sandal logo

poli 12

Φτιάξε το δικό σου κοινωνικό ντοκιμαντέρ στον Μύλο του Παππά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σας καλούν την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 17:30, στον 2ο όροφο του Μύλου του Παππά στη Λάρισα (κεντρικό κτήριο, 2ος όροφος, Γεωργιάδου 53, 41447) σε μια ανοιχτή τρίωρη συνάντηση που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, συμβούλους εκπαίδευσης, κοινωνικούς επιστήμονες, στελέχη οργανισμών, μέλη άτυπων ή τυπικών κοινωνικών και επιστημονικών ομάδων, καλλιτέχνες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που επιθυμούν να μάθουν και να αξιοποιήσουν την τέχνη του κοινωνικού ντοκιμαντέρ για εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Λίγα λόγια για την ανάγκη να συναντηθούμε…

Το κοινωνικό ντοκιμαντέρ είναι μια μη μυθοπλαστική κινηματογραφική ταινία που αποσκοπεί στην καταγραφή, την ανάδειξη, την ευαισθητοποίηση ή την ερμηνεία ενός κοινωνικού ζητήματος, ώστε να προκαλέσει κοινωνική αλλαγή.
Το ευρωπαϊκό έργο ENACTING (Erasmus+) στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από τη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα έχει αναπτύξει:

  1. Μια μεθοδολογία κοινωνικής έρευνας για δημιουργία κοινωνικών ντοκιμαντέρ,
  2. Ένα διαδικτυακό πρόγραμμα ασύγχρονης εκπαίδευσης (από την αρχική ιδέα στο μοντάζ και την προώθηση),
  3. Έναν ψηφιακό χώρο (forum) συνάντησης και αλληλο-εκπαίδευσης με κινηματογραφιστές από ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα τα παραπάνω είναι δωρεάν, πολύ φιλικά στη χρήση και διαθέσιμα σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και γαλλικά).

Στη διαδικασία ανάπτυξης των αποτελεσμάτων του έργου έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 500 άτομα από ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κοινωνικών Ντοκιμαντέρ (28-29 Απριλίου 2023) όπου προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν κοινωνικά ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν από εκπαιδευόμενους του προγράμματος.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 17:30, στον πανέμορφο και φιλόξενο χώρο του Μύλου του Παππά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, θα παρουσιάσουμε και θα μοιραστούμε μαζί σας τα αποτελέσματα του έργου ENACTING, θα προβάλουμε κάποια ενδεικτικά ντοκιμαντέρ που αναπτύχθηκαν στη Λάρισα και τον Βόλο στην προηγούμενη φάση του έργου και θα μιλήσουμε με τους εκπαιδευτικούς που τα δημιούργησαν αλλά και – πιο σημαντικό – θα ανακοινώσουμε τον νέο γύρο δωρεάν εκπαίδευσης στο κοινωνικό ντοκιμαντέρ και τους όρους συμμετοχής.

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα: https://forms.gle/DxGsGa4EMsN7Sy1n6

230511 smouth

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1