνια μετά, πραγματοποιεί την διπλωματική του στο Los Angeles.

Από το 1990 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.
Έχει παρουσιάσει 17 ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολλά από τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 23 Μαρτίου 2020. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο από 10:00 – 22:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Σημείωμα του καλλιτέχνη:
// Το τοπίο την ημέρα βγάζει άρωμα αλλά το βράδυ ήχο //
Με αυτή την σκέψη συνεχίζω να παρασύρομαι ως εικαστικός καλλιτέχνης.
Σ’ ένα νυχτερινό ταξίδι με τοπία που προδίδουν το πέρασμά μου από εκεί. Σ’ ένα ταξίδι μοναχικό γεμάτο εικόνες. Εικόνες, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Μόσχα, η Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, τα νησιά, αλλά και τα χωριά, γίνονται αφορμή για έναν διάλογο μεταξύ του έργου και του θεατή.
Η εικόνα είναι ατομική και πάντα διαφορετική για τον καθένα. Αυτό καλούμαι να μεταφράσω κάθε φορά που ο ίδιος εκτίθεμαι μέσα από τα έργα μου.
Σας καλώ σ’ αυτό το ταξίδι των εικόνων και θα ήθελα να αφιερώσω την 17η ατομική έκθεση, στους γονείς μου που θα ήθελα να ήταν σήμερα κοντά μου, όπως όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν δίπλα μου στο ταξίδι της γνώσης και του πολιτισμού.
Ευχαριστώ θερμά την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον κύριο Πάνο Σάπκα για την τιμή και την εμπιστοσύνη του να παρουσιάσω τη δουλειά μου στην γενέτειρά μου.

Με τιμή,
Λάζαρος Μαράβας.

 

11-02-2020
«Καλαρρύτες: Στιγμές Ζωής» στο ΔΩΛ (Κυριακή 23/02/2020, ώρα 18:00)

Επετειακή παράσταση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών

Οι Καλαρρύτες, αυτός ο ξεχωριστός τόπος με την απαράμιλλη ομορφιά, την ένδοξη ιστορία, με τους περιώνυμους αργυροτεχνίτες και αγιογράφους, με τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του, συνεχίζει να γοητεύει και να αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Με σεβασμό σε όλα τα παραπάνω, ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες», προσπαθεί να αναδείξει ανόθευτη την πολιτιστική του κληρονομιά, όπως τους χορούς και τα τραγούδια των Καλαρρυτινών και στιγμές από τον κύκλο της ζωής τους.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει επετειακή παράσταση την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τίτλο: «Καλαρρύτες: Στιγμές Ζωής».

Η παράσταση  έχει ως στόχο, το ευρύ κοινό της Λάρισας, να γνωρίσει όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν τόσο ξεχωριστό αυτόν τον τόπο και που με περίσσια αγάπη ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών στέκει ως θεματοφύλακάς τους εδώ και 40 χρόνια.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν και οι αδελφοί σύλλογοι από τα Ιωάννινα, ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών "η Πίνδος" και ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Οργανισμός "Καλαρρύτες". 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) και υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Γενική επιμέλεια παράστασης: Σωτήρης Καραβασίλης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, χοροδιδάσκαλος.

Παρουσίαση: Μιχάλης Μαντέλας.

Χαιρετισμός- ομιλία:  "Καλαρρύτες: Ο τόπος και οι άνθρωποι, τότε και τώρα" από τη διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, Φανή Καλοκαιρινού, αρχαιολόγο, λαογράφο.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γεροδήμος Κώστας, τραγούδι - Μόκας Πέτρος, τραγούδι  - Μπακαγιάννης Βασίλης, κλαρίνο - Ρούμπος Θάνος, βιολί - Παπαδημητρίου Κώστας, λαούτο - Σαραντινός Βασίλης, ντέφι.

Είσοδος ελεύθερη.


11-02-2020
ΔΗ.Κ.Ε.Λ. - Πίνακες αποτελεσμάτων σχετικά με τη θέση Νοσηλευτή σε δομή ΚΔΑΠ

Για τον πίνακα, πατήστε ΕΔΩ

11-02-2020
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΑΠΟ 01/01/2020 ΕΩΣ 31/01/2020 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

11-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-02-2020
Ο λαϊκός τεχνίτης Κώστας Γκιόλβας σκάλισε σε πέτρα το σύμβολο του Λαογραφικού Μουσείου

Για μια ακόμη φορά, ο πολύτιμος δωρητής έργων του στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, ο κ. Κώστας Γκιόλβας, αντέγραψε και σκάλισε σε πέτρα το σύμβολο του Μουσείου.

Το έργο του αυτό, το δώρισε στο Μουσείο για να εμπλουτίσει τις συλλογές του.

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα προέρχεται από αψιδωτή πλάκα εντοιχισμένη στον Ι. Ναό της Ύψωσης του Τιμίου Προδρόμου Σταυρού (1840-1850) στα Δολιανά της Πίνδου.

Απεικονίζει δικέφαλο αετό που πατά σε ημικυκλική βάση με ρόδακα. Πάνω στο σώμα του αετού πατά ψηλός σταυρός.

Το λιθανάγλυφο είχε επιλεγεί το 1974 απο το ζεύγος Γιώργου και Λένας Γουργιώτη για να αποτελέσει το σύμβολο της νεοσύστατης τότε Λαογραφικής Εταιρείας.

Τη δωρεά παρέλαβε η διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, η οποία τον ευχαρίστησε γι’ αυτή του την προσφορά.

Ο λαϊκός τεχνίτης Κώστας Γκιόλβας, κατοικεί στη Λάρισα και από τη δεκαετία του 1980 επιδίδεται στη γλυπτική πάνω σε μάρμαρο, πέτρα και ξύλο.

11-02-2020
Το Μουσικότροπο ρίχνει αυλαία - Μεγάλη συναυλία λήξης με την Έλλη Πασπαλά (Σάββατο 15/02/2020, ώρα 20:00)

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο φτάνει στο τέλος των εκδηλώσεών του, μετά από μια σειρά συναυλιών με πρωτότυπα μουσικά σύνολα, ταξιδεύοντάς μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Η τέταρτη και τελική συναυλία ρίχνει την αυλαία με προσκεκλημένη τη γνωστή και αγαπημένη Έλλη Πασπαλά, τον  David Lynch στο σαξόφωνο - κρουστά και τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο.

Η Έλλη Πασπαλά εκτός από τα πιο αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια που θα  ερμηνεύσει, ένα μέρος του προγράμματος θα είναι αφιερωμένο  στη μεγάλη μουσική παράδοση της τζαζ, μιας και γεννημένη στη Νέα Υόρκη κουβαλάει ζωντανούς μέσα της αυτούς τους θησαυρούς της αμερικανικής μουσικής. 

