Εκτύπωση

Ο Δήμος Λαρισαίων ολοκλήρωσε τη δράση jobshadowing, η οποία υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Income. Η πρώτη φάση της δράσης υλοποιήθηκε στο Μόσταρ (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) 16-26 Μαρτίου 2018 με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου Λαρισαίων. Η δράση ολοκληρώθηκε στην πόλη μας από 27 Απριλίου έως 6 Μαϊου με την επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Μόσταρ, εταίρους του Δήμου Λαρισαίων στο εν λόγω πρόγραμμα.


Στo πλαίσιo της δράσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους φορέων και συνεργατικών χώρων, να ενημερωθούν για τις δράσεις που υλοποιούν, καθώς και δραστηριότητες που προάγουν συνεργασίες στα πεδία του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών.


Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη της, ευχόμενος η διαμονή τους στη Λάρισα να είναι ευχάριστη και δημιουργική . Επίσης συζήτησε με τα μέλη της για τις δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των δύο πόλεων.


O Δήμος Λαρισαίων έχει εντάξει στο δίκτυο τις δράσεις που αφορούν το Μύλο του Παππά ως ένα συνεργατικό χώρο πολιτισμού και δημιουργικότητας.
Στο Μύλο του Παππά η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνο Σάπκα για το χώρο και τη λειτουργία του, ενώ οι μετέχουσες συνομίλησαν και με εκπροσώπους φορέων που δραστηροποιούνται στο χώρο του Μύλου.


Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν επίσης παρουσιάσεις και επισκέψεις σε τοπικούς φορείς, ιδιωτικούς συνεργατικούς χώρους, καινοτόμες επιχειρηματικές συνεργασίες. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με: Λίντο Οργανισμός, Γαλλικό Ινστιτούτο, Wisedog, Θεσγάλα, Ενεργοί Πολίτες, τον Επιχειρηματικό πολυχώρο στον οποίο συστεγάζονται το Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης και Καινοτομίας, το Smartbox, το Spirito και Gm studio.


Επίσης συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Δεληγιάννη ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα “Λάρισα – Η πόλη που μαθαίνει”, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου για τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα μουσικά σύνολα του Ωδείου, τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Δέσποινα Αράπκουλε σχετικά με τις δράσεις των Λεσχών Πολιτισμού και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου για τον Αθλητισμό κ. Γιάννη Αλεξούλη για τα αθλητικά γεγονότα και δράσεις της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Περικλή Καμάρη για διοργανώσεις και συνεργασίες του Δήμου με τοπικούς φορείς και τις προετοιμασίες για την Οικογιορτή.


Επιπλέον συναντήθηκαν με την Γενική Δ/ντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευαγγελία Γιοβρή και τον Δ/ντη Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κ. Αριστοτέλη Κωστούλα για τις διαδικασίες διαβούλευσης και συμμετοχής των πολιτών στον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό της πόλης.


Τέλος, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο “Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου” και στη βιωματική δράση του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείο, να παρακολουθήσουν παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού, δράσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας, να ξεναγηθούν στην πολιτιστική διαδρομή του ιστορικού κέντρου και να επισκεφτούν το Διαχρονικό Μουσείο, το Μουσείο Σίτου και Αλεύρων, το Μουσείο Κούκλας και την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή.


Η επόμενη δράση του προγράμματος έχει ήδη προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στο Novo Mesto στη Σλοβενία 10-13 Ιουνίου 2018.

190322 IMG 20180427 INCOME

190322 IMG 20180430 INC