Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα - Τριήμερο Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης "From Where I Stand"

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός προώθησης και προβολής των εικαστικών τεχνών πανελλαδικής εμβέλειας. Ιδρύθηκε το 1983, έπειτα από τη δωρεά της Συλλογής του αείμνηστου ιατρού και συλλέκτη Γεωργίου Ι. Κατσίγρα προς τον Δήμο Λαρισαίων το 1981. Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) εκπροσωπεί τη χώρα μας διεθνώς και αποτελεί σημείο σύγκλισης όλων των μορφών και τάσεων του σύγχρονου ψηφιακού πολιτισμού. Στοχεύει στην ανάδειξη των πολλαπλών τρόπων με τους οποίους η τέχνη επικοινωνεί με την τεχνολογία καθώς και της επίδρασης αυτής της σχέσης στη σύγχρονη καθημερινότητα της μεγάλης πόλης και τον άνθρωπο. Παράλληλα, ενισχύει την επαφή και την εξοικείωση του ευρέως κοινού με τα νέα μέσα και την ψηφιακή κουλτούρα.

211207 pinakothiki4

Το πρόγραμμα διοργανώνεται με την επιχορήγηση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

  • Δημιουργία διαδραστικού καπέλου social distancing με ανιχνευτή απόστασης και arduino  (Παρασκευή πρωί 10:00)

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο οι μαθητές θα μάθουν με την χρήση του arduino, μιας καινοτόμου τεχνολογίας που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε καλλιτεχνικά διαδραστικά έργα, να φτιάχνουν το δικό τους wearable αντικείμενο, ένα καπέλο social distancing. Το καπέλο αυτό με την βοήθεια ανιχνευτών απόστασης θα ειδοποιεί ηχητικά όταν κάποιος άλλος άνθρωπος, εισέρχεται σε κοντινότερη ακτίνα από 2 μέτρα απόσταση. Το Arduino χρησιμοποιεί την ανοιχτή πλατφόρμα «Arduino» Uno.

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

15 ετών και άνω και ενήλικες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Η δραστηριότητα δεν απαιτεί οποιαδήποτε προηγούμενη γνώση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

2 ώρες

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

  • άτομα ανά πρόγραμμα
  • ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΟΥ ( Κυριακή πρωί 11:00 )

Το εργαστήριο δημιουργίας κινούμενης εικόνας "Ζωντανεύοντας το αστέρι" προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να σχεδιάσουν και να συνθέσουν τις πρώτες τους κινούμενες δημιουργίες με θέμα το αστέρι των Χριστουγέννων . Παιδιά, χωρίς προαπαιτούμενη γνώση, μαθαίνουν με τη βοήθεια έμπειρων animators τα μυστικά της κινούμενης εικόνας. Το πρόγραμμα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να «ταξιδέψουν» από την αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης ζωντανεύοντας την δική τους ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν αλλά και αποκτούν το πρώτο τους βίντεο κινουμένων σχεδίων.

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η δραστηριότητα απευθύνεται για τις τάξεις της 1ης, 2ας 3ης Δημοτικού.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Η δραστηριότητα δεν απαιτεί οποιαδήποτε προηγούμενη γνώση.

Το μόνο που χρειάζεται να έχει κάποιος μαζί του είναι η διάθεση για παιχνίδι, συνεργασία και δημιουργικότητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

45 – 60 λεπτά

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΜΕΧΡΙ 20 άτομα ανά εργαστήριο

 

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα

Τηλ. 2410 623615, 2410616266

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.katsigrasmuseum.gr

-ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL

Tel +302103230005

Mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Web adaf.gr

211207 pinakothiki1  211207 pinakothiki2