Μέρος των κομματιών που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα "Elly loves jazz” που γνώρισε μεγάλη επιτυχία που συνεχίζει να παρουσιάζεται στην “Πειραιώς 131” και άγγιξε τις καρδιές του κοινού.

Μαζί της,  ο David Lynch στο σαξόφωνα και κρουστά και ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο, θα μας μεταφέρουν σε αυτήν την εποχή που δεν τελείωσε ποτέ. 

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 

Αίθουσα συναυλιών ΔΩΛ

Ώρα 20:30

Εισιτήρια: Κανονικό 10€,

Μειωμένο 6€ (φοιτητές, ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+)

 

11-02-2020
Εκπαιδευτικό εργαστήρι στο Μουσικότροπο - Προσεγγίσεις στη μουσικοεκπαιδευτική διαδικασία (Σάββατο15 και Κυριακή 16 Φεβρουαρίου)

Παρουσιάζει ο Νίκος Ζαφρανάς, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ.

Ένα καινούριο αέρα έχει φέρει το φεστιβάλ Μουσικότροπο στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας, με ένα πλούτο δράσεων που αποσκοπούν στη δημιουργία πολιτισμού με κορυφαίες συναυλίες, αλλά και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Τα εργαστήρια δίνουν ιδέες και γνώσεις σε θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και ενδιαφερόμενους της μουσικής και δίνουν λύσεις για πιο αποτελεσματική διδασκαλία.

Ο κύκλος των εκπαιδευτικών του δράσεων κλείνει με ένα διήμερο εργαστήριο ολιστικής προσέγγισης της μουσικής εκπαίδευσης - με προσέγγιση στην εκπαιδευτική διαδικασία - στην ψυχολογία δασκάλου - μαθητή, καθώς και ζητήματα μεθοδολογίας διδασκαλίας.

Ο Νίκος Ζαφρανάς που πρόκειται να παρουσιάσει το εργαστήρι, αναφέρει ότι θα συζητήσουμε για τη βαθιά επίδραση της μουσικής εμπειρίας στη ζωή του αναπτυσσόμενου παιδιού, για τις κοινωνικές λειτουργίες της μουσικής, για το μουσικό παιχνίδι και τις συμπεριφορές των μικρών παιδιών, για κάποιες αρχές νευροψυχολογίας που επηρεάζουν τον εκπαιδευτικό προγραμματισμό και για τον χρονισμό των αναπτυξιακών εμπειριών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τα περισσότερα εκπαιδευτικά οφέλη.

Απευθύνεται σε μουσικούς, εκπαιδευτικούς μουσικής, γονείς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο για θέματα μουσικής εκπαίδευσης.

Επιμέλεια: Νίκος Ζαφρανάς, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, ΑΠΘ.

Σάββατο15 και Κυριακή 16 Φεβρουαρίου
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, αίθουσα «Ήβη Βοζαλή»
Ώρα: 10:00 - 14:00
Κόστος συμμετοχής: Κανονικό 40€.
Μειωμένο 25€ (Καθηγητές - σπουδαστές του ΔΩΛ, φοιτητές)
Βιογραφικό Σημείωμα

Νικόλαος Ζαφρανάς

Έλαβε τους τίτλους σπουδών ΒΑ και ΜΑ στην Πιανιστική Εκτέλεση από το Πανεπιστήμιο Μουσικής του Graz, Αυστρία, διδακτορικό στη Μουσική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου και του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας στην Ψυχοθεραπεία Gestalt από το Gestalt Foundation Θεσσαλονίκης.

Είναι συγγραφέας άρθρων σε ποικίλα θέματα μουσικής εκπαίδευσης καθώς και των βιβλίων “Effects of music instruction on cognitive abilities of young children” (Lambert Academic Publishing, 2010), «Εγκέφαλος, Φυσιολογία και Μουσική» και Επικοινωνία στη Μουσική - Θεραπεία - Παιδεία: Προσέγγιση CO.M.P.A.S.S., (Κάλλιπος, 2015).

Ως καλλιτέχνης, έχει διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και συνοδείες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τη Ν. Αφρική και τη Βόρεια Αμερική.
Ηχογραφήσεις του μεταδίδονται στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, υπάρχουν σε 2 CD, στο youtube κ. α.

Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου “Piandaemonium” και του “Transcription Ensemble”.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη γνωστική ανάπτυξη και τη μουσική εκπαίδευση καθώς και την προσχολική μουσική εκπαίδευση.

Είναι Επίκουρος Καθηγητής Μουσικής Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

11-02-2020
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης Ανάγνωσης για Παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχη Ανάγνωσης για Παιδιά που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. Προσκαλεσμένοι γονείς και παιδιά που συμμετέχουν στη Λέσχη, που συνεχίζει την λειτουργία της για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και από φέτος πραγματοποιεί τις μηνιαίες συναντήσεις της στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, (3ος όροφος) , με συντονίστρια τη συγγραφέα – εκπαιδευτικό Χρυσάνθη Τσιαμπαλή.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλ: 2410671173, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/

10-02-2020
Παρουσίαση βιβλίου - «Ο Ελληνικός 20ος αιώνας» (Πέμπτη 13/02/2020, ώρα 19:30)

 Ο Σύνδεσμος φιλολόγων Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα - «Η Πόλη που Μαθαίνει», διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Αντώνη Λιάκου με τίτλο «Ο Ελληνικός 20ος αιώνας» (Εκδ.Πόλις), την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:30, στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Ανθίμου Γαζή & Κουμουνδούρου 17-19).

Οι καθηγητές Ιουλία Κανδήλα, Τάσος Μάτος και Νίκος Αρτινός θα συζητήσουν με τον συγγραφέα του βιβλίου για τα κρίσιμα ερωτήματα, τα θερμά σημεία της ιστορίας αυτού του αιώνα, τις αμφισβητούμενες ερμηνείες, τις τομές και τις μακροχρόνιες τάσεις που καθόρισαν τη δημογραφική, την κοινωνική και την πολιτική εξέλιξη της Ελλάδας, εν τέλει την πορεία της στην κρίση και τη μετάβασή της στον αιώνα που διανύουμε.

Για πληροφορίες στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων – Τμήμα Διά Βίου Μάθησης 2410680249 & 2410680250.

10-02-2020
ΔΗ.Κ.Ε.Λ. - Πίνακες αποτελεσμάτων σχετικά με τις θέσεις Συνοδού και Διερμηνέα για το πρόγραμμα ESTIA II
10-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-02-2020
Μουσικότροπο σημαίνει ποιότητα, ποικιλία, πρωτοτυπία

Κείμενο: Χρήστος Λενούτσος
Φωτογραφίες: Κώστας Μάντζιαρης

Το Μουσικότροπο βρίσκεται κοντά μας ήδη για δύο εβδομάδες. θέλοντας να μας φέρει κοντά στη μουσική με ένα δικό του τρόπο, που τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η κορυφαία ποιότητα, η ποικιλία και η πρωτοτυπία του.

