Εκτύπωση

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ «A new ENTRance» πραγματοποιήθηκε δεκαήμερη εκπαιδευτική δράση για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, που απευθυνόταν σε πληθυσμό Ρομά. Η δράση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στο Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, από 29/5/18 έως 8/6/18.

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του Έργου που σκοπό έχει τη δημιουργία ενός αναλυτικού εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο θα βασίζεται στις ανάγκες της κοινότητας των Ρομά, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα και να διδαχθούν βασικά ζητήματα της επιχειρηματικότητας. Συντονιστής του έργου είναι η ΜΚΟ Jungenstil (Γερμανία) ενώ συμμετέχουν ακόμη το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και φορείς Ρομά από τη Γερμανία, Ρουμανία, Ουγγαρία.

Κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης εκπαίδευσης παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης επιχειρηματικών σχεδίων, καθώς και θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν θετικά την εμπειρία, ενώ και οι εκπαιδευτές είχαν την ευκαιρία να επισημάνουν περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης παρόμοιων δράσεων.

5 ΔΤ

5 2ΔΤ

5.3ΔΤ

5.4ΔΤ