sandal logo

larissa

«Ένας αιώνας λαϊκή μουσική» - Συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας στις 18 Δεκεμβρίου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«Ένας αιώνας λαϊκή μουσική» είναι ο τίτλος του μουσικού αφιερώματος που θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στις 20:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Μια μουσική περιδιάβαση σε εμβληματικά τραγούδια της λαϊκής μούσας του 20ου αιώνα.

Από τον Μ. Βαμβακάρη και τον Γ. Παπαϊωάννου μέχρι τον Μ. Θεοδωράκη και τον Μ. Χατζιδάκι· από τον Β. Τσιτσάνη και τον Απ. Καλδάρα μέχρι τον Άκη Πάνου και τον Στ. Κουγιουμτζή· από τον Γ. Ζαμπέτα μέχρι τον Θ. Μικρούτσικο το πρόγραμμα της συναυλίας θα διατρέξει τις σημαντικότερες στιγμές του λαϊκού μουσικού πολιτισμού της Ελλάδας.

Τραγούδια που όλοι αγαπάμε και τραγουδάμε όπως: «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Φραγκοσυριανή», «Κοντά στα ξημερώματα», «Στα χρόνια της υπομονής» θα ακουστούν από τις γνήσια λαϊκές φωνες του Αλέξανδρου Τσιωνά και της Αντωνίας Βισβίκη και τη Λαϊκή Ορχήστρα του ΔΩΛ με τον πάντα προσεγμένο στη λεπτομέρεια ήχο της.

Η «Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής» ιδρύθηκε το 2013 και ανήκει στο δυναμικό των συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς με αξιόλογες σπουδές και καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ευρεία γκάμα ρεπερτορίου (κλασική μουσική, τζαζ, βραζιλιάνικη. λαϊκή και παραδοσιακή μουσική).

Έχει συνεργαστεί με το «Θεσσαλικό Θέατρο» και τον Κώστα Τσιάνο σε συναυλίες όπως «Θεσσαλοί βάρδοι», «Κώστας Βίρβος», «Λιμάνια του κόσμου» (αστική λαϊκή μουσική από Πειραιά, Νάπολη, Μπουένος Άιρες και Σάο Πάολο), «Τραγούδια απ’ τη θάλασσα» και έχει παρουσιάσει μουσικά αφιερώματα στον Απόστολο Καλδάρα,το Χρήστο Νικολόπουλο, τον Μάνο Ελευθερίου και τον Άκη Πάνου.

Τον Απρίλιο του 2017 εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες (Maison du Peuple) σε μια μεγαλειώδη συναυλία με τίτλο «Une chanson de Grèce». Τον Ιούνιο του 2018 εκπροσώπησε την πόλη μας στην Ανάπα της Ρωσίας.

Η ορχήστρα ασχολείται με όλο το φάσμα της λαϊκής μουσικής της Ελλάδας του 20ού αι. ( Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος κ.ά.) και σκοπός της είναι η διάδοση του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Τα μέλη της ορχήστρας είναι:

Κώστας Ταμβακάς* (μπουζούκι, μαντολίνο)

Βαγγέλης Τσιαπλές (μπουζούκι, μαντολίνο)

Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα)

Πέτρος Παππάς (φλάουτο)

Γιώργος Αγγελάκης (ακκορντεόν)

Αστέριος Τσέτσιλας (βιολί, μπαγλαμάς)

Νάνσυ Χατζή (κοντραμπάσο)

Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά)

Νίκος Έξαρχος (πιάνο)

Αλέξανδρος Τσιωνάς (τραγούδι)

Αντωνία Βισβίκη (τραγούδι)

 

*Εκτάκτως, γι’ αυτή τη συναυλία, ο Κώστας Ταμβακάς θα αντικατασταθεί από τον Απόστολο Σακκά.

211218 afissa

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων – Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr:

https://www.viva.gr/tickets/music/dimotiko-odeio-larisas/enas-aionas-laikis-mousikis/

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, μαθητικό-φοιτητικό 5 ευρώ

*Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Ωδείου. Απαραίτητη προσκόμιση self test 24 ωρών για ανήλικους 4-17 ετών. Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης και ταυτότητας.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1