Φέτος, με τις συναυλίες του, αλλά και με τα εργαστήριά του, εγκαινιάζει την επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας του ωδείου, ενός ιδρύματος με τεράστιο ρόλο στη διάδοση της μουσικής και δημιουργίας πολιτισμού στην πόλη μας.

Μια θαυμάσια επιλογή γι’ αυτή τη γιορτή της επετείου, ήταν η συναυλία που ανήκε στον κύκλο «Μεγάλοι Λαρισαίοι Καλλιτέχνες», μιας και οι μουσικοί, γέννημα θρέμμα του ωδείου, αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο το έργο και την παρουσία αυτού του ιδρύματος.

Προσκεκλημένη καλλιτέχνης ήταν η Πάττυ Κοντογιάννη, μαέστρος που ζει και εδρεύει στη Γερμανία, μια σπουδαία καλλιτέχνης που τη χαρακτηρίζει η ευγένεια και η σεμνότητα, ενώ προσκεκλημένο σύνολο ήταν διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων που συνέπραξε με Λαρισαίους μουσικούς, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων στελεχώνει το διδακτικό προσωπικό του ωδείου.

Στο διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων ανήκε, η επίσης Λαρισαία Ήβη Παπαθανασίου στο τσέλο, μέλος της σπουδαιότερης ορχήστρας της χώρας μας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που οι ερμηνείες της χαρακτηρίζονται από ζεστό δεξιοτεχνικό ύφος και πάθος.

Παρουσιάστηκαν έργα από την εποχή μπαρόκ έως ρομαντική και ήταν αξιοθαύμαστο το πόσο δεμένο ήταν το μουσικό σύνολο.

Η Πάττυ Κοντογιάννη με την ακρίβεια των κινήσεών της οδήγησε το σύνολο σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, ενώ το πολυπληθές ακροατήριο απόλαυσε και καταχειροκρότησε.
Στη συναυλία επικράτησε συγκίνηση, μιας και οι μουσικοί βρέθηκαν στη σκηνή μαζί μετά από πολλά χρόνια και ξανάζησαν στιγμές που είχαν να βιώσουν από τα παιδικά τους χρόνια.

Η σύμπραξη των μουσικών της πόλης μας με διάσημους καλλιτέχνες, αποτελεί μια σχεδιαστική βάση του φεστιβάλ, καθότι γεφυρώνει την πόλη μας με την Ευρώπη και τον κόσμο. Η αλληλεπίδραση και σύμπραξη με διάσημους καλλιτέχνες, δημιουργεί προοπτικές συνεργασίας και γνώσης, ενώ είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για τη μουσική ζωή και εξέλιξη του κάθε καλλιτέχνη.

Η δεύτερη συναυλία που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ, ήταν μουσική του θεάτρου και κινηματογράφου, με κύριους πρωταγωνιστές την επιβλητική μεσόφωνο Ειρήνη Καράγιαννη και την πιανίστα Ντιάνα Βρανούση, δύο προσωπικότητες με ισχυρή παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή.

Σχόλια και διαφάνειες προβλήθηκαν από τον γνωστό κριτικό και ιστορικό της μουσικής Γιώργο Μονεμβασίτη.

Μια πολύ απολαυστική βραδιά με εξαίσιες μουσικές από τον κινηματογράφο δημιούργησαν ένα πολύχρωμο μουσικό ψηφιδωτό, όπου το παλιό συνυπήρχε με το καινούριο και το ελληνικό έσμιξε με το ξένο.

Η Ντιάνα Βρανούση στο πιάνο ερμήνευσε με αυθεντικό τρόπο και ευαισθησία σόλο κομμάτια από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, ενώ η Ειρήνη Καράγιαννη με τη βελούδινη φωνή της μάγεψε το ακροατήριο, όπου από ένα σημείο και μετά, άρχισε να σιγοτραγουδά μαζί της, δημιουργώντας μια ζεστή ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.

Ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά, έδωσε η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ που τίμησε με την παρουσία της τη διοργάνωση και έδωσε μια διαφορετική μουσική αύρα στη βραδιά.
Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει ο Δημήτρης Καρβούνης.

Το Μουσικότροπο με συναυλίες υψηλού επιπέδου διαγράφει μια σημαντική πορεία για την πολιτιστική κίνηση της πόλης. Καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς λαμβάνουν μέρος σε αυτό, ενώ οι συμμετοχή μουσικών από το εξωτερικό του προσδίδει μια διεθνή αύρα καθιστώντας το σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της χώρας μας.

07-02-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 11/02/2020, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-02-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 13/02/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-02-2020
Προβολή ταινίας - «Σκιά» στο Χατζηγιάννειο

Την επική περιπέτεια του σπουδαίου Κινέχου σκηνοθέτη Ζαν Γιμού «Σκιά» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Ο δημιουργός εντυπωσιακών ιστορικών επών όπως τα «Ιπτάμενα Στιλέτα» και ο «Ήρωας» επιστρέφει στο είδος που τον καθιέρωσε παγκοσμίως με μια εκθαμβωτική περιπέτεια εποχής.

Η ιστορία των Τριών Βασιλείων της Κίνας, ενός ισχυρού Βασιλιά και του λαού του που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και επιθυμούν να την πάρουν πίσω.
Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια. Ο αρχιστράτηγός του, ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη, χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα.
Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες.
Υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν.

Τα κινεζικά Τρία Βασίλεια, τα τρία ανεξάρτητα κράτη που προέκυψαν κατά την περίοδο 220-280 μ.Χ είναι ο πυλώνας της ταινίας. Η ταινία, εντός του συγκεκριμένου ιστορικού πλαισίου, φέρνει σε σύγκρουση τη δολοπλοκία με τον έρωτα, την ίντριγκα με την εξουσία.

Περιπέτεια 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116'
Κινέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού με τους: Ντενγκ Τσάο, Σουν Λι, Ζενγκ Κάι, Γουάνγκ Κιανγιουάν
Γενική είσοδος: 4 ευρώ

07-02-2020
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας για την εκμίσθωση του αναψυκτηριου-εστιατορίου-οβελιστηρίου του Κηποθεάτρου στο Πάρκο Αλκαζάρ

Για το κείμενο πατήστε ΕΔΩ

07-02-2020
«Για θύμισέ μου» στο Χατζηγιάννειο - Ταινία για το Αλτσχάιμερ και το φορτίο των φροντιστών

Ομιλία του καθηγητή Κ. Μπονώτη
Τα έσοδα στον "ΚΥΚΝΟ"

«Για θύμισέ μου», η ταινία που εμπνεύστηκε η Μαρία Σβολιαντοπούλου, μιλά για το Αλτσχάιμερ και γνωρίζει τεράστια απήχηση, όπου κι αν προβάλλεται.

