Ψήφισμα στήριξης γονέων, εργαζομένων εκπαιδευτικών Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου από το ΔΣ του δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας που συνεδρίασε εκτάκτως στις 09-09-2022 έχοντας υπ ́ όψιν το ψήφισμα στήριξης των εκπαιδευτικών και γονέων των εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου που λέει το εξής:

Συγκεντρωθήκαμε όλοι εμείς, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του ιστορικού σχολείου της Λάρισας Μαίρης Ν. Ράπτου για να εκφράσουμε την υποστήριξη της συνέχισης λειτουργίας του σχολείου μας.

Είμαστε οι πρώτοι που θέτουμε την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτών ως όρο αδιαπραγμάτευτο για τη λειτουργία κάθε σχολείου, ιδιωτικού και δημόσιου. Το μέλημα αυτό αποτελούσε και αποτελεί επίκεντρο όλων των ενεργειών μας πάντοτε.

Όπως προκύπτει δε αυτό από έγγραφα που έχουμε στην διάθεσή μας, ο φάκελος των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου , που κατατέθηκε στον ΕΟΠΠΕΠ τον Αύγουστο του 2022 είναι πλήρης , δεν έχει ληφθεί όμως υπ ́ όψιν του αρμοδίου φορέα ΕΟΠΠΕΠ.

Ζητούμε, λοιπόν, από το Υπουργείο Παιδείας να κάνει το αυτονόητο:

  • Να τερματίσει την ομηρία των 1300 μαθητών και των 200 περίπου εκπαιδευτών και εργαζομένων , προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά.
  • Να δεχθεί όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την νόμιμη λειτουργία του σχολείου μας και μάλιστα όλων των βαθμίδων, ώστε να συνεχίσουμε το εκπαιδευτικό μας έργο, προσφέροντας σε όλους τους μαθητές μας τις υπηρεσίες μας, όπως και κατά την σχολική χρονιά 2021-22. Κανένας μαθητής δεν περισσεύει, σε βάρος κανενός δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει διάκριση.
  • Να απαντήσει το Υπουργείο επιτέλους στις συνεχείς αιτήσεις της διοίκησης τροποποίησης των αδειών λειτουργίας και να παύσει την ελλιπή πληροφόρηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα. Η λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν.Ράπτου πάντοτε ήταν νόμιμη.

Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι του σχολείου έχουμε το δικαίωμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία να προετοιμαζόμαστε έγκαιρα και απρόσκοπτα προκειμένου να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ιδιωτικό σχολείο που μας επέλεξε να εργαστούμε.

Οι γονείς έχουμε το δικαίωμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία να επιλέγουμε το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο εμπιστευόμαστε τη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Οι μαθητές έχουν το δικαίωμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία να περιμένουν αμέριμνοι να βρεθούν ξανά στην αγκαλιά του αγαπημένου τους σχολείου.

Το αναφαίρετο αυτό δικαίωμά μας ζητούμε να σεβαστεί το Υπουργείο Παιδείας και άμεσα να εγκρίνει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαίρη Ν. Ράπτου.

Ως εκ τούτου, με τη θετική ψήφο των παρατάξεων «Συμπαράταξη Λαρισαίων», «Λάρισα Μπροστά», «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα», «Ορμή Ανανέωσης» και «Λαρισαίων Κοινόν» και τη διαφωνία της παράταξης «Λαϊκή
Συσπείρωση» αποφασίστηκε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

  • Στηρίζει και συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των γονέων και των εργαζόμενων εκπαιδευτικών για να μείνει το σχολείο ανοιχτό.
  • Η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει σύντομα σε αυτοψία και καταγραφή των πιθανών παρατηρήσεων και να δοθεί εύλογη πίστωση χρόνου για την προσαρμογή αυτών.
  • Πρέπει το σχολείο να συνεχίσει την λειτουργία του διότι δημιουργείται μέγα κοινωνικό πρόβλημα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