Αιτιολογική έκθεση για τον χαρακτηρισμό κτιρίου ως διατηρητέου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με το με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/89587/3563/27-9-21 έγγραφο το Τμήμα Διατηρητέων Κτιρίων του Υ.Π.ΕΝ. διαβίβασε στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων την αιτιολογική έκθεση για «τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέου του κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Γρηγορίου Ε’ 1 και Παπαναστασίου στο ΟΤ 797Α, στο Δήμο Λαρισαίων (Ν. Λαρίσης) και καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε αυτό».

Σύμφωνα με την παρ. 3.α του άρθρου 6 του Ν-4067/12 (ΦΕΚ-79/Α’) η παραπάνω αιτιολογική έκθεση αναρτήθηκε σήμερα, ημέρα Πέμπτη, την 7.10.2021, στον προορισμένο γι’ αυτό ειδικό χώρο του Δημαρχείου.

Ως εκ τούτου, προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να διατυπώσουν τυχόν αντιρρήσεις κατά της πιο πάνω έκθεσης στην πιο πάνω αρμόδια Υπηρεσία του Υ.Π.ΕΝ. μέσα σε ένα (1) μήνα από την κοινοποίηση της έκθεσης.

Επισημαίνουμε ότι με το παραπάνω σχετικό εφιστάται η προσοχή σύμφωνα με την παρ. 3.β του άρθ. 6 Ν. 4067/12 ότι “από την κοινοποίηση της αιτιολογικής έκθεσης απαγορεύεται κάθε επέμβαση στο προτεινόμενο προς χαρακτηρισμό κτίριο για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους ή μέχρι τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης ή τη γνωστοποίηση στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης για τη μη περαιτέρω προώθηση της διαδικασίας χαρακτηρισμού”.

Για το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης, πατήστε ΕΔΩ