Πρόκειται για ένα project εξ ολοκλήρου εθελοντικό, καθώς ακόμα και οι επαγγελματίες ηθοποιοί που συμμετείχαν, το έκαναν σε εθελοντική βάση.

Αν και ερασιτεχνική, η ταινία μοιάζει επαγγελματική στο αποτέλεσμά της και αυτό είναι που κάνει το κοινό που την παρακολουθεί στις ειδικές προβολές που διοργανώνονται από τον περασμένο Οκτώβριο σε όλη την Ελλάδα, είτε να ταυτιστεί με τους ήρωες και το πώς βιώνουν τη νόσο, είτε να ενδιαφερθεί γι’ αυτό που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως «νόσο του 21ου αιώνα».

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και με την ευγενική χορηγία της Cosmos, η ταινία θα παρουσιαστεί και στην πόλη μας, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Ώρες προβολής 18:30 και 20:00.

Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η παρουσία του καθηγητή Ψυχιατρικής και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνου Μπονώτη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα " Τι γνωρίζουμε για τη Νόσο του Αλτσχάιμερ".
Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το Χατζηγιάννειο (Ρούσβελτ 59, τηλ. 2410 625121 10.00 -13.00 και από το βιβλιοπωλείο ΚΑΛΤΣΑΣ (Παπαναστασίου 57 ,τηλ. 241 025 5672).

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.
Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη δημιουργία του σπιτιού του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με σύνδρομο Down «Ο Κύκνος».

Παρουσιάζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Τράντας.
Οργάνωση – Επιμέλεια εκδήλωσης: Έπη Ν. Μίχη –Ζέγγου
Η Έπη Μίχη –Ζέγγου είναι κτηνίατρος και συγγραφέας των βιβλίων «Ταξίδι στον κόσμο της άνοιας», « Το (πολύ ξεχωριστό) χρωμόσωμα 21» και «Ο παππούς μου και ο κύριος Αλτσχάιμερ.»

07-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
07-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-02-2020
LAComicsFestival vol2. Η μεγάλη γιορτή της 9ης τέχνης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Λάρισα (24/02-01/03)

Ο Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν το LAComicsFestival vol2, μία πολυθεματική εκδήλωση, που εστιάζει στον χώρο της 9ης Τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλους και μαθητές, γονείς και παιδιά.

Εκθέσεις comics, εικονογράφησης και γελοιογραφίας, εργαστήρια, ομιλίες και panels, παραστάσεις, επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων, μοντελισμός, bazaar comics και σχετικών εκδόσεων, συλλέκτες, συλλογές και δημιουργοί απ’ όλη την Ελλάδα, θα βρίσκονται στους χώρους του Μύλου του Παππά και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1η Mαρτίου.

Επιπλέον, Fest in Fest με το Larizona Dream, ένα Festival προβολών που θα λάβει χώρα στο LAComicsFestival vol2, αλλά και Artist Alley 60 καλλιτεχνών από τη χώρα - και όχι μόνο-, δίνουν το παρόν στα τραπέζια και στις εκθέσεις της διοργάνωσης, προβάλλοντας μια μεγάλη ποικιλία εικονογραφήσεων, αυτοεκδόσεων και comics εντύπων.

Για μία ολόκληρη εβδομάδα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, να γνωρίσει δημιουργούς comics, να συζητήσει μαζί τους, να δει, αλλά και να προμηθευτεί έργα τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου
16:00-21:00 Dungeons and Dragons One Shot / Ζήσης Αποστολίδης & Σταύρος Χαραλαμπουλιας / Αίθουσα Μπρίτζ
18:00+++ “Σκιτσάροντας στον Πεζόδρομο” / Γιάννης Γερούλιας / Γαλλικό Ινστιτούτο
18:00-21:00 Larizona Dream Festival – Προβολή Βραβευμένων Ταινιών Μικρού Μήκους Φεστιβάλ Δράμας / Αμφιθέατρο

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου
9:00-10:30 Εργαστήριο για Εφήβους «Fun With Photos» / Νίκος Γραμμενόπουλος / Αμφιθέατρο
9:00-10:30 Παιδικό Εργαστήριο «Ο Δικός μου Πλανήτης»/ Ναταλία Παπαδημητρίου & Μαρία Κισκίνη / 3ος Όροφος
10:30-12:30 Παιδικό Εργαστήριο «Πως Στήνουμε Γελοιογραφίες με Λίγες Γραμμές - Σκιτσάροντας με τα Παιδιά» / Γιάννης Γερούλιας / Αίθουσα Μπριτζ
11:00-12:00 Larizona Dream Festival - Προβολές Παιδικών Animations TAF / Μικρή Σεμιναρίων
12:30-14:00 Εργαστήριο για Εφήβους Ομαδικό Παιχνίδι «Play With Us» / PlayHouse / 3ος Όροφος
16:00-21:00 Παρουσίαση και One Shot του RPG «Moonlight» / Ζήσης Αποστολίδης / Αίθουσα Μπριτζ
17:00-19:00 Εργαστήριο Kendo / Θανάσης Σταμάτης / 3ος Όροφος
19:00-22:00 Larizona Dream Festival - Προβολή Βραβευμένων Ταινιών Μικρού Μήκους Φεστιβάλ Δράμας / Αμφιθέατρο

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου
9:00-10:30 Εργαστήριο για εφήβους «Fun With Photos» / Νίκος Γραμμενόπουλος / Αμφιθέατρο
10:30-12:30 Παιδικό Εργαστήριο «Πως Στήνουμε Γελοιογραφίες με Λίγες Γραμμές - Σκιτσάροντας με τα Παιδιά» / Γιάννης Γερούλιας / Αίθουσα Μπριτζ
11:00-12:00 Larizona Dream Festival - Προβολές Παιδικών Animations TAF / Μικρή Σεμιναρίων
11:00-12:00 Παιδικό Εργαστήριο “Ο Δικός μου Πλανήτης” / Ναταλία Παπαδημητρίου & Μαρία Κισκίνη / 3ος Όροφος
12:00-13:30 Εργαστήριο Κόμικς για Εφήβους / Μέλανδρος Γκανάς / Αμφιθέατρο

17:00-18:00 Ομιλία «Never Stop Playing» / PlayHouse / Αμφιθέατρο
18:00-20:00 Διαδραστικό Εργαστήριο Αυτοάμυνας – Πρόγραμμα «Boundaries» / Ιωάννα Seymann Γεωργακοπούλου / Αμφιθέατρο
20:30-22:00 Larizona Dream Festival – Προβολή Επιλεγμένων Animations για Ενήλικες από το TAF/ Αμφιθέατρο

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου
9:00-10:30 Εργαστήριο για Εφήβους “Fun With Photos” / Νίκος Γραμμενόπουλος/ Αμφιθέατρο
10:00-11:00 Παιδικό Εργαστήριο “Ο Δικός μου Πλανήτης” / Ναταλία Παπαδημητρίου & Μαρία Κισκίνη / Αιθουσα Μπριτζ
11:00-12:00 Larizona Dream Festival - Προβολές Παιδικών Animations TAF / Μικρή Σεμιναρίων
11:30-12:30 Παιδικό Εργαστήριο “Φτιάχνοντας τον Δικό μας Σούπερ Ήρωα’’ / Μέλανδρος Γκανάς / Αιθουσα Μπριτζ
11:00-12:30 Εργαστήριο για Εφήβους “Φωτοκόμικ - Δημιουργία μιας Αφήγησης Δίχως Λέξεις”/ Θανάσης Κυρατζής / Αμφιθέατρο
12:30-14:00 Εργαστήριο για Εφήβους Ομαδικό Παιχνίδι «Play With Us» / PlayHouse / 3ος Οροφος

16:00-18:00 Εργαστήριο «Βουβά Κόμικς» / Θωμάς Κεφαλάς / Μικρή Σεμιναρίων
16:00-21:00 Dungeons and Dragons One Shot / Ζήσης Αποστολίδης & Άρης Γκρίμπας / Αιθουσα Μπριτζ
17:00-18:00 Panel «Wargames το Μέλλον των Επιτραπέζιων» / Fallen Phoenix Gaming Club / Αμφιθέατρο
18:00-20:00 Εργαστήριο Kendo / Θανάσης Σταμάτης / 3ος Οροφος
19:00-20:00 Larizona Dream Festival - Προβολή Επιλεγμένων Animations για Έφηβους από το TAF / Αμφιθέατρο
21:00- +++ Live Σπύρος Γραμμένος / Μπάρ “Μύλος 1927”

28 – 29/02 & 01/03
ARTIST ALLEY & BAZAAR

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου
9:00-10:30 Εργαστήριο για Εφήβους “Fun With Photos” / Νίκος Γραμμενόπουλος/ Αμφιθέατρο
9:00-10:30 Παιδικό Εργαστήριο “Ο Δικός μου Πλανήτης” / Ναταλία Παπαδημητρίου & Μαρία Κισκίνη / Αιθουσα Μπριτζ
11:00-12:00 Larizona Dream Festival - Προβολές Παιδικών Animations TAF / Μικρή Σεμιναρίων
11:00-13:00 Εργαστήριο Κόμικς για Εφήβους “”/ Μέλανδρος Γκανάς / Αμφιθέατρο
15:00-17:00 Panel Τυπογραφίας / Γιώργος Παπαδημητρίου / Αμφιθέατρο
17:00-18:00 Ομιλία “Ιστορία του Τατουάζ”/ Ορέστης Κοτοπούλης / Μικρή Σεμιναρίων
18:00-20:00 Εργαστήριο Κόμικς για Εφήβους “Αποδομώντας τα Κόμικς”/ Μέλανδρος Γκανάς / Αμφιθέατρο
20:00-22:00 Panel “Hardcore-Punk Fanzines και Underground Κουλτούρα” /Αποστόλης Μόκας / Αμφιθέατρο

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου
11:00-12:00 Larizona Dream Festival - Προβολές Παιδικών Animations TAF / Μικρή Σεμιναρίων
11:00 +++ Live Graffiti / Hood Spirit vs Bogs97 / Γαλλικό Ινστιτούτο
11:00 +++ Live Drawing «Paint the Beatle» / Arfs Graffiti / Προαύλειος Χώρος Μύλος του Παππά
12:00 – 15:00 Εργαστήριο “Digital Painting Step by Step” / Ζάχος Τσιώνας / Αμφιθέατρο
13:00-15:00 Εργαστήριο “Δημιουργία και Επέκταση ενός Νέου Κόσμου” / Θάνος Βασιλάκης / Αμφιθέατρο
15:00-18:00 Εργαστήριο Σχεδίου Ταττουάζ / Ορέστης Κοτοπούλης & Ιωσήφ Φαντέλ / Μικρή Σεμιναρίων
16:00-18:00 Εισαγωγή στα Wargames / Fallen Phoenix Gaming Club / Αίθουσα Μοντελισμού
18:00+++ Ομαδικό Παιχνίδι “Play with us” / PlayHouse / Αιθουσα Μπριτζ
17:00-18:30 Sketch Event “Surprise You With a Little Help From Our Guests”/ Αμφιθέατρο
19:00-20:00 Panel “Η Ψηφιακή 9η Τέχνη” / Ίωνας Αγγελής, Γιάννης Ιατρού, Λένα Τζιογκίδου / Αμφιθέατρο
20:00-21:30 Ομιλία για το Project “Κόμικς στο Σχολείο 2ης Ευκαιρίας” / Μέλανδρος Γκανάς & Θωμάς Κεφαλάς / Αμφιθέατρο
22:00 Party Walk & Stand Up Comedy (Πιέρρος Πατουχέας) / Nevermind

Κυριακή 1 Μαρτίου
10:00-11:00 Larizona Dream Festival - Προβολές Παιδικών Animations TAF / Μικρή Σεμιναρίων
11:00-12:00 Παρουσίαση “Project Ιππόκαμπος” / Μέλανδρος Γκανάς / Αμφιθεατρο
12:30-14:30 «Likes & Panels: Μια Συζήτηση για τα Webcomics» / Θάνος Κυρατζής /Αμφιθέατρο
14:30 -16:00 Larizona Dream Festival - Προβολές Animations για Ενήλικες από το TAF/ Αμφιθέατρο
16:00-18:00 Arfs Graffiti Workshop / Μικρή Σεμιναρίων
18:00 -19:00 Spot The Difference (Παιχνίδι με Δώρα για το Κοινό) / Αμφιθέατρο
19:00-21:00 Παιδικό Εργαστήριο «Βάψιμο και Συναρμολόγιση Μινιατούρας» / FallenPhoenixGaming Club / Αίθουσα Μοντελισμού
19:00-21:00 Παιδικό Εργαστήριο δημιουργίας Ψηφιακού Κόμικς / Βασίλης Λιάπης / Αμφιθέατρο

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΕΚΘΕΣΗ “Τρακτφορμερς”
ΕΚΘΕΣΗ “Ο Jnk Artworks στον Κάμπο”
ΕΚΘΕΣΗ “Εναλλακτικές Αφίσες” (Έκθεση Εικονογράφησης) / Wisedog
ΕΚΘΕΣΗ “Πους Δε Πενταλ Του Δε Μεταλ” (Έκθεση Εικονογράφησης) / Wisedog
ΕΚΘΕΣΗ “Μουσική και Μουσικοί” (Έκθεση Γελοιογραφίας από το Διεθνές Festival Γελοιογραφίας Λαφυστίου) / Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ, καθώς και η συμμετοχή σε ομιλίες, panels, workshops, masterclasses, προβολές και events είναι ελεύθερη για όλους.

Συναυλία
Τέλος, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, ο Σπύρος Γραμμένος στο “Μύλος 1927” για μία μοναδική ζωντανή μουσική βραδιά.

Είσοδος για το live: 7€

Xορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα των Συντακτών

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε το fb page του LAComicsFestival
www.facebook.com/lacomicsfestival

06-02-2020
Αγορά Καταναλωτών από τους Ενεργούς Πολίτες (Κυριακή 16/02/2020)

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας οργανώνουν την πρώτη AΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣγια τη νέα χρονιά με προϊόντα ελληνικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας και ώρες 10:00-14:00. Υπενθυμίζουμε ότι από την Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες.
Όλα τα είδη έχουν δειγματιστεί στην ομάδα προϊόντων των "ΕνΠοΛ", έχουν παραδοθεί αναλύσεις, όπου ήταν δυνατόν, και έχουν υπογραφεί δηλώσεις παραγωγών ότι τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ποιοτικά και ίδια με αυτά που έχουν δειγματιστεί. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων ανήκει αποκλειστικά στους πωλητές τους.
Συγκεκριμένα, θα διατεθούν:

1. Παραγωγός: «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»από Κορινθία:
Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο ανωτέρας ποιότητας, εσοδείας 2019-2020 από ελιές ποικιλίας Μανάκι Κορινθίας, σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων με τιμή/συσκευασία 17,50€, ήτοι τιμή λίτρου 3,50€.
2. Παραγωγός: Χρήστος Μπενέκης, από Συκαμινέα Ελασσόνας:
Πατάτες ποικιλίας «JELLY» (κιτρινόσαρκες), σε συσκευασία 10 κιλών, με τιμή συσκευασίας 5€ (τιμή κιλού 0,50€).

3. Παραγωγός: Νικόλαος Βλάχος από Ανθήλη Φθιώτιδας:
• ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑ σε συσκευασίες των 3 κιλών με τιμή/συσκευασία 3,00€ (τιμή κιλού 1,00€)
• ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ BONNET σε συσκευασίες των 3 κιλών με τιμή/συσκευασία 3,00€ (τιμή κιλού 1,00€)
• ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ ΓΛΑΣΕ σε συσκευασίες των 3 κιλών με τιμή/συσκευασία 3,00€ (τιμή κιλού 1,00€)
• ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ ΝΥΧΑΚΙ σε συσκευασίες των 3 κιλών με τιμή/συσκευασία 3,00€ (τιμή κιλού 1,00€)
• ΡΥΖΙ ΚΑΣΤΑΝΟ σε συσκευασίες των 3 κιλών με τιμή/συσκευασία 3,00€ (τιμή κιλού 1,00€)
• ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΣΜΑΤΙ σε συσκευασίες των 2,5 κιλών με τιμή/συσκευασία 5,00€ (τιμή κιλού 2,00€)

4. Παραγωγός: Χρήστος Παππάς από Αμπελώνα Λάρισας:
• Μέλι ΑΝΘΕΩΝ – ΚΩΝΟΦΟΡΩΝ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
• Μέλι ΔΑΣΟΥΣ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
• Μέλι ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 24€ (τιμή κιλού 8€)

5. Παραγωγός: Δημήτριος Γκουντοβάς από Μεσοχώρι Ελασσόνας
• Μέλι ΠΕΥΚΟΥ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
• Μέλι ΑΝΘΕΩΝ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)

6. Παραγωγός: Αλέξανδρος Νταλαμπέκας από Αμπελώνα Λάρισας:
• Μέλι ΑΝΘΕΩΝ – ΚΩΝΟΦΟΡΩΝ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
• Μέλι ΔΑΣΟΥΣ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
• Μέλι ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 24€ (τιμή κιλού 8€)

7. Παραγωγός: Δημήτριος Κυρίτσης από Κρήνη Φαρσάλων:
• Ρεβύθια (ποικιλία ΓΑΥΔΟΣ) σε συσκευασία δύο κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,50€/συσκευασία (ήτοι τιμή κιλού 1,25€).
• Φακές (ποικιλία ΣΑΜΟΣ) σε συσκευασία δύο κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,50€/συσκευασία (ήτοι τιμή κιλού 1,25€).

8. Παραγωγός: Παρασκευάς Στεργίου από Μικρολίμνη Φλώρινας:
• ΦΑΣΟΛΙΑ ποικιλίας “ΓΙΓΑΝΤΕΣ” σε συσκευασία των 2 κιλών, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,50€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 3,25€.
• ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ (ΜΕΓΑΛΟΣΠΕΡΜΑ ΠΛΑΚΕ)σε συσκευασία των 2 κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 3,00€.
• ΦΑΣΟΛΙΑ μικρά ΣΟΥΠΑΣ «ΠΑΠΟΥΔΑ»σε συσκευασία των 2 κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 5,50€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 2,75€.

9. Παραγωγός: Νικόλαος Γκόλτσος από Ροδιά Λάρισας:
• ΕΛΙΕΣ τύπου ΑΜΦΙΣΣΗΣ περσινής συλλογής σε συσκευασία pet κατάλληλη για τρόφιμα βάρους 2 κιλών με τιμή συσκευασίας 6€ (τιμή κιλού: 3,00€ )
• ΕΛΙΕΣ τύπου ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΑΜΟΥΘ περσινής συλλογής σε συσκευασία pet κατάλληλη για τρόφιμα βάρους 2 κιλών με τιμή συσκευασίας 6€ (τιμή κιλού: 3,00€
• ΕΛΙΕΣ τύπου ΚΑΛΑΜΩΝ περσινής συλλογής σε συσκευασία pet κατάλληλη για τρόφιμα βάρους 2 κιλών με τιμή συσκευασίας 6€ (τιμή κιλού: 3,00€)
• ΕΛΙΕΣ τύπου ΑΜΦΙΣΣΗΣ φετινής συλλογής σε συσκευασία pet κατάλληλη για τρόφιμα βάρους 2 κιλών με τιμή συσκευασίας 7€ (τιμή κιλού: 3,50€ )
• ΕΛΙΕΣ τύπου ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΑΜΟΥΘ φετινής συλλογής σε συσκευασία pet κατάλληλη για τρόφιμα βάρους 2 κιλών με τιμή συσκευασίας 7€ (τιμή κιλού: 3,50€)
• ΕΛΙΕΣ τύπου ΚΑΛΑΜΩΝ φετινής συλλογής σε συσκευασία pet κατάλληλη για τρόφιμα βάρους 2 κιλών με τιμή συσκευασίας 7€ (τιμή κιλού: 3,50€)

10. Παραγωγός: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΚΑΛΛΙΓΕΥΣΙΣ» από Ελευθεραί Λάρισας:
• Τραχανάς ξινός σε συσκευασία του ενός (1) κιλού με τιμή συσκευασίας 5,00€
• Τραχανάς γλυκός σε συσκευασία του ενός (1) κιλού με τιμή συσκευασίας 5,50€
• Χυλοπίτες σε συσκευασία του ενός (1) κιλού με τιμή συσκευασίας 4,00€
• Χυλοπιτάκι σε συσκευασία του ενός (1) κιλού με τιμή συσκευασίας 4,00€
Τρόπος παραγγελιών: μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr
Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονική παραγγελία, θα μπορούν να προσέλθουν στο νέο Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, κατά τις ώρες λειτουργίας του. Τηλεφωνικές παραγγελίες ΔΕΝ γίνονται δεκτές.
Οι εγκαίρως προσερχόμενοι θα εξυπηρετούνται ταχύτερα από 3 γραμματείες, ενώ οι εκτός καθορισμένου ωραρίου (πριν και μετά την ώρα επιλογής της παραγγελίας) θα εξυπηρετούνται από μια γραμματεία, στην οποία ενδέχεται η καθυστέρηση να είναι μεγαλύτερη. Επίσης, καλό θα είναι όταν προσέρχεστε να έχετε εκτυπώσει την παραγγελία σας, ή να γνωρίζετε τον αριθμό της. Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν οι γραμματείες των αδιάθετων ή επιπλέον παραγγελιών πριν τις 12:30, όταν θα έχει ικανοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Να είστε βέβαιοι, ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτησή σας.

06-02-2020
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 12/02/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-02-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-02-2020
Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τη CISCO Αcademy

O Δήμος Λαρισαίων στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, και ειδικότερα στα θέματα της διεύρυνσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων κυρίως των νέων, εξασφάλισε για την πόλη μας σε συνεργασία με την εταιρεία CISCO και το εκπαιδευτικό της τμήμα CISCO Networking Academy, την παροχή προγράμματος επιμόρφωσης με θέμα τις σύγχρονες τεχνολογίες δικτύων. Η CISCO Networking Academy παρέχει αυτά τα προγράμματα παγκοσμίως σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις ή να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους σε θέματα της επιστήμης της πληροφορικής και των δικτύων και να προετοιμαστούν για την πιστοποίηση CCNA, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν την επαγγελματική τους θέση.

Που απευθύνεται το πρόγραμμα: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 12 άτομα τα οποία πρέπει να έχουν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) Βασικές δεξιότητες στη χρήση υπολογιστών (δεν απαιτείται η γνώση δικτύων) οι οποίες θα αποδεικνύονται από τις σπουδές (πτυχίο οποιασδήποτε βαθμίδας) και την επαγγελματική εμπειρία. β) Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο B2, διότι όλο το εκπαιδευτικό υλικό είναι στα Αγγλικά).


Περιεχόμενα του προγράμματος:
Το πρόγραμμα σπουδών της Cisco CCNA Routing and Switching αφορά την εκμάθηση και εφαρμογή τεχνικών λήψης αποφάσεων και αποκατάστασης δικτύων για την επίλυση προβλημάτων δικτύωσης. Οι σπουδαστές CCNA μαθαίνουν πως να εγκαταστήσουν και να διαμορφώσουν τα Switches και τα Routers της Cisco σε τοπικά (LAN) και ευρείας (WAN) περιοχής δίκτυα χρησιμοποιώντας διάφορα πρωτόκολλα, πως να παρέχουν υπηρεσίες αντιμετώπισης προβλημάτων επιπέδου 1 και πως να βελτιώνουν την απόδοση και την ασφάλεια του δικτύου. Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση για τη σωστή φροντίδα, συντήρηση και χρήση του λογισμικού και του εξοπλισμού δικτύωσης. Στην έκδοση 7.0 έχει προστεθεί ύλη που αφορά την ασφάλεια, τους αυτοματισμούς και τον προγραμματισμό.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τις εξής τρεις διδακτικές ενότητες (semesters 1-3):
1. Introduction to Networks (ITN)
2. Switching, Routing, and Wireless Essentials v7.0 (SRWE)
3. Enterprise Networking, Security, and Automation v7.0 (ENSA)

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι σε ηλεκτρονική μορφή διαθέσιμο διαδικτυακά από την εκπαιδευτική πλατφόρμα της ακαδημίας και περιλαμβάνει την θεωρία, τις ασκήσεις εφαρμογής, τις ασκήσεις προσομοίωσης και τις ασκήσεις πράξης σε πραγματικό εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης αλλά και στο τέλος της κάθε διδακτικής ενότητας, οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εξετάσεις θεωρίας και ασκήσεις πρακτικής στις οποίες πρέπει να επιτύχουν έτσι ώστε να περάσουν στην επόμενη ενότητα.

Με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων ενοτήτων οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την πιστοποίηση «Cisco Certified Network Associate Routing and Switching» με εξετάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κάποιο εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο (Pearson VUE Authorized Testing Centers). Η εξέταση έχει διάρκεια 120 λεπτά, γίνεται στην Αγγλική γλώσσα, αποτελείται από 50-60 ερωτήσεις και τα αποτελέσματα βγαίνουν άμεσα.

Όλη η φοίτηση είναι δωρεάν. Το κόστος των εξετάσεων για τις πιστοποιήσεις σε όποιον το επιθυμεί θα βαρύνει τους συμμετέχοντες.

Φοίτηση – Διάρκεια: Η φοίτηση θα διαρκέσει έξη μήνες. Τα μαθήματα θα γίνονται σε πέντε ώρες ανά βδομάδα (120 ώρες παράδοση θεωρίας, με τις ασκήσεις και τα εργαστήρια ισοδυναμούν με 280 ώρες). Τα μαθήματα θα γίνονται στο πιστοποιημένο κέντρο της CISCO Academy edu4u Κούμα 9 1ος όροφος τηλ. 2410548831 Λάρισα και από πιστοποιημένους εισηγητές.

Αιτήσεις: Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά ΕΔΩ από την Παρασκευή 7/2/2020 έως και την Δευτέρα 17/2/2020. Περαιτέρω οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τα συνοδευτικά της αίτησής τους στο πιστοποιημένο κέντρο της CISCO Academy edu4u Κούμα 9 1ος όροφος τηλ. 2410548831 Λάρισα.

Στόχος του δήμου είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί μετά το πέρας του πρώτου αυτού κύκλου και σε ένα δεύτερο κύκλο για περισσότερους συμπολίτες.

06-02-2020
Κλείνει η ...αυλαία για τις “Ετεροτοπίες” στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Η περιοδική έκθεση “Ετεροτοπίες” του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας “8” σε συνεργασία με το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών ολοκλήρωσε -στις 31-1-2020- την επιτυχημένη πορεία της.

Εικοσιτέσσερα εικαστικά έργα, εμπνευσμένα από την ιστορία του Μύλου και τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης, προσέφεραν ένα αισθαντικό αισθητικό ταξίδι, εναρμονισμένο απόλυτα με τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Στους δύο μήνες λειτουργίας της έκθεσης, επισκέπτες Έλληνες και ξένοι, ενήλικες και παιδιά, περιηγήθηκαν και σχολίασαν με ενθουσιασμό το υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα των έργων και τον τρόπο ένταξής τους στο Μουσείο.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τα μέλη του Σωματείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν διαδραστικά τα εκθέματα αλλά και να δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα, με σιτάρι που χορήγησε ο Συνεταιρισμός Αγροτών “Θες Γη”.

Οι εικαστικοί που συμμετείχαν είναι οι: Λιάνα Κρανιώτου, Κωνσταντίνος Παπαργύρης, Πάρης Μακρής, Ελένη Σαρλή, Αντιγόνη Καψάλη, Στέλλα Κακάβα, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Κωνσταντίνος Δουλούδης, Ιωάννης Ντάκος, Αθανασία Παπατζέλου, Ζωή Σεϊτάνη, Αχιλλέας Ζάζος, Κατερίνα Γκρίμπα, Ιφιγένεια Σδούκου, Ήβη Σαμαρά, Νίκος Μάτας, Ζωή Ζηπέλα, Χρήστος Λάσκαρης, Μαρία Ελένη Θαλασσινού, Έλλη Κυριαζή, Μαρία Παναγιώτου, Δήμητρα Εξάρχου, Άρτεμις Διαμαντή, Γεωργία Μπλιάτσου.

 

06-02-2020
Έκτακτη προβολή στο Χατζηγιάννειο “Η Δεξιά τσέπη του Ράσου” του Γιάννη Λαπατά

Την ταινία “Η Δεξιά τσέπη του Ράσου” σε σκηνοθεσία Γιάννη Λαπατά, που βασίζεται στο ομώνυμο και πολυδιαβασμένο βιβλίο του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη, θα προβάλει εκτάκτως την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού καλόγερου που όταν αναπάντεχα χάνει την παρέα του, την σκυλίτσα του πάνω στη γέννα, όλα αλλάζουν, την ίδια στιγμή που λαός και επίσημη Εκκλησία πενθούν τον Αρχιεπίσκοπο.

Βραβεύτηκε στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, απέσπασε το πρώτο Βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής. πρόκειται για μια «βαθιά συγκινητική ταινία που μέσα από την αγάπη, την απώλεια και τον επαναπροσδιορισμό της ζωής, μας προσφέρει ένα πολύτιμο μάθημα για τη ζωή και τον θάνατο.
Με άρτια σκηνοθεσία και φωτογραφία, σκηνικά και κοστούμια που αποδίδουν απόλυτα τον χώρο του μοναστηριού, τον χαρακτήρα του μοναχού και συνδυάζονται άρτια με την όλη ατμόσφαιρα της ταινίας.
Πολύ καλός ηχητικός σχεδιασμός και εξαιρετική χρήση της μουσικής που σε συνδυασμό με την εξαιρετική υποκριτική των ηθοποιών δημιουργεί άμεσα το αίσθημα της ταύτισης μαζί τους και εντείνει την συγκίνηση στις απαραίτητες στιγμές».

 

Δράμα/ Ελλάδα/Διάρκεια:100΄
Σκηνοθέτης: Γιάννης Λαπατάς
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αντωνιάδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Κώστας Λάσκος, Λάμπρος Σταυρινόπουλος, Πέτρος Ξεκούκης, Ερρίκος Μηλιάρης, Αναστάσης Λαουλάκος.
Εμφανίζονται ως guest: Ηρώ Μουκίου, Μαρία Σκουλά, Ντίνα Μιχαηλίδου, Γιάννα Κανελλοπούλου.
Γενική είσοδος: 4 ευρώ

06-02-2020
Παρουσίαση του βιβλίου «Λεγεώνα» του Γιάννη Αντάμη & εισαγωγικό εργαστήριο γραφής με θέμα τον ΧΡΟΝΟ (Παρασκευή 14/02/2020, ώρα 19:00)

Οι Εκδόσεις Χαραμάδα και η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Eπιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιάννη Αντάμη «Λεγεώνα», την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Τόνια Τσαρούχα, αναγνώστρια, ο Χάρης Γεωργούλας, δημοσιογράφος και ο συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο Πόλεμος των Εσωτερικών Ινδιών έχει τελειώσει και η Τετραρχία ετοιμάζεται να δώσει λύση στο μεγαλύτερο μυστήριο πραγματοποιώντας την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Θάνατο.Την ίδια ώρα, σε ένα από τα νησιά του Μεταρχιπελάγους, στη χώρα των Γαζαρηνών, στη Διαρκή Σύνοδο του Άγρυπνου Διευθυντηρίου, κάτω από τα σανίδια μιας αίθουσας χορού και μέσα σε μια επιστολή, γραμμένη ένα βράδυ μες στο κελί μιας φυλακής, άλλα νέα και απρόσκλητα μυστήρια γεννιούνται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Το Σαββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στον χώρο του Μύλου, ο Γιάννης Αντάμης θα εισηγηθεί ένα εισαγωγικό εργαστήριο γραφής, αφιερωμένο στο θέμα ΧΡΟΝΟΣ, με ελεύθερη είσοδο.

Ο χρόνος αποτελεί το οξυγόνο της αφήγησης. Μέσα στον χρόνο ζούμε κι εμείς και οι ιστορίες μας. Χάρη στη διάσταση ανάμεσα στον πραγματικό και τον αφηγηματικό χρόνο μπορούμε και περνάμε από τη ζωή στη λογοτεχνία.

Το εργαστήριο θα αποτελέσει την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων, προκειμένου να αναζητηθούν και να δημιουργηθούν κείμενα, ποιήματα και διηγήματα, με θέμα τον χρόνο, τα οποία και θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Open Nights, την Άνοιξη του 2020 στη Λάρισα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας σχετικά με το εισαγωγικό σεμινάριο: 6972311320

Ο Γιάννης Αντάμης γεννήθηκε στον Βόλο το 1975. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Πριγκιποδουλειές» (Οξύ 2006), «Σχέδιο Τρόμου» (Οξύ 2007), «Κατά τον Δαίμονα Εαυτού» (Τόπος 2008), «Το Ανταμομπίλ» (Χαραμάδα 2017) και «Λεγεώνα» (Χαραμάδα 2019). Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά («El Proyecto», S.T.I. 2015) και στα γαλλικά («DragonCramé», Lior 2018), ενώ ένα διήγημά του έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία «Το Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα» (Αίολος 2012).
Επίσης, έχει δημοσιεύσει άλλους 46 τίτλους στον ιστότοποdreamtigers.gr. Από το 2018 είναι συντονιστής στα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.